- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Mini-ITX
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
SteadyMan
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok! Tud nekem vki abban segítani hogy van egy faja pana plazma tévém szépen összekötve géppel szoktam rajta nézni filmeket sorozatokat stb hogy ne kelljen mindent kiírogatni dvdre ez nagyon kényelmes DE: ha gépről nézek filmet a tévén ilyen szürkés a kép széle ill van egy jókora szürkés csík keresztbe a képen. Ha kihúzom az antennát a falból, egyből jó... Namost kezdem unni a folytonos kihúz tévézéshez visszadug dolgot. Gondolom vmi földhurok vagy mi írtátok már de van ilyen msánál is esetleg? és mit lehet ezzel kezdeni lehet vmit venni vagy nemtudom ami ezt orvosolja? nem igazán értek hozzá. meg nem is értem mért csak PCs képnél van tévéadásnál meg semmi. ELőre is kösz a helpet!
-
T2000
csendes tag
Hali mindenkinek!
Most vennék plazmát és a kiszemelt TH-42PV80P helyett 9e ft-al drágábban egy TH-42Px81 modelt ajánlottak mert ez van raktáron nekik a másik csak 2-3 hét megrendelés után lenne.A kérdés, hogy megére + 9e ft-al többett? Elvileg az alábbiakkal tud többett:
• Beépített digitális tuner: DVB-T (MPEG4 H.264 HD) ill. a
• Real Black Drive System
Ez most fekete vagy ezüst színű modell? -
Iceapo
csendes tag
válasz gezse23 #4985 üzenetére
Kössz a tippet, most már erőt vettem /végre/ magamon és utána néztem a T-home-nál hogy mi újság HD adás ügyben, amit leszűrtem, hogy IPTV-n olcsóbb a HD csomag és több HD csatorna van /egyenlőre/, viszont maga az IPTV családi csomag sokkal drágább mint a Sat TV /nekem a Sat TV 1999Ft lenne, mivel minden feltételnek megfelelek ehhez, + a +STB is olcsóbb a Sat TV-hez/, a Sat HD meg drága és "csak" 3 csatorna, na most legyek okos!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz polgcsabi #4990 üzenetére
Szerintem ez nem VIERA-link probléma lesz, az kicsit intelligensebb ennél. Távirányítóra sem gyanakodnék, mivel gondolom akkor is csinálja neki, ha magán a gépen nyomja meg a power gombot. Ez inkább szimplán SCART-vezérlés lesz, ami amúgy elég hasznos dolog és én speciel sajnálom is, hogy a HDMI nem tud ilyet. Ha viszont láncra vannak fűzve a készülékek, akkor tud idegesítő lenni, ez tény.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz SteadyMan #4988 üzenetére
Üdv!
Már előttem leírták: természetesen minden Panasonic DVB-T tunerrel is rendelkező TV analóg tunerrel is rendelkezik. Jelenleg analóg tuner nélküli TV-t még nem nagyon tudsz venni.
A Pana 50PV80-hoz nem nagyon fogsz hozzájutni Magyarországon, ugyanis hivatalosan nem forgalmazott modell, ahogy az 50PX80 sem. 50"-osból maximum 50PV8-at fogsz találni idehaza, vagy pedig 50PY80-at, esetleg még a korábbi (70-es) modelleket, de utóbbi megvásárlását nem javaslom. Érdemes lehet várni az idei modellek megjelenésére, ami úgy márciusra tehető.
A DVB-T tunerrel szerelt TV-t nyugodtan megveheted, semmi hátrányod nem lesz belőle, sőt, sokáig volt az a tendencia, hogy annak ellenére, hogy a PX-ek ezzel a digitális tunerrel többek a PV modelleknél, mégis a PX-ek voltak az olcsóbbak. Amúgy van egy kódkártyanyílás a DVB-T modellek hátulján, ahova tudtommal tudsz olyan kártyát dugni, amivel a készülék képes lesz az mpeg4 adások vételére. Engem ez annyira nem hoz lázba, sok értelmes műsort nem sugároz a TV, többnyire háttértévézés célját szolgálja nálam a TV-adás, elenyésző az a műsor, ami elé rendszeresen leülök (és azok többnyire nem is igényelnek HD-minőséget), ha viszont leülök a TV elé, akkor DVD, Blu-Ray, illetve a PS3 kerül előtérbe.
Lehetőségként fennáll még az is, hogy nem 80-ra, hanem 81-re végződő típust próbálsz vadászni (nem lesz egyszerű), azokban ugyanis mpeg4-es tuner van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
polgcsabi
aktív tag
Ja azt elfejtettem, hogy távirányítóval is lehet baj! A PIONEER-nél az író power gombja nem kapcsolja ki és be dvd-t, de még így is gondoltak rá, hogy ha véletlenül előfordul ilyesmi akkor meg lehet változtatni a távirányító sorszámát! Szerintem lehet ilyesmi funkció a Panánál is olvasd el a használati útmutatót
-
-
SteadyMan
aktív tag
Hi DM-Fan!
Egy kicsit megkavarodtam a Panasonic TV tunerjeivel kapcsolatban.
Tudtommal Neked Pana TH-42PX80 HD-Ready, DVB-T tuneres plazmád van.
Azt írod: Ismerőseim is meglepődtek, hogy nemigen láttak még ilyen penge minőségű analóg tévéadás-képet plazma/LCD tévén az enyém előtt.
A kábelszolgáltatód analóg adását a PX típussal is lehet venni? Ezt nem csak a TH-42PV80 HD-Ready analóg tuneres plazmával működik? Bocsi, hogy ezzel a tök amatőr kérdéssel zaklatlak, de valahogy nem áll össze a kép bennem.
Azért is érdekelne a dolog, mert egy 50-es Panán gondolkodom, de TH-50PV80-as típust nálunk még nem láttam és nekem analóg szolgáltatásom van az UPC-től és nem tudom, hogy megvehetem e a DVB-T tuneres TV-t? Igazából nem tudok mit kezdeni az mpeg2-es tunerrel, mert a magyar digitális műsorszórásnál tudtommal mpeg4-es a szabvány. -
DM-Fan
nagyúr
válasz ToMee2199 #4986 üzenetére
Butaság lenne azt kijelenteni, hogy a plazmák zúgnak, az LCD-k meg nem. Ezt nem tudom miből vontad le (merthogy egy nagyáruházban kiállított TV-k "végigfüleléséből" nem lehet, az biztos), de így választani TV-t igen nagy badarság lenne. LCD-ből is ugyanúgy kifoghatsz olyat, amelyiknek zúg a tápegysége, mint ahogy plazmából is, hiszen mindkettőben van tápegység. Ugyanakkor meg elmondhatom, hogy jómagam is láttam már jópár plazmát, állítottam is be nem egyet, de nagyon kis százalékban tudok olyasmiről beszámolni, hogy különösebb zajt adott volna bármelyik is: talán 2-vel találkoztam eddig, amelyik alig hallhatóan ugyan, de búgott, a többi teljesen csöndes volt, még a ventilátoros hűtésűek is halkak.
Véleményem szerint belenyúltál a 100-ból abba az 1-be, ami zúg, ilyen van. Ettől még ne írd le a plazmatechnológiát, ha már egyszer kitaláltad, hogy neked a plazma a jobb, akkor emiatt ne pártolj el mellőle. Ha megvan a lehetőség, akkor vissza kell küldeni és hozatni helyette egy másik ugyanolyan típust, esetleg próbálkozz meg a Pana fullHD-s 46PY80-asával, hasonló árban van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ToMee2199
csendes tag
Szia!
Köszi az infót! (Samsung PS50A656 zúgás) 1 napja van meg a tv, de már azt nézem, hogy mire cseréltetem ki. Mivel neten rendeltem, van rá majd 1 hetem, hogy visszaküldjem. Külföldi fórumokon azt írják, hogy ebből a típusból azok zúgnak, amik 2008. okt.-nov.-ben készültek Szlovákiában. Megnéztem, az enyém is ilyen. Lehet van benne igazság. Bementem ma a Media Markt-ba meg az Electroworldbe is "végigfüleltem" az összes tv-ét. Szó szerint. Eladók kissé furán néztek, nem is értem miért. Tapasztalatom az volt, hogy az LCD tv-ék nem zúgnak, a plazmák meg típustól függően többé-kevésbé. Hát ezek után most böngészem a netet, hogy milyenre lenne érdemes cseréltetni. LCD mellett szólna még a kedvezőbb fogyasztás, meg talán biztosabb, hogy nem zúgna. Szerintetek?
Köszi!
-
Iceapo
csendes tag
Ja, nem akarom én a plazma technológia számlájára írni a szellemképességet, eszembe sincs /a havernál is gyönyörűen láttam a 32"-os LCD-jén/, csak leírtam hogy ez egy fenálló probléma,-ám /jelenleg legalábbis, amíg nem veszek valami komolyabb tv csomagot/!
Távolság: Igen, lehet hogy kicsit messziről nézem, de nem tudom miért ill. sejtem, a szememnek valahogy ez a jó, pl. a 19"-es monitoromat /LCD/ is játék közben kb. 60cm távolságból nézem, valamiért egy idő után szeretek eltávolodni a képtől!
-
Iceapo
csendes tag
válasz jones965 #4972 üzenetére
Hát akkor ezek szerint nekem is be kell majd ruházni a STB-os összeállításra! ;)
/Valahol sejtettem hogy ez az analog jel a probléma, meg ez az átviteli technika /scart/, mert amikor a DVD lejátszót scartal kötöttük össze, olyan képet mutatott hogy majdnem dobtam egy hátast, ha lett volna a boltban net elérési lehetőségem, valószínű azonnal megrendeltem volna egy PV80-ast! /
Tudom ez Off itt, bocsánat emiatt, Ti mit tudtok a T-home új p.antennás rendszeréről, én azt hallottam hogy nagyon jó, és mondjuk ha megveszem a HBO csomagot is, akkor éppen 3 db HD minőségű csatornát /M2,Eurosport,HBO/ foghatnék /egyenlőre vagy végleg ?!/! -
bolha23
aktív tag
Én egy Sony BDP-S350-es blu-ray lejátszót használok(profile 2.0 firmware frissítéssel) és nyugodtan ki merem jelenteni, hogy pazar képe van a felskálázott DVD filmeknek. Abban van igazság, hogy nem annyira stabil, mint pl az én régi Pio DVD játékosom, de ez inkább az írt filmekre vonatkozik, és ott is ritkán jelentkezik probléma. "Átfordított" mkv filmeket is nézek rajta azokkal is tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Hát, szerintem ez így ebben a formában nem feltétlen igaz, hogy egy Blu-Ray lejátszó nem ad olyan szép DVD-képet. Abban viszont lehet valami, hogy egy mai Blu-Ray lejátszó még közel sem olyan tökéletes, mint amilyennek szeretnénk, hogy az legyen és pláne nem annyiba kerül, amennyit valójában ér. A Blu-Ray szabvány ugyanis még eléggé gyerekcipőben jár, a jelenlegi egyetlen Blu-Ray 2.0-ás lejátszó például a Sony PS3, amit szinte minden hónapban felvérteznek egy új firmware-rel, amivel folyamatosan tökéletesedik a Blu-Ray lejátszásnál nyújtott teljesítménye is.
Én ma még nem vennék asztali Blu-Ray lejátszót, egyrészt, mert a lemezek még mindig 6 eFt környékén mozognak és szerintem még 1-2 éven belül nem is fog az áruk 4 eFt alá esni, másrészt mert még tényleg van hova fejlődniük ezeknek a lejátszóknak. Az ilyen-olyan forrásból beszerzett 720p-s, vagy 1080p-s anyagaidat (.mkv, VC1 és társai) úgysem játsszák le konverzió nélkül az asztali Blu-Ray lejátszók (még a PS3-nak is konvertálni kell az mkv-t VOB-ba, hogy lejátssza). Amikorra a Blu-Ray lemezek ára (szerény becslésem szerint úgy 2-3 év múlvára) normalizálódik az átlag DVD-gyűjtők által elfogadható árszintre, akkorra már sokkal nagyobb választék lesz a piacon Blu-Ray lejátszókból is, amelyek tudása jóval a maiaké fölött lesz.
Én inkább azt mondanám, hogy vegyél egy középkategóriás, 40 eFt körüli jó DVD-lejátszót, ahogy eredetileg is tervezted és nem lesz semmi gondod. Pénz is marad a zsebedben és nem is igen esel el semmitől sem (hacsak nincs már most tele a polcod Blu-Ray-jel).
Ha mindenképp Blu-Ray-lejátszásra is képes készüléket szeretnél, akkor meg a legjobban egy PS3-mal jársz, mert ez gyakorlatilag azonos árban van egy belépőszintű Blu-Ray lejátszóval, csak épp a PS3 egy next-gen konzol és multimédia-központ is ugyanabból a pénzből. Mondjuk itt is kell kompromisszumot kötnöd: ez ugyanis nem kezeli a feliratfájlokat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ToxLee
őstag
DM-Fan!
A jelenség amiről a múltkor beszéltünk ( 37pv 70+pana dvd lej. rgb-n keresztül csikozódik) még mindig fenn áll!
Lenne egy másik kérdésem hozzád!
Szóval van egy asztali dvd írom ( Panasonic Dmr-Eh58)mellette egy pana dvd lejátszó,a problémám az,hogy ha kapcsolom a dvd-t akkor kapcsolódik az író is!
Arra gondoltam,hogy veszek egy Pioneer Dvd-t ,mert a panán egyébként sincs hdmi port meg már elegem van ebböl a kapcsolgatásból!
Amit kinéztem a médiában 44e ft!
A kérdésem az lenne,hogy szerinted nem járnék e jobban ha még hozzá tennék 35e-t és vennék egy Bluray lejátszót és azt hasznánám egyenlőre dvd lejátszásra?
Egy ismerősöm azt mondta,hogy szerinte egy Bluray lejátszó nem add olyan szép képet mint egy normális Dvd lejátszó mivel az a blurayre van kihegyezve meg egyébként sincs még teljesen kiforrva!!
Mindenképp vennék valamit,mert az írót nem használom lejátszásra!Köszi a választ!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ToMee2199 #4974 üzenetére
Bizonyos fokig normális, a tápegység tekercse/kondenzátora zúghat, a leírtakból szinte biztos, hogy a táp, mert világosabb képnél nagyobb az energiafelvétel, így a megnövekedett teljesítmény-leadás miatt zúg. A szerencsén is múlik, hogy milyet fogsz ki. Az én PX80-amnak pl. egyáltalán nincs semmilyen hangja, viszont ismerősöm PX8-asa csöndesen ugyan, de hallhatóan búg és őt is idegesíti. Úgy tűnik nem volt szerencséd.
Én három hete egy PC-táppal jártam így: grafikus terhelés alatt (értsd: már egy Windows 3d képernyőkímélő alatt is) sípolt, de nem kicsit, pedig nem az olcsó szar kategória volt. Már másnap visszavittem és vettem helyette egy ütősebb tápot.
Esetedben a gond csak az, hogy nem lehet csak úgy kikapni a TV-ből a tápot és csak azt visszavinni, sajnos. A szerviz pedig 99%-os eséllyel azt mondaná rá, hogy ez még normális működés. Sajnos ez benne van, nemigen tudsz mit csinálni. Egy kört megérhet a szervizeseknél, hátha tudnak valamit kezdeni vele (pl. húznak egy csík lakkot a tekercsre).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ToMee2199
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Samsung PS50A656-os plazmát. Annyi gondom van vele, hogy a hátulja felöl zúg, talán a trafó lehet. Ez elég idegesítő. Ha sötét a kép kevésbé hallható, ha világos akkor kicsit jobban. Szerintetek ez normális jelenség?
Köszi!
-
DM-Fan
nagyúr
A szellemképességet, kontúrtalanságot szerintem se a plazmatechnológia számlájára írd, ez egyértelműen vagy a szolgáltatód, vagy az általad használt kábelek hibája. Ha ez a plazma hibája lenne, akkor DVD-jelforrásnál is látnád, márpedig elmondásod szerint ott nem tapasztalod.
42"-os képátlónál olyan messziről nézed? Én DVD-t nézni / PS3-mal játszani 1,5, esetleg 2 méterről szoktam és tökéletes a dolog. Sőt, az analóg TV adások is teljesen pengék már 1 méteren felül, semmi dither-zaj, semmi szellemkép, semmi zaj nincs benne. 4 méter már az 50"-os mérethez is nagyon messze volna.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Iceapo
csendes tag
válasz macikos #4970 üzenetére
Amikor totálban mutatják az asztalt, a golyók kontúrjai nem élesek, mintha szellemképesek lennének, ugyanezt láttam az LCD tv-n is! Amikor közel megy a kamera a golyókhoz, már nincs ez a probléma /sőt amikor a fekete golyót mutatják néha tűéles a kép, a golyó méretétől meg egyenest megijedek, akkora a 72cm-es CRT Pana után! /, csak ennél a távoli nézetnél!
-
Iceapo
csendes tag
Na, akkor néhány tapasztalat /Samsung PS42A456P2D/ , ahogy beígértem!
Digitv: Kezdem megszokni, annyi tapasztalatom van, hogy minél messzebb nézem, annál jobb a kép, még ugye DVD-t, akár 1,5-2m is lehet nézni, mondjuk úgy hogy még élvezhetőn, addig ezt a digit 4-4,5m-ről kezdem mondjuk úgy élvezni, de természet filmet még így sem hiszem hogy neki fogok majd a jövőben nézegetni. /Én egyébként DVD-t olyan 3,5m-ről szeretek nézni, persze ez szubjektív dolog, csak gondoltam megosztom veletek ezt a tapasztalatomat is./
Ami elég zavaró, pl. Eurosport snooker verseny, a zöld asztalon a golyók, hát elég förmedvény, hozzáteszem még, elmentem haverhoz, neki Pana 32"-es LCD-je van, hasonló "katasztrófa", sőt ugyanolyan volt, neki UPC-je van egyébként!
Többet vártam egy kicsit a plazmától, de nincs nagy baj, ill soha nagyobb bajt!
Samsung Ghosting: Még mindig nem láttam ilyesmit, mondjuk az RTL-t meg hasonló társait nem is néztem még folyamatosan 5-10percnél tovább! ;) HBO-t viszont igen, de semmit nem láttam, mármint a ghostingból természetesen! /ez vicces akart lenni, bocs/ Talán majd később többet tudok írni erről, de most még nem.
Samsung Digitális zaj csökkentés: Hát nem tudom, nekem olybá tűnik hogy ez a funkció csak egy marketing fogás, ugyanis, ha bekapcsolom, még rosszabb lesz a kép, nem hogy jobb, legyen az DVD vagy analóg adás!
Samsung DNIe teknaladzsi: Hát gondolom már sejtitek, szerintem ez is csak egy marketing fogás, még egy demó is van, a képernyőt elválasztva mutogatja magát, hát gyorsan letettem erről a funkcióról is, az én szememnek szörnyű volt a változás.
Viszont találtam egy, írjam úgy, egy jó kis funkciót ill. beállítási lehetőséget, mégpedig a gamma beállítást, na ezt levettem -1-re. /egy hármas skálán lehet állítani pluszba és mínuszba, értelemszerűen 0 a középállás/
Egyébként még mindig megvagyok elégedve a tv-vel /ha véletlen valakinek nem így tűnne/, sőt, egyre jobban megkedvelem!
Egyenlőre ennyi, folyt.köv. majd, ha nem bánjátok nagyon! -
metre1
tag
Képernyő:
# HD Ready plazma televízió
# Méret: 42" (107 cm) képátló
# Képarány: 16:9
# Felbontás: 1024 x 768 pixeles
# Konrtaszt arány: 10000:1
# Dinamikus kontraszt arány: 300000:1
# Válaszidő: 0.001 ms
# G11 HD plazma panel
# Natural Vision szűrő
# V-Real 3 képjavító rendszer
# 100 Hz Double Scan (és ezt hogy kapcsolhatom be a játékhoz?)
# Real Black Drive rendszer
# 3072 szürkeárnyalat
# 24p lejátszás
# 3D Colour Management
# Játék üzemmód
# Progresszív pásztázás
# Alképpont vezérlés
# 3D fésűs szűrő[ Szerkesztve ]
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
ham_
tag
Nem tud 60 hz-nél többet hdmi-n, de miért is kellene ?
A vidokártya driver vezérlőpanelében lehet állítani a zoomot, hogy ne maradjon fekete keret, de hdmi csatlakozásnál egyébként 1280x720 vagy 1920x1080 felbontást érdemes beállítani.
PX8-nál én nem tudok játék üzemmódról, nem valami elírás lehetett az ?
[ Szerkesztve ]
-
metre1
tag
TH-42PX8ES szépen működik jók a színek. Számítógépen keresztül hdmi-dvi csatlakozóval is kipróbáltuk. Pár napja lett kész az új gépem cod4el. Bekapcsolom a plazma TV-t, látom hogy 60Hz fölé nem megy, lehet ezt emelni valahogyan?
Másik problémám a felbontás ügye:
1024*768-as a plazma TV gyári felbontása. Akárhogy állítom aspectben a TV távirányítójával, és számítógépen a felbontások állítgatásával mindig kimarad körülbelül körkörösen egérmutató nagyságú terület. Mit lehet ezzel tenni?Olvasom a specifikáción hogy van játék üzemmód, az mit takar és hogyan kapcsolható be ha olyan egyáltalán?
Ha van valakinek PC-vel kapcsolatosan tapasztalata azt kérem ossza meg nekünk.
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
Iceapo
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ez a másik dolog, amiben a Pana ha nem is sokkal, de valamivel jobb a Samsung-nál: a tuner. Nálam semmi gond az analóg kábeltévé képével, simán hozza a CRT-tévén megszokott minőséget (mondjuk hozzátartozik, hogy jó a kábelszolgáltatóm). Ismerőseim is meglepődtek, hogy nemigen láttak még ilyen penge minőségű analóg tévéadás-képet plazma/LCD tévén az enyém előtt. Vannak adók, amik rosszabbak, de a fő (leggyakrabban nézett) csatornák (m1, m2, RTL, tv2, Viasat3, Discovery, Spektrum, stb.) képe nálam nagyon szép, tiszta, plasztikus, zajmentes és kellően éles. Azt mondanám, hogy ami az analóg jelből kihozható, azt a Pana tavalyi tévéi már közel 100%-ig kihozzák.
A HD-adások elterjedésével viszont ezt a problémát is elfelejtheted, pláne, ha HDMI-n keresztül fognak már a STB-ok is működni. Jelenleg viszont még valóban nem nagy azon csatornák köre, amelyek tényleg HD-ben sugároznak, valamint az áruk sem épp kedvező még. De lassan azért beindul ez.
Get Moded!
-
Iceapo
csendes tag
válasz gezse23 #4944 üzenetére
Reméljük!
Más téma: Szóval a digitv-t bedugtam, először scartal, majd rca-kkal, hát svhs-el nem, de szerintem azzal sem lenne nagy változás , az eredmény, tömören elég siralmas, mindenfélét állítgattam, már a végén majdnem belezavarodtam, de akkor sem lett jobb, mer ugye hozzászokott a szemem a dvd lejátszó által produlált jó minőségéhez, és hát azután ez, ez valami borzalom /picit visszasírom a régi, jó kis csöves panámat/ és mivel elég kényes vagyok az ilyenekre, szerintem hanyagolni fogom a digitv szolgáltatását ezen a tv-n, megy vissza hamarosan a beltéri a másik tévéhez, a plazmán meg csak dvd-t meg pc-t fogok nézni! Tulajdonképpen csak azt érdeklődném e témában hogy ti hogy vagytok ezzel /digitv, nem általánosítok ;) / a műholdas gagyi sugárzással?! Várom már a HD adások sugárzását, és itt nem 3 -4 csatornára gondolok, hanem mondjuk a többszörösére! -
polgcsabi
aktív tag
Hogyan kell a tv-ket javítani?
[link][ Szerkesztve ]
-
DEW3yl
tag
De a 24p lejátszást minden idei Pana plazma tudja, csak a PY85 és 800-asban van egy ún. 24p Real Cinema is. Igazából fogalmam sincs, hogy ez miben nyújt többet, mint a mezei. Szerintem sokat nem lehet kihozni a 24 képkockás visszaadásból. Jobb lenne, ha inkább 60p-t tennének bele már ....
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Möhe
addikt
válasz PartyNewl2 #4952 üzenetére
Magyar Nemzeti Online-ról:
A tetemes energiafelhasználás miatt az Európai Bizottság betiltaná egyes plazmatelevíziók gyártását – számolt be a brit Daily Telegraph az információforrás megnevezése nélkül.A lap szerint az uniós tagországokban folyamatban van a televíziók energiafogyasztására vonatkozó határértékek meghatározása. A bizottság tervei szerint betiltanák azoknak a modelleknek a gyártását, amelyeknek az energiafelhasználása túllépi a megszabott határt. Szakértők szerint a plazmatévék négyszer annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos, katódsugárcsöves televíziók. A tilalom nem vonatkozna az LCD technikával előállított, lapos képernyős televíziókra, mert azok kevésbé terhelik a környezetet, mint a plazmatévék.
(MTI)
azért ne sarkíts,bizonyos modellek gyártását említi,de szerintem csak bolhából csináltak elefántot,vagy igencsak halkan suttogták és félrehalloták a lényegét az MTI-nél
szvsz....bár lehetne kisebb étvágya a plazmának az igaz[ Szerkesztve ]
-
PartyNewl2
csendes tag
Mi ez a hír hogy állítólag betiltják a plazma tv-ket európában ??? :S Most akarok venni nemáá :S
-
Iceapo
csendes tag
Köszönöm a gratulációt, mindenképpen jelentkezni fogok, akármilyen jó vagy rossz tapasztalatom is lesz!
Köszönöm a ghosting leírást is /azt a bővebb olvasmányt meg szerintem később fogom csak megejteni /bár néhány részletet már mintha olvastam volna/, most inkább a tv-vel foglalkozom, az újdonság varázsa van még ;)/, ma fogom csak csatlakoztatni a digit, tegnap a pc-t, meg a dvd playert bütyköltem, de ma pont azon gondolkodtam hogy akarom e én a digit rákötni, mivel idáig sem volt rákötve a régi Panámra hát lehet hogy most sem olyan fontos, de egyébként rákötöm mert tesztelni akarom, meg ha véletlen nem OK valami akkor még most jöjjön ki, ne pedig 1 hónap múlva! -
DM-Fan
nagyúr
Gratulálok a TV-dhez, használd egészséggel és írd meg a tapasztalatokat!
A ghosting-ban olvashatsz az #1. HSZ-ben. A Samsung-nál erősebben jelen van a ghosting, mint a Pana-nál, csak mivel nem tudtad, hogy mit és hogyan kell figyelni, eddig valószínű nem vetted észre. Meg lehet nem is kapott még annyi statikus képelemet a TV, mivel gondolom kapcsolgattál, kipróbáltad mindennel, így még nem volt ideje kialakulni ghost-nak. Lényeg a lényeg: járasd a TV-t úgy egy órát ugyanazon az adón (pl. RTL-Klub a rikító fehér logója miatt különösen alkalmas a ghosting kikényszerítésére) és utána kapcsolj le minden fényforrást a szobában, legyen sötét, majd küldj egy tiszta fekete képernyőt a TV-re (pl. merevítsd ki egy film elejét, ahol nincs semmi a képernyőn, csak fekete háttér van)! Nézd meg a TV-képernyőjén azt a részt, ahova a TV-csatorna logója (esetleg a korhatárkarika) esett! Garantáltan látni fogod a csatornalogó körvonalait egy másik fekete árnyalattal a fekete háttér fölött. Na az a ghost.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Az általad felsoroltakon kívül a legfontosabb dolog a PY80 újabb képjavító technológiája (egy évvel frissebb), meg az általad is említett magasabb kontrasztarány. Ez a két dolog azért eléggé érezhető a TV képén, nagyon is megéri a több pénzt, én legalább is látom a különbséget a két TV képe között.
Ezen felül nem árt, ha manapság minimum 3 darab HDMI csatlakozó van a TV-n (DVD/Blu-Ray-nek egy, konzolnak egy, STB-nak egy, esetleg erősítőnek egy stb.), márpedig a PY8-con legjobb tudomásom szerint csak 2 darab van és a HDMI-elosztós megoldás nem igazán frankó, ráadásul egy jobb HDMI-elosztó annyiba van, mint a két TV közti árkülönbség. Szóval szerintem egyértelműen megéri a többletkiadást a PY80.
Get Moded!
-
giz
csendes tag
Persze a 30000-es kontraszton, a VGA bemeneten és az SD kártya bemeneten kívűl..
[ Szerkesztve ]
-
giz
csendes tag
Sziasztok,
Valaki plz segítsen a döntésben!
Nagyon sok hsz-t visszaolvastam, de nem találtam, hogy miért is érné meg a plusz 40e Ft-ot a 42PY80-as a 42PY8-hoz képest..Holnap kellene eldöntenem, de nem tudom van-e ekkora tudásbeli különbség a 2 között..
Előre is nagyon köszönöm!
Balázs
-
h65535
tag
Én mikroszálas (Lidl-ben lehet venni 2db 500Ft környékén van, világoszöld színű) törlőkendőt használok a por eltávolítására + Optipolar szemüveglencse tisztítót, ami nem bántja a tükröződésmentesítő réteget. Heti 2x nedvesen a keret 1x szárazon a képernyőt és minden 4 alkalommal a képernyő nedvesen a törlőkendőre fújva az anyagot. Nekem ez vált be a legjobban. Félévente elég kicserélni a törlőkendőt, bár ez nagyon függ attól, hogy mennyi por van.
-
Iceapo
csendes tag
válasz Lacusch69 #4941 üzenetére
Szia! Kössz a tanácsot és persze Minenkinek! Tegnap végülis megvettem a Samut, lepadlóztam tőle, hogy DVD-vel milyen LG DVX298H, persze HDMI csatival! Ennek örömére gyorsan megvettem a DVD-t is, mert úgy gondoltam nekem ilyen kép kell otthon is, ráadásul otthon még jobb lett a kép, mivel ráértem mindent a kényem kedvemre beállítani! A tudatlanok örömével vettem birtokba, amíg nem látok egy PV80-at ugyanebben a felállásban addig valószínű örülni fogok a a Samunak is, és a 72cm-is Panám után ez egy óriási lépés, teljesen megváltozott a házimozizásról alkotott véleményem ill. hogy azt sem tudtam tulajdonképpen eziádig hogy mi is az, hát mostmár ezt is tudom ill. látom!
Örülök a méretének is, tényleg nem nagy a 42-col, mindenkinek csak ajánlani tudom vagy tényleg mégnagyobbat, igazi házimozi élményt ad!
Valaki írta a Samun a ghostingot, mi az ? kérdem én, merthogy nem látok semmi ilyet?! Csak költői a kérdés! Szóval szerintem a Samsung PS-42A456, így első ránézésre, tapasztalatra, egy csúcs plazma, egyenlőre boldog vagyok vele és az sem mindegy hogy csak 145eFt-om bánta! ;) Majd még tesztelem és megírom mire jutottam vele, hátha valakit érdekel majd egyszer!
Mégegyszer köszönöm a fórumot, már hogy vagytok, nagyon sokat tanultam tőletek /is/, jó igaz nem Panát vettem, de majd meglátjuk mit hoz a jövő, ha gond lesz a Samuval azt is megírom! -
Iceapo
csendes tag
Igazad lehet, lehet hogy tényleg csak egyedi hiba volt. Nem tudom mit csináljak, sajnos kicsit hadilábon állok már a türelemmel, pedig ebben tuti igazad van, nem kéne elsietnem a döntést! Egyébként erről a Samsungról amit említettem az előzőekben, szintén nem hallottam sok rosszat és mint írtam ill. céloztam rá, ár/érték arányban most ez lenne számomra a nyerő /a bolt egy haveré és 145eFt-ért odaadná, persze vadiúj/, ahol néztem mindenhol 170eFt felett van, és ahogy elnéztem a teszteket ez már inkább a PV80-as kategória /száraz adatok alapján, és tudom hiába az, ha még esetleg a PV8 képének szintjét sem üti meg , na ez utóbbiban már kevésbé vagyok biztos /, ez is tuti valami lélektani dolog, mivel a monitorom meg Samsung és nagyon faja, ezért van az bennem hogy hát a Samsung is nyerő lehet nálam!
-
DM-Fan
nagyúr
Sejtem, hogy mire gondolsz, de még nem találkoztam a problémával a saját Pana-mon sem és másén sem. Szerintem egyedi probléma volt (rossz forrásanyag, rossz TV-beállítás, rossz lejátszó-beállítás, nem megfelelő bekötés, gyenge minőségű HDMI-kábel). Szóval sok minden lehet, de e miatt szerintem ne írd le a Pana-t, mert jobban járnál vele, mint a Samsung-gal. Mindenképp azt javasolnám, hogy próbálj valahol megnézni több TV-t (pl. másik Pana-t), hogy ott is látod-e (szerintem nem fogod). A Pana tavalyi plazmái már-már referencia-szintű minőséget hoznak, ha jól be vannak állítva és minden más is klappol. Ne siesd el a döntést!
Get Moded!
-
Iceapo
csendes tag
Na meg az is zavar /persze csak engem / hogy legszívesebben PV80-at vennék, de azért meg sokkalom a ~175eFt-ot /mint írtam a 150 nálam valami lélektani határ, nem tudom megmagyarázni miért van, mindenkinek van valami bengája , hát nekem ez a bengám !
Szerintem nem tudom még mit fogok venni, de azt nagyon tudom! Bocsánat a sok Off miatt! -
Iceapo
csendes tag
Köszi az infót, ismerem a boltot, és persze nincs közelemben, csak neten bámulom a honlapjukat! ;) /Ahogy írtam is, ma ezt a 50PV8-at láttam, és majdnem elájultam azon amit láttam /kicsit előbb amit említettem/, ezek után nem merek látatlanban rendelni 42PV8-at, pedig már majdnem megvolt /megrendeltem/egy másik boltban/, de csak februári szállítást ígértek, így gyorsan le is mondtam/! /
-
tiwu
csendes tag
Szia!
Ha van a közeledben Elektriko bolt, érdemes benézni, elég olcsók a panák.Karácsony után vettem 42 pv 80-ast cserekészülék beszámítással (junoszty) 170-ért. Eközött és a pv8 között én nem igazán láttam külömbséget hd forrás mellett.
PV8 150 alatt:
http://elektriko.hu/index.php?id=11&prod_id=375 -
Iceapo
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a sok infót amihez itt jutottam hozzá! Most ott tartok, mert ugye én is plazmát szeretnék venni, hogy ideáig, a mai napig, teljesen megvoltam győződve hogy én Panasonicot szeretnék /márcsak márkahűségből is, az előző tv-m Pana volt és nagyon megvoltam vele elégedve/, csakhogy és most jön a bukfenc, ma voltam bent egy boltban, és igaz hogy nem 42PV8-at /ezt szerettem volna venni ezidáig/, hanem egy 50PV8-at tudtam megnézni, úgy először tetszett a képe, persze valami bluray, valami HD demo ment rajta /egy csaj a tengerparton dumált valamit, a másik demoban meg emberek gólyalábakon vagy valamin, szép színes ruhában, egy mezőn ide-oda billegtek/, de nem tudtam nem észrevenni hogy főleg az emberi arcoknál látszott, ha gyors mozgásban voltak az arcok, akkor az arc és a haj ahol összeér, csúnya túlszínesedést vettem észre, tehát nem rendes kontúra volt az arcoknak hanem mintha összefolyna a szín ill. sötétebb is volt a szín, az arc szín egy jóval sötétebb árnyalata, nekem nagyon zavaró volt, mondtam is az eladó srácnak, ezt ő is nyugtázta, megpróbáltuk csökkenteni a kontrasztot, próbáltuk még hogy adtunk neki még egy kis fényt, de akármit csináltunk ez a "nekem" probléma ugyanúgy ott volt mindig.
Találtam egy képet, ezen nem látni azt amiről írok, csak bejelöltem rajta hogy hol is láttam a bajságot!
Azt szeretném megkérdezni hogy ez csak egy egyedi eset lehetett vagy HD-ben sajnos így működik a Pana, vagy hogy a plazmák így működnek, nem tudom, de ez nekem nagyon nem tetszett, olyannyira nem, hogy egyenlőre elbizonytalanodtam hogy Panát vegyek, na nem azért mert hogy "rossz" lenne vagy valami ilyesmi, hanem hogy már nem hiszek abba, hogy "sokkal" jobb lenne mondjuk egy Samsunghoz képest?! Tudom nem mindegy hogy egy márkán belül melyik típusról is beszélünk, én is csak nagy általánosságban írom ezt.
Most tudok egy elég jó vételt, egy Samsung PS42A456-ot, holnap megnézem DVD-vel is /már láttam kábeltévével, akkor tetszett a képe/, és ha megtetszik, szerintem meg is veszem, az a baj, hogy vidéki vagyok és felénk nem igen tudok megnézni másik Panát, pedig az itt /is/ olvasottak alapján nagyon kacsingattam a 42PV8 és 80-ra, de mára ez már csak bizonytalanságba ment át!
És akkor még ott van az is hogy árban nem akarok 150eFt felé menni, de már a PV8-akra is kezdenek 150 feletti árakat írogatni , ahol meg olcsóbb ott meg nincs raktáron, ezüst kivitel meg nem kell, kellene, ill. most már Pana sem biztos hogy kell!Ja és ha már a Samsung PS42A456-nál tartok, valakinek esetleg valami véleménye van e, szívesen olvasnám, köszönöm előre is!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Robaly_27 #4930 üzenetére
Na, ez akkora baromság, mint annak a rendje. Szerintem ez akkora hype, mint a ház. Ehhez nyilván azért lenne a gyártóknak is, meg a felhasználóknak is egy-két szava.
Ez azért jópofa:
"A tévékre vonatkozó tiltás a 100 wattos, hagyományos izzólámpák betiltása után következik majd. A rendelet nem érinti majd az LCD-tévéket, mivel ezek jóval kevesebb energiát használnak, mint plazmás társaik. Egy 106 centiméteres képátlójú LCD-készülék megközelítőleg annyi áramot fogyaszt, mint egy jóval kisebb hagyományos televízió."
Úristen, ebből is látszik, hogy a rendelet-tervezet kb. 5 évvel ezelőtti tanulmányon és szakmailag rendkívül felkészült "szakemberek" véleményén alapul. Akkoriban még valóban 500-600 W/h volt a plazmák fogyasztása, MAXIMUM! Manapság 250 W/h egy 42"-os HD-Ready és úgy 300-400 W/h egy 42"-os fullHD plazma fogyasztása MAXIMUM! ...és itt van a lényeg, mert míg a plazma fogyasztása képtartalomtól függően dinamikus, addig az LCD-é konstans. Tehát ha a plazmán sötét jelenetet látunk, akkor a fogyasztás akár 100 W alá is eshet, full fehér képernyőnél pedig nem megy a manualban közölt max. fogyasztási érték fölé. Ezzel szemben az LCD-nél akármi van is a képernyőn a gépkönyvben közölt mondjuk 250 W/h-t fogyasztja az állandó háttérvilágítás miatt. Egy plazma ÁTLAGFOGYASZTÁSA simán lehet, hogy ennél alacsonyabb értékre jön ki a nézett tartalom függvényében, de nagyságrendekkel többre biztos, hogy nem.
Ez pont olyan kapitális baromság, mint ahogy a Greenpeace mást sem szajkóz, minthogy semmit se hagyjál standby-on, merthogy mennyit fogyasztanak így a készülékek. Én múltkor nem voltam rest és kimértem az itthoni pár készülékem standby-fogyasztását. Napi szinten úgy 0,085 kWh-t jelentett, ami ha mindent összeadok kb. 3 Ft naponta. Az egy év alatt kb. 30 kWh, ami nagyjából úgy 1000 Ft-nak megfelelő összeg. Ez a lakosságra vetítve már valóban jelentős lehet, igen, csak azzal nem számol a kedves Greenpeace, hogy minden egyes hálózati csatlakoztatáskor és feszültség alá helyezéskor a készülékek trafói igen nagy teljesítményt vesznek fel, ami még úgy lehet nagyobb is, mint amit a készülék a két használat között standby-on elfogyaszt. Tehát ott vagyunk, ahol a part szakad, ráadásul a készülékek nem is igen köszönik meg az állandó, hálózatról történő leválasztást/újracsatlakoztatást, aminek következében előbb tönkremennek, előbb kell újat vennünk, vagyis a gyárak nagyobb gyártási kapacitásra kénytelenek beállni a megnövekedett igények miatt, amivel hadd ne mondjam, hogy megint csak a károsanyag-kibocsátás növekszik.
Ennél már csak az Index legújabb videóján láthatók viccesebbek:
Kevesebb fogmosással a szebb jövőért
"Vegyél ilyen meg ilyen, intelligens elosztót, ami lekapcsolja magát, ha kikapcsolod a beledugott készüléket".
Aha és ezeket sem a szorgos kis kínai/koreai kezek gyártják iszonyatos károsanyag-kibocsátás mellett, ugye? Akkor már tényleg egyszerűbb kihúzni azt a szart a falból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PerczelZita #4926 üzenetére
Nálam a PX80 panelje és képernyője sem porosodik különösebben, pedig ugye zongoralakk a káva. Mondjuk hetente egyszer port törölgetek a TV körül. A titok abban rejlik, hogy a panelt és a kávát nem szabad túlzottan sűrűn törölgetni, mivel ekkor erősen feltöltődik és még jobban vonzza a port. Elég 3-4 hetente egyszer letörölni róla a minimális port antisztatikus kendővel. A PS3 kísértetiesen ugyanolyen anyagú, mint a PV80/PX80 kávája, ott annyival rosszabb a helyzet, hogy ugye nagy lapos, fekvő felület, így azt heti rendszerességgel portalanítani kell.
A PV8-nak egyébként sokkal kisebb és egyszerűbb a távirányítója, mivel szolgáltatásai is gyérebbek (pl. kártyaolvasó hiánya, kevesebb HDMI-bemenet stb.)
A képernyőmenü emlékeim szerint 95%-ban azonos. Szóval a külsőségek kevésbé látványosak, mint a belbecsbeli különbség.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz radi8tor #4929 üzenetére
A PV80-am talpa porosodott nagyon, 2 nap alatt jó adagot magához vonzott, a káva abszolút nem.
Viszont 2 hónapja Pronto-val takarítom a talpat és a kávát is, sokkal kevésbé megy rá por azóta. Szilvia papírtörlövel viszem rá ( a papírra fújom) és egyáltalán nem karcolódik. -
Robaly_27
csendes tag
Az EU betiltaná a plazmatévéket
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz PerczelZita #4928 üzenetére
A plazma TV-k fényes kávája is vonzza a port mint az én LCD-m? Ti mivel tisztítanátok a kávát karcmentesen? Kompresszorral?
⭐ Stella
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz PerczelZita #4926 üzenetére
8 matt káva
80 fényes káva, esetleg ha nem tudtad eddig -
PerczelZita
tag
Tisztában vagyok mi a különbség a PV8 és PV80-as Pana plazma között.
Az, hogy szemre ez látszik-e, azt nem tudom, majd keresni kell egy helyet, ahol egymás mellett meg lehet nézni ugyanazt az adást.
A kérdésem az, hogy mik azok a különbségek, amik a leírásból nem derülnek ki? Olyasmire gondolok, mint távirányító, képernyőmenü, vagy bármi olyan kényelmi funkció, ami esetleg a PV80-ban más, mint a PV8-asban. -
Lacusch69
tag
Én úgy értelmeztem a beégés elleni védelem használatát, hogy amennyiben ghostingo(ka)t lát a delikvens, akkor két módszer valamelyikét (mindkettőt?) lefuttatja rajta. Az tökmindegy, hogy állókép vagy film, az RTL logója ugyanott jelenik meg, vagyis áll.
Én nem szoktam "mosni" a tv-met, mert nem kell (Pana).
A szüleim Samuján már előfordult ghosting, a "fehérmosás" rendbe tette. Most megint látszik egy kicsit egy csatornalogó, a hét végén eltüntetem.Az általad felsorolt pontok mind lehetségesek, szerintem ghostingként indult, aztán beégés lett belőle, mert sz@rt rá, hogy mit ír a manual.
Megjegyzem, a motorom üzemeltetési utasításában sincs nagyobb hangsúly az üzemmeleg használatról, mint ebben a beégésről.Két variáció lett volna a tulajdonos esetében, közvetlenül a vásárlás után (előtt???):
a., elolvassa a használati utasítást és tudomásul veszi, hogy milyen tulajdonságai vannak a készülékének
b., elolvassa a használati utasítást és visszacseréli a készüléketMint látható, mindkét esetben az "elolvassa" szó az első...
Az az igazság, hogy anyáméknak én választottam a Samut (eddigi monitor ill. CRT tv tapasztalataim alapján, a Panámat később vettem), és valóban kényelmetlenül éreztem magam az első ghosting megjelenésekor.
De az úriemberrel ellentétben nem vártam vele egy évet, hanem azonnal elolvastam a manualt és megoldottam a problémát.
Szóval a sültgalamb-effektus nem feltétlenül hasznos...Szerk.: azért egy eladótól elvárná az ember, hogy erre felhívja a vásárló figyelmét, ha már az általunk otthagyott lóvéból van a fizetése...
[ Szerkesztve ]
Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
Magnat
veterán
válasz Lacusch69 #4921 üzenetére
Nem találom azt a bekezdést, ami arra vonatkozik, h mikor, milyen gyakran és melyik technikát kell használni akkor, ha nem állóképet és nem 4:3-as képet néz rajta a user.
Te egyébként szoktad mosni a képet közönséges tv-nézés után? Én soha, mégsem égett be majd' három év alatt semmi. Mi következhet ebből?
1. Hype az egész - (meglehet)
2. Nem beégés, csak ghost - (a szerelő észrevette volna)
3. a Samsung ennyivel szarabb, mint a Pana (csak mert arról tudom, h nem égett be) - (nem hiszem)
4. Direkt beégette - (nem nagyon hiszem, de meglehet)
5. Az övé vmi miatt rendeltetésszerű használattól is beégett. (meglehet, h hibás)̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Lacusch69
tag
Letöltöttem a Samu kézikönyvét (29.o. szól a beégésvédelemről).
A tulajdonos úriembernek szájtépés helyett el kellett volna olvasnia, hogy a ghosthingok eltüntetésére szolgáló menüpontokat miként kell használnia.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
Magnat
veterán
válasz Lacusch69 #4916 üzenetére
Nem helytálló a hasonlat, mert egy mocinál nem rendeltetésszerű használat, h hidegen húzod a fülét (sztem még a használati is írja), míg egy tévénél teljesen rendeltetésszerű, hogy nézed ... mondom még egyszer, nem ismerem a konkrét esetet töviről-hegyire, csak azt mondom, h ha tényleg attól égett be, mert egész nap az rtl ment, az gáz. Az én tévémen sincs beégve a Discovery logója, pedig qrva sokat megy és májusban már 3 éves lesz. (igaz, a Discovery gyakran nyom 16:9-es adást, amikor a logó nem látszik)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Lacusch69
tag
A Samuknál a beégés elleni védelem annyit tesz, hogy X időnként Y pixelnyit "arréb teszi" a képet. Vagyis mindig marad olyan rész a logóknál, amelyek folyamatosan terhelve vannak.
Továbbá van még ugyanebben a menüpontban a "teljes fehér", aminek pár órás használatával megszüntethetők a ghostingok.
De csak egy kérdés: én motorozok is, nagy teljesítményű motorral. Alapvető szabály, hogy felmelegítjük üzemi hőfokra és aztán gyilkoljuk. A hidegen hajtjuk, szétmegy előbb-utóbb, de inkább előbb. Sz@r lenne?
Nem, csak vannak törvényszerűségek, amiket be kell tartani.
Bármennyire is fájdalmas a mezei usernek...Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
Magnat
veterán
válasz Lacusch69 #4914 üzenetére
Valszeg sosem fogjuk megtudni a teljes igazságot, csak még két dolog:
1. Azt írta a tag, h a beégés elleni védelem folyamatosan be volt kapcsolva. Nemtom, h ez mit jelent Samsung tv-knél, de akkor vmennyit csak foglalkozott vele.
2. A szervizes kiment és ő mondta, h csak pozitív elbírálás esetén javítják gariban. Feltételezem, h ha a tulaj nem is, legalább ő megállapította, h valóban beégésről van szó.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Lacusch69
tag
Nos, az úriember egy qrva szót sem írt a "fehérmosásról", pedig a "beégésvédelem" menüpontban található. Szóval kb. ennyire figyelmes...
Persze lehet, hogy tévedek: holnap megnézem anyáméknál, de úgy emlékszem könnyen elérhető helyen van.
Ettől függetlenül szerintem keveri a ghostingot a beégéssel, bár igazság szerint élőben kellene látni.Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
Magnat
veterán
Nem hiszem el neki bemondásra, de a beidézett komment arról szólt, h olyan technológiát vett, amihez nem ért és a többi itteni hsz-nek is kb az volt a lényege, h mekkora idióta a tag ... azt a kritikát még elfogadnám,h hazugnak nevezik (bár azt is nehezen és mindjárt mondom, miért), de ha a használatit elolvasta és aszerint használta, akkor miért ő a hülye, ha csodálkozik, h látszólag rendeltetésszerű használat mellett mégis beég?
Ami miatt pedig hajlamos vagyok elhinni, h nem hazudik: ő azt írta, h az rtl logó max fél óráig van jelen folyamatosan a képen, ami igaz is, hiszen reklám közben mindig leveszik. Tehát azt a szándékos tönkretételt leszámítva, h felvette az rtl logóját és kimerevítve kitette a tv-re a képet 24 órára (bár akkor a többi is beleégett volna, szal mondjuk, h egy 20 perces blokkot végtelenített, amiben viszont a logó végig ott volt), nem tudok más szituációt elképzelni a user hülyeségétől függetlenül, amikor egy fél óránként 6-8 percre eltűnő logó beég a képernyőbe. Azt persze el tudom képzelni, h egy hype az egész ügy és nem is létezik beégett tv, csak vmi baja van a Samsunggal, meg azt is, h a fent leírt módszerrel direkt tönkretette a tv-t, esetleg azt, h vmi miatt gyártási hibás a tv-je és az átlagnál hamarabb beégett neki, de az első esetet leszámítva túl valószínűnek egyiket sem tartom. Az én következtetésem tehát az, h ha egy reklámokkal fél óránként mexakított adás logója beleég a tévébe azért, mert rendszeresen azt a csatornát nézem, az nem elfogadható. Akár egyedi hiba, akár széria, az bizony garanciális kellene, h legyen.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
nagyúr
válasz jones965 #4911 üzenetére
Csak megerősíteni tudlak. Előny lehet a HD-Ready-nél, hogy azok a készülékek többnyire teljesen passzív hűtésűek, feleannyit fogyasztanak, mint a fullHD-s társaik, képminőségben sincs nagy difi, árban is kedvezőbbek. Szerintem a képátlóbeli különbség sokkal látványosabb, mondom ezt úgy, hogy én kifejezetten háklis vagyok a gyengébb képminőségre. Nem kevés ma még a HD-Ready sem, ugyanakkor van még hova fejlődnie a technológiának, úgyhogy én ezért sem invesztálnék nagyobb összegeket a fullHD-be. Inkább most egy jó HD-Ready középárszinten, 3-4 év múlva meg újra, szebbre, jobbra, fullHD-sre cserélni ugyanennyiért, vagy még kevesebbért.
Ismerősöm most vett Pio LX5090-et. Kérdőre is vontam, hogy vajon épelméjű-e ennyi pénzt kiadni egy TV-re, legyen az akármilyen jó is. Szerintem sokaknak baj van az értékrendjével. Ha megengedhetném magamnak sem adnék ennyit egy TV-re, de ráadásul közel sem engedhetem meg magamnak. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
jones965
Modder
Mindenféleképpen van különbség nem csak árban a HD ready, valamint a full HD között, hanem minőségben is.
De!
Nekem Hd ready 50" pioneer plazmám van, amit alkalmakként (idöhiány miatt) ugyancsak pio BDP LX-70A lejátszóval hajtok meg. És itt jön a lényeg: ha 1080p ,valamint 24 frame/sec-re állítom ( természetesen ha a forrásanyag is tartalmazza), igazából optimális nézési távolságból NINCS észrevehető különbség a két technológia között.
Megnéztem mind a kettő azonos méretű tv-t egymás mellett BD jelforrásról, és kb 1 méter távolságnál kezdett pixelesedni a kép a HD ready-nél. Tehát mindenki döntse el ,szüksége van-e full HD-re.
Ez csupán tapasztalati hsz akart lenni, nem pedig befolyásoló tényező a tv vásárlás előtt áló fórumtársak felé.Igazából nem is a te hsz-edre lett volna válasz, csak a tartalmi része miatt írtam ide a szubjektív véleményem.
-
szki
őstag
Ez a homár egy homály! A kommentek is hülyeségek.
Nekem is Samu plazmám van (PS50Q92H). Az RTL logo nem égett bele. A Minimax a sláger csatorna, akár napi 7 órát folyamatosan van a képernyőn a logoja. Nem égett bele, csak ghosting van. Ha utána mást nézek (szerencsére este 8-kor vége a meséknek), akkor 15 perc után már nyoma sincs a ghostingnak.
Persze a plazmámon nincs 100%-on a fényerő és a kontraszt, amit homáros vásárló vélhetően elfelejtett rendesen beállítani...
Meg kellene tanulni, hogyis kell a plazma TV-t használni (mod: pláne, ha új a TV).[ Szerkesztve ]
-
PartyNewl2
csendes tag
Hali
Nemrég találtam ezt a SAMSUNG PS-50A557S3F tipusú TV-t 290 e.-ért FULL HD 127.Plazma kicsit elgondolkodtam ugyanis vásárlás előtt állok és sztem meglepően jó ár ezért a tv-ért... vkinek van ien vmi tapasztalat segítség.
Tesztet is találtam róla az avforum.hu. -
DM-Fan
nagyúr
Azt viszont nem tudhatod, hogy hogyan használta a készüléket. Bemondásra elhiszed neki, hogy fél óra után beégett egy RTL-logó? Hát, akárhogy is szidják többen a Samsung-ot, de ennyire azért nem rossz. Nehogy elhiggyük már!
Beégett egyáltalán az a logó, vagy csak türelmetlen a tag és mindössze egy tartósabbra sikerült ghost-ról beszélünk? Mert ilyen még a Pana-knál is előfordulhat. Simán szoktam látni ismerősnél, akinek szintén Pana-ja van, hogy mik a TV-nézési szokásai, csak meg kell nézni a panelt sötét háttérnél. Előfordulnak ám a Pana-nál is permanens ghost-ok, amiktől igen nehéz megszabadulni, de azért pár nap/hét alatt meg lehet és ez szerintem az illető Samsungjánál is így lett volna, ha nem rohant volna vissza rögtön a boltba két hét után. Amúgy az RTL-logó kifejezetten erősen fehér lett az utóbbi év során (egyre fehérebb lett). Elbeszélgetnék a kiagyalójával kicsit, hogy gondolkozzon már el, hogy mit csinál.Hajlamosak vagyunk beleélni magunkat sorstársunk helyzetébe, de azért abszolút nem biztos, hogy ő is olyan fehér, mint a hó. Amúgy meg minden fórumon találkozhatsz ezzel a problémakörrel, hogy bizony a plazmák nagy része még ma is ghost-ol és hajlamos a beégésre. Aki ezt nem tudja elfogadni, az ne vegyen plazmát. Feltételezem, hogy - mivel az illető írása kikerült a panaszkodós honlapra - szokott netezni a srác. Egy ilyen drága készülék vásárlása előtt szerintem elvárható, hogy az ember tájékozódjék. Ha ezt megtette, akkor tisztában kellett legyen a probléma meglétével, illetve, hogy a Samsung erre hajlamosabb, mint mondjuk a Pana.
Alapjaiban egyet értek a mondandóddal és szerintem is elvárható 2009-ben, hogy olyan TV-t készítsenek, amin kompromisszummentesen lehet TV-t nézni, nos a plazmatechnológia nem feltétlen ez a terület, ebbe bele kell törődni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Igazad van. Ha 50"-os fullHD-t szeretnél, akkor érdemes még várni, mert most még elég magasak ezen TV-k árai. Az azonban tény, hogy a fullHD-nek csakis megfelelő forrásanyag megléte esetén van létjogosultsága. 1,5-2 méterről nézve pedig már 50"-nál is csekély az észlelhető minőségbeli különbség a fullHD és a HD-Ready technológia között. Kérdés, hogy megéri-e neked azt az ártöbbletet az, hogy ennyi csorbát se szenvedjen az élmény. Ha hosszú távra tervezel TV-t venni, akkor mindenképp várj még áresésre, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy bekövetkezik. 2007. év végén 270 eFt alatt nem kaptál normális 42"-os HD-Ready plazma TV-t, most ugyanilyen kaliberű készüléket 160 eFt-ért megkapsz. Hasonló árkategória-esés következett be a fullHD-s modelleknél is és ez a tendencia tovább látszik folytatódni az új modellek megjelenésével.
Get Moded!
-
Magnat
veterán
Én azért nem teljesen így látom ... ha a manualt végigolvasta és aszerint használta, akkor sztem jogosan várja el, h ne égjen be ... talán nem kellene olyan tévét gyártani, ami nem alkalmas arra, h tévét nézzenek rajta ... végtére is nem arról volt szó, h 6 órán át ment a monoszkóp műsorzárás után, mert a tag elaludt tévézés közben ...
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
nagyúr
-
Lacusch69
tag
válasz polgcsabi #4900 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy a hozzászólók közül hány látott már plazmatv-t áruházon kívül...
Nekem Pana TH-42PV80PA-m van, a szüleimnek Samu PS42A411-ese.
A Samunál valóban van néha GHOSTING (nem beégés!!!), főleg a korhatárkarikáknál, de egy pár órás "fehérmosás" megszünteti.
Azért annyit egy tulajdonostól el lehetne várni, hogy amikor észreveszi, legalább utána kérdez valahol: mi a teendő ilyenkor? Nem pedig megvárja, amíg beég... (Vagy az autóját sem viszi soha karbantartó szervízre???)
Az meg tök röhej, micsoda idióták is beírtak jónéhány balf@sz hozzászólást...Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
polgcsabi
aktív tag
Úgy látom más is megtalálta.