- Új Blackwell szerverdizájnt mutatott be az NVIDIA
- A Sparkle új VGA-ja kompakt, és a villanyszámlát sem fogja az egekig srófolni
- Kábel nélküli Corsair klaviatúra és egér Apple vasakhoz
- ASUS blog: kiegészítők a tökéletes játékélményhez
- RDNA 3 architektúrás AMD Radeon PRO videokártyával bővült a Gigabyte kínálata
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Jó és maga a chip típus is ajánlott, de nyugodt szívvel merem javasolni a CH340G/C fajtákat is... Van ehhez is win/linux/droid támogatás is már... Az FT232 és PL2303 kerülendő mert sok a klón és problémásak, a fenti kettőnél ilyenről nem tudok...
(helyből 2-3 darabot vegyél hogy legyen még a fiókban, mert úgyis el fog keveredni )
@dzz: természetesen openwrt helyett lehet bármi más linux disztró is, csak nekem ebből volt itthon kéznél és könnyű volt nyákra ültetni és éppen stabillá vált az I2S audio driver is hozzá - bár saját kernelt kellett miatta forgatni hogy benne legyen... carpc-s időkben sokat szenvedtem a földhurok/generátorzaj problémákkal, kísérleteztem többféle gép mellett integrált/pci/usb kártyákkal is, de erősen úgytűnt hogy leginkább az égieken múlik hogy éppen hogy szól, ezért döntöttem a galvanikus leválasztásos megoldás mellett végül, de mostanra már USB-hez is lehet kapni izolátort, vagy akár egy SPDIF optikai kimenetes USB hangkártyára is lehet tenni kínából egy nem túl drága DAC-ot...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Facebook és Messenger
- Milyen autót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung LCD és LED TV-k
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest