- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5898 üzenetére
4 méterre az 50"-os méret még simán jó, 5 méterre már érdemes lehet egyel nagyobb méretben gondolkodnod. Egy 58"-os, 2007-es Pana fullHD csúcsmodellt már millió forint alatt megkapsz, ami a mérethez viszonyítva (147 cm) már elég korrekt, bár szerintem ennyit nem szabad TV-re költeni és ha már ennyit ráköltesz is, akkor már érdemesebb lehet projektorban gondolkozni.
Az ár 50" fölötti méret esetében exponenciálisan nő, egy jobb 50"-os modellt viszont már 300 eFt-ból is megvehetsz, ennek szerintem nem éri háromszorosát az 58"-os.
Az LCD vs. plazma kérdésben az ízlés, a felhasználás köre és az elhelyezés is erősen befolyásoló tényező lehet, ezt neked kell mérlegelned. A felhasználási körödet figyelembe véve a mérleg nyelve az SD formátumok miatt billenhet enyhén a plazma irányába.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz werszomjas #5898 üzenetére
Nem, ez a táblázat általánosan igaz. Természetesen nem muszáj 70"-est venned, akkor sem lesz rossz a tévézés. Már csak azért is necces a 70-es, mivel nagyon kevés van belőle (így kapásból egyet se tudok). Panasonic-ból például a legnagyobb emberi árú az a 65"-es - ezt csak a 100"-es követi, de abból az árból egy 3CRT-s projektort is veszel minőségi vásznastól, hangcuccal együtt.
Egyébként ilyen méretben (50" fölött) nem igazán találsz már csak FullHD modelleket, mivel ekkora átmérőnél már nagyon is van értele annak a felbontásnak.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
werszomjas
addikt
Hello.
TV vásárlás előtt állok.
Kérdésem:
távolság
ez a táblázat, csak a Plazma TV-kre vonatkozik?
Vagy LCD tvkből is ilyesmi méreteket kell venni?Én olyan 4-5 méterről nézem a TV-t, akkor 70-80" -ost kell vennem?
Nem fullHD lesz, csak sima HD Ready, azt olvastam az is megteszi, nem észrevehető messziről a különbség, ráadásul olcsobbMég nem sikerült eldöntenem ugyan hogy LCD legyen vagy Plazma
50-50%-ban menne rajta Digitális kábeltv - és PC-ről filmek (avi-dvd-hd).
üdv
-
DEW3yl
tag
válasz andreasCR #5892 üzenetére
Igaz már az oldalsáv "problémára" válaszolt más, de azért megkérdem, hogy miért nem nézed 16:9-es aránnyal a 4:3-as filmeket is? Nagyon könnyen megszokod majd és nem lesz zavaró a torzulás.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Gratulálok a TV-dhez, használd egészséggel!
Fekete oldalsávokat használj, egyrészt, mert az veszi legkevésbé igénybe a panelt (nem izzik fel különösebben a gáz), másrészt mert pont ebből kifolyólag ilyenkor fogyaszt a legkevesebbet a TV. Miután megnéztél így egy filmet, arra ügyelj, hogy legalább olyan 10 percig menjen utána valami olyasmi (analóg TV-adás is megteszi), ami kitölti a teljes képernyőt, így az visszanyeri a konzisztenciáját!
Get Moded!
-
Lala75
csendes tag
Sziasztok,
Valaki használt már dvb-c adás vételére CI modult Pana tévén?
Valami tapasztalat valakitől?Üdv
-
ham_
tag
Inkább szürke lesz az nem ?
Nekem a px8 van, és előfordult hogy órák hosszat ment a 4:3 adás fekete szélekkel. Utána fekete képernyőnél (vagy az infobar szélein) látszott hogy nagyon kicsit más árnyalatú a kép, viszont teljes képernyőre váltva kb. 1 percen belül meg is szűnt[ Szerkesztve ]
-
andreasCR
csendes tag
Sziasztok! Megvan az új plazma! ( Panasonic TH-46PZ85E ) Nagyon-nagyon tetszetős! Tökéletes minden! Egy kérdésem lenne. Mostanában sokat kell ( suli miatt ) régebbi filmeket néznem, amik mind 4:3-asak. Beállítottam h 4:3-ban jelenjen meg a kép. Két oldalt marad ugye a két csík. Alapbeállításban fehér színűek, de mivel itt olvastam h vigyázni kell a beégésre, átállítottam a színt "nincs"-re úgyhogy most fekete. Jól tettem ezt így nézzem? Vagy valami miatt jó ha fehér? És ha marad feketén, nem baj h többet "használódik" a középső terület mint a két széle? Hát ez lehet nagyon buta kérdés, csak marha drága volt a tv és biztosra megyek.
Előre is köszi a válaszT
Üdv!He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vegyszer #5890 üzenetére
A DVB-T tunerrel nem sokra mész, akármilyen készüléket is veszel, csak egy-két földi sugárzású adót fogsz tudni fogni vele a megfelelő antennával. Úgyis STB lesz a vége, köszönhetően a szolgáltatóknak. Mpeg4 tuneres plazmája meg van a Pana-nak is.
De, aggódj! Ha F11-gyel böngészel is ott van a csúszka (mondjuk ez még kép túlpásztázása opcióval talán megoldható), ez az egyik, a másik meg az, hogy az is probléma, hogy a weboldalak igen nagy hányada fehér alapú, ami plazma esetén nem szerencsés, mert egy óra alatt már olyan szinten fel tud izzani a panel, hogy tojást tudnál sütni a TV tetején/képernyőjén. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor kiugróan magas a TV fogyasztása. Szóval ha ilyesmire kell a TV, akkor a plazmát egyelőre felejtsd el!
Get Moded!
-
vegyszer
addikt
Szervsztok!
Volt közűletek olyan, aki a beépített dvb-t vevőjével vette a bőséges magyar digitális valóságot?
Mert valamely ???lobbiérdek??? miatt csak Sony BRAVIA típusú készüélkek tűnnek erre alkalmasnak a mindigtv.hu oldala szerint.Én jelen állás szerint egy PANASONIC TX-PF42S10-ben gondolkodok, és ezt egy nVIDIA ION-nal, vagy egy FIT PC-2 -vel tervezem meghajtani.
Elvileg mindkettő mütyü a nyáron már elérhető lesz, és a BD tartalmat a 10-40 W-os fogyasztásuk ellenére le tudnak 1080p-t játszani, és le/feltölteniEgy kérdés a beégéssel kapcsolatban: ha böngészek az F11 segedelmével (teljes kijelzős böngészés, nincs start menü, fejléc, stb, nade inkább nyomd meg) netelgetek változatos tartalmakat, akkor nagy veszély nem fenyeget? ugye?
A csuszkáim azért előbb útóbb, főleg a jobb szélre odaragadhatnak?
Van valami firefox, vagy egyéb böngésző beépülő, amivel le lehet a csuszkákról mondani?
Vagy ne aggódjak ennyire.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
dacapo
csendes tag
Vki segítsen! LG42PT81 plazmám van, és ehhez keresek frissítést.
-
DM-Fan
nagyúr
A sima 8-as szériánál tudtommal már másnál is előfordult ilyesmi (eddig talán két embertől hallottam). Ők azt mondták, hogy egyszer fordult csak elő és többet nem is jelentkezett náluk a probléma. Nemigen fogod többször tapasztalni. Ha mégis, akkor csere.
Én a 80-asoknál ilyet még nem láttam, az enyém sem csinálta soha.Get Moded!
-
joci66
tag
Megvettem a tv t az első nap 5perc után magától kikapcsolt meg vissza tudja valaki,hogy mitől van.Ez is típus hiba?Azóta nem csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Meglátásom szerint nem az okoz problémát, ha csak 5 percre kapcsolod be a plazmát (hisz ez akár a normális napi felhasználás során is előfordulhat - pl. reggel készülődés közben még megnézel egy híreket), hanem az, ha sűrűn kapcsolgatod ki/be. Értem ez alatt, hogy nézed fél órát, kikapcsolod, majd 10 perc múlva ismét be, majd egy 20 perc után ismét ki, stb. Erre szokás azt mondani, hogy inkább menjen folyamatosan a készülék, azzal kevesebbet ártasz neki, mintha ki/be kapcsolgatod, mivel ekkor vannak a legnagyobb igénybevételnek kitéve az alkatrészek (főként bekapcsoláskor), meg ugye hűlés közben ismét bekapcsolod és ekkor félútról melegszik vissza, ami nem feltétlen jó.
Szerintem az a tény, hogy csak 5 percet megy a készülék még nem ügy, fel sem melegszik üzemi hőfokra ennyi idő alatt.
Ennek maximum akkor van szerepe, ha kalibrálni akarod, akkor ugyanis nem árt legalább fél órát járatni a készüléket, mielőtt megkezdenéd a finomhangolását, mivel ekkorra izzik fel annyira, amikor már nem változnak döntően a képtulajdonságok.A lámpás példád egyébként jó, az én elméletemet támasztja alá: az olcsóbb kategóriájú gyújtószerkezettel szerelt energiatakarékos csőizzókat sem nagyon ajánlott olyan helyre pakolni, ahol mondjuk mozgásérzékelő van és nagy az átmenőforgalom. A sűrű ki/be kapcsolgatástól nemhogy tízszeres élettartamuk lenne a normál villanykörtékhez képest, hanem inkább a tizede lesz. Viszont ezekből is lehet olyat kapni, ami ezt is bírja, igaz, az egy pár árkategóriával feljebb van.
Get Moded!
-
jcs
tag
Sziasztok!
Probléma adódhat-e abból ha valaki 5 percre kapcsolja be a készüléket? Lehet hülyén hangzik a kérdés... Anno régen mondták: nem tesz jót a készüléknek ha csak 5 percre kapcsoljuk be.
Vajon ennél a technológiánál okozhat-e ez problémát?
( mint ahogy bizonyos lámpákat sem szabad rövid ideig üzemeltetni.)...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
ham_
tag
Jó hír, hogy már most kezdenek csökkenni az új modellek árai.
A 42-es S10 amikor először láttam még 300e. volt, most pedig már 258e. -
Morris
veterán
Sajnos ez az én tévémre nem volt igaz. Sony 82cm-es LCD tévémnél 2 hónapra rá lett egy piros szub-pixel hiba. Mérgelődtem is sokat, mert rengeteget gyűjtöttem rá, de biztos rosszat fogtam ki.
A képe viszont nagyon szép volt. Annak ellenére, hogy 1-2 méterről nem lehetett látni (mármint a pixelhibát) idegesített a tudat, hogy ott van!A következő plazma lesz
-
joci66
tag
Köszi a választ. Akkor megveszem az is mellette szol,hogy ezűst szinű.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5878 üzenetére
Te magad is linkelted előbb a szettet közel ilyen áron:
Amúgy a StreamAudio weblapját érdemes nézegetni közvetlenül:
Mint látod, itt most 145.900 Ft a szett.
Úgy látom a hazimozibolt.hu oldalán, hogy ez pont fekete, de a színigényt nyilván jelezni kell. Ha mindenképp JBL sub-ot akarsz, akkor akár már 40 eFt-ért is megkapod a Balboa típusút. Ez ugyan nem épp ehhez a szetthez való, de elmuzsikál vele.
Mi az, ami nem egyértelmű a kimenetek közül? Ez egy teljesen szimpla hátlap, mégcsak nem is nevezhető zsúfoltnak. A HDMI bekötés úgy van, ahogy írtad, már amennyiben rá akarod kötni egyáltalán. Ennek itt max. az az értelme, hogy az On-Screen Menü-jében így tudsz ténykedni az erősítőnek. Ha van egy jó DVD-lejátszód, ami elvégzi a felskálázást, akkor fölösleges rákötni a képjelet az erősítőre, többnyire csak ront a dolgon. Ennek akkor lenne értelme, ha olyan erősítőt választanál, ami kezeli a True HD és DTS HD hangformátumokat, mert akkor így tudnád ráküldeni legegyszerűbben.
A DVD lejátszót én a helyedben nem a 6 ch analóg inputba dugnám, hacsak nem rajongsz az alapzajért és a fölösleges analóg konverzióért. A DVD-den bizonyára lesz optikai, vagy koaxiális kimenet, azon átmegy mind a 6 csatorna és nincs veszteség sem a DVD-lejátszó és az erősítő között. Erősítőre képjelet ne köss, csak a hangot, annak az az elsődleges feladata. Magyarul minden képet a TV-re HDMI-vel, minden hangot az erősítőre lehetőleg optikaival, vagy koaxiálissal.
No, a továbbiakat esetleg priviben, mert teljesen szét-off-oljuk a plazma topicot!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
válasz pentium4 #5877 üzenetére
közbe megtaláltam az avr-155ös hátulját szép nagy méretben, de vágok mindent
[link]
igazából nem értem ezt a sok in és out ot, pedig nem vok egy nehéz felfogású de akkor is!
msot arrok a video jeleket is az erősitőbe fogom bekötni és nem közvetlen a kütyübe?
értem ezalatt, gépből dvi-d ből jön a hdmi, azt pl bedugom a hdmi1 be és a monitor out ba egy hsmi hdmi kábelt a tv között?
spdif en hozom a hangot, gondolom spdif 6csatornás hangot képes továbbitani, optikai kábelt rányomom az optic 1es portra, alul a front és surrund és centerbe benyomom a jbl hangfalakat+ a ,élyládát a subwooferbe igaz?
azán tegyük fel hogy lesz egy dvd lajátszó,, annak van 6cseneles kimenete azt gondolom dugom a 6ch inputba, a vidot is bedugjam ide dvd in, és aztán min megy tovább a tvhez? komponensen vagy hdmi n? bonyolult ez nekemP4
-
pentium4
senior tag
a szoba 75%ban felvan kábelcsatornázva és tömésig van nyomva kábellel pedig 4 centi vastag
csak az én szobámmal az a baj hogy kör alakú, ezzel még nemis lenne probléma, de középen van még egy kör fal, ami maga a lépcsőház az épületbe és oda nem vezet fal, a padló alatt meg nemtudok elmenni, bár egy vékony kábel még talán elfér ahol átvittem a lan kábelt, majd meglássam hogy sikerül!
erősitő terén hoppá hogy mit találtam [link]
igy már inkább kifizetek +14k és akkor van egy fasza erősitőm! ez a kérdés letudva!
igaz, ahogy vesszük ugy drága, mert azért a JBL az JBL és nem yakumo és társai, szal ha azt evsszük a 150k nemrosz, de te hol láttad 150 ért, másik akkor sorold már fel hogy melyikek a front, center, surrund és mélynyomó kódjai alapján, mert elvesztettem a fonalat
ja igen és ami még fontos, feketének kell lennie mert minden butor fekete, szal nem jó a sceresznye és fa szinü!
Erősitőről cska anynit ha már jbl a többi, akkor sztem jbl illenne hozzá énszerintem, de majd meglássuk, amugy melyik tipust ajánlanád jbl ből?
ez a fokozat vétel nem is hülyeségP4
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna ír egy hiteles adatot, hogyha a VGA csatin keresztül kötöm össze a tv-t a géppel, mennyi a max. felbontás? Ebben a fórumban már mondtak 1024x768-at és 1600x1200-at is... Sajnos a laptop + analóg 5.1-es rendszerhez nem nagyon látok más megoldást... Laptop csere nem játszik, a WD TV megoldás esetén pedig kellene vennem egy erősítőt is, mivel nem rendelkezik analóg 5.1 kimenettel. De persze ha valakinek lenne egyéb ötlete, nagyon szívesen meghallgatom, csak félek az utóbbi időben már teljesen átrágtam a témát! :-)
A másik, hogy le szeretném azért a gépem tesztelni előtte, mivel bizonyos fullhd-s vidiket visz, néha meg a 720-as hangja is akad. Van vmi oldal, ahol pl. egy perces demokat lehet letölteni különböző felbontásban/kódolásban?
Köszi előre is!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5873 üzenetére
A kábelezés sokszor probléma, de azért nem lehetetlen megoldani: fal tövében, padlószint fölött 2-3 cm-rel (szegőléc tetejénél) fölfúrsz körbe a falra egy 1 cm széles kábelcsatornát és már rejtve is van a kábeled, nem is látszik belőle semmi, diszkrét, ízléses. Le is festheted olyan színűre, mint a fal.
Soknak tűnik a 305 eFt (sok is), de ha tényleg egy jól szóló rendszert akarsz, akkor rá kell szánni a pénzt. Nem szívesen ajánlanék kisebb hangszórókat ilyen nagy térbe.
Erősítő fronton szóba jöhet más is, a Yamaha-nak korrekt erősítői szoktak lenni, ezen felül még a Marantz-ot tudom javasolni, esetleg a Denon-t ebben az árkategóriában. Ezek zenei téren is elég szépen muzsikálnak. Csak azért javasoltam a H/K-t, mert a JBL-lel talán az szól a legjobban. Amúgy nem rossz az AVR 142 sem, de azért nem kevés a különbség. A 155-ös alapvetően már a szebb design-nal és jobb kezelőszervekkel készül, míg a 142-es a belépőszintű alkatrészeket használja.
A JBL-t nem mondanám drága sugárzónak, 150 eFt-ból 5 nagyon jó minőségű hangfalat kapsz, nem olyan pozdorjalapot, mint mondjuk egyes Wharfedale dobozok hasonló áron. Össze kell hasonlítani, hangzásban is nagyon kijön a különbség, főleg zenénél. A JBL nagyon szép lágy mélyközepekkel rendelkezik, ugyanakkor tud olyan mélye lenni még sub nélkül is, hogy leveri az ember veséjét.
Sub-ból nem feltétlenül kell márkaazonost venned. Egyébként sem kell egyszerre megvenned mindent. Először csak vedd meg az erősítőt és mondjuk a két front-ot, használod sztereóban. Aztán később, ha újra lesz pénzed, akkor megveszed a center meg a szatelliteket. Végül majd veszel egy sub-ot is. Fokozatosság elve.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
nemis rossz!
eddig énis a JBL ket néztem vagy a BOSE al szemeztem, erre gondoltál: [link] vagy erre [link]
igazából egy másik probléma a kábelezés, hiszed vagy sem de a két hátsó surrand hangfalhoz a kábelt nemtudom hogy elvezetni, tom hogy furcsán hangzik de a kábel közepén nem fogom átkábelezni
az erősitő tényleg drága, és igy öszeségéba a 305k is soknak tűnik, bár lehet hogy nemaz, de ezen felül még venni kell 1-2cuccot és ugy már elég sok pénz, főleg a ha tv-t is beleszámolom, perzse mindezért egy fasza cuccot kapok, már erősitő nem jöhet szóba, csak a H/K? esetleg yamaha, vagy thompson?
a jbl tényleg jó lenne csakhát drága, és akkor még kell egy sub is ami sztem szintén jbl legyen de azok nem valami olcsók
3.5méterről nézném a tv-tés egyből mögöttem lenne a két hátsó surrund vagyis melett csak középre forditva, ezt figyelembevéve nem elég egy kisebb szett?P4
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5871 üzenetére
Nos, hát ha a zene csak kevéssé lényeg és a házimozi a fő felhasználási terület, akkor azért lehet spórolni az erősítőn. Mondjuk ha a zene sem teljesen mellékes, akkor én leginkább egy Harman/Kardon-t ajánlanék, az ugyanis házimozira tökéletes, de zenei fronton sem kell szégyenkeznie.
Rossz hír, hogy az utóbbi fél évben iszonyatosan sokat drágultak a házimozi erősítők. Amit ajánlanék, az a H/K AVR 155 típusú erőlködő, az most olyan 110 eFt-ból kijön. Ez egy tavalyi modell, már HDMI-interfészes és igen jó tulajdonságokkal bír, sima 5.1-es, az összes DTS-szabványt ismeri, optikai és koaxiális bemenetekkel is rendelkezik, így rá tudod kötni a forrásaidat, az új HD-szabványokat viszont nem kezeli. Amúgy pofás darab.
Hangafalakból ekkor térbe én mindenképpen állót javasolnék, a polcsugárzó itt szerintem már felejtős. A H/K-hoz legnagyobb előszeretettel ajánlható hangfalmárka a JBL, abból most igen kedvező áron kapható egy mélynyomó nélküli, 5.0-ás szett (E60-as frontok, EC25-ös center, E20-as szatellitek) olyan 145 eFt környékén. Ehhez mondjuk hozzácsapsz még egy aktív sub-ot, ami olyan 50-60 eFt-ból megvan.
Kicsit ugyan túllépnéd vele a költségvetést (olyan 305 eFt lenne a vége), viszont egy igen korrekt rendszered lenne, ami házimozira és zenére is igen jó, se nem profi, se nem gagyi, egy erős középmezőny. Ha ezt az árat sokallod, akkor erősítőként szóba jöhet egy kisebb Harman/Kardon modell, az AVR 132-es. Ez egy belépő-szintű H/K erősítő (az egyik legkisebb), semmi extra, nincs HDMI, viszont 70 eFt-ért megkapható. Mondjuk érzésem szerint teljesítményben ez már kicsit kevés az ajánlott hangfalakhoz, szóval én mindenképp valamelyik nagyobb H/K-t ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
igazad van, akkor tehát az infók:
főleg mozizásra kell, néha kevés zene+rádió
ebből következik hogy mindenképp többcsatornás legyen.
az hogy miről halgatnám az kérdéses megint, eleinte sztem mindenképp géről, igy spdif optikán kötném rá az erősítőre a gépet, ha nem válik be akkor evszek egy popcorn A110 et.
a tér elég nagy 8m* 5m.
elég a dolby meg a dts, a mozifilmek minde ebbe vannak, és akkor mp3 és a szokásos elterjedt formátumok.
álló vagy polcos, fogós kérdés, sztem igy elsőre polcos, amit lehet falra rögziteni.
mélynyomó mindenképp kell, mert 5.1 az alap, annál nem kell több.
és hogy mennyit szánok rá, 200-300kt sztem, igy elsőre, bár lehet jóval kevesebből is kilehet hozni, lényeg a lényeg, nem kell a legszarabb és legalapabb, de a full profi se legyen, egy erős középmezőnyös szett sztem elég lenne!
kösziP4
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5867 üzenetére
Hát, ez most így ebben a formában olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy milyen kocsit vegyél.
Jó lenne tudni, hogy mire kéne. Sztereó vagy többcsatornás? Házimozi vagy zene? Esetleg mindkettő? Ha zene, akkor milyen zene? Miről hajtanád? Mekkora térbe kéne? Ezen felül jó lenne tudni, hogy mennyit szánsz rá. Csakmert erősítőből így csípőből olyat is tudok ajánlani, ami jó mind mozira, mind zenére, de az ára a 200 eFt-ot veri. Hangfalból milyet szeretnél? Állót, vagy polcsugárzót? Mélynyomó kell-e, vagy megvagy nélküle? Elég a normál hangformátumok kezelése, vagy vágysz arra is, hogy az új formátumokat (DTS HD, True HD, stb.) is lekezelje az erősítő?
Szóval ez igen soktényezős dolog és nagyon könnyű átesni a ló túloldalára ár/érték viszonylatban, ha nem vigyáz az ember.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Kantorpe #5866 üzenetére
Ha monitorként is használnád, akkor eldőlt a kérdés: a Sony-t vedd, nem bánod meg! A beégés miatt nem javallott ilyen célra a plazma, a Sony TV-inél pedig emlékeim szerint nem nagyon jellemző a pixelhiba. Ha ki vagy békülve az LCD-technológia árnyoldalaival és tetszik is a Sony képe, akkor egyébként sem kérdés. Amúgy, ha LCD-t kéne vennem, akkor jelen pillanatban még mindig csakis Sony-t vennék, szerintem a W5500 is korrekt modell.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A TV tökéletes, ár/érték arányban verhetetlen, de némi plusz pénzért cserébe jobban jársz a 42PX80-nal (aka. 42PV80). Jobb képjavító technológia és több bemenet van rajta, szolgáltatásban jobb. Amúgy ha tetszik a 42PX8 képe és elégedett vagy a csatlakozók számával is, akkor tökéletes választás és nagyon olcsó.
Get Moded!
-
Kantorpe
tag
Igazsag szerint, egy "gyari HTPC" ertsd laptopot kotnek ra HDMI csatlakozassal, es filmnezesre hasznalnam + monitorkent, ugye...
Orlodok a plazma "beeges" es az lcd "pixelhiba" temajan, mivel ugy tajekoztattak, hogy tvknel nincs pixelhibara garancia, tehat ha van benne, akkor az ij. esete.
Tehat ez az alap problemam, ha a W5500 plazma lenne, nemlenne kerdes, mivel annaka szolgaltatasai es parameterei teszettek meg, amott meg az , hogy az nem lcd, es rettentoen jo aron kinaljak.
Ha a jobb modelt nezem, akkor mar megint a W5500 tunik szebb fekvesunek nekem, igy abszolut tanacstalan vagyok......
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
joci66
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni a Pana TH-42PX8ES milyen tévé?Érdemes megvenni tévé és video nézésre. -
DM-Fan
nagyúr
válasz Kantorpe #5862 üzenetére
Érdemes beruházni, bár én mindig nagyobb előszeretettel beszélem rá az embereket, hogy ne legyen restek egy kicsit többet kiadni a TV-re, ha már költenek rá: a 46PY80-as jobban megéri az árát a jobb képjavító technológia, a több szolgáltatás és a több bemenet miatt.
A Sony teljesen más világ, először azt döntsd el, hogy egyáltalán plazma-, vagy LCD-technológiát szeretnél!
Get Moded!
-
Kantorpe
tag
Udv,
erdemes beruhazni meg egy Panasonic 46PY8P tipusra ?
Egesz turhetonek latszik, viszont SONY W5500 nagyon tetszik...
Jelenleg nemtudok donteni.
Velemeny ?
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
pentium4
senior tag
hali!
visszatérve erre a pc-tv összekötésre, kérek a tvhez egy 10méteres dvi-d to hdmi kábelt és akkor összekötve cakk pakk megis van! de ittvan a hang kérdése!
irtad ha a vga tud dvi-d n hangot továbbitani akkor tú in ván és nem kell +kábel!
nekem 8800gts em van HDTV out al, ez msot mit takar vagy miylen specifikációt kell nézni hogy a vga m tudja e ezt a funkciót?
kösziP4
-
DM-Fan
nagyúr
Többször beszéltünk már erről. A plazmák fogyasztása dinamikus. Minél világosabb a megjelenített kép, annál többet fogyasztanak. Sötét képtartalomnál a fogyasztás leesik, mivel nem kell úgy felfűteni a kapillárisokban található gázt. Ugyan nem írtál típust, de a 450 W/h az valószínű a csúcsérték, átlagos használat mellett ez 200 W/h-tól a 450 W/h-ig nagy szórást mutathat. Az én plazmám átlagosan 200 W/h-t eszik meg, néha kicsit többet.
Get Moded!
-
koxes
tag
sziasztok
A plazmáknak a maximális fogyasztáshoz képest menyi az effektív fogyasztása ?
Történetesen kinéztem egy tv-t aminek 450w van ráírva a hátújára na most ebül menyit eszik meg valójában ?
-
andreasCR
csendes tag
Sziasztok!
Holnap érkezik a rendelt tvm..( Panasonic TH-46PZ85E )
Számítógépről játszanám rá a filmeket. A gépem videokártyája geforce 9800gt, van rajta két DVI kimenet. A plazmába meg ügye HDMI megy. Összelehet egyáltalán kötni a gépet a tv-vel úgy, hogy a film hangja a tv hangszóróján keresztül szóljon? Mert valahol azt olvastam, hogy a DVI az digital video interface, tehát audiot nem tartalmaz. Vagy hogy működik ez? Válaszotokat megköszönöm!He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.
-
mindfreak
őstag
"De ami még idegesítőbb a táp zizegő hangja világos képnél. Talán itt olvastam, hogy valami kondenzátor rossz szigetelése okozhatja. Ez javítható, szerviz, tapasztalat?"
Ezt sajnos az enyém is csinálja, bár engem annyira nem zavar. Remélhetőleg ez később nem vezet semmilyen nagyobb problémához.
-
krack
csendes tag
Hát engem kifejezetten zavar, mert eléggé hallom, amikor filmekben csend van, vagy halkan beszélnek és nincs zene, és sok ilyen van. De lehet hogy még nem volt időm hozzászokni, mert alig nézem, akkor is csak késő este. Nemsoká végre újítom a gépem, és HD-zhetek.
Tényleg nem témába vágó, de azt hallom elég nagy gép/prociigény kell HD filmekhez, szerintetek ez: cpu: E8400, vga: 4850? vga-n hdmi kimenet ugyanaz mint a dvi-hdmi átalakítós megoldás? -
DEW3yl
tag
Lehet, hogy csendes a géped, amiatt hangosabb nála a tévé, de szerintem inkább valami nincs rendben vele. A PY80-somnak esélytelen, hogy halljam a hangját ha megy a gépem - mondjuk elég hangos a hűtése a gépnek. Ám, ha esete csendesebben is hallgatom a tévét, akkor is a minimális élvezhető hangerő abszolút elnyomja a ventilátor zajt. A Wii menü "zenéje" is teljes mértékben elnyomja. Egy haveromnak van PY8-asa, de neki sem hallatszik már a PS3 menü zenéje mellett sem a hűtés hangja.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Venticsere garanciális idő alatt szerintem nem javallott, utána saját felelősségre lehet kísérletezni valami halk, de nagy légszállítású ventivel.
Tápzizegős probléma elvileg javítható, Pana szerviznek telefon, szerelő kijön, megnézi, ha olyan a gond talán még a helyszínen is javítható.
Get Moded!
-
krack
csendes tag
Nekem általában zavaró a ventik hangja a PY8-ban. Gépemnél jóval hangosabb, de én szeretem a silentet Lehet azért, mert ált. csak este jut időnk tv-zni, és akkor már kisebb hangerőn.
Gondolt már valaki venticserére, vagy ezzel lehet mit kezdeni?De ami még idegesítőbb a táp zizegő hangja világos képnél. Talán itt olvastam, hogy valami kondenzátor rossz szigetelése okozhatja. Ez javítható, szerviz, tapasztalat?
-
andreasCR
csendes tag
Köszi szépen fiúk! Csak sokba kerül a tv és ha már ennyit kiad az ember nehogy elnézzen vmit!
Igen, számitógépről mennének a filmek. Akkor szuper, megyek is megvenni. Merthogy júliustól felmegy az áfa és drágább lesz minden...
Üdv és köszi mégegyszer!He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.
-
DEW3yl
tag
válasz andreasCR #5835 üzenetére
Számítógép való összeköttetés alatt azt érted, hogy arról néznél filmeket vagy, hogy monitor helyett használnád? A másodikra plazma nem alkalmas - mivel beégnek a menük, taskbar és hasonlóak, ha például gépelsz pár órát vagy netezel egy délutánt. Ha filmre, akkor ellenben semmi probléma.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz mindfreak #5836 üzenetére
Sajnos az ATI driver-rel lesz a gond. Több helyen is olvastam már róla, hogy a 2008. június utáni driver-ekben folyamatosan hibázik valamilyen script, ami a 24p-s HD lejátszást hivatott volna szolgálni. Így hiába tudod engedélyezni, a grafikus kártya hardveres HD-gyorsítását is pl., a folyamatosság nem lesz meg. Én is próbálkoztam egy darabig, de nem sikerült teljesen röccenésmentes lejátszást produkálnom, mondjuk engem annyira nem zavar, mert PS3-mon keresztül játszom le a HD-tartalmakat, ott meg nincs ilyen gond.
Szerintem próbálkozz valamelyik tavalyi driver-rel, és esetleg az egyik új PowerDVD verzióval, mert bár én is mindenre WMPC-ot használok, mert talán az egyik legkisebb erőforrás-igényű lejátszó, de HD 24p megjelenítésre nem a legalkalmasabb.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz andreasCR #5835 üzenetére
Miért ne működne megfelelően? Egy tavalyi fullHD Pana modellről van szó, ami igen jó készülék, csúnya lenne, ha nem működne megfelelően egy mezei DVD-lejátszóval/PC-vel. Megnyugodhatsz, jó TV.
mpeg4/h.264 codec? Jáááj, kevered a szezont a fazonnal. Ez a megjelölés a TV digitális tunerjére vonatkozik. Nos, ez a modell valóban nem tudja digitális tuner szinten az mpeg4/h.264 formátumú adást megjeleníteni, ugyanis nincs is benne digitális tuner, csak analóg (a PZ-szériában van DVB-T, de az is csak mpeg2-t tud). Ez csak annyit jelent, hogy nem tudsz vele digitális TV-adást fogni STB nélkül.
A TV soha nem játszik semmilyen formátumot, az a lejátszód/PC-d dolga, a TV csak megjeleníti, márpedig az megjelenít neked 1080p-s tartalmat is. Tehát megintcsak megnyugodhatsz, meg fogja jeleníteni a h264-as filmjeidet, amiket PC-ről küldesz rá.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mindfreak
őstag
Hali!
Adott Panasonic TH-42PZ8ES TV, ami HDMI-n keresztül van rákötve számítógépre. A VGA kártya ATi HD 4870, legújabb driver + CCC, Windows Media Classic lejátszóprogramot használok, K-Lite Mega codec pack-et. .mkv kiterjesztésű HD filmeket szeretnék nézni folyamatos 24p-s lejátszással. Ehhez a CCC-ben átállítottam a TV felbontását 1920*1080/24-re, azonban a film még mindig döcögősnek tűnik. A WMC playerbe már mindent átnéztem, ott sajnos nem találtam, hol lehetne beállítani - feltéve, ha ott kell egyáltalán. Nem tudja valaki mit kellene tennem, esetleg más playert használjak?
Köszönöm!
-
andreasCR
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak a panasonic th-46py80 plazmát, amit asztali dvd lejátszóval, illetve számitógéppel kötnék össze. Szerintetek ez megfelelően fog működni?
Jó tv ez?
Valahol azt olvastam h ez a tv nem támogatja az mpg4/h.264 codeceket, ez mit jelent? Gondolom nem azt, hogy ha számitógépről indítok egy h264es filmet akkor azt nem játsza le.Megköszönöm a hozzáértők válaszait!
He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.
-
tlala
addikt
válasz D Pinocchio #5831 üzenetére
Nézd meg az Onkyo leírását, simán lehet, hogy a SCART-on kiad RGB-t is, és az akkor nem olyan rossz kép lesz...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D Pinocchio #5831 üzenetére
Hát, azért lássuk be, hogy 5 év nagy idő manapság akár az IT-ben, akár a híradástechnikában. Ha 5 évet megy gond nélkül egy géped, az ma már nagy szó. Amúgy nem kell kidobnod, hisz egy második TV-hez (ami esetleg még CRT) bőven jó az Onkyo-d.
Ha 3 méterről nézed, akkor valóban nyugodt szívvel ajánlom neked az 50"-os képátlót, valamint azt is, hogy várj még vele legalább fél évet, mert akkor már nem lesz ilyen nagy az árkülönbség sem, meg a két készülék ára is jóval alacsonyabb lesz.
Get Moded!
-
D Pinocchio
csendes tag
Nos, az Onkyo lejátszón komponens kim. nincs, csak SCART, s-video és még 1(az lehet a kompozit?),ezért 1 ideig scart-on keresztül nézem majd-kivéve, ha nagyon gyalázatos képet produkál.Jó, hogy fejlődik a technika, ugyanakkor elszomorító,h az 5 éve vásárolt, kommersznek nem nevezhető dvd-t dobhatom ki.
Köszi a segítségteket!
Én is az X10-ben gondolkodom, 42'-ban, de minél többet olvasok tőletek, egyre inkább érlelődik bennem a 46 v az 50'.Én is kb. 3 m-ről fogom nézni a képernyőt, de 250 eFt-nál többet nemigen szánnék rá! Keresgélek még, olvasom a tapasztalaitokat,tanácsaitokat, mert kb 2 hónap múlva lesz aktuális a tvcsere. -
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5829 üzenetére
Már miért ne lennének összehasonlíthatók:
Panasonic Europe - pipa a kiválasztott termékek mellé, majd felül "Compare Selected" gomb.
Pl. 42G10, 42S10, 42X10 összehasonlítva:
Az utolsó betűkód tudtommal csak országjelölés.
Tessék kérdezni, ha nem tudsz valamit!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D Pinocchio #5822 üzenetére
Ahogy már írták előttem is, nagy valószínűséggel DVD-lejátszót kell cserélned. A HDMI-kimenet erősen javallott, ha esetleg komponens kimeneted lenne az Onkyo-n, az sokat segítene. A SCART-kimeneten sajnos közel sem fogsz tudni olyan szép képminőséget produkálni, mint az elvárható. Viszont már 20 eFt körül kapsz jónak mondható HDMI-kimenetes lejátszót, 40 eFt-ért pedig már nagyon jót kapsz. Ne sajnáld lecserélni! Ha az Onkyo erősítődön van valami digitális bemenet (koax, vagy optikai), akkor teljesen mindegy, hogy Onkyo lejátszót dugsz rá, vagy Pioneer-t, mindkettő sok 0-t meg 1-et küld rá, onnantól pedig az erősítő dolga, hogy kihámozza a lényeget.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5826 üzenetére
A Pana LCD-it inkább hanyagold!
Véleményem szerint azt a plazmamodellt vedd a felsoroltak közül, amelyiknek tetszenek a szolgáltatásai, illetve amelyikre pénzed van.
A PC-portot (D-Sub) felejtsd el, mert az analóg interfész, szóval minőségromlással kell számolnod. Ha jó minőséget akarsz, akkor HDMI -> HDMI, vagy DVI -> HDMI.
A felbontással nem lesz gond, a TV natív felbontása 1920x1080, amire átméretezi a ráküldött képet, de nem értem, hogy miért lenne macerás az állítgatás. Az egyik DVI-kimenetnek beállítasz valamit, a másiknak meg megint másvalamit, oszt Jézus. Vagy ha nem, akkor egy gyorsbillentyűvel megoldod (pl. CRTL+P, ahol P=plazma).
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
okok, akkor marad a plazma!
X10 széruiából létezik LCD is csak nálunk még nem kapható!
igazából most a modellek között megy a vacilálás hogy melyik is legyen,ebbe nemtudok dűlőre jutni
Panasonic TX-P50X10E
Panasonic TX-P50X10Y
Panasonic TX-P50C10Y
a V, G, S modellek nagyon drágák, szal azok kilőve!
a PC port jó lenne, mert akkor sima dvi kábel osztt csók, de hát létezik dvi to hdmi kábel, szal nem para a dolog, csak az nem elsz gond hogy az én asztali méretem 1920*1200, a tv meg annyit nemtud, vagy megoldja magának tv? mert hogy mindig állitani a gépen a felbontást amikor a tv-re akarom kötni az elég macerás!
ki melyik modellre szavaz?P4
-
DEW3yl
tag
válasz pentium4 #5824 üzenetére
A beégés miatt egyáltalán nem kell aggódnod normális tévéhasználat mellett. Normális alatt azt értem, hogy bármit nézhetsz és bármilyen mennyiségben. Korkarika nem ég be a reklám miatt, szolgáltató logó szintén emiatt, más statikus képtartalom pedig nincs. DVD-k esetében pedig ilyen ennyi veszély sincs. Gépre kötve szövegszerkesztéssel meg tudod csinálni, de hát nem arra van a plazma. Igaz még az új szériáról nem hallottam gyakorlati tapasztalatokat, de ez már a 2008-as modell is nagyon ellenálló volt. Az új rosszabb biztos nem rosszabb.
A másik kérdésed nem értem. Ugyan ez a modell nincs LCD-ből. Ha gyártóra érted, akkor pedig azért bukik a kérdés, mivel a Panának nincs ekkora LCD-je.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
pentium4
senior tag
hali!
tovább boncolgatva a modelleket továbbra is maradtam a X10es szériánál méghozzá a TX-P50X10Y modellnél, viszont lenne még pár kérdésem:
mi van ezzel a beégés témával? menyni idő kell egy beégéshez ami már látható és zavaró,
ha ugyan ennél a modellnél maradnék csak LCD be mit vesztenék/nyernék?
kösziP4
-
DEW3yl
tag
válasz D Pinocchio #5822 üzenetére
Ha nem is HDMI, de mindenképp komponens (nem kompozit!) kábellel kösd össze, ha tényleg jó képet akarsz. Így csak a lejátszó cseréje jöhet szóba, ha nincs rajta egyik sem az említett kimenetek közül. Jó képe lesz más bemeneteken is, de látható a különbség azért szinte minden esetben.
[ Szerkesztve ]
-
D Pinocchio
csendes tag
Üdv mindenkinek!
2 napja olvasgatom a fórumot, köszönet a tartalmas, segítőkész hsz-k íróinak!
Tv vásárlás előtt állok, a UPC digital és dvd-zéshez tökéletes képminőséget nyújtó Sony 32fq86-ot szeretném lecserélni 42 v 46 collos Pana plazmára.
A dvd lejátszómon (Onkyo sr501e) nincs hdmi kimenet, scart-on, v s-videon keresztül tudom a tv-hez kapcsolni.Scart-on keresztül is szuper lesz a kép minősége? Ha nem, akkor mi lehet a megoldás? Dvd -t még nem akarom lecserélni-nem volt 1 olcsó db -, s az Onkyo erősítővel elég jó kis párost alkotnak, szal sajnálnám kidobni.
Előre is köszi a segítséget! -
DM-Fan
nagyúr
válasz mindfreak #5820 üzenetére
Semmi olyan, amit gyakorlatban túlzottan észrevennél.
Amúgy a 24p Real Cinema (5:5 pulldown) a Panasonic-nál szorosan összefügg az ezt tudó Pana TV-k IFC (Intelligent Frame Creation) nevű opciójával, olyannyira, hogy tudtommal csak akkor működik, ha az IFC be van kapcsolva. Lényeg a lényeg, hogy elméletileg még folyamatosabb képet kéne látnod ennek alkalmazásával, ez azonban nem valósul meg maradéktalanul, sőt, bizonyos esetekben az IFC bekapcsolása nem is előnyös, lásd pl. konzoljáték esetén, ahol (egyébként máshol is) könnyen megnöveli a TV input-lag-ját.
Amúgy a Pana ezt írja a 24p Real Cinema-ról:
"24p Real Cinema: The 24p source data of movies is converted to 6 frames /
0.1 second."Vagyis ez a 60 FPS-t takarná.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mindfreak
őstag
Hali!
A Panasonic honlapját böngészve lettem figyelmes valamire. Meg tudná valaki mondani, hogy mi a különbség a "24p lejátszás" és a "24p valós mozihatás" között?
-
fokukac
nagyúr
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gsi1
csendes tag
Elnézést kérek mert Pentium-4 kérdezte tőled mit vegyen.Végül is csak ezért írtam.Viszont azt megkérdezném tőled,hogy milyen CAM-modult érdemes bele venni?Kicsit zavaros itt még a történet.Erről igazán nemsok info van.Pedig szerintem ez a jövőben fontos kérdés lesz.
A tuner-re viszont visszatérve.Én ezt is első helyre tenném.Ahogy te is írtad:spórolsz is vele egy dobozt és a salyát tunerjét használod.És itt lép be a Modul a képbe.A szolgáltatónak is költségkímélőbb lenne,ha csak a kártyát kéne beélesíteni.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Én egyiket sem veszem, mert nekem több, mint egy éve van egy tavalyi Pana plazmám és maximálisan elégedett vagyok vele. Nálam egy ilyen értékű TV vásárlásánál nem sokat nyomna a latban, hogy milyen digitális tuner van benne (az enyémben is van egyébként DVB-T), egyrészt mert nagyon kevés TV-t nézek, másrészt mert nálam az analóg TV-jel is olyan briliánsan tiszta és penge minőségű, hogy nem fizetnék a HD-adásért annyival többet, ugyanis most 20 csatornát kapok havi 990 Ft-ért. Amúgy is kit érdekel, hogy kell-e STB, vagy nem? Az előfizetést úgyis meg kell kötnöd a szolgáltatódnál a HD-csomagra, többnyire a STB-ot kötelezően hozzád vágják, tehát ezzel nem spórolsz, csak annyi, hogy egy készülékkel kevesebb van a TV-d alatt. Na bumm.
Szépek és jók a Pana idei TV-i, ez vitathatatlan, de nem fogok rohanni, hogy lecseréljem a tavalyit, pláne nem addig, amíg ilyen magas bevezető áron adják a őket. Sokkal inkább vennék tavalyi modellt, amik minőségben már szintén nagyon jók (személyes tapasztalat ugye), viszont nagyobb méretűt (50"-ost), mert képminőségben nem sok difi van az idei és tavalyi modellek között, egy 20 cm-rel nagyobb panel viszont igencsak kiböki elsőre is az ember szemét. (42" vs. 50")
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Csak pár HSZ-t kellett volna visszaolvasnod és ott válasz a kérdésedre:
Szerintem jó TV, de a méretéhez képest nagyon drágának tartom (mondjuk az újonnan kijött modelleknél mindig ez az árszint), fél év - kilenc hónap múlva a jelenlegi ár kétharmadáért, vagy akár feléért meg lehet majd kapni. Én inkább vennék egy tavalyi 50"-os modellt ennyiből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
foppa
tag
Sziasztok!
Az új NeoPDP panellal szerelt Panasonic plazmákról tud valaki valamit mondani? Történetesen a 42G10-es modellt rendeltem meg, és így igazából ez érdekelne!
Üdv -
DM-Fan
nagyúr
válasz BalaNce87 #5812 üzenetére
Az 1920x1080-as felbontás a fullHD. A HD-Ready felbontás feltétele a 720 fizikai sor megléte, így már az 1024x768-as felbontású panelek is HD-Ready logót kapnak, az 1280x720-as felbontású tartalmakat (akárcsak az 1920x1080-asokat) saját, natív felbontásukra konvertálva jelenítik meg gyönyörűen.
A belépő szint azt jelenti, hogy az adott méretből nincs olcsóbb fullHD-s modellje a Pana-nak, ennélfogva ez a modell rendelkezik a legpuritánabb panellel a fullHD-modellek közül modellévben, ezen van a legkevesebb csatlakozó, ez tudja a legkevesebb extra feature-t.
Olvasd el az #1. HSZ-t, abból sok mindenre választ kapsz, de alapvetően a fő árkülönbséget a méret- és az egyes gyártók közötti minőségbeli-eltérések adják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BalaNce87
addikt
Bocsi, nem nagyon vágatm, hogy milyen a készülék de most ahogy nézem igazad van Akkor sorry az off témáért és köszi a segítséget!
itt a TV amit mondtam, full hd-nak írja 1920*1080-as felbontással
A belépő szintű azt jelenti, hogy kb a legolcsóbb modellje a panának? De ha már itt tartunk, mivel lehet differenciálni ezeknek a TVknek a piacán? Jobban mondva mi alakítja a több százezeres különbségeket?Remélem nem probléma válaszolni ilyen laikus kérdésekre
-
DM-Fan
nagyúr
válasz BalaNce87 #5809 üzenetére
Rossz helyen tetted fel a kérdést, ez a plazmatopic, az említett készülék pedig LCD.
A számodra megfelelő topic itt található:
LCD TV - tapasztalatok, tanácsok
Ennyiből egyébként nem nagyon kapna az ismerősöd normális fullHD plazma TV-t, HD-Ready plazmát viszont akár 42"-ost is és már lehet, hogy azzal is jobban járna. Kb. 195.000 Ft-ból pedig már kijön a 42PY8, ami a Panasonic tavalyi belépő szintű fullHD plazmája és 42"-os.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
roland02
csendes tag
Szia.
Nekem van egy Panasonic 37PV80-as plazmám amit 2009.04.10-én vettem, de kicsi lett ha érdekel akkor tudunk beszélni.
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Ismerős szeretne venni egy bizonyos 37LG5000 azonosítójú TV-t. Az ár olyan 160k körül van az egyik nagy elektronikai láncnál. Ha esetleg tudnátok nekem véleményt mondani róla vagy valakinek van tapasztalata, akkor nagyon szívesen venném akár privibe is. Sok mindent nem tudok az LG-ről, így nem nagyon tudtam neki segíteni
Na jó egyvalamit mégis... nekem pont most krepált be így 5-6 év után az lg TFT-mElőre is köszi a segítséget!
Üdv -
DM-Fan
nagyúr
Szerintem ne aggódj a kattogás miatt, ez normális jelenség. A Panasonic TV-k is úgy kapcsolnak be Standby-ról, hogy hosszan kell nyomni a távirányítón a bekapcs/kikapcs gombot (akár 3 másodpercig is). Ekkor elkezd villogni a Standby-on folyamatosan pirosan világító LED a TV elején, majd 3, gyors egymásutánban elhangzó kattanást hallasz. Ezek után vált csak át a LED zöldre és jelenik csak meg a kép a panelen.
Kikapcsoláskor a kép rögtön eltűnik, majd olyan 3 másodperccel később hallható egy kattanás, ekkor zár le a relé.Szóval szerintem a Samsung TV-in is a relék kattognak, leválasztják a tápot a belső áramkörökről. Lehet, hogy a "dupla kattintás" a távirányítón is normális az adott típusnál, mint ahogy írtad is, hogy nem egyedi az eseted.
Az idő-elfelejtésre nem tudok mit mondani, a Pana TV-inél nincs is "rendszeridő".
Hát, nem tudom, hogy ezen "problémákra" jelent-e megoldást bármilyen firmware is, de kötve hiszem, szerintem amúgy ezekkel együtt lehet élni. Azért én továbbra is azt javaslom neked, hogy ez ügyben a Samsung szervizt keresd, ha valaki, akkor ők biztos tudnak segíteni!
Get Moded!
-
nagyúr
Félre ne érts, tisztában vagyok vele hogy attől hogy van frissebb firmware nem feltétlen kell feltenni
De az enyémhez még csak nem is találtam egyet sem. Az új modellekhez van sokfelé még a samsung oldalán is kintvan. Kábelem és programom nincs, de kölcsön tudok kérni arra az időre amíg megcsinálom.Amúgy az zavar benne, hogy bekapcsoláskor megnyomod a távon vagy a tv elején a gombot akkor elsőnek csak kattan 1-et mint a monitoroknál. Hangra olyan mint mikor lemágneseződik a régi crt monitor. Aztán még 1x meg kell nyomni hogy bekapcsoljon.
Ha kikapcsolod, akkor kb 1-2 percig még 1x megnyomásra visszakapcsol, de ezután már megint 2x megnyomni hogy bekapcsoljon. A fórumon még 1 embernek van ua ilyen tipus, nála is ez van, de a manuál nem nyilatkozik erről.
Illetve minden egyes kikapcsolás után elfelejti az időt.Tudom ezek apró dolgok, de zavaróak, és gondoltam hátha van új firmware amiben ezek javítva lettek. Illetve még néha a fehéregyensúly és egyéb beállítások szoktak válltozni a firmwarekben ezáltal szebb lesz egyes esetekben a kép.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
DM-Fan
nagyúr
Bennem meg az merült fel, hogy ugyan miért szeretnél firmware-t cserélni a plazmádon? Mit vársz tőle? Nem stabil a TV szoftvere, hülyeségeket csinál, kikapcsolgat? Szerintem nem véletlenül nem találsz ilyet. Gyanítom, hogy ezt a szervizesek nem szívesen adják ki másnak, mivel avatatlan kezekben nem biztos, hogy jól működik. Megfelelő kábeled, szoftvered van a feltöltéséhez?
Ha ilyen igényeid vannak, akkor szerintem fordulj a márkaszervizhez, ott biztosan tudnak segíteni. Én ugyan fel nem töltenék a TV-mre egy ki tudja milyen forrásból a netre került, kétesen működőképes firmware-t.
Amúgy szerintem nem jellemző, hogy plazmákhoz frissítenék a firmware-t. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a később megjelent, de azonos modellekre már esetleg egy revízionált firmware-t raknak, de az meg nem biztos, hogy működik a korábbi szériás darabokon, mert apró változtatásokat szoktak eszközölni, mint ahogy pl. azonos típusú alaplapoknál is láthatod a nyákra nyomtatva, hogy REV 2.0. Szóval én nem kísérleteznék ezzel, mert a végén lesz egy halott plazmád.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
Hali.
Régen jártam már erre
Nos felmerűlt bennem, hogy firmwaret kellene cserélnem (ha van) a Samsung PS-42C62HX plazmámon.
Ez eddig mind szép és jó, de sehol se találtam eddig.
Se a samsung oldalán se a neten máshol. Tudom a tv már nem egy friss széria, de létezik hogy 1db firmware se jött ki a gyárin kivűl?
Nézelődtem AVS kinti fórumán de nem találtam ott se semmit.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
kpal
nagyúr
Avia Guide to home Theater kalibráló dvd jo ? Vagy esetleg keresek másfélét ?
[ Szerkesztve ]
-
polgcsabi
aktív tag
válasz peetpro #5792 üzenetére
Igazából én nem láttam különbséget a 5 és a10 m-es kábel között! De hozzá kell tennem, hogy a kábelt át kellet dugni és ez alatt azért eltelik 1 kis idő, szóval nem ugyan az mint ha kapcsolgatnád a bemeneteket! Én a kábelt a vaterán vettem valami HQ minőségű de nem tom pontosan mennyért vettem.
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Robotporszívók
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...