- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
SzlobiG #4799 üzenetére
jah. Azt hittem alapon ment, mert ezt írtad:
"Physics score nagyon kevés valami nem jó ott 10k körül kéne kapnod olyan procival. Nálam alapon dob ennyit."
Nálam alapon volt ennyi az-az 3.4GHz-en. Így már akkor érthető. Köszi a választ, már kezdtem megijedni, hogy nem jó valami.
(#4801) SzlobiG: Így már minden érthető! Köszi. Egyb. néhol sajnos bele szól a vga physics scorba meg a gpu score a phisics scorba is ezt már régebben teszteltük. ffodival meg andrew tdi-vel.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Volt már itt szó a kérdésemről bőven, de most nem találok egyetlen választ sem.
Mivel tudom a FurMark v1.8.2-n kívül úgy megdolgoztatni a kártyát, hogy ha van valami hardver (memória vagy akármilyen elem) hibája az jelentkezzen? Illetve milyen teszt mennyi ideig történő futttatása után legyek nyugodt, hogy minden rendben van?Másik kérdésem az lenne, a "fizika" miatt valaki próbálta már HD6970-nél az Nvidia "kombót", buherált Nvidia driverrel? Van ennek egyáltalán értelme?
-
kasa85
őstag
válasz
struszi #4787 üzenetére
Gondolom
Érdekes dolgok ezek,hogy ilyeneket produkál egy vga ami marhára idegesítő.
Elképzelem ilyenkor a sok átlag felhasználó aki nem tudja mi lehet a hiba,és a kártyára gyanakszik,mivel az is hasonlóakat produkál mennyien viszik vissza gariztatni.
Arról nem is beszélve,hogy vannak üzletek ahol a vásárlókat jól meg is fejik az ilyenből.
Mindegy nem szeretnék panaszkodni,mivel még ujj driverek vannak és ahogy a készítőket ismerem kell egy kis idő mire össze szedik magukat ezen a kártyán is.
A BFBC 2 tökéletesen megy nincsenek lagok ami miatt már megérte váltani.
Esküszöm jobban élvezem a játékot 1db HD6950 el,mint egy HD5970 el.
Szerintem nagyon sok játték van akkor ezek szerint ami megzabálja a vramot. -
struszi
aktív tag
Most olvastam a problémádról. Lehet, hogy a Catalyst A.I. van a dologban. Próbáld meg kilőni, vagy éppen bekapcsolni hátha segít a problémádon. Shift 2-nél pl. ki kellett kapcsolnom mert villódzás volt.
A régebbi 5770-es az meg a HAWX kapcsán szórakozott velem, és az AVP villódzott zölden.Csupa öröm az embernek amikor ilyet tapasztal.
-
Departed
őstag
Azért beszélgessünk a videókártyákról is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZolikaE46 #4780 üzenetére
Én úgy értettem, hogy nem a hangfal önmagában, hanem az erősítő is fontos alkotóeleme egy HiFi rendszernek.
Apám pl nemrég vett egy Copland csöves erősítőt, aminek van digitális bemenete is. Az már odabax kicsit -
ZolikaE46
senior tag
válasz
radi8tor #4778 üzenetére
Nyilván azért is írtam, hogy itt már lehet nem hallod, amit meg egy fejhallgatóba még simán..., de amint látod azért JBL-t vettem álló hangfalnak nem egy macadiot. Annyit kimerek jelenti, hogy amikor valaki össze rak egy hang rendszert, mondjuk bose cuccokból ami nem egy utolsó márka és minőség, de sajnos abból a magason kívül más tiszta hang nem jön ki.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
SzlobiG #4774 üzenetére
Nekem olyan képtelenség felfogni, hogy ekkora különbség lenne egy alaplapi és egy x-fi között, de ha ti mondjátok... Igazából még egyet nem hallottam szóval különbséget se tudok tenni, csak rátok tudok hallgatni, de olyan érdekesen hangzik, hogy ekkora különbség lenne.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
radi8tor #4767 üzenetére
Egyb. Az biztos jobb megoldás lenne de az is csak úgy, hogy ha kettőt tudnál belőle venni! Mármint a 6990ből. Annak már bizti lenne értelme
Kivéve a 8gb-nak mert azt semmi nem használná ki még talán a 6 monitor sem, de ha lenne ennyi zsém tuti ezt tenném!
A hangkártya meg annyival csak nem rosszabb mint az alaplapi. Szóval az nyugodtan elhanyagolható, szerintem!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rankesz #4768 üzenetére
Nem kell irigyelni. Nem csak nekem van CF rendszerem itt, sőt van akinek 3 VGA-s rendszere van. (a 6990 CF-ről most nem beszélek).
Csak szeretem a legtöbbet kihozni a gépből, de most úgy látom nem sok nyereségem lenne 6990-ből 6970-ről váltva.
Zolika: ASUS Xonar Xense (Sennheiser PC350) hangkártyáról van szó. Van különbség...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZolikaE46 #4766 üzenetére
Én már a harmadikon töröm a fejem, csak akkor nem tudnám hova dugni a hangkártyámat. Illetve elvileg. Gyakorlatilag most is egy flexibilis kábellel van az alaplap 4x PCIe foglalatába dugva. 6990 lenne a megoldás, de az meg lassabb picivel a két 6970-nél.
Esetleg, ha az egyik 6970 helyett vennék egy 6990-et....
De attól tartok nincs értelme. A játékok nem lesznek annyival gyorsabbak. Ennyi pénzt meg nem ér meg nekem az a 10-20 FPS -
kasa85
őstag
válasz
Departed #4764 üzenetére
Sajnos ezeket a hibákat nehéz ki szűrni,mivel lehet alul feszelés is a gond,és ezért szemetelhet a kép ami megtévesztő lehet ha a videót megnézed.
Láttam még egyet egy 3D Mark06 ot és ott is volt amit visszább írtam,hogy a kép elsötétedett,és pár másodperc múlva ledobta az asztalra kis keretbe ami teli lett bugokkal.
Szerintem a Driver körül sem 100% a dolog,majd kiderül.
http://www.youtube.com/watch?v=5Xro5kOwaes -
kasa85
őstag
válasz
Departed #4762 üzenetére
Egyetértek
Sajnos félbe hagyták az egészet mikor át portolták,és azóta sem jött normállis patch.
Most találtam a Youtube-on hasonló hibát,de nem tudok angolul 100% fordítani.
A képen nem zöld színek jelennek meg,de ugyan úgy villog mikor esik,vagy nem .
http://www.youtube.com/watch?v=EYV9sx-qP1o -
Departed
őstag
Egyetértek, amit azzal a játékkal művelt a Rockstar, az vérforraló. Szerintem egyáltalán nem szép, nincs AA, tele van grafikai buggal, agyament gépigénye van (ma már ezekkel a procikkal/kártyákkal már nem, dehát mikor jelent már meg...
) Még patch-ek után sem OK. Pedig nem amatőrök csinálták, és a játék amúgy jó lenne, ezért is érthetetlen... GTA Vice City 2-t Crysis 2 grafikával a népnek!
-
kasa85
őstag
válasz
Departed #4755 üzenetére
De utálom ezt a játékot
Állandóan valami miatt nem tudok vele élvezhetően játszani.
HD5970 alatt mikró szaggatás hegyek,ezzel meg zöld villogós esők.
Pedig gondoltam most ki tolom magyarítva a játékot végre élvezhető sebességgel,mivel a játék hibái nélkül nem lenne rossz -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Antarctica #4758 üzenetére
Ha felrakom 40%-ra akkor nekem sem megy 80 fokig viszont sokkal hangosabb lesz a gép.
Afterburner gyári profiljára bízom ezeket.Arra gondoltam 2 gigás alatt, hogy több RAM többet fogyaszt, vagyis jobban fűt. Fizika.
Ja és igen a felbontás. FullHD-ban járatom, valószínű ez is jobban fűti a VGA-kat. -
Antarctica
tag
válasz
radi8tor #4757 üzenetére
Ezt kifejtenéd? Persze nyilván arra apellálsz, hogy 2 gigás kártyával már full hd-ban kell játszani és jobban terhelődik a kártya. 1 gigással is lehetne full hdban, de értelmét nem látom, ebbe ne menjünk bele
Venti olyan 40 % körül megy, a ccc szerint. Semmit nem állítottam, minden gyári
Az a 80 fok már becsülettel fűti a gép többi komponensét is, az fix.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Antarctica #4756 üzenetére
Pl úgy, hogy nekünk 2 GB-os kártya van. Nem írtad a ventilátor fordulatot sem. Nálam 24% körül szokott menni, hogy 80 fokon tartsa őket.
-
Antarctica
tag
Nekem Crysis 2 alatt 57 fokos a kártyám, nem tudom hogy tudtok ti elérni 90 fokokat
1440x900-as felbontás, extreme beállítások mellett. Egy reccenés sem volt, pedig épp tegnap játszottam végig. A kártya nagyon jól bizonyított
Halk, erős, nem melegszik, szerintem ettől több nem kell.
-
kasa85
őstag
Most próbáltam ki a kártyán a Grand Theft Auto IV - Episodes From Liberty City
motoros részét.
A játék sokkal stabilabb mikró akadások nincsenek,és az fps is folyamatos.
Egy amit észre vettem,mikor az első pályán esőbe kell motorozni a bandával az esőnek elég érdekes textúrája van.
Folyamatosan felvillannak benne a zöld színek mintha a forgalmi lámpa zöldjébe néznék.
A 11.3 drivert használom esetleg nem kell ki kapcsolni benne valamit,vagy maga a kata a hibás.
Ha valakinek megvan a game akkor léci tesztelje ezt a rész mert a felvillanó zöld effektek az esőben marha idegesítő.
Remélem nem egy vram hibásat fogtam ki. -
Departed
őstag
válasz
radi8tor #4752 üzenetére
Az én Asus-om első időkben kb. 2 napig csinálta, azóta megszünt, semmi ciccegés.
A refhűtő tényleg jó halk terheletlenül (az extra alacsony 2D-s MHz-szám miatt persze), ha világítana a led, azt hinném be sincs kapcsolva a gép.
Terhelve meg 90 fokig hagyja az alapbeállítás, és kicsit surrog, szélzaja van, de nem vészes.
Hűsebbre meg eszem ágában sincs beállítani, jól van ezen a hőmérsékleten is, az AMD állította be a ventiprofilt elvégre.Szóval jó a refhűtő és a refventiprofil is.
Jelenleg 6970 sebességen megy a kártya egyébként tökéletesen. -
mpierre
veterán
-
Fr3eWar
őstag
Sziaszok. Van valakinek itt Asus 6950 DirectCU II-es kártyája? Nagyon kíváncsi lennék a hőmérséklet / zaj értékeire. Akinek referencia hűtője van, és nem tuningol, az is leírhatná. Köszönöm előre is!
-
Sontir Fel
őstag
2 napja hívtam őket, hogy vennék 1et én is, de csak kettőt rendeltek április 14-re és mind a kettőt már el is adták... az orrom elől vitted el
Talán ma érkezik edigitalba a gigabyte amit rendeltem, bízom benne hogy moddolható... ha nem akkor vlmi miatt feltétlenül vissza kell vinnem
-
MastR
tag
Na beléptem én is a klubba egy ASUS 6950-el
60-ért sikerült beszerezni a hardverker-ből ami már elég jó ár érte
pláne ha megnézzük 1-2 kártyát mennyiért árulnak aprón!Külön öröm volt számomra hogy az év elején 55-ér vett 5870-em beszart így garanciális cserében 5 rongyot kellett rádobnom h legyen egy 6950-em
Na de a kérdésem!!
Nektek mennyire cicereg a kártya terhelés alatt? Mert nekem már alap órajelen is úgy cicereg (tompán) mint amikor régebben 1020 MHz-re húztam az 5870-et 850-ről
és régen is csak Vantage alatt jelentkezett ez a cicergés GTA4 alatt nem pl.6950-nél ez már egyből jelentkezik. semmi tuning. semmi modding.
Valaki?
-
struszi
aktív tag
Tetszenek nekem ezek az eredmények.
Úgy érzem be kellene újítanom még egy karit.
-
kasa85
őstag
válasz
struszi #4738 üzenetére
Nem féltem,hogy hibás mivel már a HD5970 nél hozzá szoktam a búg hegyekhez,de azért vicces ez az eset
Olyan mikor több monitorozóval szétfeszeli magát csak úgy a kártya.
Most feltettem 20percre a kikapcsolást ,hogy azért pihenjen is a monitorom,de alapból mindent ki lövök az energia gazdálkodásban nehogy össze fossa magát a gép,ha valami nem támogatott.
Mit ne mondjak 100% elég brutál a hangja a ventinek.
Olyan orkán jött ki hátúlról,hogy még a tapétát is letépte a falról
Szerintem egy 1200W porszívót simán csöndre intene,de legalább tesztek alatt nem lesz ekkora hangja -
struszi
aktív tag
Ez nem a kari hibája, és nem is a driveré.
A csudálatos furmark írta meg így a bencsmárkját, hogy pl. ha képernyőpihentető 2 perc múlva bekapcsol akkor abbahagyja a futást.
Nem túl jó az biztos mert az emberek többsége hozzád hasonlóan sikítófrászt kap, hogy szar az új cucca holott azzal semmi baj.
A tápod bőven elég. Még egy nagyobb konfigot is simán kiszolgálna. Ne aggódj!Ja és a hőfokok. Hát igen. Ahogy néztem a te lapodon van még azért egy kicsi hely ezeknek a vaskos jószágoknak is, de a melegedés az mindenképpen emelkedni fog.
Én is most tervezem lecserélni a hűtést valami hűvösebb megoldásra. Annyi csak a baj, hogy két kártyánál ez többletköltséget jelent bár megoldható azzal, hogy arra a kártyára teszed a hűtést amelyik jobban melegszik. -
kasa85
őstag
válasz
struszi #4732 üzenetére
Szerintem akkor igazad van,mivel nekem is be volt lőve a kikapcsolásos dolog 5 percre.
KB ennyi telt el mikor a hiba megvolt.
Vicc,hogy 3d alatt is ezt csinálja majd,filmezés közben fogom ezt tapasztalni.
Ha ténylegesen ez a gondja remélem javítják,mert nem jó kezdés.
Amúgy egyenlőre meg vagyok elégedve a karival.
Majd a 2db talán lehiggaszt majd ezek után
A profilomban lévő 775W táp ugye elég hozzá
Mivel ezelőtt minden gond nélkül ment egy HD5970+GTX260 együtt talán nem lesz gond.
Illetve majd hőfokban mennyire számíthatok ha cf ben lesznek a drágaságok ami a profilomban van alaplappal -
egoistus
tag
sziasztok.
Kis segítség kéne
http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_gv_r695d5_2gd_b_hd6950_2gb_gddr5_pcie/167730
Ez esetleg át buherálható 6970-re???
Köszi előre is.
És bocsi ha ezt már kérdezte valaki előttem. -
struszi
aktív tag
Lehetséges, hogy most hülyeséget írok, de sajna velem előfordult, hogy a Win7 képernyő pihentetőjét, illetve energiagazdálkodását nem kapcsoltam ki aztán nem sikerült lefuttatnom a 3dmarkokat mert teszt közben ledobott az asztalra illetve egyszer hasonló hibát produkált mint nálad.
Nem okoskodás akart lenni. Hátha. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #4730 üzenetére
Nincsen alapon van minden,de látom egy oldallal visszább volt ugyan ilyen gond mint nálam,hogy ledobott utána helyre állt a kép,csak addig az ablakban minden elhomályosodott.
MSI Afterburner 2.1 el monitoroztam ezalatt,és mikor ledobott 72-74C fokos volt a mag maximum.
Majd lehet ezzel venti profilt is belőni,hogy minél jobb legyen a hőmérséklete a karinakMivel ha meg lesz a 2db már felfűtené egymást.
Lehetséges driver gond lesz a 11.4b nem jó ehhez esetleg azzal meg szűnne a dolog -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Megjött a kártyám,és nem tudom melyik Katát tegyem fel hozzá
Jelenleg a 11.3mast teszteltem,és a 3DMark 11 progiban teljes beállításokon,mikor az erdős jelenet lemegy elsötétült a kép és csak ctrl+alt+delete segített.
Utána ledobott az asztalra és a le kicsinyített ablak ott maradt homályosan amíg a gépet nem indítottam ujjra.
A volt HD5970 drivereit le töröltem szakszerűen,és utána teszteltem le így a kártyát.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Háát. Igen is meg nem is
Az Ivy bridge procik később jönnek, szóval alaplap az marad. DDR4-es memók még 1-2évvel később lesznek. Táp az már jó régóta ez van kiszemelve(kb 1 éve
), házikó nagyon olcsó és jó is. Más szerintem nem igen változhat.
Na de az árak, azok iszonyatosan tudnak változni. Pl ramok fognak emelkedni. Lehet, hogy most kéne beruházni 4gb-ra. -
válasz
struszi #4723 üzenetére
Köszi a választ, akkor egy ref 6950-esre beruházok nyár végén.
Mellé egy i5 2500K, 4gb ddr3, 500w fps 60ghn, p67 pro3, 500gb hdd mindez egy 912-es cm házikóba. Elég bivaly leszHa meglesz, akkor új driveres teszteket tuti linkelek. Hátha más is olyan kíváncsi, mint én.
WD40 jó ötlet, bár én inkább bicó teleszkópba nyomom xD Lehet kenek egy kicsit majd a mostani házba is, mert az csörög-zörög. -
Jimcat
csendes tag
válasz
Motion_Blur #4722 üzenetére
Köszönöm a választ, igen azt szeretem volna írni
-
struszi
aktív tag
Szerintem ezek nagyon jó kártyák, és mostanság szinte minden egyes driver javít a teljesítményen is.
A moddolható kártyák majd mindegyike referencia építésű és ezeken nagyon hasonló ventilátorok vannak. Minden ventilátor egy idő után kissé zörögni kezd teszem azt nálam például a házventik is. Ilyenkor ha ezt tapasztalom befújok egy csekély mennyiségű WD40-et és csoda történik: elhalkulnak. Csak finoman. Nálam ez soha semmilyen problémát nem okozott és a zajgondok is megszűntek. -
Jimcat
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Q9300 (3ghz-ra húzva) kihajt egy 9650 kártyát full hd-ben? Legtöbször arma2-vel játszom de néha kiprobálok mást is. -
válasz
radi8tor #4714 üzenetére
Inkább minőség terén érdekelne a dolog. Egyik fórumban azt írták, hogy a venti elkezd zörögni egy idő után. Ebből mi igaz? Másik dolog, hogy a moddolás, mennyire sikeres? Volt már rá példa, hogy valaki tönkre tette volna a kártyáját vele?
Van még egy dolog, amit már írtam. Mégpedig a teszteredmények. Elég hihetetlen, hogy egy 6950 csak 34fpst, a 6970 meg 35fps-t tud minimum kiadni magából. Ez bc2-őn mért eredmény egy i7 társaságában. Már kértem kicsivel előbb egy új driverrel futtatott tesztet, egy sandy brigde procival, de nem igazán találtam.
A kiadási driver meg elég ramaty volt. Azóta mennyit javult a helyzet? -
Helló!
Én is 6950-et szeretnék majd. 65k körül. Lehetőleg - mint az épeszű emberek - moddolhatót szeretnék. A ref kariknak mennyire jó/rossz a hűtése? Ha tudnátok linkelni párat, lehetőleg ájponból, akkor nagyon örülnék.
Köszi!
-
kasa85
őstag
Remélem
Majd dobok fel pár tesztet mit sikerült a rendszeremből ki sajtolni.
Sajnos hitelre senki se venne föl,de ha az embernek nincs pénze egy jó konfig össze rakására,mást nem tehet ez ügy érdekében csak ha felvesz rá pénz főleg ha minimál éhbérért dolgozik.
Az biztos kaszál a bank,de inkább kilövöm a 10órait naponta,vagy az uzsonnát és már is tudok pár ezret félre tenni fizetés gyanánt. -
struszi
aktív tag
válasz
Antarctica #4707 üzenetére
Szerintem nagyon jó.
Az enyém igaz, hogy nagyobb felbontáson de ugyanilyen terhelés után simán van 85 fok.Éppen ezért szeretnék rá másik hűtést. Valakinek van Scythe Musashi-val tapasztalata?
-
Antarctica
tag
Crysis 2 alatt, 1440x900 as felbontáson, minden maxon (extreme beállítás), jó érték 6950-re az 57 fok? Ezt úgy másfél óra után produkálja.
-
rankesz
veterán
válasz
SzlobiG #4700 üzenetére
Jól van, na, ez ilyen "Skótok CF-e" lenne, most eléggé nincs kess másik 6950re...azt néztem hogy ha isminek elmegy a mostani moddolt 6950 akkor 13-mal beljebb vagyok és megvan a 2 kari, aminek elvileg jóval nagyobb teljesítménye van.
De lehet hagyom a memória limit miatt, meg elég macera az egész, eladogatni, venni a 2 új karit ismin keresztül... közben meg gariztatni kellene már a Sandy-s lapot b3-as revre... áhh belegondolni is fárasztó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest