Hirdetés
- Genius SW 5.1 Home Theater
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovbandi82
őstag
Nem akarok az Rpi NAS témában komolyabban beleszólni, de mivel van itthon BananaPI és Rpi is, van tapasztalatom.
Mindkét eszközön Openwrt-t használok, vinyók ext4-re formáza.
BananPI-re SATA portra kötött vinyóra olyan 30 mega körül másolok, Rpire 11 megával.
Kipróbáltam, torrent olyan 5 megabájtal jön az Rpire, DLNA-n az FHD filmeket szakadás nélkül streamingeli. Régebben "NAS" gyanánt egy TPlink WDR4300-at is használtam. Kompromisszumokkal símán használható mindegyik. Persze a versenyt nem veszik fel a 100k-s szuper nasokkal, vagy az épített cuccokkal, de otthoni használatra, ha tisztában vagyunk a korlátokkal, teljesen megfelelnek.
Mindenzek előtt NAS-nak egy Asrock ION330-at használtam, nem sírom vissza, nem adott annyi plusszt, hogy megérje a zúgást hallgatnom.
Az egész cuccot be lehet egy olyan TV álványba rakni, aminek van ajtaja, akkor nem látszódik semmi.
Házakat, aktív HUBokat, kábeleket Aliról rendeltem, kicsi pénzért jó minőségűeket, vinyókat HA-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Napelem
- Genius SW 5.1 Home Theater
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Fehér konfig - i7-4790k/ROG Strix GTX 1070/Wifi/Rengeteg új-dobozos alkatrész/AJÁNDÉK Resident Evil
- Arctic Gamer - Intel Xeon E5-2630 V4 / RX 480 8GB Nitro+ / 16GB DDR4 / 512GB Nvme - VADI ÚJ GÉP
- Lenovo ThinkCentre M920q i5-9500T / 16GB RAM DDR4 / 256GB SSD / Windows 11 Pro USFF mini PC Tiny PC
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann