Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
válasz
Steve_Brown #22662 üzenetére
Olyan képed van, amin ki van húzva a csati? Nem igazán látni a problémát.
-
ozzy711
őstag
válasz
Steve_Brown #22660 üzenetére
Képet csatolsz?
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Van egy Gigabyte HD6950-em és kontaktos a ventillátor kábele a csatlakozóknál, erre van valami megoldás? Lehet a vezeték ezen részén szépen forrasztani?
-
core i7
addikt
válasz
Franky2Ster #22654 üzenetére
Crimson Edition 16.2.1 Beta
-
Franky2Ster
senior tag
ATi Radeon™ HD 6950-re melyik a legmegfelelőbb driver windows 10 alatt? Köszönöm a segítséget!
-
zso73
veterán
Ez volt nálam is a probléma. Nekem egy linux guru megcsinálta. Glakkeclock progival irt egy szkriptet. Az ki tudja olvasni a kártyát. Sajnos a szkript elszállt a rendszeremmel együtt. Hiába telepítettem fel a Raedon drájvert linux alá. A windózos ventillátor szabályózós rész nincs benne. Overdrive rész nincs....
Én vettem egy Nvidia kártyát. Teljesítmény maradt, hang nincs, és 100 % driver támogatottság van. Amúgy is sok játékom nem támogatta a 6970-et. ( Metro 2033, Prototype...) Igy érett a váltás. XT 750 TI lett belőle.. De az 1050 is elérhető..
-
Freel
tag
Szia!
Sajnos ezzel a problémával küszködök én is hónapok óta. Win alatt az MSI Afterburner-el tökéletesen állítható a kártya hűtése. Linux alatt azonban a sensors nem tudja kiolvasni (nem látja) az adatokat, ezért nem is állítható. Win alatt leszedtem a kártya BIOS-át, átírtam a kívánt értékekre és egyszerűen nem tudom visszatölteni a kártyára a módosított BIOS-t. Pontosabban visszatudom, de nem változik semmit a ventillátorszabályozás. Sajnos azt kell mondanom, hogy el kell adni a kártyát, rádobni egy 4-5 ezer forintot mondjuk egy 7850-re és akkor ott már működik minden, ráadásul onnantól van AMDGPU PRO hivatalos driver is Linux alá és onnantól működik a sensors is...
-
zso73
veterán
AMD / AMD 6970 Gyári bios van valakinek ? A techpowerup oldalán az enyém van. Többet meg nem találtam.
Sajnos a gyári bios eléggé melegen járatja a kártyát. A Trix programmal jól szabályozható. Biosból szeretném, mert Linux alatt nincs megoldás a ventilátor szabályozásra. -
sanyierik
csendes tag
Részletesebb parancssor kellene, mert az atiwinflash-el ID hibát ír ki. A neten nem találtam használhatot
-
sanyierik
csendes tag
Hali. Frissitettem biost. 1-es állásba 6950 bios. 2-es állásba 6970.az a gond hogy a 6970 biossal nem kapcsol monitort. Egyes állásba benyomom a gépet úgy jó. Feláll a rendszer, átkapcsolom kettesbe gpu z vel mutatja a drivert meg minden. De azt se tudom 840/1325-nél feljebb venni.ilyenkor van monitor, de ujrainditásnál nem ad képet.
-
zso73
veterán
AMD 6970 em van. cserélném hasonló teljesítményű Nvidia kártyára. Linux miatt. Keress privátban.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tessai #22644 üzenetére
Triviális megoldás: 1-es állásban bekapcsolod a gépet, majd BIOS frissítés előtt átrakod 2-es állásba és frissítesz rá egy jó BIOS-t. Utána mehet a gép újraindítása
Szerk.
De ugye másik VGA-val (esetleg prociban lévővel) is lehet indítani a gépet a lényeg, hogy BIOS frissítéskor 2-es állásban legyen a kapcsoló
-
Tessai
csendes tag
Sziasztok.
Van egy HD6950-em.
A kis kapcsoló 2-es állásban volt amikor biost frissítettek 6970re.
Nem indul el a kártya ha ebben az állásban van. Csak fekete képernyő. Valahogy vissza lehet tenni a gyári biost?
Válaszokat köszönöm. -
rankesz
veterán
-
sanyierik
csendes tag
hali.kellene nekem egy részletes leírás arrol hogy egy shappire radeon hd 6950-et hogy lehet moddoloni egy 6970 szintre.köszi
-
Freel
tag
válasz
BUZZLGHTYR #22639 üzenetére
Nem maradt egy adagra való véletlenül azokból a grizzlykből?
Megvenném... Vagy ilyesmi...
-
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22637 üzenetére
A vrm bordákat szigetelő szalagoztad le?
Úgy nem nagyon fogja a hőt leadni. -
BUZZLGHTYR
senior tag
értem,
passz, én ma maszekoltam meg az enyémet, thermal grizzly alá mx2 paszta, thermal grizzlyre mx2 paszta + ac twin turbo ii bordái (4db) és szépen rá szigetelő szalagoztam xd
egész jó hőfokokat mutat furmark! alatt.. GPU max. 60-65.. dióda árnyaló max. 80-85.. szerintem jó, bírja amíg bírja, GTX460-at váltott.. -
Freel
tag
válasz
BUZZLGHTYR #22635 üzenetére
Azért szedtem szét, mert ma vettem és nem tudtam, hogy milyen állapotban van, van-e egyáltalán még paszta rajta stb...
A Grizzly-t köszönöm, valószínűleg megoldás lehet. Bár nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban? Egy ilyen hővezető pasztával a tégla hűtő alatt, vagy esetleg egy tönkrement 6970 custom hűtőjével ami szintén pár ezerért vehető? -
Freel
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék! Vettem egy ASUS kártyát:
Leszedtem a hűtést és a következő látvány fogadott:
Tekerjetek 5:45-re. A memória hűtés van elég érdekes állapotban.
Valamilyen puha, ragacsos, hálós anyag van a memóriahűtésnél. De persze cafatokban, darabokban van az egész, ahogy látható. Segítsetek. Mit lehet vele kezdeni? Nem mertem hozzányúlni, de félek ez így nem sokáig életképes. Lekaparjam oszt jóvan? Vagy lehet kapni a helyére ugyanolyat? Vagy mivel tudnám helyettesíteni? Vagy kénytelen vagyok venni egy custom hűtőt rá?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
BUZZLGHTYR
senior tag
van 1 HD6970@2GB + AC TWIN TURBO II, bordák nincsenek hozzá, megfelelő méretű bordára lenne szükségem, honnan tudnék hozzá jutni?
-
R3TR01990
csendes tag
válasz
Joseppe210 #22554 üzenetére
Üdv valaki nem tudja mi lehet a probléma ha játék közben a monitor villog teljes sötétség majd helyre áll aztán megint van, hogy fél óráig semmi hiba aztán 2 másodpercenként villog de csak kevés ideig!? Ha lehet privátban ha valaki tudná , köszönöm!
-
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22629 üzenetére
Nem véletlenül adnak hozzá bordákat. Még ha a vramok nem is annyira melegednek, borda nélkül a vrm-emek elfüstölhetnek gyorsan.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
mi lenne ha csak a hűtőt raknám fel a gpura? kis hűtőbordákat pedig nem? (AC Twin Turbo II)
-
soadzoor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE Radeon HD6970OC típusú kártyám. Jó darabig semmi baja nem volt.
1-2 hete a számítógépbe behelyeztem egy régi merevlemezt, hogy kipróbáljam. Sajnos nem ismerte fel a gép egyáltalán, úgyhogy leállítottam a gépet, és kiszereltem a gépből a nem működő HDD-t. Azóta a videókártya nem csak, hogy nem ad képet, de még a ventilátorok sem forognak rajta (a gép házában a többi venti pörög, valamint egy másik videókártyával kép is van, így biztos vagyok benne, hogy a videokártya romlott el). Egy másik fórumon egy hozzáértő valaki szerint, ha a ventik se pörögnek, akkor a VRM égett szét, vagy a nyák szálszakadt valahol, és "ismerve a tipust nem éri meg foglalkozni vele". Továbbá azt is mondta, hogy ez pl attól lehet, ha nem húztam ki a hálózatról a tápot, miközben a HDD-t buzeráltam. Általában ki szoktam huzni, de most az egyszer tényleg lehet, hogy nem figyeltem erre..
Bárkinek bármi ötlet? Esetleg tudtok ajánlani valakit, aki ért az ilyesmihez?
-
ZooLLeR
tag
Hi!
Ha nem ad a kártyám képet,mit lehet tenni?His ref 6970
Előéletéről nem tudok semmit se sajnos.Így került hozzám.
Bios fríssítéssel próbálkoztam már.Nem vált be.
Külsérelmi nyom nem látszik. -
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22621 üzenetére
Pont nem, a hangsúly a hővezető képességen van... Vegyél itt sekisuit vagy hővezető ragasztót...
-
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22619 üzenetére
3M hővezető ragasztót keress vagy van a zalmannak folyékony hővezető ragasztója, bár utóbbi ritkább.
-
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22617 üzenetére
Vram borda vagy ramsüni.
Viszont a digitális vrm-emekre is kellene valami extra hűtés, mert azok még jobban melegednek.
-
bitafter
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerős megvette az alábbi kártyát: http://hardverapro.hu/apro/sapphire_radeon_hd6950_2gb_ref_hutos
A problémája, hogy a gép terhelés alatt kikapcsol. Más gépek is ezt csinálják ezzel a VGA-val.
Hőmérséklet nem megy 77 fok felé.
Remélem van ötletetek, hogy mi lehet a gondja
-
Shizuo
újonc
pc leirás :
proci : fx8320 Black Editions
alaplap:GIGABYTE 990AX-UD3
ram: Corsair 8GB 2x4GB DDR3 2133MHz
Kingston HyperX 8GB 2x4GB 1600Mhz
ssd intel 530
hdd wd 500gb
toshiba 3tb
vga: sapphire hd 6970
táp: cooler master g750m
op: win7 ultimate
a felesleges kérdések miatt leírtam complet gépet
az a gondom apszulute semmi nem megy a gépen és kb 20 perc után 55'C roll 66'C felugrik
A GPU meg 0%roll 43%ra
próbáltam újra rakni a win7et utána pár napig jó volt de megint jelenkezet a probléma
próbáltam a drivert is újra tenni meg más verzióval is de sikertelen
most per pill:
Illesztőprogram csomag verzió :15.20.1062.1004-150803a1-187669C
Catalyst verzió 15.7.1
Szolgáltató Advanced Micro Devices, Inc.
2D illesztőprogram verzió 8.01.01.1500
2D illesztőprogram-fájl útvonala /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Verzió 9.14.10.01128
OpenGL Verzió 6.14.10.13399
Illesztőprogram verzió elrejtése 9.1.10.0077
API verzió elrejtése Nem elérhető
AMD Catalyst Control Center verzió 2015.0804.21.41908
MI LEHET A GOND?? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Asus HD 6970-em Accelero IV hűtővel, hátlapon passzív bordával, előlap meghagyva új gap padekkel. A probléma az, hogy játék indítása után 1 percen belül fekete lesz a képernyő és a reset sem segít, csak az áramtalanítás. A ref hűtővel is ezt csinálta, de ha emeltem a venti fordulatán, akkor nem volt baj (gondoltam megoldja az új hűtő). A GPU nem megy 79 fok főlé, a VRM 70 fokot sem éri el. Ha fújatom egy erősebb ventivel, akkor az esetek többségében működik.
Valaki tudna segíteni? -
Baryka007
addikt
válasz
turbokappa #22606 üzenetére
Most MSI 7870 Hawkom van. Úgy világít, mint egy repülőtér
28 fokon indul a kártya terhelés alatt 48-52 fok
Jah és ez durva OC kártya, 7950 től 2% al lassabb !!! De rendesen megszívtam a 6970 el
-
távcsőves
senior tag
válasz
turbokappa #22608 üzenetére
Hát, 2 napja jutottam hozzá egy Gigabyte HD6950 1Gb karihoz. Windforce 3-as hűtés rajt, 60fok fölé nem megy magától. VRM semmi. Ez bizony még sokáig jó lesz. RX480-ra várok én is. Egyébként én az első Radeon vga-t pont egy trágya NV után vettem. Milyen az élet..
-
turbokappa
senior tag
Lehet,hogy még megy,de meddig. Ezek a kártyák lassan 6 évesek csoda,hogy mennek,de már nem sokáig.
Ha kijön az rx 480 (200 dollár) abba érdemes beruházni,kb a gtx 970 szintjét hozza,és nem rossz annyiért,de a véleményeket meg kell várni. Most néztem 125 körűl van már gtx 1070,annak meg még az a baja,hogy még gyári állapotban is képes az fps nagyon leesni,de egy bios módosítással biztos megoldható.
Egyenlőre kivárok,majd december környékén veszek valamit. -
zso73
veterán
válasz
turbokappa #22604 üzenetére
Nekem egy AMD 6970 ref karim van. Én is kerestem hozzá vezérlőt, ami rendesen szabályozza a ventillátorokat. Trix, és az OC guru is viszi rendesen. Alapon tűzforróra melegedett játék alatt, de így jó.
Már két éve nyúzom, és minden ok vele.És van egy 5770-em is.
-
Baryka007
addikt
válasz
turbokappa #22604 üzenetére
Én 1 hete vettem használtan 5870 ről upgradeltem. Először azt hittem kevés neki az 550 es LC Power... Akkor elcseréltem egy 650 es approxra... Azzal is ezt csinálta, aztán vettem a fáradtságot vettem neki egy Corsair TX 650 et... Aztán GTA V max 6 órát ment 2 nap alatt vele... Másnap reggel újra telepítettem a windowst, bios default meg minden xarság... Nem segített, aztán netezés közben leállt a gép... Táp le táp föl, addig nem indult... Aztán indítom, és tömény füst a blackplate alól...
-
turbokappa
senior tag
válasz
Baryka007 #22603 üzenetére
Hi
Nekem most kezdett el döglődni a kari,kb egy hónapja vettem használtan. Ez volt az utólsó,hogy valamit is használtam vettem a pc-be. Előtte egy hd 5970 volt,ami bő 10 napig szórakoztatott.
Nekem az aprón hírdetheti a csúcskártyáját 50-ért gari nélkül. Ha ez is behal kb 44-et bukok...
Az msi afterburner nem működött,már vagy 2x játszotta el velem,hogy nem pörgette a ventit,pedig 70 fok fölé nem engedtem,aztán szólt a gyerek,hogy szaggat a játék,nézem,tényleg nem megy a fan vezérlő.
Újra telepítettem,semmi,aztán vagy 5x újra indítottam,utána bettöltés közben csíkos,tyúklábmintás monitor fogadott,most pl működik,de asszem nemsokára vége. A borzasztó,hogy a kártya önműködő hűtése se működött játék alatt.
Szóval: használtat ebből soha többet,és asszem az amd-vel is szakítok,elég volt a szívás,megjegyzem az nvidia alatt soha nem volt gondom a játékokkal,ennél meg jópár nem működik... -
Baryka007
addikt
Valami érdekesség történik itt nálam
Remélem vannak ötletek...
Még a régi Windows 7 Ultimate 64 bit volt telepítve, amire eredetileg a régi kártyám az 5870 es drivere lett telepítve... De felismerte a 6970 et gond nélkül, és amint fentebb is írtam órákon át nyaggattam neki a GTA V-t... Azonban sima netezés közben behal... Fekete képet kapok egyszercsak... Aztán újra indítom a gépet, és utána jó... De 3x egymás után, amikor CCC-t vagy MSIAfterburnert, vagy GPU-z -t nyitottam ugyan úgy fekete kép ( Black Screen ) ha úgy tetszik. Tehát amikor vga val kapcsolatos programot nyitottam megdöglött... 5870 el ilyet nem csinált.
Nyomtam BIOS defaultot, windowst újra telepítettem. És a vga BIOS kapcsolóját is átraktam 1 esre, amin elvileg a gyári van fent... Mi lehet a gond ? Talán az utolsókat rúgja már ? (Hozzáteszem, GTA V alatt egyszer sem kaptam fekete képet, ha az elindul akkor megy és kész... )
-
zso73
veterán
válasz
turbokappa #22600 üzenetére
Nem. Steam-en vettem meg. Automatikusan frissíti magát, és minden jó. A másik gépem HD 5570-el rendesen viszi.
Mindegy,hogy win 10, vagy win 7, 8.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest