- Fujifilm X
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Visual Studio-ban be lehet azt állítani, hogy egy előre megadott property-t minden projekthez betöltsön automatikusan? Jelenleg csak úgy megy, hogy a property managerben manuálisan hozzáadom existing property-ként Debug és Release módban is egyesével. Ezt jó lenne meggyorsítani valahogy.
-
Vasinger!
nagyúr
A Visual Studio 2015 3 fő verziója között mennyi a különbség az álatluk foglalt tárterületek között?
Kinek, melyik verziót ajánljátok, mikor lehet szükséges a Pro vagy az Enterprise verzió?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
martonx #7698 üzenetére
Hát jó, én elhiszem, hogy egy más országokban nem okoz gondot, de nálam ez nem igazán járható út egyelőre ez...
Ez kicsit keresztbe húzta a számításaimat.
Androidra lehet fejleszteni Windows alól is, csak arra borzasztó nehéz, hogy mint a 150 féle kijelzőméreten és hardveren jól fusson...
WP-re meg nincs még sok app, abban lehet van potenciál, csak kicsi a piac.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
martonx #7695 üzenetére
Most látom csak, hogy OSX alól lehet csak fejleszteni IOS-re.
Hát ez csak valami rossz vicc, igaz? Oké, lehet virtuális géppel bohóckodni, na de azért ez így eléggé rossz, mert nagyon erőforrásigényes lenne így a dolog.
Aki Apple termékre akar fejleszteni, annak vennie kell hozzá Mac-et?
-
Vasinger!
nagyúr
Igazából kedvet kaptam IOS porgramozáshoz, egyelőre még csak ismerkedés szintjén vagyok a dologgal, ha megtetszik jobban elmélyülnék benne. Egyből ott akadtam el, hogy nem tudom letölteni a fejlesztőkörnyezetet az Apple oldaláról, mert 99 dollár éves költséget kér érte. Ezt nem lehet sehogy se kikerülni? Én kicsit sokallom, tekintve azt, hogy egyelőre még csak kipróbálnám/tanulnám a dolgot, nem pedig élesben csinálnám
-
Vasinger!
nagyúr
Van itt PH!-n IOS programozós topik? Ha nincs, hova kéne írnom ezzel kapcsolatban, ha segítség kéne?
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Valaki ért itt a Doxygen-hez? A programomból szeretném kinyerni a kommenteket, de valamiért baj van a karakterkódolással. Nagyon megköszönném, ha valaki segítene, sürgős lenne!
-
Vasinger!
nagyúr
Na most sikerült nagy nehezen megszenvedve, hogy jó legyen.
Most viszont ezt dobja ki:
Persze ez nem baj, mert legalább müxik kop kop.
Most már csak azt kéne kitalálni, hogy mitől romlott el? Még csak a programom elején járok, nem szeretnék minden 10. sorban ezzel szenvedni.
szerk.:
Linkre reagálva:
Próbáljam meg chcp 65001 a CP1250 helyett? Mitől lenne az jobb?
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, elvileg megcsináltam, de nem jó.
Tehát az összes .c és .h file-t átalakítottam NPP-ben UTF8 without BOM-ra, ahogyan írtad, de ugyanúgy nem jó.
Viszont azt nem értem, hogy a stringliterálokat amiket én kommentnek hívtam - csak, hogy nehogy félreértés legyen. Komment nálam ezt jelenti: //szöveg vagy /*szöveg*/ - hogy azokkal pontosan mit is akarsz? Egy file-ban van a stringliterál és a kód is, mert ugye pont a kódot magyarázza meg.
-
Vasinger!
nagyúr
Bár írhatnék a C topikba, de ez talán kicsit általánosabb probléma.
Adott egy C program, amibe megcsináltam, hogy ki tudjak íratni ékezetes betűket az alábbi módon:
#ifdef _WIN32
#include <windows.h>
#endif
.
.
.
#ifdef _WIN32
SetConsoleCP(1250);
SetConsoleOutputCP(1250);
#endifEzzel nincs is semmi baj. Tökéletesen működik, kiírja az ékezetes betűket printf-nél, egészen odáig amíg a kommentbe nem írok valamilyen ékezetes betűt, főleg az Ű-re és az Ő-re allergiás. Ha ilyen karaktereket használok a kommentbe egyből megőrül és rosszul ír ki minden ékezetes karaktert. De ez csak akkor jön elő, ha a kommentbe írom. Ilyenkor a fordító ki is írja, hogy nem megfelelő karaktert írtam és át is konvertálja a cuccot UTF-8-ba. Tehát az a fura, hogy a kommentet ki sem írom, és mégis az rontja el a dolgot.
Ez mitől lehet? Hogy lehetne kijavítani?
Tényleg nagyon fontos lenne.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
C-ben szeretnék egy menüt csinálni az alábbi módon:
1. menü opció 1
2. menü opció 2
....
....
stb.Tehát az adott szám lenyomásával válassza ki a menüpontot a program. Viszont ha kiválasztja az egyik menüpontot a felhasználó, akkor törölje ki a képernyőt és ha lehet ne kelljen entert nyomnia.
Ezt meg lehet oldani valahogy econio.h nélkül? Ha igen, hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest