- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas60
csendes tag
Értelmezési probléma?
A nem vagyok rászorulva. Ez annyit jelent, hogy nem azért nem mozdulok rá mert pongyolán van megfogalmazva, hanem azért mert nem kell a munka, megrendelés.
Azért nem kell mert a jelenlegi megrendelésállományom elvégzése is nehézségekbe ütközik.
Nem vagyok vállalási kényszerben. Nem kell a munka.
Így nehéz megfogalmazni bármit is, ha mindent félreértesz.:-) -
tamas60
csendes tag
A tiszteletet én megadtam mindenkinek, még neked is, aki hiénánk tart, olyannak aki susogós vállalkozói öltönyben a moszkván keres embert.
Drága embereim jelentkeztek és sok-sok hitegetés után sem tudtak szállítani, vagy mutatni semmit. Nem nézek le senkit még azt sem aki betonozik.
De aki elvállal valamit és nem teljesít a határidő után egy hónappal arra azt hiszem joggal orrolhatok.
Hozzáteszem a gondok mindig ott kezdődnek, hogy nem sablonból összeollózott weblapot, webáruházat akarok csináltatni. Valami egyedit. Na itt kezdődnek a gondok.
Remélem rosszul látom. Amit nem lehet valahonnan leguglizni, lemásolni az nincs is. -
-
lakisoft
veterán
sql szkirpt:
SELECT count(tmp1.F1)*count(tmp2.F1)*count(tmp3.F1)*count(tmp4.F1)*count(tmp5.F1)*count(tmp6.F1)*count(tmp7.F1)*count(tmp8.F1)*count(tmp9.F1)*count(tmp10.F1)
FROM
F0 tmp1
,F0 tmp2
,F0 tmp3
,F0 tmp4
,F0 tmp5
,F0 tmp6
,F0 tmp7
,F0 tmp8
,F0 tmp9
,F0 tmp10ez realtime rohadt sokáig fut
-
barnam_
nagyúr
Most itt tartok:
$n=-1;
for ( $i=$szam1; $i <= $szam2; $i=$i+1 )
{
@list=$i;
$size=@list;
for ( $b=0; $b < $size; $b=$b+1)
{
print "$b. index: $list[$n]\n;";
$n=$n-1;
}
}Külön működött (feltöltöttem kézzel egy listát), de a for ciklusba ágyazva nem jó. A hibaüzenet a $b.index-re utal, a "."-al van baja.
-
peetside
csendes tag
hát az alapja megvan, de van egy csomó amit nem tudok. szal a sorszámozás, oszlopra és sorokra. aztán a korlátozás h 25-nél nagyobb számot ne értelmezze, meg azt h hogyan lehet h az egyik sorban az első négyzteben legyen xx a következő sorban már a második négyzetben legyen xx..(lásd kép).
ez így egyszerre nekem magas ... :S
köszi a segítségedet előre is -
peetside
csendes tag
nah h világos legyen itt van aképhez a feladat:
Készítsen olyan sakktábla-rajzolót, amely már jelöli a világos és sötét mezőket. A tábla szélére írja ki a sorok és oszlopok indexét a példa szerint. A sakktábla méretét a program kérje be (a program működjön helyesen 1 és 25 közötti értékekre).
kép: lásd előző hozzászólás -
Szia!
Azt, hogy pl. háttérszínt csak közvetlen a betűk alá lehet rakni, az egész dokumentum háttérszíne ''elfelejtődik'', valamint a háttérképet sem jeleníti meg, sőt meg se jegyzi az email ezen részeit, mert továbbküldés után olyan kliens sem látja, ami amúgy megjelenítené.
Ezeken kívül nem jelenik meg a beágyazott SWF, és még biztos van jópár dolog, amit nem tudtam kipróbálni. A freemail pl. jópár képeslapkülső rendszerből fogadott képeslapot egyből megjelenít, amit a gmail vagy egyáltalán nem, vagy csak külön ablakban fehér háttérrel.
Én ezt a jelenséget annak tulajdonítom, hogy a gmail és más külföldi webmail-el rich text támogatással bírnak ugyan, de a HTML-el bajaik vannak. A citromail, vipmail, freemail, stb. lazán megjelenít minden ilyen extrát. Sőt, ha freemail-ből továbbítok egy levelet, akkor néha .eml formátumú csatolmányként küldi tovább a levelet, amit a gmail szintén nem támogat, még úgy sem, ha külön HTML-ként nyitom meg. Ez utóbbi esetben, viszont továbbküldve egy Outlook-os címre megjelenik az .eml csatolmány.
mod: Az inbox.com pl. annyiban jobb a gmail/yahoo-nál, hogy legalább a dokumentum háttérszínét megjeleníti, de a beágyazott SWF, vagy a háttérkép ott sem OK.
[Szerkesztve] -
Hali!
Kipróbáltam, hogy az incredimail-t beállítom úgy, hogy a gmail SMTP-jét használja, és így pont ugyanazt a hatást értem el, mintha a gmail-ből küldtem volna a levelet. A kimenő bekerül az elküldöttek közé, párbeszédek tökéletesek, egyetlen egy gáz van, ha igazi HTML levelet küldök, akkor az hiányosan kerül be a küldöttek közé de ez várható volt...
Szóval a problémám teljes mértékben megoldódott, nem kell saját progit írnom. -
amargo
addikt
-
Gergello
addikt
Köszi !
Windows alá milyen fejlesztő programot ajánlotok? Eddig Borland C 2.0 és 3.0 át használtam, de ezek nem pozicionálnak jól tft-n .
közben átraktam egy egyszerűbb algoritmusba:
i=0;
j=0;
while (i<N)
{
strcpy(s,t); //ment=T;
j=i-1;
while (j>=0 && strcmp(s,t[j])<0 )//ment<T[j]
{
strcpy(t[j+1],t[j]); //T[j+1]=T[j];
j--;
}
strcpy(t[j+1],s);//T[j+1]=ment;
i++;
}
[Szerkesztve] -
vzoole
csendes tag
Sziasztok!
Igen a sima „always on top” nem jó, csak arra gondoltam, hogy az msn ablaka is bejön a játékba ha ír valaki.
Tehát ráerőszakolni hogy neki mindig kell látszódnia.
De sajnos ehhez nem értek. És úgy látom ez nehezebb terület, talán nem is lesz ilyen programom 2 sörért.
Cochy!
Remélem nem jelenik meg a Fraps egyik verziójában sem, mert akkor el is vesztettem azt az előnyt amit nyújtana nekem.
Zoli -
focker
csendes tag
Most már csak egy a gond, ugyanezt megcsinálom egy tesztre is, így
while (in.available() !=0) {
String input = in.readLine();
if (input.equals('''')) continue;
else if (input.equals(''>'')){
teszt=0;
darab++;
}
else {
for (int i=0;i<input.length();i++)
betukteszt[teszt][input.charAt(i)-'A'++;
}
for(int i=0; i<26; i++){
atlagteszt=betuk[0]/darab;
}
for (int i=0;i<26;i++){
if (atlagteszt==0) continue;
if (atlag1!=0)
T1db_1*=(atlag1<atlagteszt)?atlag1/atlagteszt:atlagteszt/atlag1;
if (atlag2!=0)
T2db_1*=(atlag2<atlagteszt)?atlag2/atlagteszt:atlagteszt/atlag2;
}
atlagteszt = new int[26];
Eredmeny.write((T1db_1>T2db_1)?''1'':''2'');
Eredmeny.newLine();
Eredmeny.flush();
és az Eredmeny file-ba kb. 7x annyi 1-es vagy 2-es kerül. Miért szalad ennyivel túl? -
focker
csendes tag
Na igen, kissé kacifántos voltam. Láttam a hasonló kérdést, a feladat ugyanaz egyébként, csak választ nem kapott az illető. Nekem csak annyi kellene, hogy a fájlból beolvassa az összes ilyen
>2
ABCGDJGIT...
szekvenciát, és megszámolja, hogy az 1-es és 2-es külön-külön hány darab A betűt, hány darab B betűt..., tartalmaz. Tehát mondjuk egy szekvencia1[] tömbbe tároljuk 0-25 indexig, hogy az egyes betűkből mennyi fordul elő az összes 1-es szekvenciában (ugyanígy szekvencia2[]). Utána ezekkel a tömbökkel kellene dolgozni, ami már menne, csak a beolvasás nemAz a baj,h már csak konkrét kód tud rajtam segíteni, mert szorít az idő.
-
ALI_G
veterán
igen, de nem tudom hogyan tudnám hasznosítani, mivel char-nak deklarálva a dolog.
bemásolom, így lehet világosabb lesz:
char puffer[5];
int K2, kuka, i=0, j=0, n2=0, csomiszam, K2osszeg=0;
K2=K*2
if (puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'',&puffer);
else MaxTeher = atoi(puffer);
if (puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'',&puffer);
else csomiszam = atoi(puffer);
fscanf(be,''\n'',kuka);
for(i=1; i<=csomiszam; i++){
if(puffer!='' '')
fscanf(be, ''%c'', &puffer);
else {
fscanf(be, '' '',kuka);
s[j]=atoi(puffer);
j++;
}
}
Amint látható a puffer-t kellene kiüríteni, hogy tudjak tovább olvasni a fájlból, amiben számok vannak szóközzel elválasztva, 1-4 jegyűek. A számokat akarom tömbben eltárolni.
Kicsit gány megoldás, de hirtelen ez jutott eszembe ami számomra egyszerűnek tűnt.
C++ ban nincs erre parancs/beépített fv mindg PHP-ban (meg talán JAVA-ban is van)
amúgy az miért van, hogy a kód-ba rakott cuccból is kiveszi a sor eleji szóközöket? Régen nem így volt.
[Szerkesztve] -
-
Tottu
senior tag
Működk az csak nem 100%-os. Eddig azzal (is) voltak gondok hogy a műveletijel össze vissza változhat és az nem működött rendessen, de azt kijavítottam és így kaptam 2 pontot. Tudtommal egy hiba van még, mégpedig abban az esetben amikor a művelet elvégzése után meg változik az előjel. Ekkor vmi naon cifra szám jön ki (az előjel az jó)
Már többször végig próbáltam papíron is, de nem tudtam rájönni mi lehet a gond. De majd ha lesz még időm akkor leülök elé és próbálkozom.
-
Jester01
veterán
persze elotte megnezi, hogy egyenlo-e a hosszuk
... ami annyira nem persze, mivel c-ben nem éri meg 2x végignézni a stringet szerintem.
MOD: meg a glibc írói szerint sem
__STRING_INLINE int
strcmp (__const char *__s1, __const char *__s2)
{
register unsigned long int __d0, __d1;
register int __res;
__asm__ __volatile__
(''cld\n''
''1:\n\t''
''lodsb\n\t''
''scasb\n\t''
''jne 2f\n\t''
''testb %%al,%%al\n\t''
''jne 1b\n\t''
''xorl %%eax,%%eax\n\t''
''jmp 3f\n''
''2:\n\t''
''sbbl %%eax,%%eax\n\t''
''orb $1,%%al\n''
''3:''
: ''=a'' (__res), ''=&S'' (__d0), ''=&D'' (__d1)
: ''1'' (__s1), ''2'' (__s2)
: ''cc'');
return __res;
}
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Sikerült mindegyik problémát megoldani kaptam is 2 pontot rá a 10ből!
A lényeg: ugye max 100 számjegyű lehet a (előjeles) szám és egy fileból kell beolvasni. Előszőr is a file beolvasás utána át kellett konvertálni a karakter számmá hogy számolni tudjak vele. Ezt követően beállítottam a szám előjelét (tömb 0. indexéhez írtam egy ' + ' vagy ' - '). Jött a jombra igazítás (ez lehet fölösleges volt tényleg, mert az említet strlen () függvénnyel meglehetett volna oldani, de én a ''papíros'' módszernél maradtam. Azaz jobbra kell igazítani a számokat és úgy összeadni ill. kivonni egymásból). Ha a rendezés előjel meg van jött a művelet eldöntése amit lehet variálni rendedessen (szam1 pl.: - ; szam2: - ; és a művlet is - akkor összeadás kell, és az eredménynél is történhet előjel változás, amikor a szam1 kisebb mint a szam2, stb...) -
Forest_roby
őstag
okay!
Elég rövidke lett, lehet kifelejtettem vmit -nem tom, nekem jónak tűnik!
ax = pozitív szám
bx = pozitív szám
osszehasonlitas:
cmp bx,ax
jnb tovabb
xchg bx,ax
tovabb:
cmp bx,ax
je vege ;if equal jump vege else 'ez köv most:'
sub ax,bx ; ax -ba belekerül ax-bx értéke, bx marad, ezzel megvan a 2db kisebb szám is
jump osszehasonlitas ;ugrás az összehasonlítás részhez
vege:
end
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
-
-
-
Forest_roby
őstag
Lehet, hogy én is hülyeséget írok ide, de innen a prímtényezős felbontás már csak 1 lépés.
1245234634567453451 ---> megnézed, hogy prím -e, ha nem megkeresed az első osztóját, elosztod és vissza az elejére....
megnézed, hogy prím -e, ha nem megkeresed az második osz.........
....
....
és a végére megvan a prímtényezős felbontás. ( meg is csinálom )
\bár ezt csak a gyökös módszerrel lehet csinálni, a szita nem erre jó\
Sztem az RSA nak az a titka, hogy gigantikusan nagy prímeket használnak ( és vagy azok szorzatát ). Persze ezt úgy kell elképzelni, hogy a számjegyek száma milliós nagyságrendű. A long long int elbújhat mellette. : ) -
Forest_roby
őstag
Teljes mértékben igazad van!
Így sokkal gyorsabb. ( csomo cikluslefutást megsporol )
Azt hiszem erre gondoltál:
#include <stdio.h>
/*#include <stdlib.h>*/
#include <math.h>
main(){
int a,b;
a = 2;
b = 2;
for(a=2; a <= 1000000; a++){
float x = a;
float xgyok = sqrt(x);
for(b=2; a>=b; b++){
if( (a%b) > 0 ){
if( b >= xgyok & b < (xgyok+1) ){
printf(''%d\n'', a);
break;
}
}else break;
}
}
getchar();
} -
Nem elég, mert attól, hogy nem lehet gyököt vonni egy számból attól az még nem prím.
pl.: 24 nem prím, de nincs is gyöke az egész számok halmazán.
Úgy értettem amit írtam, hogy, a felnti példát alapul véve, 24/3=8 tehát elég 8-ig menni a for ciklusnak, addigra minden szóbajöhető osztó kiderül, a többi csak ezeknek a többszörösei.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
-
Forest_roby
őstag
szerintem ezzel a dev c++ progival is van vmi gubanc. mindenesetre miután kijavítottam %s -re utánna működött. ( aztán ki is töröltem, mert nem volt rá szükségem )
ui.:
egyébként ez egy egyszerű római számmá konvertáló progi.
mod:
ha vkinek kellene:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main(){
printf(''Irj be egy max. negyjegyu szamot!\n\n'');
int be;
char c[4] = { 0 };
scanf(''%[0123456789]'', c);
be=atoi(c);
for (be; be >= 1000; be=be-1000) {
printf(''M'');
}
for (be; be >= 900; be=be-900) {
printf(''CM'');
}
for (be; be >= 500; be=be-500) {
printf(''D'');
}
for (be; be >= 400; be=be-400) {
printf(''CD'');
}
for (be; be >= 100; be=be-100) {
printf(''C'');
}
for (be; be >= 90; be=be-90) {
printf(''XC'');
}
for (be; be >= 50; be=be-50) {
printf(''L'');
}
for (be; be >= 40; be=be-40) {
printf(''XL'');
}
for (be; be >= 10; be=be-10) {
printf(''X'');
}
for (be; be >= 9; be=be-9) {
printf(''IX'');
}
for (be; be >= 5; be=be-5) {
printf(''V'');
}
for (be; be >= 4; be=be-4) {
printf(''IV'');
}
for (be; be >= 1; be=be-1) {
printf(''I'');
}
}
[Szerkesztve] -
-
Forest_roby
őstag
THX!
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main(){
printf(''Irj be egy szamot!\n\n'');
int be;
char c;
scanf(''%s'',c); //beolvasod char* valtozoba
be=atoi(c); //konvertalod int-be. Kell hozza stdlib.h
.....
.....
}
hibát jelez a fordító! Valamit elrontottam?
ui.:
Igaz, ezt Windows Xp alatt próbáltam lefordítani a ''dev c++'' progival. Nem igazán ismerem, Linux alatt szoktam programozni. Lehet, hogy a progival van baj. -
Bazsesz
őstag
Ezt eddig énis tudom. Csak az a megoldási fajtája kéne, hogy ha mondjuk azt mondják, hogy ne a tab legyen, hanem az ''A'' betű, akkor mit csinálok? (mondjuk ilyen nem lesz, mert a feladatok fixek elvileg)
szal azt kéne, hogyha mondjuk azt kérné, hogy a vizsgálat után meliyk karaktereknek kéri a mutatását, egy scanf-fel elintézve egy char tipusú változóba, akkor azzal se legyek elveszve.
szal mintha mondjuk azt mondanám, ha lehetne, hogy :
if (i==''\n'') { printf(''%d'',t[ i]); }
csakhát ez így necces, mert megoldhatatlan.
strcmp-vel nem lehet, mert az i nem char tipusú, hanem int. de ha a printf-be %d helyett %c-t teszek kiírja a számnak megfelelő karaktert
Üdv: Balu
Szerkesztés: javítgatás....
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Igen, arra gondoltam. Talan kicsit eros volt hulyesegnek titulalni...
Valahogy igy:
sum=0
cnt=0
for x in $@
do
sum=$((sum + x))
cnt=$((cnt + 1))
done
avg=$((sum * 100 / cnt))
echo ${avg%??}.${avg: -2:2}
Meg ellenorizni kellene a 0-t, hogy szep legyen az is. Azt hiszem massal nincs baja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest