Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• shev7
    veterán

Működk az csak nem 100%-os. Eddig azzal (is) voltak gondok hogy a műveletijel össze vissza változhat és az nem működött rendessen, de azt kijavítottam és így kaptam 2 pontot. Tudtommal egy hiba van még, mégpedig abban az esetben amikor a művelet elvégzése után meg változik az előjel. Ekkor vmi naon cifra szám jön ki (az előjel az jó) :F Már többször végig próbáltam papíron is, de nem tudtam rájönni mi lehet a gond. De majd ha lesz még időm akkor leülök elé és próbálkozom.

pedig annyira nem bonyolult. Foleg ha egy kis vizsgalatot vegzel elotte... Ha a masodik szam elojele negativ, akkor ugye siman csereled a muveletet. Marad 4 eset: elso negativ, muvelet kivonas: egyszeru osszeadas, csak az eredmeny negativ. Elso pozitiv, muvelet osszeadas: ezzel nincs gond. A maradek ket eset: (elso negativ, muvelet osszeadas, elso pozitiv, muvelet kivonas) En elobb eldontenem, abszolutertekben melyik a nagyobb (ebbol kovetkezik, hogy mi lesz az elojel) majd a nagyobbol vonnam ki a kisebbet, igy mar a muvelet elvegzese kozben nem valtozik az elojel.

Új hozzászólás Aktív témák