Új hozzászólás Aktív témák

• schferenc77

aktív tag

Sziasztok!
    Van egy kis gondom az RPi-n futó OSMC-vel. Ma elindítottam volna egy filmlejátszást, és a hang helyett rettenetes recsegés fogadott csak. a GUI hangokat szépen lejátszotta, de bármelyik filmnél csak recsegés. Az erősítő jó (hiszen a gui hangok is jól jönnek ki), az RP-i és a hdmi/optikai audio splittert már újraindítottam. Hangtovábbítás engedélyezve van, hangkimenetként a hdmi van beállítva, és engedélyezve van a DTS, AC3 stb.. hangeszköz a hangtovábbításnál. Az érdekes az, hogy akkor is recseg, ha letiltom a hangtovábbítást, és a projektor saját hangszóróját akarom használni.
    Egyedül ami változott az 1 héttel ezelőtti állapothoz, az az, hogy felraktam a squeezelite-ot és az alsa utilst, csak teszt képpen, hogy felmegy-e. Ez kavarhatott be? Hogyan tudom leszedni?
    Az aplay-l ezt mondja:

osmc@Szoba:~$ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 0: bcm2835 ALSA [bcm2835 ALSA]
    Subdevices: 7/8
    Subdevice #0: subdevice #0
    Subdevice #1: subdevice #1
    Subdevice #2: subdevice #2
    Subdevice #3: subdevice #3
    Subdevice #4: subdevice #4
    Subdevice #5: subdevice #5
    Subdevice #6: subdevice #6
    Subdevice #7: subdevice #7
    card 0: ALSA [bcm2835 ALSA], device 1: bcm2835 ALSA [bcm2835 IEC958/HDMI]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    osmc@Szoba:~$

ugyanakkor hiába váltom át a hangkimenetnél hdmi-ről erre az alsa-s bejegyzésre, ugyanez a helyzet. Mi lehet a gondja?

update: sima mp4-es videó hangját simán lejátszotta, de amint valami extrábbat (mkv), azt már nem...

Új hozzászólás Aktív témák