- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
#79484416 #19929 üzenetére
Én inkább attól tartok, hogy ugyanazok készítették a példakódot, akik az MS termékein is dolgoznak.
Szintén node.js, de bármelyik programmal kapcsolatos lehet, a mi config.json-t haszál. Ha módosítom a password-ot, pl.
... "users": [
{
"username": "admin",
"password": "abcd",
"roles": "admin".
}, ...
és elindítom a programot, pl. transmission, akkor a jelszó helyére egy hash kerül. Ha node.js programot indítom el, ott marad a nyers jelszó, és nem is enged be. Hogyan tudom előállítani ezt a kulcsot a program helyett? -
cigam
titán
Próbálok megismerkedni a node.js-el, de döcögősen meg a dolog.
Próbáltam az MS training oldalát, de már az elején elakadtam.const https = require('https');
console.log(`start`);
try{
const response = await https.get('https://nodejs.org/dist/index.json';
console.log(res.statusCode);
}
catch( error ){
console.log(error);
}
console.log(`end`);
El nem tudom képzelni ki készítette, és hagyta jóvá mert a http.get metódusnak hiányzik a lezáró zárójele.
A response-ba menti a válaszkódot nem a res-be, így a rákövetkező sor is hibás.
Mindezek kijavítása után is panaszkodik az await-re. Hogyan kell úgy lekódolni, hogy valóban aszinkron legyen?Esetleg van direkt node.js topik? Nem találtam.
-
cigam
titán
A verziókezelést hogyan célszerű megoldani? Pl. készítek egy programot ami már működik, legyen ez az 1.0. Javítok pár hibát, ami menet közben előjött, legyen 1.1. Aztán kitalálom hogy még valami plusz funkciót is tudhatna, lett egy 1.2.
Amikor nekiálok az 1.1-nek, akkor nyitok egy új projektet aminek a nevében már 1.1 szerepel, és beimportálom a régi kódot? A VS community kiadásában van erre valami beépített megoldás? Hogyan csinálják a "nagyok"? -
cigam
titán
scratch-ban képben van valaki? Kipróbáltam, mi hogyan működik, és elkezdtem egy "futószalag" játékot. Egy bug gyanús dolgot találtam: Hiába vár pár másodpercet két gyümölcs kiválasztása után, Első induláskor, de később is gyakran megjelenik +1 gyümölcs a futószalagon:
Miért? -
cigam
titán
válasz
kingabo #5692 üzenetére
Pont ez az érdekes, hogy böngészőben megnyitva nem kapok hibaüzit, csak amikor a VBE2010-en belül nyitja meg a súgó ezeket a WEBoldalakat.
Elképzelhető, hogy nem a Windows IE motorját használja, hanem egy régebbi/saját verziót?
Ez azt jelenti, hogy a vele írt "böngésző" alkalmazások tele vannak biztonsági hibákkal? -
cigam
titán
Elkezdtem ismerkedni a VB2010expressel, de a weboldalról letöltődő bemutató program (pictureviewer) oldalainak letöltésekor vmi script hibát ír ki:
Miért van ez? Mindjárt az elején nem túl bizalomgerjesztő.
-
cigam
titán
rapidq-ban (visal basic szerü) nyelven írnék egy függeleges scroll-t, a program "stáblistájának".(mint pl. a winamp about ablaka)
Egy canvas-ba (Van ennek magyar neve?) rajzolnám ki a betüket, és a kép függőleges pozícióját tekerném egy timerrel. Kb működik is, de villog, megtörik a scroll közben. Gondolom vhogy szinkronizálni kellene a rajzolást, és a megjelenítést. De hogyan?
Vagy eleve rossz úton járok? -
cigam
titán
Windows, NTFS fájlrendszerben a fájlok tulajdonságainál le lehet kérdezni egy "CreationTime" értéket is. Ezt hogyan lehet emberi fogyasztásra alkalmas formába konvertálni oda-vissza?
pl 129700952373907696 =2012-01-03 21:13:57
Azért lenne érdekes, mert az n+1 napnál régebbi fájlokat kellene kikeresnem, és ez remek összehasonlítási alap lenne.
Egyáltalán ez mp(ms?), és honnan kezdve számolja? -
cigam
titán
válasz
kingabo #5406 üzenetére
Természetesen nem programozónak akarok jelentkezni, kizárólag a magam szórakoztatása a cél. Erre (eddig) jónak tűnik, merthogy az alapokat, (is)elmeséli.
(Anno ZX81-en kicsit más volt a Basic,Assembly. Régi szép lineáris idők... Ezt a mai windows-os eseményalapú gondolkodást "szokni" kell)Egyébként a jegyzet is azzal kezdi, hogy eg csomó mindent nem fogok érteni, de majd az n+1. fejezetben visszatérünk rá és majd megértem.
+ Tisztában vagyok azzal, hogy más a nyelv(vagy inkább szintaktika?!) ismerete, és más a programozás ismerete. -
cigam
titán
válasz
bucsupeti #5401 üzenetére
Igen azt is elkezdtem olvasni...Ilyesztő a CLI és társasai, meglepő, hogy a sima .net-el maga a fordító is települ, de már sikerült vele a hello c#-ból exe-t gyártani
Most 1xerre olvasom ezt a 2-t, Aztán meglátjuk.Tulajdonképpen egy tray-en futó vekkert akarok gyártani. Igaz annyi van belőle mint égen a csillag, de vagy fizetős, vagy ezt-azt nemtudja. Így gondoltam egy nagyot, és megírom magamnak. Jó buli/kihívásnak tűnik, nem mellesleg rengeteget tanulok belőle.
-
cigam
titán
Tudtok ajánlani egy olyan ingyenes progit, amivel windows alatt futó programot faraghatok? Pl. az MS féle ingyenes "experes edition" alkalmas exe készítésre?
Esetleg a RapidQ-nál még mindég nincs jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest