- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
polgcsabi
aktív tag
Ami a 2008-as PANASONIC plazmákkal még SOSEM fordult elő!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Táblázatos formában ugyan nem írja, de
"A házi-mozikban, ahol megpróbáljuk az igazi mozik élményét megteremteni, a képernyő vagy vetítővásznon legalább 30 fokos szöget tölt ki a látótérből. Ezt akkor érhetjük el, ha a kép távolsága maximum a kép szélességének 1,87-szerese (vagy az egyszerűbb számolás érdekében a 16:9-es arányú képernyő magasságának 3,3-szerese). Ha a fenti példákban már említett 3 méter távolságból nézzük a képernyőt, akkor annak szélessége a 30 fokos szög elérése érdekében minimum 1,6 méter kell legyen, ami 16:9-es képaránynál 184 centis képátlónak (kb. 72 inch) felel meg." - ez alapján egyszerű aránypárral kikalkulálható, h a 127 centis tv-re ez az érték 207 centi ... ha meg mégsem találod megfelelőnek, még mindig mondhatod, h a te szemed szubjektív :-)[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Kobe
veterán
a nézési távolság mindkét estben a baromi közeltől a kb 3 méterig terjedte, mint említettem, 260cm széles szobába akárhogy nézem, mndegyik tv legfeljebb 230-240cmről lesz nézhető.
Az LG 3000nek valóban kritikán aluli volt a színmélysége, a homogén felületek - pl egy kivetített éjszakai égbolt árnyalatia - olyan szépen különültek el egymástól árnyalatonként, pacánként, mintha nem megfelelő színmélységre van kalibrálva a monitor és azon bámulok egy egy színnek az árnyalataibóól készült képet. Ez természetesen lehet színbeálíltások kérdése is, ellenben ami méginkább zavart - az élek "szöszösödése" - már semmiképp sem magyarázható ezzel, ott már keményen a felbontás hátrányai ütköznek ki. Nem magyarázható, mert 10 centire ott virított a fullHD tv és azon nem volt ilyen.A belinkelt táblázatot így nem tartom túl jó alapnak. Engem sokkal jobban érdekelne egy olyan öszsehasonlítás, amiben mondjuk adott távolságra kalkulálható lenne, hogy egyáltalán mekkora tvt érdemes venni. Sokkal inkább izgat, hogy várok 1 évet mondjuk - és bilibe lógatva a kezem áhitozok egy 50 es plazma után- amiről kiderül hogy 260 centire felesleges, mert be sem látnám a képernyőt, annyira közel van. Szóval ami a szem látószögét hasonlítja össze a képernyő átmérőjével és ezáltal lehet tudni a tv képe mennyire lóg ki - mekkora részét látod a falnak - vagy mi az az optimális felbontás ami ekkora távnál éppen a látóteredet betölti, olyan táblázatot már hasznosabbnak ítélnék
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Akkor neked bizonyára jobb a szemed az átlagnál vagy nagyon közelről nézted ... kollegám most vett egy 106-os full hd lcd-t, volt pár vendége az ünnepek alatt, senki, mondom, senki nem tudta megkülönböztetni a 720p-t a 1080p-től 3 méter fölött, de 4-5 méterről már a sima dvd-től is sem (pedig blueray volt a 1080p source, nem agyontömörített mkv).
Én magam haverom 1080p plazmáján néztem a Planet Earth 720p és 1080p változatát, ő kapcsolgatta a sourceot, aztán csere ... az eredmény ugyanaz... amikor itt a fórumon ezt a cikket belinkeltem, vki másnak 106 centis full hd lcd-n pontosan ugyanez volt a szubjektív tapasztalata. Te meg ahogy látom, egy Pana full hd tévét hasonlítottál egy LG-vel, ráadásul a minőségre és a színmélységre panaszkodtál ... ezek közül melyiknek van köze a felbontáshoz? Sztem nézz meg egy full hd tv-t 720p és 1080p soruce-szal és próbáld észrevenni a különbséget 3 méterről, ha igazán objektív összehasonlítást akarsz. (persze a 1080p tv-n a 720p kiscivel jobb lesz, mint a 720p tévén lenne, mert ugyi felskálázgatja magának, de még mindig közelebb leszel az igazsághoz, mint két totál különböző tévét összehasonlítva, amik nagy valószínűséggel beállítva sem egyformán voltak)̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Kobe
veterán
elnézést, de ez így ebben a formában hülyeség A számok - amiket már láttam egyébként több topicban többször, objektívek, az én szemem viszont szubjektív. Szubjektív volt akkor is, amikor ugyanolyan távolságról nézve észrevettem, hogy 50es fulHD és 50es HD ready között bizony istentelen nagy különbség van minőségben, közelről, és épeszű keretek között távolról is egyaránt.
Ami sokkal inkább aggaszt, az a forrás. Eddig mkv ben gondolkoztam, de azok kb olyan viszonyban vannak a HD vel mint a dvdripek inősége a gyári dvdvel. Köszönőviszonyban esetleg. Az lenne az igaz ha volna lehetőségem monduk mvt megnézni 1-2 tvn, nekem a színek fakóbbnak, a felbontás elnagyoltnak és nem elég élesnek tűnik mkvn blurayhez képest. Remélhetőleg ennek a formának az ára is év végére lecsökken.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Szia,
már belinkeltem ide régebben is, érdemes elolvasni a tisztánlátás végett: Klikk
Ha nem nyomulsz pl konzollal 1.5 méterről (mert feltételezem, filmet nem onnan nézel), akkor a full hd-nak sok értelme akkora átmérőnél nincsen. A szemed 1 év múlva sem lesz jobb. Viszont fogyasztásban jelentős a difi (ok, nekem sem a kosztpénzből megy szerencsére a plazma áramdíjára, de ha háttértévézni is szoktál, nem csak megnézni 1 filmet vagy a híradót, akkor ez is lehet szempont)
Én a non square pixel miatt 106-os hd ready plazát nem ajánlanék senkinek, különben is, a képátmérő sosem elég nagy. Viszont egy 127-es hd ready (ami tudja a 720p-t széltében és hosszában is és persze square pixel), ideális választás. És kevesebbet fogyaszt, mint egy 106-os full hd.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Kobe
veterán
hát, ez esetemben nagyon sok dolog függvénye, nem hajt a tatár, így lehet hogy inkább várok 1évet, még annyi is simán belefér Csak épp van egy kis elkölteni való pénz, és azt valami időtállóbb, hasznosabb dologra költeném, de van más is tervbe véve így lehet az lesz előrébb a ranglistában Mondjuk egy normális hangrendszer, amihez lehet már a cuccot rakni
de hd readyt soha többet.....nomeg a méret...ha már egyszer beruházok mondjuk 200Kt, akkor ne még plusz pár 10 ezresen muljon hogy pár év mulva cserélni akarom mert kicsi[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Félreértettél. Azt írtam, hogy ár/érték arányban nem a legjobbak. Minőségben nagyon jók (majdhogynem a legjobbak - tán csak a Pioneer Kuro-k verik őket), csak ehhez mérten drágák is. Ár/érték arányban egy 50"-os HD-Ready jobb, hisz jóval olcsóbb, méretben ugyanaz, csak felbontásban kisebb, amit jelenleg (Blu-Ray lemezek hiányában) nem is biztos, hogy bánsz. Ha hosszú távra tervezel, akkor viszont érdemesebb lehet fullHD-ben gondolkozni, de minél többet vársz, annál jobban jössz ki a dologból anyagilag is, meg technológiailag is. Jövő ilyenkor már simán 250-300 eFt-ért kapsz 50"-os fullHD-s tévét, ide a rozsdás bökőt.
Get Moded!
-
Kobe
veterán
ahhoz képest nem a legjobbak, az egész media felhozatalában - ami azért nem kevés....ennek volt a legszebb képe. Nem volt túl szerencsés, mert mellette volt egy LG 3000 hd ready tv, ugyanaz az anyag ment rajta, hát, a pana tűéles volt, az g blokkosodott elég rendesen, a színei pedig igencsak fakók voltak Mondjuk 400at nem szánok most tvre és a közeljövőben sem, lehet inkább várakozok 1 évet és gyüjtögetek de az 50es fullHD be nagyon beleszerelmesedtem
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Uhh. Kicsit drágán adják azt az 50PY80-at. Az 50PZ80 is kapható már 420 eFt-ért is. Persze ezek ár/érték arányban nem a legjobbak, viszont már nagy méretűek és fullHD-sek. Ezeknek sajnos ára van. Ezért is mondtam, hogy várj még pár hónapot és ha bejöttek a 2009-es modellek, akkor bizonyára lemegy ezek ára is 400 eFt alá. A 46PY80 meg pont ugyanaz, amit láttál 50PY80-as, csak ugye 4 collal kisebb.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz tothjozsef #4886 üzenetére
No comment.
Mondjuk volt egy HSZ, amin megakadt a szemem:
Olyan techológiát vettél, amiről fogalmad sincs. Aztán úgy használtad, ahoyg nem szabad, ezért elromlott. És még neked áll feljebb.
Valami ilyesmi jutott eszembe nekem is. Van benne valami. Mondjuk 2008-ban azért már elvárható egy plazmagyártótól, hogy kicsit jobban odafigyeljen erre a problémára, mert az ember tényleg nem azért vesz tévét, hogy félóránként csatornát váltson, ha szeretne, ha nem.
Annyiban viszont igaza van a pórul járt vevőnek, hogy az eljárás méltatlan volt a Samsung részéről. Egy ilyen nívós cég nemigen engedhetne meg ilyet magának manapság. Az a baj, hogy ebben az országban a kereskedők nagy része ilyen. Németországban, vagy az USA-ban nem csinálnak ügyet abból, ha a hibás(nak kikiáltott) terméket panasszal visszaviszed, csomó helyen be se vizsgálják: visszahoztad? Vigyél egy másikat! Ha az se jó, hozd vissza, válassz más modellt! Adott esetben még a szállítás költségeit is állják helyetted. Nem tétel, mert úgyis kevesebb a rossz termék, mint a jó, a rosszal úgyis elszámolnak a gyártó felé, tehát pénzüknél maradnak, ráadásul az elégedett vevő visszajár. Marketing alapismeretek. Itthon mi van: amíg ki nem fizeted a terméket, addig körbenyalogatnak, amint a kezükben a pénzed nem vagy senki, csak púp a hátukon a hibás termékeddel együtt. Tisztelet a kivételnek, de sajnos nagyon kevesen vannak. Szomorú de ez van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz tothjozsef #4886 üzenetére
Muhaha, sok szakértő...
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Kobe
veterán
MM ben ami nagyon megtetszett, az a Panasonic TH 5 PY 80P 50es fullHD tetszett, igaz, nem 260 hanem 479 volt az ára.....mellette egy LG 3000es volt kirakva, isznat gyenge volt a képe - minőségben és színkezelésben. Több 50 colos nem volt, sajna, csak 60as samsung millió felett, így nem igazán tudtam hd ready és fullhd között különbséget tenni....nomeg ugye animációs filmeket nyomtak rajta ami nem ad teljesen korrekt képet. Aiket mondtál,a zok közül pont egyik sem volt, pedig egy 46osr nagyon kiváncsi lettem volna.
-
tothjozsef
aktív tag
[link] erről mi a vélemény?
-
DM-Fan
nagyúr
Ha hosszabb távra tervezel, akkor mindenképpen fullHD-t válassz. A felsorolt modellek közül egyértelműen a Pana 42PY80 a legjobb választás, de ha rám hallgatsz, akkor vársz még a vásárlással 3-4 hónapot, akkor bejönnek a 2009-es Pana modellek (a többi gyártó is akkortájt áll elő az új típusokkal) és akkor várhatóan még lesz egy utolsó áresés a 2008. évi modelleknél, plusz érdemes lehet szétnézni, hátha hoznak valami érdekes újdonságot az új gépek is.
Méretben szerintem se menj 42" alá, az a minimum, ha a keretbe belefér, akkor az 50" is könnyen elviselhető méret, csak eleinte tűnik nagynak, később bánni fogod, ha kis TV-t veszel, sokan beleesnek ebbe a hibába.
Ha nem akarsz várni, akkor 42PY80, vagy 46PY80 az esélyes, arra figyelj, hogy a sima 8-as (tehát a nem 80-ra, vagy 85-re, esetleg 800-ra végződő) modellek szerényebb képességűek, alacsonyabb kontraszttal, gyengébb képjavító technológiával (lásd. #1. HSZ-ben a Pana típusjelöléseket).
A fullHD és HD-Ready között nincs borotvaélen táncolás, a fullHD egy-két éven belül meghonosodik mindenhol, a Blu-Ray-ek elérhető árra normalizálódása után megjelenik a formátum az átlag háztartásokban is. Ezen ne is agyalj, ez már eldőlt, sőt, nem is volt kérdés. Vita a szabvány körül volt: HD-DVD vs. Blu-Ray, de már ez a csata is eldőlt utóbbi javára.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kobe
veterán
üdv
tanácsra volna szükségem. tavasszal vennék egy tvt, de mivel több éves beruházás lenne, nem tom eldönteni mi legyen. Jelenleg egy 32es samsung lcd van, hd ready, nem a elgtutibb. A tv egy 260 centi széles szobába lenne előbb vagy utóbb helyezve, átmenetileg egy kb 330 centi széles szobába. Zehát ezek a maximális távolságok de inkább annál kisebbek, amiről nézném. Olyat szeretnék, aminél nem probléma a méret és a felbontás, jódarabig. Így 42" vagy afölötti, mindenképpen. Amiket nézegettem, Panasonic TH-42PY80, 260 K, csak 42 col, ellenben fullHD, akárcsak a
Panasonic TH-42PY8, ami olcsóbb, 220, samsungok közül a
Samsung PS50A451, ami csak HD ready felbontású, 269, d eolcsobb darab a
Samsung PS50A410 ami 250be fáj.Amennyiben megvenném valamelyiket, jópár évig nem szeretném cserélni, nem tudom, hogy most érdemes e ilyen döntést hozni amikor a HD és a fullHD közötti borotvaélen táncolás eldőlni látszik. A filmeket előreláthatólag egy fullHD re is képes mkv lejátszóval hajtanám, szóval lenne kapacitás a 720p re és 1080pre is egyaránt.
-
Robaly_27
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy a 2009es Panasonic plazmák mikor jönnek ki?
-
DM-Fan
nagyúr
A hibajelenség már ismert, a szerelőnek már el tudod mondani, hogy mi a baj, viszont ha olyan jellegű a probléma, akkor könnyen előfordulhat, hogy a további járatással végleg elpukkan a most még csak időnként hibázó alkatrész és ellövi neked akár az egész elektronikát, vagy magát a panelt is. Én a helyedben kihúznám a hálózatból és megvárnám a szerelőt.
Okulj a hibámból: jártam már úgy PC-tápegységgel, hogy az első két-három-négy indításra nem akarta felvenni a feszültséget, de ötödszörre elindult vele a konfig. Épp lusta voltam kielemezni a teszteket és fórumokat, hogy aktuálisan milyen tápot vegyek, hagytam a dolgot a fenébe, végül is a táp működik, hajtja a rendszert. Egy hét után elszállt a táp és vitte magával az alaplapot és a processzort is a sírba. Kicsit sem voltam mérges (magamra), hogy hogyan lehettem ilyen felelőtlen.
Get Moded!
-
EmThor
addikt
Szia,
ja kösz várok, panel teljesen rendben van egyébként. Speciel nem piszkálom, ilyen szempontból nem értelek titeket, de muszáj megnéznem, hogy mit produkál, hogy tudjak valamit mondani a szerelőnek! Most 1 órát ment.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
DM-Fan
nagyúr
Csatlakoznék Zoliwrc véleményéhez: nem piszkáld, csak ronthatsz a helyzeten. Tudom, hogy rossz a tehetetlenség, de bírd ki addig, amíg egy szerelő megnézi.
Sajnos a PV70-es széria elég nagy számú selejtet tartalmazott, a hibák pedig nagy szórásban, de akár pár ezer üzemóra után is előjöhettek. Tipikusan panelhibák voltak (két-három kiesett oszloppal), úgy látszik nálad valami más zűr van. Biztos, hogy nem külső oka van (elosztó, kábel), ez szerintem valami vezérlő IC probléma lesz, bár nem vagyok elektroműszerész.
Get Moded!
-
EmThor
addikt
Probléma folytatódik - panasonic 42pv70 - magától kikapcsol és nem lehet visszakapcsolni:
Reggel sikerült bekapcsolnom. Fél napot volt stand-by-ban, kis piros lámpa figyel, délben néztem híreket, játszottam fél órát a ps3-al. Kikapcsoltam, képhibának semmi nyoma egyébként. A további fél napot is stand-by-ban töltötte, ilyenkor NEM kapcsol le, semmi baja!
Elkezdtem nézni fél nyolckor egy új John Woo filmet DVD-ről, felskálázva a konzolról. Fél óra után irány a mosdó, film megállít, tévét átkapcsoltam valami ismeretterjesztő csatornára. Visszajövök és semmi!!! Kis piros lámpa nem figyel. Nem tudom mi a mókus f@sza van, de hogy hétfőig, mire kinyit a pana szervíz, nem bírom ki, az is biztos ':[ Most megint áramtalanítottam elosztóból mindent (kábelt hiába igazgatom nem kapcsol visza), reggel újra próbálkozok.
Ahogy írtam, tegnap órákat ment, másik elosztóval se volt jó, és a PS3 tápkábelével sem (10A 250V, ugyanaz volt ráírva, mint tv kábelére).
Mellesleg nem zúg, nem búg a normálistól eltérően, a tv powa aljzat nem serceg, nem melegszik, látszólag semmi baja
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Rednak
csendes tag
Sziasztok !
DM-Fan: az összefoglalód kiváló, a topikot olvasva nagyban hozzásegített és támogatott a TH-42PV80-as megvásárlásában, minden újoncnak ajánlom.
Calogero: köszönöm a támogatást, a későbbiekben is szívesen támaszkodnék rá.
Okulásként: a tv cseréje erős brummot hozott a rendszerre, ami a régi tv-vel nem jelentkezett. A kábelek cseréje, Scart portok cseréje, RCA Component portra átállás és az RF antenna kihúzása nem segített. De amikor mérgemben teljesen szétszedtem mindent és újra építettem a teljes Pana eszközökből álló ( plazma tv, házimozi, video) rendszert, akkor vettem észre, hogy két különböző 220-as csatlakozóból két különböző hosszabbítóba voltak bedugva, amelyekbe még más eszközök is csatlakoztak ( lámpa, telefon, bizbaszok). Miután az egyik hosszabbítóba csak a tv-t a házimozit és a videót dugtam a brumm megszünt. Végeredmény: nem biztos, hogy ugyanazon a falon lévő 2 db 220-as aljzatnak a földimpedanciája legalább megközelítően azonos, és figyelni kell milyen hosszabbítóba mit dugdos az ember. -
EmThor
addikt
261W a fogyasztása áram alatt, Japánban gyártották, soroljam még?
Egyébként reggel bekapcsoltam az elosztót, próbálkoztam a főkapcsolóval, semmi. Megigazítottam kicsit a tápkábelét, próbálkoztam a főkapcsolóval... és bekapcsolt, most világít a piros stand-by lámpa, ilyet még nem b@sztam (ez így el se megy magától)...
-
Rednak
csendes tag
Sziasztok !
A brumm a tv cseréjével érkezett, addig ez a probléma nem jelentkezett. Minden egyéb berendezés és kábel maradt a régi. A UPC antenna kihúzásával sem szűnik meg. Minden esetre rendelek a jelzett kütyüből. Köszönöm. -
EmThor
addikt
válasz jones965 #4865 üzenetére
Szia,
igen 30 centi hely van mögötte (egy díszfüggöny), meg mondom megfogtam, langyos volt, egyébként ebben már venti sincs, PV60-akban még asszem volt.
Nagyon bosszant a dolog, hogy nem tudok vele semmit kezdeni, amit tudtam megpróbáltam kiszűrni. Valószínű reggel megint be fog kapcsolni (remélem).
Kösz a választ, BUÉK
-
jones965
Modder
A tv hátulja tökéletesen tud szellőzni? Elképzelhető, hogy annyira beporosodott a hátsó hőleadó bordák, hogy a panel tápáramköre hővédelem miatt lekapcsol.
Ez az egyedüli amit el tudsz hárítani, ha más jellegű akkor csak szervíz. Fölösleges, meg nehéz is lenne így meghatározni a hiba okát, úgy sem tudnál vele mit kezdeni, ha csak nem vagy tv szerelő, de akkor meg nem írtál volna ide.
B.U.É.K. -
EmThor
addikt
Sziasztok,
van egy 1.5 éves Panasonic 42PV70-es HD plazmám, igen sokat használom (PS3 + PC + TV) és 3. napja csinálja, hogy bekapcsolás után x idő múlva magától kikapcsol, de úgy, hogy még a piros stand-by lámpa sem világít és a főkapcsolójával nem tudom visszakapcsolni. Nem melegszik, nincs égett szaga.
Próbáltam máshova bedugni az elosztóban, próbáltam más elosztót, tápkábelt megigazítani, mindent egyebet kihúzni, másik tápkábelt, semmi sem használt.
Éjjelre teljesen le volt így kapcsolva, reggel áram alá helyeztem, benyomtam a főkapcsolót és jó volt. Délután néztem 3-4 órát, egyszercsak megint elszállt és nem tudom megint visszakapcsolni.
Van rá 2 év teljeskörű gari (panashop.hu), 2.-án hívom a szervízt, de nem tudjátok mi lehet a gond véletlenül? Több mint 3 kilót kifizettem érte anno és egy kicsit pipa vagyok!
Üdv,
EmThorGaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
-
ToxLee
őstag
Bocsi ha kicsit béna lennék ,de a lejátszó menüjében nem találom a progressive scant hol kell engedélyezni!
Ezek a menüpontok vannak:
Disc
video
audio
display
othersGondolom a video menüpont alatt kellene lennie,de ott csak ezek vannak:
tv aspect: 4:3pan&scan,4:3 letterbox,16:9
video out(av component):video/y pb pr , s-video/y pb pr , Rgb/no output (itt a középsőt kell választanom?)
still mode:automatic,field,frame (automatic-on van)
Ntsc disc outpual60,NTSC (az ntsc-n van)
a displayben:
Menu language
on-screen Messages
Fl Dimmerright,Dim,Auto(auton van)Others:
Mixed Dics-Audio&stills
DVD-Video Mode-on-off(Off-on van)
DEmo
Quick setup-no van kiválatszvaEzek a beállitások segits légyszi,hogy hol lehet!!
-
Rednak
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket !. Minden berendezésem Pana, a házimozim is. Eddig képcsöves Vidi és Samsung tv-kkel hibátlanul üzemelt. Most vásárolltam egy Pana TH-42pv80-as plazma tv-t legyen az is ua márka. Összedugva a berendezéseket, a házimozin olyan brummos lett a hang mint két anyamedve, kifeszülnek a hangszórók. Mindegy, hogy scart-tal v RCA-val a component AV-n. Kérem, ha valaki tudja a megoldást, segítsen Köszönöm -
DM-Fan
nagyúr
Itt vagyok, nem vesztem el, csak sok volt a munka két ünnep között, így kicsit hanyagoltam a topicot, sorry.
Abszolút nem biztos, hogy a TV a ludas, simán lehet, hogy a lejátszó, sőt, én inkább annak látom nagyobb esélyét. Annak kisebb a valószínűsége, hogy a TV-den egyszerre 3 HDMI-bemenet hibás, annak viszont nagy, hogy a lejátszón levő 1 HDMI kimenet a ludas.
Próbálj valamilyen más eszközt HDMI-n keresztül csatlakoztatni, akkor kiderül, hogy a TV, vagy a lejátszó a hibás.
Amúgy nem ilyen lejátszóm van, hanem Pioneer DV696-AV, ami egy évvel korábbi. Sajna a DV400-asok és DV600-asok már nem olyan jók, mint a 696 volt.
Get Moded!
-
ToxLee
őstag
HELLO!
Van egy kis problémám.Panasonic 37pv70-es plazmám van egy régebbi Panasonic-s35-ös asztalival használom ezen sajna még nincs hdmi.Eddig scarttal voltak összekötve,de tegnap vettem egy drágább(prowire 5eft-os) component kábelt és avval kötöttem össze őket!
Sajna a kép nem a legjobb,mert állandóan csíkok mennek lassan lefelé megtudja mondani valaki,hogy ez mitöl lehet?
A környezetükben lévő kábeleket már eltakaritottam onnan csak a dvdből jövő optikai kábel van közel hozzá!Előre is köszönöm a válaszokat
-
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Egy állítás eldöntésében kérnék segítséget:
www.mindigtv.hu/Gyik.aspx oldalon ezt találtam:
[B]Létezik olyan Common Interface Modul (PCMCIA) kártya, amely alkalmassá teszi az MPEG-2-es LCD tévémet a sugárzás vételére?
MPEG-2 TV esetében olyan PCMCIA modulra van szükség, amely az MPEG-4 HD adásokat átkonvertálja MPEG-2-re. Kéjük STB forgalmazóknál vagy nagy elektronikai áruházakban érdeklődjön ilyen termék után.[/B]
Ez az infó megállja a helyét, vagy valaki csúnyán benézett valamit?
HA IGAZ:
Ki gyárt ilyen átalakítót?
Ki hallott róla?
Ez veszteséges MPEG-4 -> MPEG-2 röptében átkódolás lehet?Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Vertigo18
addikt
válasz gezse23 #4850 üzenetére
Nekem is hasonló hardvereim vannak (Digitv, 42" Phillips), de nekem sikerült megoldanom, hogy legyen hang. A digi beltéri egységemnek 2 Scart van a hátulján, a DVD-ből megy a jel a "VCR Scart" bemenetbe (digin), a digiből pedig egy másik (TV Scart) megy a TV-be... Így egy AV csatornán van a digi, meg a DVD, és van hang is. Amikor bekapcsolom a DVD-t, akkor automatikusan eltűnik a digi, és beugrik a DVD...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
gezse23
csendes tag
Sziasztok!
Múlt hét óta én is 42PV80-nal lettem gazdagabb!!! A tévét az egyik internetes oldalon keresztül rendeltem meg (van bp-en több üzletük is), a kiszállítással nem volt semmi gond, minden rendben zajlott (számla, rendes pana garancia stb.)
Először nagynak tűnt a 42", de azóta már teljesen megszoktam, és egyáltalán nem bánom, hogy nem 37-es lett! Normál analóg digitv előfizetést használok, és szerencsére, amitől féltem (hogy rossz lesz az adások minősége), nem következett be!
DVD, divX-es filmeket néztük rajta, a kép szerintem gyönyörű! Szerencsére a 2 éves Philips házimozit simán sikerült összedugnom HDMI-n keresztül. Mivel azonban így nem volt hangja a TV adásnak, ha házimozin keresztül néztem, így összekötöttem őket Scarttal is, így már megy azzal is, max az AV-nál kell beállítanom, hogy melyik csatlakozó legyen a forrás...
Szóval minden tökéletesen működik.
Negatívum, az nincs, max annyi, hogy jó lett volna, hogy nem kell mindig belépni a menübe és ott állítgatni a képmódokat (din., normál, mozi, eco), hanem a távirányítón külön gomb lenne erre, plusz az elalváskapcsolóra is - én ugyanis, mindig bekapcsolt tv mellett alszom el!
üdv:
Gézsé -
-
dim3nsi0n
tag
hát akkor én is beállnék a sorba, ha megengeditek: 2 napja boldog tulajdonosa lettem egy Panasonic TH-42PZ8ES plazma TV-nek. Vettem hozzá egy DVI-HDMI kábelt, megnéztem 1-2 filmet, hááát... nem kispályás..
-
rihi1
tag
összekötöttem a pioneer dv 600 lejátszómat a 42px80-as plazmámal HDMI kábelel!
DVD bekapcs pioneer logo megjelenik pár másodperce, a TV kiirja hogy 576P,azt elemegy minden! hang szol viszont nincs kép! semmi ötletem már hogy mit csináljak!a tv vel vagy a dvd-vel van a gond???? -
pool74
csendes tag
Egyébként Nekem azt mondták hogy natívban jó hajtani mert úgy 1-1 ben jeleníti meg a pontokat.
Ennek a tv-nek a natívja meg: 1366*768 és mégis van két oldalt és alul-felül két fekte csík. -
pool74
csendes tag
A Vga: ATi HD2600XT.
A 1920*1080 ban is van két csík oldalt :-(. Ja és most nézem hogy alul és felül sem tölti ki teljesen a képernyőt :-(. Nem lehet valahogy széthúzni hogy a számítógép képe teljesen kihasználja a tv képpontjai? -
pool74
csendes tag
A tévém (Pana50PV8) és a számítógépem DVI-HDMI kábellel van összekötve. Bal és Jobb oldalt kb 2-2 cm es csík van. Akárhogyan állítgattam nem sikerült eltüntetnem a két oldalsó csíkot. Esetleg Valaki tudna nekem segíteni a problémámon?
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Nem vagyok benne biztos, de ezeken a típusokon nem tudom van-é S/PDIF bemenet.
Az biztos hogy, hogy amiket most használok 88 gtx-eket, azokon nincs.
Nem vagyok ATI párti, de miért nem veszel HD 4xxx-es szériát, azokban már benne van a hangchip a kártyán, és a jelenleg meglévő hangformátumok mindegyikét képes dekódolni.
( Tru-HD, DTS-master.stb.) -
jones965
Modder
-
polgcsabi
aktív tag
A hang nem megy át a dvi-n az nvidia chipes videókarikon, de ATI-kon igen! Az ATI csinált valami audio codek-et ami korrekten átkergeti a hangot a DVI-n. Nekem személy szerint 8800gt-m (nvidia) de azon az egyik kimenet HDMI, evvel a karival nincsen semmi gond csak amikor berakom a gépbe a kártyát össze kell SPDIF hangkimenettel és kész!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PartyNewl2 #4826 üzenetére
Az LG plazmái meglehetősen hajlamosak a ghosting-ra, illetve a foszforlag-jelenség is jelentkezik náluk. PS3-hoz én nyugodtabb szívvel ajánlanám a Pana-t, mint az LG-t. Én személy szerint Pana plazmát használok PS3-mal nap mint nap és tökéletes párost alkotnak. Ghosting nagyon minimális, foszforlag egyáltalán nincs, input-lag meg pláne nincs. A HD-Ready egyébként elég a PS3-hoz, a játékok 95%-a csak 720p-t tud, kevés az 1080p-s játék.
Get Moded!
-
PartyNewl2
csendes tag
Hali
Érdekelne hogy szerintetek jó választás lehet e egy LG 50PG6000 Plazma HD ready TV, és egy PS3 párosítás ???
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Ugyan az általad leírt összkötés módja nem teljesen tiszta számomra, de DVI -> HDMI átkötést feltételezve alapesetben nem megy át a hang, ehhez olyan VGA kell, ami tudja ezt.
Ha nem ilyened van, akkor marad a lehetőség, hogy a hangkártyád analóg stereo line-out kimenetébe bedugod a 3,5 mm-es jack-dugót, aminek a másik vége 2 db RCA-csatlakozóban végződik, amit a TV stereo audio-in-jébe dugsz.
Ha van a hangkártyádon digitális (coax, vagy optikai) kimenet, akkor azt összekötheted az erősítőd megfelelő bemenetével (amennyiben van házimozi-erősítőd).
Get Moded!
-
kpal
nagyúr
Össze szeretnémkötni a plazma tv-t a pc-vel HDMI-HDMI+ HDMI-DVI adapterel és annyi lenne hogy HDMI-n átmegy a hang is a kép mellet ?
Köszönöm a segtséget ! -
ny.janos
tag
Lehet rosszul fejeztem ki magam. Arra akartam utalni, hogy az LG-n sokkal komolyabban észrevehető a ghost, mint az én Panámon. Hogy a tükröződésbez nincs köze, azt sejtettem.
Viszont a tükröződést nem csak rendkívül közelről veszem észre. Elsőként, mikor észrevettem az analóg TV adás közben volt, s kb 3 méterről. Bár tény, hogy a szög tényleg rendkívül éles volt. Ennek ellenére viszonylag távolról 2-3 m, s ~45 fokos szögben történő nézés esetén is észrevehető. Mozgó képtartalom mellett persze biztosan nem fog feltűnni. A TXT-t meg majd bámulom szemből.
Köszi a válaszokat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ny.janos #4820 üzenetére
A jelenség normális, a plexilapon látod tükröződni a képjelet. Ez csak rendkívül közelről és éles szögből látható.
Nem hinném, hogy bármelyik LG is kevésbé ghostolna, maximum nem volt ráküldve statikus képelem.
A ghosting-nak amúgy sincs semmi köze az általad látott tükröződéshez, mert előbbi egy technológiai sajátosság, utóbbi pedig csak egy optikai vetítődés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
ny.janos
tag
Az új Pana 46PY80 készüléken az alábbiakat tapasztalom, s nem tudom, hogy ez normál dolog, vagy hiba:
- A megjelenített képet erőteljesen oldalról nézve tűnt fel, hogy nagyon szellemképesnek tűnik.
- Tegnap közelebb menve a készülékhez derült ki, hogy ha oldalról nézem az adást, akkor a készülék elülső síkjában megjelenő kép mögött mintegy 4-5 cm-es mélységben látom még egyszer ugyanazt a képet (csak halványabban).
- A jelenséget mind analóg TV adásnál, mind DVD HDMI-n továbbított jele esetén érzékelem.
- Kimondottan feltűnő a jelenség TXT megtekintése esetén.
- Mivel alapvetően szemből nézem a készüléket, onnan nem érzékelhető a dolog, de oldalról már igen.Aki tisztában van a dolog mibenlétével, annak válaszát megköszönöm, esetleg nézze meg aki tudja, hogy tapasztal-e hasonló jelenséget.
Esetleg csak valami beállításbeli dologról van szó?
-
jokka
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ezúton szeretnék minden kedves fórumtársnak békés, plazmában gazdag karácsonyt kívánni!
Üdv.
DM-Fan[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pool74
csendes tag
Sziasztok
Sok sok forumozgatás és 3 hónap gondolkodás után büszke tulajdonosa lettem egy Panasonic 50PV8PA -as Plazma tévének . Itt szeretném megköszönni DM-fannak és a fórumozóknak, hogy segítettek rávezetni a helyes útra, leírták tapasztalataikat és megosztották gondolataikat Köszönöm
-
gezse23
csendes tag
Ma megrendeltem az edigitalnal a 42PV80-ast. Holnap hozzák! Amúgy tegnap a 37 PV80-as még 160e volt, ma már 170e - talán a megnőtt kereslet miatt vitték fel az árát... A 42"-os 180e volt, így nem is volt kérdés, hogy az a 10e többlet megéri a nagyobb képernyőt!
Köszi mindenki segítségét!
-
baryll
tag
Sziasztok!
Van valakinek LG 50PG6000-e? Tudom a pana jobb, de érdekelne egy tulaj véleménye erről a TV-ről (előnyök/hátrányok pl:ennél tapasztalható-e vibrálás, beégés, fogyasztása,stb) A tesztekben jókat írnak ezekről
Köszi, és Kellemes Ünnepet Nektek! -
bolha23
aktív tag
Nekem a videómagnóm okozott ilyen tüneteket, mikor bekapcsoltam, a többi forrásnál nem volt semmi gond. Az általam említett földhurok leválasztó megoldotta a problémát, szerintem egy próbát megér, nem egy drága kütyü kb 1000Ft. A tüneteket egyébként bármelyik tv-hez csatlakoztatott elem okozhatja, érdemes mindent leválasztani, és sorban visszakötni, hogy kiderüljön melyik a hunyó. Esetetben ahogy leírtad lehet, hogy éppen maga az STB lesz az. Ha elosztóba van dugva kipróbálhatod másik konnektorba bedugni, talán az is segít.
[ Szerkesztve ]
-
sede7
tag
válasz Lacusch69 #4800 üzenetére
Hát ez az! Hogy nekem már megvan az STB-os UPC digitális kábel, amin csak SCART van képátvitelre. Egy jobb SCART kábel lenne a megoldás a TV és az STB között, vagy az STB és afali csatlakozó közötti összeköttetést kellene megváltoztatni? Esetleg már a falba jövet van a probléma? (Emlékeztetőül, a probléma analóg jelnél nem áll fenn és PC-re kötve sem, csak STB-n keresztül.)
Most, hogy jobban megnézem, homogén képnél kifejezetten botrányos ez a csíkozódás.
ui: annyit változtattam a rendszeren, hogy már nem a STB-ot kötöm az erősítőre, hanem közvetlenül a TV-t (SCART - SCART+RCA)
-
bolha23
aktív tag
Megpróbálkoznék egy földhurok leválasztóval a helyedben.
A leírt csík zajra utal, amit valószínűleg un. "földhurok" okoz. Ezt valószínűleg a kábeltévé hálózat antenna csatlakozón keresztüli és más a készülékhez csatlakoztatott készülékek eltérő földelése hozza létre. Ha az antenna bemenetből kihúzva a csatlakozót egy DVD film sötét vagy fekete képrészleténél eltűnnek a csíkok, akkor biztos, hogy földhurok okozza azokat, és szaküzletekben vagy a neten megvásárolható "földhurok leválasztót" kell az antennakábel útjába beiktatni. -
Lacusch69
tag
Szerintem nem kockáztatod a beégést. Logikusan végiggondolva (és DM_Fan kolléga javaslatait figyelembe véve) csak a harsány fehér okoz(hatna) problémát. Ha valami nem működik (jelen esetben az oldalpanel), az nem éghet be.
Néztem néhány órát 4:3-ban, fekete kerettel tv-t, és utána teljes képernyős homogén felületen valóban látszott, hogy az oldalpanel rész egy hangyafaxányit sötétebb maradt pár percig, de hamar eltűnt.
Én a "ki" helyett a "söcéc" állást használom, így még az a rövid ideig tartó árnyalateltérés sem tapasztalható.Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PlayStation 4
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...