Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #2698 üzenetére
Végig olvastam az itt leírtakat... úgy gondolom érdemes egyszer kifizetni a gtx 580 árát
Nekem jobban időállónak látszik az nvidia megoldása mint az AMD-é.
Nincs semmi bajom a HD 6970 essel, egy két program érezhetően lassabb rajta mint a gtx 580 on, GTx 580on nincs kivétel, ott lehet Stalker, CrySis, Metro... mindenhol hasít...
Igaz, per pillanat 35 ezer forintal többért kapom meg mint a hd 6970est. -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #2695 üzenetére
Az 1 Gpu-val, tény és való hogy jelentősebben kevesek a gondok, de én akkor is gtx570-et, vagy hd 6950-et vennék !
Ezeknél jobb vétel jelen pillanatban nincs ! -
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #2695 üzenetére
A 6950 most szerintem best buy a felső kategóriába, persze csak amelyiket lehet moddolni.
Kind: Topikba linkeltem 3GPU-s TDU eredményt is használja mind3 gpu-t lehet, hogy nem 100%-ba, de használja. Nálam olyan 70-90% között mennek eseménytől függően.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Cybertrone #2693 üzenetére
Azért én mindig elvakultnak érzem ezeket a szövegeket hogy a 6970 sehol sincs a gtx 580-hoz képest, itt 15%-ról beszélünk továbbra is. Ahol a 6970 már tényleg nem elég ott a gtx 580 sem lesz. Sztem annyival nem jobb a gtx 580 mint amennyivel drágább, 2 gtx 580 drágább pl mint a 3 HD 6950@6970 és még az igazi NV szerető Heavens Benchmark extreme tesselation tesztben is lenyomja gtx 580 SLI-t. Vagy 1 gtx 580-nál nem kerül igazán többe 2 HD 6950 ami megint csak bőven lehagyja a gtx 580-at. Szóval nem ilyen egyértelmű hogy az gtx 580 a jó vétel.
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #2694 üzenetére
Csak sajnos elkéne már gondolkodni AMD-nek, és kirukkolni egy olyan karival ami ér is valamit, mert ilyen cucca a HD5k-s széria óta nem volt, és az sajnos nem most jött ki!
És amúgy fasza hogy azért van neki 2 gpu, csak sajnos vannak emberek akik szeretnék magukat megkímélni a 2 gpu-val járó dolgoktól, és egy gpu-ban keresni a relativítást!
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #2693 üzenetére
Az 580-at persze hogy nem veri meg, semelyik 1 magos kártya, ezért van a 2, a min fps terén nem tudom hogy megy az NV, a tuning potenciál, szintúgy, a hd6000 series, csak egy muszájból kiadott széria, mert hiba lett volna, ha gtx500-as sorozatra semmit nem válaszolnak, ez egy selejt széria, de majd a 7000-res, 28 nanométerrel !
A legutolsó, és most is használatos NV kártyám, egy 9800 GT, nem mai darab !
Az 1 GPU-s dolgon mindennap golndolkozom, mert azzal tényleg nincsenek gond jellegű dolgok ! -
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #2691 üzenetére
Az tulzás hogy jól mennek... mert sajnos a 69xx széria sehol nincs az 580hoz... esetleg a 480-570 párossal tartják a lépést, de sajnos ott is megveri őket min fps-ben az NV nemgondolod?
Az csak egy dolog hogy 15%-al erősebb viszont több rajta a memória, és nagyobb a sávszél is, és a tuning potenciál is
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #2690 üzenetére
Erre példa a Test Drive Unlimited 2, nincs benne cfx/sli sem, így még jó hogy megveri !
Más, látom számodra mindez úgy esik le, hogy utálom az nv-t, de nem erről van szó, én ha nv-t vennék most, GTx 560/570 lenne, ha jól tudom az 580 15%-al tud többet mint az 570, de sokkal többe kerül !
Különben is, ami ugyanezt tudja mint az 5970-em, az a gtx580-an, és ha veszek egy vga-t 130.000 FT-ért, akkor nem ugyanannyi teljesítményt szeretnék venni, majd talán az 590, de majd az idő megold mindent !
Ahhoz képest hogy driver téren eléggé szarul áll az AMD, elég jól mennek a kártyái, nem gondolod ?SzlobiG
Akkor miért írták hogy nincs, és a 2 magos vga-kon, ezért megy érdekesen ? -
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #2685 üzenetére
Az fasza hogy kijön majd a 6990-en, és mikorra lessz használható driver is hozzá?
Mellesleg nem egy kolléga írta topikban hogy néha nem megy az egyik gpu, az fps droppról nem is beszélve, sőt az 580 a min fps-ben sorra veri az 5970-et... Nemhinném hogy ez az 5970 felé billentené a mérleget!
-
Duck001
tag
válasz
Whit3Rav3n #2688 üzenetére
A metrót2033-at ne nézd az egy optimalizálatlan sz... de amúgy jó game!
-
-
cyberkind
félisten
válasz
Whit3Rav3n #2686 üzenetére
Nekem most minden játék full-on megy, kivéve a Metro2033-at, ott a dof-ot ki kellett kapcsolnom, de többi full !
Nincsen mikroszaggatás, se hasonlók ! -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
cyberkind #2685 üzenetére
Hát nekem soha nem ment 8xAA-val swappelt elég rendesen, pedig volt 2 5970-em is. Főleg a 10.12-es CF profilok sokat javítottak a mikroszaggatáson meg a skálázáson de megnövelték a ram igényt. Azzal már 4xAA-val sem ment a Crysis és 2xAA-val is beswappelt néha. Összességében ezért is adtam el őket, nem volt elég az 1gb ram, és elég framedropérzékeny volt.
-
cyberkind
félisten
válasz
Whit3Rav3n #2684 üzenetére
Nekem, full-on, vsync be, 8xAA, semmi probléma, olyan szépen ment, hogy magam sem hittem el !
SzlobiG
Én ha most vennék karit, tuti megvárnám a 6990-est, de ha annyira nem tudnék várni, akkor egy 6950-et vennék, és csinálok belőle 6970-et ! -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #2681 üzenetére
Jó, baszogassuk egymást, de most ne árulj be, mint a múltkor !
Hiba alatt arra is gondolsz, hogy a 2d-s órajelen hibázik ?
Igen, frissítesz bios-t, és kész, mint nálam !
Nálam ezzel kifújt, a NAGY PROBLÉMÁK száma !
Ja igen, ha ezt blokkolod, csak saját felelősségre, mindenhol le van írva ! -
NOD
senior tag
Sziasztok, na megnéztem ipon-on, találtam régi még rev1-es (ref hutés) sapphire 6950 2gb-set, illetve van 1k-val olcsöbban a vapor hutéses.
A kérdés az hogy a rev1-et biztos lehet a moddolni? Mert akkor azt veszem vagy vegyem az újat jobb hütéssel és akkor azzal tuningban talán tovább tudom tolni? -
TTomax
félisten
válasz
cyberkind #2657 üzenetére
Még mindig egy árban vannak,ne írj marhaságokat...
(#2653) Dj Dekko!
Nem nagyon fogod ám megérezni a húzott 5850-röl való váltást... Minimum egy GTX580,de a három gigás felesleges vagy 5970.Esetleg vársz a 6990-ig és addig spórolsz még egy kicsit.Én is ilyen vagyok mint te,ha van "felesleges" pénzem akkor már azt nézem mit kéne... rendesen viszket... -
mpierre
veterán
Ha jól hallom nálam is előjött a cicergés... Szép üveghangon...
Elég idegesítő. Egyáltalán mi cicereg? Valami tekercs?
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok...
Videó kártya vásárlás előtt állok, de már *hetek óta rágom magam... hogy el e jött az idő, melyiket vásároljam...
(GTX 580 avagy HD 6970)
1920x1080 felbontásban használnám a gépet...
Valakinek volt előtte 5850 avagy 5870-es videó kártyája, és gyorsultak valamennyit a programok egy hd 6950/6970 estől?!
Asus HD 6970 es nagyon szimpatikus nekem.
Vagy inkább maradjon a BF2 Editionos Sapphire?!
Különbség nincs semmi a kettő között, nem?! -
NOD
senior tag
Referencia 6950 2gb-s kártya esetén (amit kinéztem megvételre az gigabyte) alkalmazható még az shaderprocik unlockolása? Ahol néztem (asszem techpower) ott azt irták hogy mindegyiknél sikerult de régi a bejegyzés.
-
foreveryoung
tag
Sziasztok !
Tudtok esetleg a 6970-es driveréhez egy pach-et, vagy valami kiegészítést, hogy fussanak a régebbi, kb 6-8 éves játékok is ?Elöre is köszönöm ha tudtok segíteni !
-
ffodi
veterán
válasz
gombcomp #2641 üzenetére
Nos, ezen teszted alapján nálad van valami gond, mert a gpu score-nak min 24k-nak kellene lennie. Nálam alapjáraton ennyi kb.
A Powertune-t ne felejtsd el +20%-ra tenni miután tuningoltad pl Afterburnerben. Ha állítottál valamit AB-ben, akkor nézz rá a csúszkára. Ha +20%-on van akkor valószínű megtartotta a beállítást, de az is előfordulhat, hogy nem. Állíts valahány %-ot a ventifordulaton, és egyből vissza fog ugrani 0%-ra. Ezek után tedd fel +20%-re és jó lesz.
Szerk.: Ha esetleg c1, c5-c6 state, esetleg eist be van kapcsolva, akkor kapcsold, ki mert az bő 1000 pontot le tud csapni a GPU scoreból.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #2618 üzenetére
Ez bug. Ha windowsból finomhangoltad a gulfit, akkor az a gond. Clock-to-clock szinte ugyan úgy teljesítenek a Lynnfield-bloomfield-gulftown i7-ek. A 6mag+HT hozhatna előnyt, de mivel a progi, ahogy te is írtad 2 magot használ így ez is kizárva. Ha SB-d lenne, akkor lehetne picivel magasabb azonos órajelen a min fps pl, de így kb ugyan annyinak kell lennie.
Illetve, ha valamit összehasonlítasz, akkor ugyan azzal verziószámú progival érdemes.
-
NOD
senior tag
Sziasztok, új géphez keresk vga-t, 6950-böl kettöt néztem ki amiröl kérnék véleményt.
1. Gigabyte 6950 1gb OC (Windforce hütés). LINK 68k
Nem tudom hogy ez a hutés mennyire hatékony, nem találtam róla normális tesztet. Illetve azzal sincs tapasztalatom hogy tuningpotenciál terén mennyire jó döntés.
2. Gigabyte 6950 2gb teljesen referencia hütés. LINK 70k1680*1050es felbontásra kell viszont itt full grafon és 2xAA/de inkább 4xAA mellett. (föleg a most jövö crysis2-re gondolva).
Melyik érné meg jobban? Kifuthat e 1680ban az 1gb memória, max grafon a legujabb gameknél, vagy ez még csak max full hd-n szólhat bele a dologba?
Mindenképp lesz tuning (amennyit a bios enged feszultséget kap és bir amennyit bir, ezért gondoltam hogy az 1gb-s a hütése miatt jobb lehetne feltéve ha nem kevés az 1gb). -
ZolikaE46
senior tag
Ha valakit érdekel megtaláltam a vapor x-es hűtését a 6950-nek
Kíváncsi lennék, hogy ez moddolható e még?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #2629 üzenetére
Nem érezhető. Bench-elni meg csak ezt szoktam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #2621 üzenetére
Hmm... érdekes ez a benchmark, mintha bugos lett volna a tegnapi vagy nem tudom. Pedig annyira örültem neki
Ma megismételtem 2x is, miután hitetlenkedve álltak hozzá i7 topicban és tényleg, azt látni hogy nincs FPS növekedés.
Csak tudnám, hogyan bugolt ennyire?Sebaj, 1 napig örültem neki...
-
Apone33
őstag
válasz
daneel92 #2605 üzenetére
A procit alapon használod? A táp nem tudja visszafogni a kártyád, mert ha kicsi lenne akkor újraindulna vagy kikapcsolna. Driver-ből gondolom a legfrissebbet használod. Próbálj esetleg a procin húzni ha még nem tetted volna meg.
tomic: Sztem a kártya fogyasztási adata csak valós, csak nem ír az Amd szándékosabban nagyon adatokat oda.
-
daneel92
tag
sziasztok!
héten szereztem be a hd6950et, de valahogy nem igazán hozza az ígért teljesítményt, pl crysis alatt 1680*1050es felbontásban maximális részletesség mellett 20-30 fps-t mutat. mi lehet ennek az oka? sok mindenre gondoltam már, talán, hogy geforce kártyáról cseréltem le, és azóta nem tettem újra a win7et, vagy esetleg processzor fogja vissza, vagy a táp. -
tomic
addikt
válasz
Apone33 #2603 üzenetére
Ph-s tesztek alatt volt mikor 400w körülire ugrott fel egy pillanatra a fogyasztás ha jól emlékszem .
De nekem is megfordult már a fejemben ,hogy veszek egy fogyi mérőt. De nem tudom ezek mennyire hitelesek.
Gelidet vettem rá mert én sehogy nem bírom elviselni a ha hangos a venti. Előlapi venti szabályzóra van rákötve , és az van teljesen letekerve.
Amúgy afterburnert használok fesz csökkentésére, ill óra jel emelésérhez. -
Apone33
őstag
Amire még kíváncsi lennék az az hogy hogyan adták meg a 6950-en fogyasztását, mert vettem egy watt mérőt és crysis alatt az egész gépre moncsi nélkül 250w-ot mutatott ennél néha csak pár wattal ment feljebb. Akkor hogy is van ez hogy a kártya kb 220w-ot eszik? (most így moddolva lehet hogy egy picivel többet eszik.)
-
Apone33
őstag
Játszás közben, valahogy nem nagyon tudok arra figyelni hogy ha hangos a vga ventije, este meg általában fülessel játszom, úgy meg majdnem egyáltalán nem hallom
Egy a lényeg ha nem játszom, akkor halk legyen a gép, mert netezés és filmnézés közben az tud zavarni, de 2d-ben egyáltalán nincs hangja.
Ahogy néztem neked is ilyen vga-d van, már ami az adatlapodon rajta van, te mivel hűtőd? Vagy vezérled egyáltalán valamivel a ventijét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest