- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grave Digger
üzenetére
Akárhogy nézem,ez 288 ezerért nem lesz 4.gen kijelző. [link]
-
válasz
Grave Digger
üzenetére
3.gen

-
Grave Digger
tag
Ez 4. generációs qd oled vagy 3. generációs?
-
Senki nem vesz IT szegmensben 8-10 évre cuccot, de igazából már háztartási gépeknél is inkább 5-7 év amivel lehet kalkulálni.
3 év gari van rá, beégésre is. Ha beég akkor úgysem javítható, vagy visszaadják a vételárat vagy adnak egy másikat. Nem kell ezt annyira túlaggódni, épésszel kell használni és akkor nincs ilyen probléma. -
PTM
senior tag
Van OLED monitor topic is, nem tudom, láttad-e, elég friss. Akár ott is kérdezhetsz, több dologra ott tapasztalatból is tudnak biztos válaszolni.
-
Victorio
aktív tag
Köszi.
Olvasgattam az egymásnak ellentmondó véleményeket a monitorok beégésről én is.
Számomra az nem megnyugtató, hogy "nem nagyon van" beégés.
Egy sokszázezer forintos monitornál amivel 8-10 évre tervez az ember azért egy határozott "egyáltalán nincs és soha nem is lesz" ami egyedül elfogadható. -
PTM
senior tag
A QD-OLED színtérlefedettsége nagyobb, magasabb a színek fényereje. Más szokott lenni a bevonat, a QD-OLED monitoroké jellemzően semi-glossy, a WOLED-é pedig matt. Kívülről beeső fény hatására a QD-OLED szürkésbe tud átmenni, mert nincs benne polarizátor.
Eltérő a pixelstruktúra is. A QD-OLED-nél háromszögbe rendezett, a WOLED-ben pedig van egy negyedik, fehér alpixel a sorban. Ezek az apróbetűs szövegnél látszódhatnak a leginkább. De ekkora pixelsűrűségnél ez már talán nem gond egyiknél sem.
A többi szerintem nem annyira lényeges, ill. panelgenerációnként is szór, plusz a konkrét monitorok adatlapjáról kiderül.
A beégés egy olyan méhkas, amit nem akarok megpiszkálni. Főleg, hogy nekem csak a tévém és telefonom OLED, a monitorom nem.
-
Victorio
aktív tag
Nem technikailag, hanem felhasználói szempontból mi a különbség az LG OLED megoldása és a QD-OLED között? HDR alkalmasság, színhűség, beégés hajlam, frissítés gyorsaság, vagy bármi ilyesmikre gondolok.
Melyik milyen felhasználásra jobb vagy rosszabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- LG UltraWide 34UC79G-B 144Hz 21:9 34" Monitor
- AlzaPower LML-120 Monitor Light Bar 5W, 51cm, fekete
- AKCIÓ Dell Ultrasharp 40" monitor U4025QW (5120 2160) IPS, 120 Hz, profi színpontosság, ívelt, Garis
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- HP EliteDesk 705 G4 / AMD Ryzen 3 Pro 2200G / 16GB DDR4 /256 GB SSD 6 hó garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 860w Platinum!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest