- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
válasz
radi8tor #14821 üzenetére
Nekem csak szintúgy feltűnt, ennyit akartam kifejezni. De sajnálnám, ha emiatt itt hagyod a topikot, mert sok-sok hasznossal töltötted meg Te is az elejétől fogva.
@proci985: egyet megtanultam itt, jó példát párhuzamban egy adott dologra nem lehet mondani, mert mindig bele lehet kötögetni. Túlzó, persze, akkor ne fürödjünk tejben, csak vízben
-
asuspc96
senior tag
válasz
radi8tor #14771 üzenetére
Most lehet OLTÁRI NAGY ostobaságot kérdezek de megkérdezem mert így tanul az ember...
radi8tor1: amit opti06-tól kérdeztem az a kártya lesz moddolható 7970-né ?
Lehet kicsit össze vagyok zavarodva...világosítsatok már felopti06: ez a kártya az ez a kártya igaz ?
előre is köszi, asuspc96
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #14681 üzenetére
nem.
6990 == két unlockolt 6950.
de a refmodelleken is van egy kapcsoló, amivel a kártya felvált 6970 CF órajelekre, szóval ha valakinek az kell, használhatja 6970CFként is. elvileg az már nem garis, de a gyakorlatban
.
azt viszont tudni kell, hogy 6970CFként a kártyák kegyetlenül hangosak és legalább annyira melegek. mármint hajszárító/GTX480@furmark hangosak. 450Wos tdp, egyik tesztelőnek se tetszett valahogy a kártya viselkedése
. ja és a vicc, hogy a kapcsoló után valamennyit még mindig lehet tuningolni a kártyákon, a hűtés 500Wig van méretezve, a digis vrm meg bírja.
-
opti06
aktív tag
válasz
radi8tor #14445 üzenetére
attól függetlenül van külön gpu blokk is aki nem engedhet meg/nem akar 25k+ költeni fc blokkra, amúgy csak azért kérdeztem, mert nem minden kártya kívánja hűttetni magán a fesszabályzókat/chipeket, pl 5850en is amim van csak gpu van hűtve és gyárilag (nem ref hűtős karin) de akkor még futok pár kört, köszi
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #14335 üzenetére
Az nem, nincs pénzem 3db rendes monitorra még a két kártya mellett.
mod: Srácok, 6970 vagy 6950-el nyomhatjátok. Alapon mindenképpen jó lenne, ha gondoljátok mehet OC -ban. Arra vagyok kíváncsi, hogy ezt az 5870-t megéri e nagy ráfizuval lecserélni egy 6970-re. Anno pont azzal cseréltem, akkor 35k-t kaptam rá.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
radi8tor #14335 üzenetére
Én kérem! Köszönöm!
BMW001: Én főleg a hűtése miatt cseréltem le a 6950@70-et. A ref nagyon hangos és meleg. Ha találok nem ref hűtős 6970-et,akkor lehet,hogy maradtam volna...
Erő különbség létezik,de a mai játékokban vagy mindkettő játszható szintet produkál vagy egyik sem. Persze azonos körülményekre gondolok.Órajelet nem emeltem még,de tudom,hogy alapfeszen is van benne potenciál. A melegedés viszont itt is zavarja a nyugodt lelkületű tuningom. Én valahogy nem szeretem látni,ahogy 80-90C-on vannak a vga-k,pedig volt 9800GX2-őm is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #13855 üzenetére
a meglátás tényleg jó. egyébként az elkülönítés idén már vicces, a dirt kuponok ugyanis lejártak.
egyébként tényleg a duplaventis kétslotos Sapphire kártya a Dirt3. hogy a dolog bonyolultabb legyen, pár helyen van Sapphire Dirt3 3gb (nem elírás!) fedélzeti memóriával is.
-
asuspc96
senior tag
válasz
radi8tor #13423 üzenetére
Igen...most újra raktam a drivert mindjárt megnézem, hogy mit szól hozzá.
Addig is ha nem indulna el van egyéb ötleted(tek) ?Ghard : Lehet én értem félre de nem böngészőben cloud szerveren játszok...
Szimplán az itthoni gépen nem indul el....
A mappájából indítom az exe-vel és sz@rik rá.Üdv, asuspc96
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #13406 üzenetére
Csak 2db x16 slot van a lapomon.
(#13408) Shkiz0
Lehet azért van mindenből sok, mert az áremelés előtt visszatartották a szállítmányokat a nagyker-ek. Amikor én akartam venni, akkor volt pont a váltás, és utána már a jóval drágább széria jött.
900/5400 3d11 Extreme: X3577
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #13396 üzenetére
A garis törvények úgy szólnak ha cserélni kell a hibás darbot, hogy vagy azonos tudású vagy jobb kártya. Mivel jövő tavasszal már kicsi lesz az esélye hogy lesz 6950, az adott szériából fogják felajánlani a cserét, vagy megézik mi volt az utsó listaára a 6950-nek, és ezt az árat fogják beszámolni, és a különbözetet meg kiperkálni.
Egyik verzióval se járhatok rosszul.Most néztem BF3-mat 2560-ban 880/5400 órajeleken és legalább 10-15 fps a javulásom az alap 6950 CF-hez képest. Persze ez csak olyan sacc per kb.
Fülig ér a szám.(#13400) SzlobiG
Köszi.
Lusta voltam, és nem is mozgatott. Egy új kártyánál örül az ember, hogy minden rendben van, és nem akarja mindjárt agyon hekkelni. Így hogy fél éves, rávettem magam, és egyenként megcsináltam. Kb. 1,5 óra volt összesen szereléssel együtt, de megérte (egyelőre).
Memóriát nem fogom nyúzni, teljesen felesleges, és szerintem ez a szűk keresztmetszet, mivel más memókat kapott a 6970. Ha ezeket nem akarja a júzer 5500Mhz járatni 24/7 akkor kétlem, hogy gond lenne. Az 5300-5400 nekem már bőven elegendő. -
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #13348 üzenetére
Én nem markbol indulok ki, és gamekben alatta van az 590-nek derekasan!
Fontolgattam a váltást, de valahogy úgy képzeltem el hogy az 580-ra min 40%-ot dob, és hozza talán az 590 szintjét gamekben... átolvasva a guru tesztjét nem ez a felállás, úgy hogy megvárom a zöld választ! Amúgy szép cucc, és erős, csak a jelenlegi rendszeremet nem érzem gyengébbnek feltétlenül hogy menjek venni egyet...Sőt ahhoz hogy gyorsulásom legyen 2 kéne ami már kurvára sok lóvé, és annyit nem érne nekem, főleg úgy hogy még nem láttam 580 sli vs 7970 cf tesztet!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #13094 üzenetére
mondjuk én fel nem fogom, hogy miért csinálják páran az unlockot. a 6970 gyorsabb, de azért annyival nem. bedögleni meg fórum (de más fórumokon is volt erről info) alapján gyanúsan az unlockolt/memtuningolt kártyák szoktak.
persze lehet garira is játszani, csak 1.: ki tudja mikor fog tényleg bedögleni 2.: mit fog az ember helyette kapni -ez aftermarket hűtőkkel gáz, megváltoztott a pcb- 3.: ameddig visszajön gariból az új addig se lehet használni (általában több hét, telefonszámla, oda kell menni/futártól át kell venni). és akkor kijön, hogy időarányosan lehet jobban megérte volna megvenni a 6970et.
figyelembe véve a fórumokat (jelenség február óta ismert), a 70ks árat, meg a tényt hogy a 6970es a gyakorlatban 10-15%al gyorsabb (tehát igazából ahova a 6950 kevés -25-35fps rész-, oda már a 6970 is max határeset lesz)... szóval tényleg nem értem.
ennek fényében azt pedig végképp nem értem, hogy minek keres valaki rev0ás 6950et (fűrészelt 6pines), amikor azok még drágábbak is, mint a jelenlegi rev2ők, viszont hűtés tekintetében az összes rev2es odaver nekik. akinek rev0ás vizesblokkja van, az jó indok, de egyébként szerintem elég rossz döntés.
-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #12931 üzenetére
Kösz
(#12932) stranger28
Remélem én is,hogy így lesz.
Sajnos új Vram egység jön hozzá ha jól tudom nem DDR5 lesz az elnevezése,így nem kizárt,hogy akkora lesz a sávszélessége,hogy PCI E 3 keljen majd neki.
Bár a jelenlegi hardvereim 8/8x ban mennek PCI E 2.0 ban,és nem igazán lehet érezni a volt 16/16x közötti különbséget.
Minden esetre teszek félre egy keveset,így biztos ami biztos alapon.
De jó lenne megcsinálnák mint a Giga lapoknál,hogy PCI E 2.0 ból Bios frissítéssel elő hozzák a 3.0 tudást bár ebben jelenleg nem vagyok otthon,így nem szeretnék hülyeségeket írni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #12759 üzenetére
aztán volt még azon kívül a moddolja, megy egy/pár hetet aztán bedöglik a kártya eset is.
stranger28: régebben még az overdrivera is mondták, bár konkrétan én nem jöttem rá, hogy az hogy derült volna nekik ki (hacsak az ember nem az egész gépet viszi gariba be). egyébként ez szerintem eléggé on. vagy rangot lépni nem akarsz?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
radi8tor #12641 üzenetére
Várhatóan első időkben drágább lesz,de érkezni fog 7870 is,ami elég lesz,amíg csökken a 7950,7970 ára...
Most is így csináltam:
5850-ről 6870-re kis ráfordítással,majd ismét kis befektetéssel 6950@6970Ha jól sikerül a 7870,akkor akár az is alternatíva lehet annak,aki nem akar mellékállásban pirítósokat gyártani. Szerintem jelentős FPS csökkenéssel nem kell számolni.
Ami még nagyon idegesít engem az a hang,amit a ref hűtő generál.Mivel nem teljesen hátsó kivezetés,hanem oldalt is kivezeti a meleg levegőt,így le van kapva a gépház oldala,hogy ne fűtsön be mást. Így már igencsak hallható a venti hang...
-
Insolent
aktív tag
-
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #12641 üzenetére
Csinálj már nekem is egy szendót reggelire!
Köszi!
Amugy akkor ha nem cserélsz vga-t a következő szériára, akkor megéri venni egy hűtést rá, pontosabban kettőt, mivel két kártyád van.
Meg kérdés? Attól a hangkártyád el fog férni? Mivel azok tudtommal 3 slotosok, mármint a hűtők. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
radi8tor #11811 üzenetére
Az AFR-hez a program oldaláról is kell patch. A driveres javítás nem elég. A stutteringet meg tudják a gyártók szüntetni, már ha a GPU-k okozzák, de a skálázódást programból kell javítani. Egyelőre a 10.10 P3 CAP4 kombó frissen telepítve a legjobb. De hétfőn lesz teljesen BF3-hoz tesztelt driver új CAP-pal.
Az NV-nél lesz hamarosan egy béta, ami szintén jó lesz elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest