Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

Köszi, de nem igazán ezekre van szükségem. Valamint abban sem vagyok biztos, hogy tudnak úgy menteni, hogy az üres területet nem szedik le. (vagyis nem dd-vel menteni a partíciót)

Egy barátságos shell script lenne az, ami nekem kellene, annak az alapjai megvannak, létrehoztam partíciókat, formáztam, másoltam, stb. és már gyakorlatilag egymás klónja a két sd kártya, csak valamiért nem akar bootolni az újról a pi. Ennek kellene kitalálnom az okát.

Nem úgy bootol mint a pécé, hanem az első particiót keresni, ami fat kell legyen (gondolom fat32 is jó) és onnan felszedi a firmwaret, majd betölti a meghatározott nevű kernel binárist (amit konfig fájlban máshogy is meg lehet adni). A kernel meg gondolom a következő partición keresi a rendszer többi részét.

Arra tudok tippelni, hogy talán a fat partició kezdete nem a kártya leges legelején van. Vagy fat16 kellene hogy legyen?

Amúgy az openelec napi buildjei nem image fájlban vannak hanem tar.bz és egy mellékelt script particionálja fel a kártyákat, lehet az kéne megnézned hogy pontosan hogy csinálja: [link]
    A csomagban van egy create_sdcard script.

Új hozzászólás Aktív témák