Hirdetés
Aktív témák
-
Morris
veterán
Sajnos ez az én tévémre nem volt igaz. Sony 82cm-es LCD tévémnél 2 hónapra rá lett egy piros szub-pixel hiba. Mérgelődtem is sokat, mert rengeteget gyűjtöttem rá, de biztos rosszat fogtam ki.
A képe viszont nagyon szép volt. Annak ellenére, hogy 1-2 méterről nem lehetett látni (mármint a pixelhibát) idegesített a tudat, hogy ott van!A következő plazma lesz
-
Morris
veterán
Üdv az Uraknak!
Kérdésem az mpeg2 és mpeg4 közötti különbségre irányulna.
Adott a digi kábel tv.
Panasonic plazma mellett döntöttem de elgondolkodtam, hogy érdemes e az újabb és drágább mpeg4-es típus közül választanom vagy maradhatok a korábbi mpeg2-es tipusnál? -
Morris
veterán
válasz #09634560 #11404 üzenetére
Nos, az van, hogy beköttettük a Digi kábel tévét. 2900HUF-os csomag.
Azt mondta a koma, hogy vegyek beltérit (a jövőbeni plazmámhoz), mert kelleni fog.
Jelenleg jön az analóg és a digitális jel is a koax-ból!Ergo megvásárolom a tévét és rádugom a tévére. Ha jól értem akkor kell a tévében lennie DVB-C tunernek és akkor élvezhetem is az adást digitálisan box nélkül. ugye?
mpeg2, mpeg4 lényegtelen?
És akkor most jön a másik kérdés LCD vs Plazmabocs a hülye kérdésekért, de összeszét vagyok zavarodva
-
Morris
veterán
Üdv az Uraknak!
Nos, kérdésem az lenne, hogy max 200k-ig milyen plazmát ajánlotok?
Kizárólag Panasonic érdekel, de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen a befutó.
Az elsődleges szempont, hogy legyen benne DVB-C tuner illetve 42" méretű legyen!
Az 50-es már sajna nagyon nagy, és nem fér el!
Az itteni MM az alábbi tipusokat értékesíti, de persze, nem feltétlenül náluk szeretném megvásárolni.TX-P42 C10Y
TX-P42 X20E
TX-P42 U10E -
Morris
veterán
válasz KTTech #11626 üzenetére
Értem. én is afelé hajlok, de 40k-val olcsóbb lenne az "alap" kategória. (mindegy)
Nem nagyon értek hozzá, azért merek hülyeségeket kérdezgetni (mondjuk biztos unjátok már)
mennyiben lehet észrevenni a magasabb kontrasztarányt?
Illetve a fullHD miben nyújtana plusszt?
Digi-s kábeltévét kötnék rá. semmi számítógép meg konzol meg ilyenek. csak tévé és olykor DVD.
És ezeken kívül ami mondjuk bestbuy lenne max 200k-ig? -
Morris
veterán
Szép jó reggelt!
No, kézbe vettem egy pana katalógust, de elég hiányos. Nincsenek benne azok a modellek, amiket forgalmaznak, ha nem csak a legújabbak!
Köszönöm a típusjelzések értelmezését. sokat segített. Már azon is gondolkodom, hogy nem feltétlenül kellene nekem egy idei alap kategóriát választanom.
Inkább korábbi, de a felsőbb rétegből.
Vélemény?Egyébként az eladók mondtak egy csomó mindent, ami nem is úgy van, ahogy... ez a baj, meg mondjuk az, hogy hagyom magam belekeverni
-
Morris
veterán
válasz Paladin1492 #11667 üzenetére
pana oldalán én sem találtam.
viszont egy kérdés, miért nem tudják ezek a tévék a PIP-et? Mindenhol PAT-ot látni
-
Morris
veterán
Hali!
Azt lehet tudni hogy a tx-p42u10e hanyas pull down-nal rendelkezik?
-
Morris
veterán
Üdv az Uraknak!
No, beneveztem én is egy 42-es pana plazmára, és kérdésem az lenne, hogy milyen kábellel lenne érdemesebb összekötni a DVD lejátszóval? (PC-re semmi esetre nem fogom kötni)
jelenleg Scart kábellel van összedugaszolva, de mivel régi a lejátszóm, ezért vennék egy újat.
Érdemes HDMI csatlakozóval ellátott készüléket venni? vagy elég az s-video? -
Morris
veterán
válasz KTTech #12451 üzenetére
hú nagyon köszönöm a beállításokat!
A DVD lejátszó kb 6 éves, tehát nem mai darab. ugyanúgy scart jön ki a dvd-ből és ugyanaz megy be a tévébe.
ezzel tudtam csak összekötni, mert komponens nincs itthon.
nem tudom hogy vannak e ilyen speckó beállításai, de keresgélek valamit.Mennyire igaz az, hogy alacsonyabb kontraszttal kell használni a tévét a kezdetekben?
és főleg miért érdemes ezt megcsinálni? -
Morris
veterán
Igen, ilyennel szeretném összekötni, csak nincs ilyen kábelem.
Gondolom a 3-as RCA jobb mint a scart. Mert akkor holnap gyors szerzek egyetKTTech, DM-Fan, szp1: Nagyon köszönöm a segítséget! meg lett válaszolva az összes kérdésem.
Egyébként már ki is néztem egy frankó pioneer dvd-t.(Már délelőtt is azzal szemeztem ) A panánál nem találtam olyat ami árban jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz DM-Fan #12464 üzenetére
Persze, ha veszek egy lejátszót, akkor az jó legyen. BD-t nem tervezek. A lemezeket sem tudom megfizetni meg szerintem a lejátszót sem.
A jelenlegi lejátszó egy Roadstar tipusú készülék. elég gagyi, de filmeket játszik. Van egy pár lemezem, elég sűrűn nézegetem őket.
A pio nagyon szimpatikus. mellé egy HDMI kábel és kész is. Később jönnek majd a hangfalak. csak még némi pénzmagot kell gyűjtsek.
A tv beépített hangszórói messze túlszárnyalják az előzőét. igaz nem dolby, de megteszi (P42C10E) -
Morris
veterán
válasz DM-Fan #12467 üzenetére
Nem is rossz, sőt... köszönöm.
bár én másik tipust néztem, de hallgatok rád. Több tapasztalatod van
Ezt néztem
A 40k-s már sok lenne, de a 420-K egész korrekt árban vanJa igen, még egy kérdés: Az miért van, hogy a tévé teljesen ki van kapcsolva (220-az alljatban), és ha szeretném bekpacsolni, akkor megnyomom a tévén a gombot, majd várni kell kicsit és csak aztán kapcsol be a távirányítóról?
Be kell melegednie vagy mi? -
Morris
veterán
Erre valaki?
"Ja igen, még egy kérdés: Az miért van, hogy a tévé teljesen ki van kapcsolva (220-az alljatban), és ha szeretném bekpacsolni, akkor megnyomom a tévén a gombot, majd várni kell kicsit és csak aztán kapcsol be a távirányítóról?
Be kell melegednie vagy mi? " -
Morris
veterán
válasz DM-Fan #12494 üzenetére
Hát ez az, nem tudom mennyire van gond a készülékkel. de akkor keresgélek még ilyen lejátszót, hátha van valahol feketében.
Jut eszembe. Frissíteni kell a tévé rendszer verzióját? ha igen, hogyan kell?Egyébként igaz, hogy nekem csak egy belépő szintű modell jutott (TX-P42C10E)(megvannak az okok), de eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Utánhúzás egyszerűen nincs. pillanatok alatt reagál a tévé a kapcsolgatásoknál. Gyönyörű a DVD képe, és hangja is annak ellenére hogy nem Dolby. Egyszerűen tökéletesek a DVD filmek
Az analóg adás sokkal szebb mint a korábbi 82-es Sony LCD tévémen! Kíváncsi leszek a digitális jelre.
Összesítve nekem tökéletes választás.
Ebben sokat segítettél DM-Fan!!! Nem bántam meg hogy Panasonic lett! -
-
Morris
veterán
válasz DM-Fan #12549 üzenetére
nálam is ugyanígy kattan azt hiszem kettőt, kikapcsolás után. de erre várni kell vagy 20 mp-et. addig be sem tudom kapcsolni.
egyébként cseréltetem ki a kereskedővel. tegnap este észrevettem rajta, hogy egy 12-es karika be van égve. meg még valami nagyobb paca a jobb felső sarokban. ergo az üzletben ment is rendesen. ezért voltam kíváncsi az üzemórára, meg a bekapcsolás számára.
és még volt merszük azt mondani, hogy pár napja van az üzletben
alig aludtam az éjjel, olyan mérges és ideges voltampersze szó nélkül megrendelte az újat a panától. fura
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Nekem is ez tűnt fel. Egyébként nem is feltétlenül akartam ezt elhozni, azt mondta egy-két napja van ott kinn és spórolnak, nem is megy folyamatosan, csak a potenciális vásárlójelölteknek kapcsolják be.
Mondom ok, legyen. Na ez volt a hiba. Mondhat akármit. Ő eladni akarja...
Délután beszéltem vele telefonon és mondtam neki, hogy bontatlan csomagolású tévét szeretnék. Most már nem bízom senkiben (ebben a tekintetben)Ja és itthon vettem észre hogy tiszta karcos a talp. nesze neked 1-2 nap...
ON: Kérdés: Mivel nekem csak HD-Ready a tévém, milyen beállításon használjam a STB-ot?
720p?[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz DM-Fan #12573 üzenetére
Nekem nem engedi újra bekapcsolni amíg nem kattant.
sőt néha mikor próbálom a távirányítóval bekapcsolni van mikor csak villog 4-et a piros fény és annyi. viszont a tévén lévő hangerő vagy F gomb hatására bekapcsol. hogy ez miért van?
lehet h valami rejtett bibije van. na majd az újat is megnézem -
Morris
veterán
Megfejtettem, a hiba okát, miszerint nem mindig tudtam bekapcsolni a tévét a távirányítóval.
Egész jól le van merülve az elem. Ez természetesen megint a kereskedőnek köszönhető. Az irányítóhoz adott elemet raktam bele, mondván friss, új, biztosan bírja majd sokáig. Hát nem. szóval ennyire volt ez a tévé új.
így már 100%, hogy a beégett logó sem tőlem származik -
Morris
veterán
Bontatlant szerettem volna venni, de akkor csak az az egy volt és az eladó mondta, hogy egy-két napja van ott. Ezért bólintottam rá. Én csesztem el, tudom. Fene se gondolta, hogy ilyen szinten átvernek.
Kértem kedvezményt is, de hiába. Pedig tényleg kellett volna adnia.
Arról nem is beszélve, hogy az elemek is le vannak merülve.
Aztán egy határozott telefon és már meg is rendelte az újat. Csak hát ennek nem így kellett volna működnie.
bosszant a dolog nagyon...de hogy pozitív is legyen a dologban, volt időm kipróbálni, tesztelgetni. jó tévé ez (ha vigyáznak rá és ha újonnan kapja az ember)
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz supertrezi #12654 üzenetére
Érdekes, nekem az analóg adás volt sokkal szarabb mint a jelenlegi digitális. Amikor tányéros tévénk volt (Digi), akkor scart-tal volt összekötve a tévével és nagyon szép képe volt. Igaz a tévénk is analóg hagyományos volt.
Most jött a kábel (szintén Digis) amin ugye analóg és digitális jel is jön egyszerre. A plazmán az analóg sem volt rossz, de a STB-os megoldásnak hála gyönyörű a kép.
Egyébként igaz hogy HD box-ot kértünk, de nem akkora durranás a HD csatornák. Nálam a Travel közel ugyanolyan tökéletes mint a a többi free HD adás (m1, duna, stb) -
Morris
veterán
Hali!
Be lehet állítani valahogy azt, ha bekapcsolom a Set Top Box-ot és amikor a tévét is bekapcsolom akkor automatikusan a HDMI1-re álljon be a tévé, ne pedig az analóg csatornákra!?
-
Morris
veterán
Hali!
Megérkezett a gyártól a bontatlan tévém. Tökéletes. Semmi hiba rajta. Az elem bontatlan és fullos.
Így már nyugodt vagyok. El is kezdtem a bejáratást egy jó kis "Bud Spencer - Terence Hill" filmmel.
Persze a benzin költség az enyém, de legalább tuti, hogy vatta új a tévé. -
Morris
veterán
Jut eszembe, nem tudjátok miért akad a jeleneteknél a DVD lejátszóm?
Lehetséges, hogy a lejátszó régebbi volta miatt?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest