- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #4083 üzenetére
Different PCBs
- Different power connectors
- The 6950 PCB has some extra soldered resistors.
- The silver/blue caps are "E063..." for 6950 and "E059..." for 6970
- The large silverwhite block at the bottom left is "25CH10 X7" for the 6950 and "36CH10 A" for the 6970 (production date is in front, so these might either be different fabrication lines or actually different chips)
- Different Memory Chips
6950: H5GQ2H24MFR T2C chips which work at 1.5 volts voltage and 5000 MHz rated frequency
6970: H5GQ2H24MFR R0C chips (1.5 volts, 6000 MHz)Ennyi a fizikális eltérés a két PCB között, a más memchip-eken kívül lényeges eltérés nincs, max annyi, hogy a 6950-en van pár plusz felülszeret alkatrész, ez alapján a betáp áramkör felépítése nem igazán térhet el, szóval részemről én is lezártam a témát
De ha van valami konkrétumod, amivel szeretnél meggyőzni, akkor örömmel hallgatlak -
Drizzt
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #4048 üzenetére
Ha megvan a kártya írj a hűtéséről feltétlenül, már régóta várom milyen lehet. Még mindig nem tudom mi legye, gtx560, 570, vagy 6950 2 gb. Hogyha lenne biztosan csendes Hd6950 kiskerben, akkor már nem gondolkodnék.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
radi8tor #4087 üzenetére
Tudod, hogy régóta fújjuk ezt a témát és egy olyan dolgot nem tudtál felmutatni a táp csatlakozón kívül ami más lenne! Kár ezen ennyit pörögni... Valld be igazából bassza a csőröd, hogy ennyivel többet kiadtál érte!
Remélem nem haragszol ezért a kijelentésemért, csak ez az érzésem!
Sorry!
-
válasz
radi8tor #4083 üzenetére
Csak egy alap kérdés, hogyha hozza a rendes 6970 teljesítményét, akkor kit érdekel, hogy nem olyan a tápkör?
Sztem senkit... az hogy olcsóbban kapunk ugyanolyan teljesítményt az annál inkább, de érthető hogy mivel megvetted azt fogod bizonygatni, hogy nem teljes értékű, de felesleges mert a tesztek ezt megcáfolják. Na de nem akarok vitázni ezen mindenki eltudja dönteni magának mit akar venni.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
radi8tor #4083 üzenetére
Szerintem is így van.
Nem hinném ,hogy egyenértékű a két kártya. Már az egy komoly dolog,hogy moddolható az 50 es,és még most sem vagyok biztos abban,hogy az élettartamra nincs e negatív hatással.
Bárki is ,bármit mond. Mondjuk ezért vesz az ember 3 év garanciával kártyát. -
gombcomp
senior tag
válasz
Tökmindegy #4079 üzenetére
Hali!
Megnéztem a 6950 és a 6970 BIOS venti beállításait.
Teljesen egyforma két görbe,szerintem nem kell állítani majd az
automatika elintézi a kapcsolgatást a hőfokok függvényében.
Persze,ha tuning van akkor a venti min. 90% manuálon legyen. -
Tökmindegy
senior tag
válasz
gombcomp #4076 üzenetére
Mély tiszteletem uram
Annó én vettem meg a TR-t
Lenne egy kérdésem hozzád,lévén biztos többet tudsz a kérdésről nálam.
Vettem egy 6950 est ,moddoltam 6970 re,hibátlan ,süt ,főz .
Tehát a kérdésem,hogy kell e a venti vezérlésen állítani, ilde 48,49- terhelve 80-85 fokos.
Nem húztam semmit minden a 6970 es paraméterei szerint van. -
gombcomp
senior tag
válasz
SzlobiG #4067 üzenetére
A másik topicban azt a tanácsot adta Whit3Rav3n ,hogy
kapcsoljam ki az ULPS-t (a regisry-ben kell kigyomlálni),a fagyáson,
és a restarton segített CF-nél. Az RBE-t meg felejtsétek el,bármilyen frekihatár,
feszmódosítás kékhalál / restartot hoz. Mintha a gyári értékek "cheksumját"
nézné a Catalyst.ZozzHUN: a fesszel meg óvatosan a léghűtésnél,az 1,2 volt is elég,
hogy megtaláld a GPU-maxot léggel.Különben baj lehet! Főleg moddolt
6950-nél,másképp lett méretezve a tápja,és vsz. a VRM melegszik el nem a GPU. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Tökmindegy #4074 üzenetére
Eszem agaban sincs legyilkolni! Lattam masok 1ghz-t adnak a corenak es 1.23vgpu-t. Ugy gondoltam attol mar nem allok tavol. Majd lejjebb veszem vgpu-t :-) jo lett volna egy memoria es vddc homerseklet figyelo.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DeathAdder #4043 üzenetére
Belőttem a constant voltage-t. és a powerplay-t kikapcsoltattam az afterburner-rel (cfg-ben UnofficialOverclockingMode = 2)
Furmark 1.9.0 720p burn in mode 5 perc és max 328w fogyasztása volt a gépnek, és végre nem dobálgatta a gpu mhz-t. Viszont a max gpu fok az 82 volt
VDDC nem mutat valósat (1.25v egyelőre)
-
szecska24
tag
Kicsit próbálgattam a kártyát, hogy mit bir. 3DMark11 lefutott 960/1450-es órajelen (1250mV): P5142
Ez eddig szép és jó, de sajnos ez már nem Furmark (Burn-in test) stabil. Csak a 920/1450 (1200mV) értéket sikerült stabillá tenni. Érdekes a helyzet, mert olyan érzésem van, hogy bizonyos részei a kártyának túlmelegednek és azért áll alapértelmezett helyzetbe a catalyst, nem a feszültség kevés neki. Onnan gondolom, hogy nagyon jól meg lehetett figyelni, hogy pl. 950-es gpu frekinél 1250mV-nál instabilabb volt, mint 1210mV-nál. Egyszerúen hamarabb fagyott ki a Furmark. Szóval valamit nem hűt rendesen a gyári tégla.Ja, a GPU hőmérséklete egyszer sem emelkedett 82 fok fölé.
-
-
-
válasz
ZozzHUN #4045 üzenetére
Azzal csak azt éred el,hogy nem lesznek "piszkálható" a voltage,ezért valószínű,hogy nemis fog ingadozni kedve szerint (bár akkor sem szabadna neki,mert nekemis engedélyezve van,és nem ingadozik).
Amikor felrakod a progit,akkor te is nyílván feloldottad azt a lehetőséget
A ccc-ben utána applyzed +20%-on ,és muszáj lesz neki úgymaradni ezek után!SzlobiG: énsem bírtam ,hiába írtam át a parancsot
Nemtom mi lehet, a régebbi karmiat ugyanezzel a módszerrel lehetett.... -
olta
aktív tag
válasz
SzlobiG #4051 üzenetére
Nem (csak[2. opcional kell]) bios fuggvenye a dolog. Elso lehetoseged, ha MSI AB-t hasznalsz, akkor a konyvtarjaban az MSIAfrerburner.cfg-ben keresd meg ezt a sort, modositsd, es hasznalhatod az orajelet 950/1450 folott is.
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Masik lehetoseg, ASUS bios-t raksz a kartyara, majd installalod az ASUS Smart Doctort, melynek beallitasainal fel lehet oldani CCC 950/1450-es orajeleit hasonloan az AB-hez, majd uninstallalhatod, es megmarad. Hatranya, hogy csak CCC-ben tudod allitani akkor az orajelet, es nem tudsz MSI AB-t hasznalni, mivel arra nem ervenyesul, igy ha hasznalsz sajat magad altal keszitett ventivezerlest, akkor valaszthatsz, vagy overclock, vagy ventivezerles.
Javaslom az elso opciot, termeszetesen csak sajat felelossegre
-
ProEvoFan
nagyúr
üdvözlet
belépek én is a klubba, egy Gigabyte 6950 2GB vgaval
rögtön egy kérdés,HD6950 2GB alá elég a W7 32bit?
ezalatt azt értem h kihasználja a vgaban rejlő 2GBot?
egyenlőre egy E8200 hajtja meg (eddig egy helyen jött elő a gyengébb proci , Crysis 2 alatt hardcoreon, nagy az fps ingadozás), de nyár környékén váltok 4magra (buldozer v. SB)(#4048) MasterDeeJay: én is most váltottam, igaz ez refi hűtős de alig hallom a hangját, nem gondoltam volna hogy ilyen halk lesz
én is corsair vx450 tápot használok, és elég alá, viszont az egyik átalakítót kell használnod, a másikat nem, a tápod megoldja -
Melyik bios-al lehet 950/1450 fölé húzni az órajeleket?
-
Roba
tag
Üdv!
A 3983#-ra és a 3988#-ra várok válaszokat.
Köszi.
-
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #4048 üzenetére
Én is 4850-ről váltottam. Röviden, gyorsabb és a táp elég lesz (a csatlakozókra nem emlékszem már a vx450 esetében, de lehet kelleni fog átalakító). A felbontást passzolom, mert csak 1680×1050-es lcd-m van.
900/1400(1450) körül a többség elszaladgál. 1,17V-n, moddolva. -
Hali Mindenkinek!
Véleményt szeretnék kérni Sapphire 6950 2gb-ről ami valószínűleg rev2-es (nem ref hűtő van rajta)
Annyit olvastam róla hogy nem unlockolható. Ez nekem nem is gond mert olcsóbban jutok hozzá (azaz már megrendeltem) és hűtést sem kell cserélnem rajta.
Az lenne a kérdésem hogy egy 4850-hez képest mennyivel gyorsabb?
A corsair vx450 táp elég hozzá?
Mai játékokat képes lenne-e maximumon 2048x1556-ban futtatni (AA- 2x-4x/AF16x)?
Ha esetleg tuningolnám akkor mire számítsak (max fesz/órajelek)? -
Hello
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Eladtam a VGAimat CF-ben voltak a masinában,most tervezek venni újat.Mindenem adott,3 monitorral hajtom és a kiszemelt karik a 6970es.
Az lenne a kérdés melyiket: Sapphire vagy ASUSTHX előre is
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DeathAdder #4043 üzenetére
Es az kikeruli a powertunet?
-
-
ZolikaE46
senior tag
Semmi baja nem lesz, de azért figyeljetek oda!
-
válasz
ZolikaE46 #4037 üzenetére
Én elkúrtam 1x, ezzel a karival Cry2-t teszteltem,nemtom h nem vettem észre,hogy nem volt auto bepipálva AB-ben és 23%-on hűtött végig Cry alatt,és nemis vettem észre,hogy nincs hangja a coolernek, és még ki is írta az adatokat,de én idióta valahogy nem nem figyeltem oda.
Egyből felment 102 fokra,ahol megállt a kép.. (csak egy Restart segített rajta
)
Bár anno a GTX480-nak nemsokat ártott a közel 100 fokos hőmérséklet -
ZolikaE46
senior tag
válasz
Tökmindegy #4034 üzenetére
-
válasz
Tökmindegy #4034 üzenetére
Afterburner megnyit -> Settings -> Fan -> Enable ....fan control -> Pipa be -> Testreszabod a grafikont -> Oké -> Afterburner főoldalán bekapcsolod, a ventit,hogy az általad megrajzolt grafikon szerint működjön (úgy,h a FAN SPEED rublikában rámész arra a fogaskerékre,majd az AUTO is legyen benyomva) -> Apply, ÉS GÓL
Ilyenkor a CCC-ben manualon lesz a fan speed és 50%-on,ezért ajánlatos mondjuk levenni 23%-ra,hogy amikor bekapcsolod a gépet ,akkor ne pörögjön 50%-on mint az állat, míg be nem kapcsolod az Afterburnert!
MOD: Vagy az alattam linkelttel talán mégegyszerűbb
-
Landon
addikt
válasz
ZolikaE46 #4029 üzenetére
Mennyi az alap 6950 max ill. ideális hőmérséklete? Mert nekem azért x időnyi Heaven után felment 80C-re.
Bár nálam mindent a driver szabályoz, semmibe nem nyúltam bele.
Valaki el tudná nekem mondani mi a halál az a órajel kapuzás?! Kerestem google-be is, igen, de ott sem írnak sokat. Vagy csak egy angol megfelelőt mondjatok onnantól már rendben van... Kíváncsi vagyok.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Tökmindegy #4023 üzenetére
Ha még egy kicsit akarod feszíteni állítsd 900\1400ra és csinálj egy venti vezérlést, hogy 75 fok fölé ne menjen! Ezt a TriXX vagy az Afterburner-el megcsinálhatod! és szvsz. nyugodtan nyomd fel a power controlt 20%-ra
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Tökmindegy #4023 üzenetére
CCC-ben Power Control-t nyomd fel minimum 12%-ra, nehogy teljesítmény-visszafogás legyen belőle ha tuningolod
-
tomic
addikt
válasz
MikaVejneGI #4024 üzenetére
Ha moddolhatót veszel akkor igen.
Ellenkező esetben én nem cserélném. -
ZozzHUN
addikt
válasz
MikaVejneGI #4024 üzenetére
Szia
Ha bios kapcsolósra akkor mindenképpen!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DeathAdder #4022 üzenetére
Az semmi, még xbox360on is ilyen az irányítás, ahol azért számítanak arra hogy mivel fogod irányítani az autókat ...
Akárhogy babráltam nem sikerült jól beállítani a sensitivity-t...
Ez egy kormány játék (nem olyan kormány xD )
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Érdemes lecserélnem GigabyteHD5850 -et egy MSI HD6950 -re? -
Tökmindegy
senior tag
Uraim.
Ismerősök hosszas rábeszélésére,megvettem a 6950 est,amit pillanatok alatt átalakítottam.Feloldódtak a shaders-ek minden tökéletes. Remélem marad is.
Van e valami amit érdemes még állítgatni,lévén hosszú évek óta az első ATI AMD kártyám
Köszönöm előre is. -
csatlakozom a még tegnapi kommentálókhoz!
Ez a Shift 2 tényleg egy rakás trágya
Nemtom,hogya francba lehet így elcseszni egyes NFS-ketA HotPursuit után főleg.. (nekem az tetszett)
DE EZ??
100 km/h-nél még öregapám 40 éves Asconája is irányítható, nem egy 100ezres Nissan Skyline -
XoZ
aktív tag
válasz
kinghaxor #4020 üzenetére
Ez a teszt annyiban nem "korrekt", hogy ha minden igaz, akkor alapórajelen mentek a processzorok, és úgy a Sandy Bridge platform sebességelőnye a processzornak köszönhető. A legjobb lenne egy olyan teszt, ahol ugyanabban az alaplapban (2 db x16 slottal) és ugyanazzal a processzorral mérnek (az x8 sebességet pl. a csatlakozók leragasztásával lehetne elérni), de ilyet még nem sikerült találnom. A legtöbb tesztet az x8 és x16 összehasonlítását egy kártyával végzik, ezeknél általában minimális a x16 előnye. Az érthető is, mivel hiába van kétszeres sávszélessége az x16 slotnak, ha nincs szükség erre a legtöbb játéknál, mert nem mozgat meg nagy adatmennyiséget a videokártya felé. Tehát amíg belefér az adatmennyiség az adott sávszélességbe, addig ugyanolyan sebességű lesz a két slot. Nagy adatmennyiséget akkor kell átvinni, ha pl. sok textúraadat van, ami egyben magas VRAM igényt is jelent. Ilyen esetben tehát várható, hogy az x16 slot jobban fog teljesíteni.
-
kinghaxor
aktív tag
Szerintem nézzétek meg ezt a tesztet x8-x8 vs. x16-x16 és P67 ügyben. Igaz nem CF hanem SLI, de azért érdekes. A teszt címe: ASRock P67 Motherboards vs X58 and Intel Core i7-950 Review A P67 Extreme 4-el gyorsabb x8-x8-ban az SLI mint a másik lappal x16-x16-ban.
-
válasz
DeathAdder #4018 üzenetére
Nem, elírás, az adott topicban a következő hozzászólásban jelezték is, az 8+8, az az érdekes, hogy a max meg az avg fps csökkent, a min meg felugrott 23-ról 31-re
-
-
válasz
Cybertrone #4013 üzenetére
A fórumról már jó páran tesztelték ezt a kérdéskört , a megdöbbentő különbség a két kiépítés között(8+8, 16+16) kemény 1-3% volt
, vagy még annyi se...
itt egy példa
-
Landon
addikt
válasz
Cybertrone #4015 üzenetére
Köszi!
Reméljük...
Egyébként mi az az órajel kapuzás?
Az amit egy előző hsz-embe írtam?
-
Landon
addikt
válasz
Cybertrone #4013 üzenetére
Akkor ebben egyetértünk.
Én is tudom mit mértem a saját gépemmel és mik voltak a tezstekben x16-on. Még annyit megjegyeznék, hogy ez a téma eléggé körbe lett járva többször is több oldal által és egyik se arra a konklúzióra jutott amire Te. De mindegy, ahogy írtad is, mindenki annak hisz amit lát és tapasztal.
-
Landon
addikt
Értem, köszi. Órajel kapuzás alatt azt érted amikor órajelet vált? (Sry ha nagy hülyeséhet írtamm) Akkor elvileg az is driveres hiba és nem hw-s, nem?
SzlobiG: Köszi, ezt fogom tenni.
Cybertrone: Nézz meg még pár tesztet. A SB topicba volt link erről. x8/x8-nál marhára nincs 10FPS kül. Egyébként megnéztem pl. Metro-nál kicsivel jobb eredményt érek el mint a HD 6990 (alap) 2.0 x16-on.
-
ZozzHUN
addikt
Akinek gondja van ccc limittel, az hasznaljon msi afterburnert, oldja fel az overclockot, ha nem megy akkor linkelem hogyan kell! Power control 20% fontos ccc-bol attol még!
-
Landon
addikt
válasz
SzlobiG #4003 üzenetére
Már tegnap visszaraktam a 11.3-at, most úgyfest minden oké. Nincs felrakva afterburner, a VGA-k nincsenek húzva, alapon vannak. Most Heaven 2.5-öt futtatok már egy ideje de sztem totál feleslegesen... Csak tudod rettenetesen zavar, hogy mi a fnéért kapott többször is BSoD-t ill. ami mégjobban zavar az ez a "video driver stopped responding and had to be recovered......" dolog mert ilyet az én legjobb tudomásom szerint hw hiba szokott okozni és most eléggé parázok, hogy vmi nem oké a HW-val ezért is futtatok heaven-t.
Bár mondom semmi nem történik minden működik ahogy kell... csak akkor is zavar a dolog, érted.
-
TTomax
félisten
válasz
Whit3Rav3n #3986 üzenetére
Tudom,mindig van aki előkerül azt bizonygatva hogy nála minden szuperül megy...csak hát ettől még nála nem fog...
-
válasz
Cybertrone #3990 üzenetére
Nem, ahogy előttem is írták, annak semmi köze hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest