- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
AssAssynn #20006 üzenetére
Ez önmagában egyáltalán nem újdonság, a szoftverfejlesztés talán a legagresszívebben automatizált munka, az elmúlt lassan száz éve arról szólt, hogy jöttek az újabbnál újabb eszközök, amivel meg lehet takarítani valami programozói munkát, ennek ellenére ma jóval nagyobb kereslet van fejlesztőkre, mint mondjuk 1960-ban
-
Voy15
tag
válasz
AssAssynn #20007 üzenetére
Ha csak pénzt akarsz keresni akkor szerintem hagyjad.
Ehhez azért szerintem kell némi elhivatottság is, ellenkező esetben nem fog működni a dolog.
Pár évvel ezelőtt mikor egy Hello World-del már felvettek _bárhova_ juniornak, akkor talán más volt a helyzet és relatíve kis energiabefektetéssel ellehetett helyezkedni, de ez azóta sokat változott, és gondolom azoknak a junioroknak a 95%-át már ki is szórták mostanra.
Az én rokoni/baráti körömből is sokan érdeklődtek akkoriban nálam, hogy mit-hogyan kéne tanulni, hogy sok pénzt keressenek az "IT-ben".
Egyetlen egynek sem sikerült, nem is értem miért.
Volt aki az any key-t is a billentyűzeten kereste. -
nevemfel
senior tag
válasz
AssAssynn #20007 üzenetére
Én sem vagyok matekzseni, sőt, elég távol állok ettől, de 30 éve foglalkozom szoftverfejlesztéssel. A szoftverfejlesztés összetett dolog, sok mindent kell megtanulni, érteni, felfogni záros időn belül ahhoz, hogy használható dolgokat tudj produkálni. Ha nem elég magas az IQ, akkor szinte lehetetlen, illetve ha idősebb korban vagy, akkor sokkal nehezebb egy csomó új dolgot megtanulni.
Olyat már láttam, hogy valaki 20-25 éves korában váltott szoftverfejlesztésre, és sikerült neki a dolog, műszaki főiskola, egyetem, mindenféle komolyabb műszaki háttér nélkül. 30, 40 év felett egy ilyen példát sem láttam még. Ami persze nem jelenti azt, hogy ilyen eset nincs, de hogy ritka az ilyen, az biztos.
-
nevemfel
senior tag
válasz
AssAssynn #19992 üzenetére
Mit gondoltok érdemes még manapság programozással foglalkozni, vagy az AI kifogja szorítani teljesen a jövőben?
Nem fogja kiszorítani. Az egyszerű kódgeneráló munkafázisokat már most kiszorították a különféle szoftverfejlesztési eszközök használatával, amiknek egy része szintén AI szerűen működik. Az összetett problémákat nem tudja az AI megoldani.
Másik, van olyan programnyelv, amit a gyökereknek is ajánlanátok tanulásra?
Attól függ, mit értesz "gyökerek" alatt. Kell egy minimális IQ ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen belevágni. Másrészt kell, hogy legyen valami technikai érdeklődés, mert ezen a területen seniorként lehet jól keresni, ahhoz meg hosszú évek-, évtizedek kellenek, tanulással és tapasztalással.
-
dabadab
titán
válasz
Programozással érdemes foglalkozni, az "AI" (a ChatGPT meg a társai semennyire sem intelligensek) ebben a tekintetben nem fog érdemi változást hozni.
Ha nem érdekel a programozás, csak a pénz, akkor nem érdemes programozással foglalkozni, mert a tapasztalatok alapján annak a végén nem lesz se pénz, se programozás.
-
coco2
őstag
válasz
>Hali.
Szia,
>Mit gondoltok érdemes még manapság programozással foglalkozni,
Ha ezt te komolyan kérdezted, akkor neked nem érdemes.
>vagy az AI kifogja szorítani teljesen a jövőben?
Nem teljesen fogja.
>Viccen kívül kérdezem.
Pedig viccesnek hatott. Az AI-t szerinted ki írja?
>Másik, van olyan programnyelv, amit a gyökereknek is ajánlanátok tanulásra?
HTML, CSS, Javascript bemelegítőnek abban a sorrendben.
>Már amivel pénzt is lehet keresni.
A legjobbak elég jól járnak, a többiek vegetálnak, alattuk pórul járnak. Mint mindennel.
>Mi alapján tudhatom meg, hogy mi áll hozzám közelebb, vagy mi illeszkedik a logikámhoz?
Finom-e a puding? Meg kell kóstolni. A vaníliásat is, a csokisat is, a többit is.
>Anélkül, hogy mindent végigpróbálgatnám és hónapokat elcsesznék az időmből?
Ha megtanultad érthetően megfogalmazni, mire akarod használni a "valamit", utána tudunk neked segíteni célirányosabb tananyaggal. Addig maximum abban, hogyan tanulj fogalmazni. És sajnos ott a korlát. Vagy te esetleg gondolatolvasónak születtél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest