Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Időhiány miatt nem tudtam a Raspberry-vel foglalkozni. Az utóbbi időben két ötlet jutott az eszembe, hogy az asztali számítógépet "tehermentesítsem".
Az első ötletem az, hogy az új Pi-t megrendelem és fájl és torrent szervernek beállítom. Egy WD 3 vagy 8 TB-os HDD-t kötnék rá. A második ötletem az, hogy egy a régiből (Pi 3) építek időjárás állomást, amit napenergiával üzemeltetnék WiFi-vel ellátva. Plusz ez a Pi az udvar hátsó részére szórná a WiFi-t jelerősítőként. A telep egy 30.000 mAh-s power bank lenne. Az egészet egy kis faházba építeném be úgy így talán jó lenne.
Mit kellene beszereznem az ötletek megvalósításához? Ti hülyeségnek tartjátok ezt? Én szívesen belevágnék és kipróbálnám mit tud ez a kis csoda.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8/256
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- Gamer PC - Számítógép Ryzen 7 9800X3D // RX 9800XT 16GB // 64GB DDR5 // Számla // Garancia //
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann