Hirdetés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
DEW3yl
tag
válasz werszomjas #5898 üzenetére
Nem, ez a táblázat általánosan igaz. Természetesen nem muszáj 70"-est venned, akkor sem lesz rossz a tévézés. Már csak azért is necces a 70-es, mivel nagyon kevés van belőle (így kapásból egyet se tudok). Panasonic-ból például a legnagyobb emberi árú az a 65"-es - ezt csak a 100"-es követi, de abból az árból egy 3CRT-s projektort is veszel minőségi vásznastól, hangcuccal együtt.
Egyébként ilyen méretben (50" fölött) nem igazán találsz már csak FullHD modelleket, mivel ekkora átmérőnél már nagyon is van értele annak a felbontásnak.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5898 üzenetére
4 méterre az 50"-os méret még simán jó, 5 méterre már érdemes lehet egyel nagyobb méretben gondolkodnod. Egy 58"-os, 2007-es Pana fullHD csúcsmodellt már millió forint alatt megkapsz, ami a mérethez viszonyítva (147 cm) már elég korrekt, bár szerintem ennyit nem szabad TV-re költeni és ha már ennyit ráköltesz is, akkor már érdemesebb lehet projektorban gondolkozni.
Az ár 50" fölötti méret esetében exponenciálisan nő, egy jobb 50"-os modellt viszont már 300 eFt-ból is megvehetsz, ennek szerintem nem éri háromszorosát az 58"-os.
Az LCD vs. plazma kérdésben az ízlés, a felhasználás köre és az elhelyezés is erősen befolyásoló tényező lehet, ezt neked kell mérlegelned. A felhasználási körödet figyelembe véve a mérleg nyelve az SD formátumok miatt billenhet enyhén a plazma irányába.
Get Moded!
-
Gergőke88
addikt
válasz werszomjas #5903 üzenetére
Szia!
Én két hete vettem egy ilyen tv-t a Media Marktba 120 000 forintért.
Tegnap még volt belőle.
Egyébként nagyon jó a tv, kábel tv-vel is nézhető a kép, a dvd képe pedig csodás. -
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5948 üzenetére
Még egy hete sincs, hogy szó volt erről:
Olvassunk vissza emberek, használjuk a keresőt légyszi!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5960 üzenetére
A garancia kérdése annak függvényében változik, hogy hol veszed a TV-t. A kisebb boltok (amik adott esetben szürkeimporttal dolgoznak) nem adnak pán-európai garanciajegyet, így a garanciális probléma esetén ki vagy nekik szolgáltatva, csak hozzájuk viheted a készüléket.
A legtöbb esetben ilyenkor fogják a TV-det és kiviszik oda (pl. Németországba), ahonnan hozták és ott (ha szerencséd van) javítják és vissza is kapod úgy 2 hónap alatt. Én ezért azt javasolnám, hogy a kisebb, nevesincs boltokat, illetve egyes nagyobbakat is (nem írok neveket) kerüld el messziről!
Ha biztosra akarsz menni, akkor vagy közvetlenül a Panasonic-tól vásárolsz (Panashop), vagy valamelyik nagyobb multitól (pl. MM, EW, STN, EDig), ahol ki lehet fogni korrekt áron ezeket a készülékeket. Ők kivétel nélkül adnak pán-európai garanciajegyet (mondjuk erre azért biztos, ami biztos mindenképp kérdezz rá a vásárlás előtt), amivel bármelyik Pana-szervíz készséggel foglalkozik a készülékeddel szerte Európában. Egyes multiknál van lehetőség arra is, hogy X összegért vásárolhatsz plusz 3 év jótállást, ami náluk érvényes (így lesz mondjuk egy 5 éves jótállási időszakod). Anno nekem is felajánlotta az EW, de én beértem a 2 éves Pana pán-európai garanciával.
Szerintem nyugodtan veheted a 42X10-est, ha belefér a keretbe. Bár nekem 42PX80-am is van és tökéletes a készülék és nagyon szeretem, de nem olvastam rosszakat a 42X10-esről, bár még nem láttam tes(z)tközelből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
válasz werszomjas #5963 üzenetére
sztem felesleges venni lejátszót az mkv az se fogja lejátszani vagy hülyeséget mondok?
én dvi-d hdmi kábellel nyomta rá a gépet, prémium minőségű tripla árnyokolású kábelt vetten, nagyon szép képet ad!P4
-
DM-Fan
nagyúr
Blu-Ray lemezek lejátszására a legalkalmasabb egy erre tervezett Blu-Ray lejátszó/PS3. Egyszerű, kényelmes, kompakt, kulturált megoldás. Ez már a DVD-korszakban is így volt, a PC sosem lesz teljes értékű DVD-lejátszó, mint ahogy Blu-Ray lejátszó sem, erre a célhardver - mint ahogy a neve is mutatja - mindig alkalmasabb és kényelmesebb.
Ha .mkv fájlok lejátszásáról van szó, akkor az már más tészta. Ezen fájlokat "mezei" Blu-Ray lejátszókkal nem tudod lejátszani (PS3-mal is csak előzetes átfésülés után). Tehát itt marad alternatívaként a PC, vagy a manapság nagy teret nyerő, mindenevő hardveres médialejátszók (Popcorn Hour, WD Media Player), melyek szabadon konfigurálhatók és többnyire jól működnek.
A PC-s lejátszás sem rossz, bár soktényezős a dolog: a látott minőség függhet a géped perifériáitól (CPU, RAM, VGA, HDD), valamint számolni kell a gép zajával, valamint azzal, hogy közben másra nem nagyon tudod használni (és más sem).
A PC-t leginkább HDMI -> HDMI csatlakozással célszerű a TV-hez kötni, ha nincs HDMI csatlakozó a PC-den, akkor maradt a DVI -> HDMI megoldás, ez alá ne add!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Tényleg a célhardver a legjobb választás mindenre, de a BD-k esetében lehet, hogy bizonyos esetekben jobban jársz a PC-vel. Ha van egy jó géped - amely elég közel van a tévéhez, akkor nem éri meg venni egy külön asztali lejátszót. Több szempontból is jó a PC: nem kell megírni a rip-eket, egyenesbe nézed, több formátumot lejátszik és naprakész. A videókártyához tartozó szoftvert tudod frissíteni és általánosan "barátságosabbak" az új technológiákkal. Ami tényleg zavaró lehet az a zaj, amit a gép produkál müködés közben, de ezt mindenki maga mérlegeli. Ha pédául eddig monitorról néztél filmeket, akkor nem lesz semmi gond.
Ha az asztali lejátszók mellett döntesz, akkor megéri szerintem a PS3 mellett dönteni. Igaz kicsit drágább, mint egy jó BD lejátszó, de ez az egyik legjobb a piacon: HDMI és digitális audiókimenet, Ethernet csatlakozás - BD Live-hoz elengedhetetlen, Play Station Store-al könnyen nézhetsz trailereket és játékbemutatókat, valamint demókat is játszhatsz. Ezeken kívül naprakészség tekintetében vitathatatlanul ez a legjobb, a rendszeres software és firmware upgrade-k miatt. Egyedüli hátránya az ára mellett az, hogy kicsit nagyobb és hangosabb mint egy stand alone player. Egy távirányító vásárlása is még ajánlott.
Összefoglalva szerintem a legpraktikusabb egy BD-s, HDMI kimenetes laptop - ha esetleg épp hordozható számítógép vásárlása előtt áll az ember - vagy egy PS3 Blu-Ray filmek nézésére. Ha a lemez nem szükséges, akkor pedig az említett médialejátszók - a WD esetében figyelembe véve a DTS képtelenségét.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #5970 üzenetére
Jó választás, mindennapjaim hű társa ez a típus. Csak jót tudok róla mondani így lassan másfél év használat után.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz werszomjas #5973 üzenetére
Hosszú idő után okoz különbséget. Négy fokozat közül tudsz választani: Ki, sötét, közép és fehér - a ki a feketét, míg a fehér a legvilágosabb szürkét jelenti. Ezt a Menu>Beállítások>Oldalpanel pont alatt találod. A fekete a legideálisabb abból a szempontból, hogy ilyenkor használódnak az ebbe a részbe tartozó pixelek, de huzamos használat mellett - ha mondjuk mindig 4:3-ban nézed a tévét és sokat is - akkor ideálisabb a sötét pozícióba állítani, mivel így mintegy átlaghasználatot generálsz és előreláthatólag hónapok után se lesz különbség.
A Viera Link gombbal más CEC-es (pl. Anynet, Bravia Theater Link, Simplink) készülékeket tudsz írányítani a tévéd távirányítójáról. Természetesen teljesen zökkenőmentes kapcsolat csak a Panasonic termékekkel garantált, de más gyártók készülékeivel is szokott müködni, ám erre semmi garancia. Gyakorlati példa: a tévé távirányítójával bekapcsolod a tévét, átváltasz a házimozi rendszer bemenetére, bekapcsolod a DVD lejátszót és elindítod a lejátszást.A 4:3-as témához csak annyit tennék még hozzás, hogy szerintem próbáld ki egy ideig valóson, mert hamar megszokod és nem fog idegesíteni és a tévének is jobb - az említett csíkok nemléte miatt.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
DEW3yl szinte mindent leírt erre vonatkozóan, még azzal egészíteném ki, hogy azért is legcélszerűbb a full fekete oldalcsíkokat használnod, mert ekkor a legkisebb a TV fogyasztása is a 3 opció közül, ugyanis a sötét tónusok megjelenítése esetén izzik fel legkevésbé a gáz, ekkor veszi fel a panel a legkisebb teljesítményt.
Attól függetlenül, hogy fekete oldalcsíkot állítasz be még megfigyelhető a ghosting: ha egy fél órányi 4:3-as kép után sima fekete képernyőre váltasz, akkor látni fogod, hogy meddig tartott a 4:3-as kép és hol volt az a terület, ahol csak a fekete csík látszott. Ettől nem kell megijedni, pár perc teljes képernyős változó képtartalom után újra homogén lesz a paneled.
Get Moded!
-
pentium4
senior tag
én a 42-esen panamon a valós képbeállítást használom, egyáltalán nem torz a kép, 16:9nél egy kicsit szétebb húzza ott már látható a torzulás, de a 4:3 olyan idegesítő hogy csík van a szélén, még ha fekete is!
ennyire ne legyél finnyás, nyomjad valósba a beállítást és kész, 1 hét alatt megszokod!P4
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #6075 üzenetére
Természetesen itt sem mellékes a kábel hossza, a végtelenségig nem lehet növelni, azonban mivel itt digitális jel meg a HDMI kábelen, jóval kisebb jelentősége van a kábel hosszának és árnyékoltságának, mint az analóg jelátvitelnél.
Ettől függetlenül, ha nagyobb távra akarod vinni a jelet, nem árt jó minőségű, kellően árnyékolt HDMI kábelt vásárolnod. Lehetőleg ne legyen 10 méter fölötti a kábel hossza.
Get Moded!
-
polgcsabi
aktív tag
válasz werszomjas #6077 üzenetére
Nekem van ilyen kábelem 5m-es is meg 10m-es is sőt még próbáltam a 15 m-est avval se volt a panának semmi baja csont nékűl átment a 1080p-s jel! Talán DTS HD hanggal kikéne próbálni mert azt még nem tettem meg (lehetőség hiányában)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #6638 üzenetére
Gyakorlatilag mindegy, egy a lényeg: mindenképpen Category 2-es legyen és semmiképpen ne legyen sokkal hosszabb, mint ami maximálisan kell. Ha ez megvan, akkor azt vedd, ami így a legolcsóbb.
Itt is nézz szét:
Get Moded!
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz werszomjas #6669 üzenetére
Valószínű hogy a dvd lejátszó hdmi kimenete adta meg magát, le kéne próbálni egy másik TV-n is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #6669 üzenetére
Ha a TV-vel nincs gond más bemeneten (értsd: SCART, RGB, RCA, S-Video, analóg tuner), akkor nagy eséllyel a DVD-lejátszó lesz a ludas, de azért jó lenne kipróbálni egy másik HDMI-kimenetes eszközzel (másik DVD/Blu-Ray lejátszó, konzol), hogy arra mit lép a TV. Vagy esetleg egyszerűbb, ha a DVD-lejátszódat viszed át valahova, ahol rá lehet dugni egy HDMI-bemenetes TV-re. Több esélyes a dolog, ki kell próbálni, de nem hinném, hogy mindhárom HDMI bemenet egyszerre pukkanna el a TV-ben, max. valami vezérlőegység, egy első körben inkább DVD-lejátszóra tippelnék.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz werszomjas #7370 üzenetére
Nehéz lenne látnod a különbséget, mivel a TV-d natív felbontása 1024x768, így a 720p anyagot is lefelé konvertálja a TV-d (1280x720 -> 1024x768), illetve az 1080p anyagot is (1920x1080 -> 1024x768), tehát a kisebb felbontású anyag (720p) felbontása is nagyobb, mint a TV-d natív felbontása. Ezért nem látod a különbséget, szóval neked bőven elég mindenből a 720p verziót beszerezned. Az 1080p mellett esetleg az szólhat, hogy bizonyos esetekben nem csak a felbontása, de a bitsűrűsége is nagyobb, így talán jobb képminőséget képes produkálni és nem blokkosodik annyira, de ez ritka, többnyire az ilyen anyagok közt csak felbontásbeli eltérés van. Láttam már olyan 1080p anyagot, ami rosszabb volt a 720p verziónál. Vigasztaljon a tudat, hogy átlag 2-2,5 méteres nézési távolságról egy fullHD panelon sem látnál különbséget a két forrás között.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest