Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
dabadab #20901 üzenetére
Hát benchmarknál arra gondoltam, hogy beviszek 10 millió rekordot, aztán beküldök újabb 10 milliót úgy, hogy abból 50k ami tényleges változtatás. Nagyjából valami ilyesmire lehet készülni, max 25 millióra. Igazából a 100 az ilyen hasraütésre született vagy nem tudom mi volt a megfontolás mögötte, simán lehet, hogy 1000 vagy 10000 lesz helyette, most tervezzük újra a rendszert.
-
inf3rno
nagyúr
Nem akarok itt komplett SQL-t írni. Nagyjából úgy néz ki, hogy a SELECT-be rakok egy JSON-t a 100 értékről, azt beparsolja, aztán INNER JOIN-al illesztem a meglévő táblára az értékeket az ON részében meg lesznek a kulcsok meg az, hogyha az érték eltérő, akkor kerüljön csak kiválasztásra. Az INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE meg erre a kiválasztott halmazra íródik.
A 3-as jó lenne, de tudok nélküle élni.
Igazából csak kíváncsi voltam kinek mi a véleménye, megérzése. Így is úgy is le fogom benchmarkolni legalább az első kettőt.
-
JoinR
őstag
válasz
VikMorroHun #20902 üzenetére
Van benne egy kis programminghorror vibe.
-
VikMorroHun
őstag
Ha már log:
A programom 8-10 példányban fut egyszerre, de néha egyik-másik meghibásodik valamiért (nem jöttem rá, mitől). Nincs hibaüzenet, nincs összeomlás, egyszerűen csak megáll, és nem csinál semmit. Eléggé véletlenszerű a dolog; tesztelésnél nem jelentkezik, csak élesben, viszont sok pénzbe kerülhet, ha előfordul, úgyhogy csináltam egy kis log filet, amibe folyamatosan irkálják a dolgaikat, és mindegyik tudja ellenőrizni az összes többit. Ha valamelyik azt látja, hogy leállt az egyik, akkor újraindítja. Tök jó, működik (és így az is kiderült, hogy naponta többször is előfordul ez a hiba). Az egyiket én magam állítottam le, mert nincs rá szükség. A naplóban viszont benne maradt, és buzgón "indították is újra" a nem létező programot. Ok, írtam hozzá egy ellenőrző függvényt, hogy ha valami nem létezik, akkor ne akarják újraindítani, akkor se, ha a naplóban van róla adat. Eredmény: csak fél óránként próbálják újraindítani.Néha egy óráig semmi, aztán valamelyiknek megint feltűnik, hogy nini, hiszen ez leállt, akkor újraindítjuk! Ma írtam hozzá egy másik függvényt, ami kiüti a nem létező programhoz tartozó azonosítót a naplóból, hátha így már nem akarják újraindítani. Kíváncsi vagyok, mi lesz a jövő héten.
Nyilván, ha törlöm a naplót, akkor nincs adat, ami alapján újraindítanák a nem létező programpéldányt, de azért kíváncsi vagyok, sikerül-e végre rendesen megcsinálni...
-
válasz
inf3rno #20898 üzenetére
Teljesen tippre az első tűnik a gyorsabbnak, de 100 értéknél tulajdonképpen mindegy is.
Ha viszont tényleg le akarod mérni, hogy a te konkrét adatbázisodnál, a te adataiddal melyik a gyorsabb, akkor meg kapcsold be a slowlogot (egy long_query_time=0 után minden query slow querynek fog számítani) és nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest