Aktív témák

• DEW3yl

tag

válasz zack #7098 üzenetére

Mindenképp a 720p. Ha van lehetőség rá az interlaced-et hanyagolni kell.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

• lugosi

MODERÁTOR

válasz DM-Fan #7091 üzenetére

Szerintem majd azt csinálom, hogy amikor már közeledik a gariidő vége, és esetleg eladnám a cuccot, akkor szervizeltetem. De az is lehet hogy nem. Egyelőre nem fűlik hozzá a fogam hogy felfordulás legyen, ne legyen tv a szobámban, stb. Szóval egyelőre ráhagyom. Pl elvitetem szerelni mielőtt elmegyek nyaralni majd, mekkora ötlet, hehe. Remélem a szervizes nem akkor megy nyaralni :DDD

• zack

nagyúr

Megkérdezném tőletek is...melyik képmérettel járok jobban XBox360 esetében? A 720p-vel vagy az 1080i-vel? :R A tv tudja mind a két felbontást. :K

Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

• Mike1223

csendes tag

válasz oalex #7093 üzenetére

Halihó!

Tx-p42g10e-m van, mert erre volt keret, sok mérlegelés után.

A kábel tv-t és a Mónika showt, csak példaként mondtam, mert nincs is kábeltévém. :) Remélem senkit sem bántottam meg.

Hagyományos értelemben vett tv adásokat a műholdas Digi tv-ről nézek. Hát ott eléggé látszik, hogy a Digi-nek még van hová fejlődnie. Pillanatnyilag Magyarországon a Hello HD talán az egyetlen aki igazán jó minőségben szolgáltat, de nagyon drága. (Nekem.) Úgyhogy várom dec. 1-ét mert állítólag itt a környéken akkor indul a dvb-t sugárzás.

Igazából a szép nagy tv-t azért vettem, hogy filmeket nézzek. Ehhez egy Popcorn Hour-om van, aminek a kimenetén eleve 1080p megy a tv-re, tehát azon nem kell a tv-nek semmit állítgatni. Nem próbáltam ki hogy ha a Popcorn az eredeti felbontásban adja ki a jelet akkor a tv hogyan skálázza fel, mert a Popcornnak nagyon jó az összes tesztje, de ha lesz egy fél napom akkor lehet hogy még ezt is megpróbálom.

A hagyományos adásokról még annyit, hogy sajna a Digi tv beltérijének összesen egy scart csatlakozó jelenti a technika csúcsát, és nagyon látszik a különbség a csatornák és az adások között is. De a tv úgy gondolom jól teljesít itt is, mert a kép kimondottan élvezhető, Persze azért ilyenkor túl közel nem ülök.

DivX-ről annyit, hogy itt is a forrás nagyon lényeges. Igényes film jól néz ki. Valami szutyok, amit bélyegkép méretűre zsugorítottak és agyon tömörítettek az borzalmas tud lenni. De akkor is ha máshol nézi az ember.

Szerintem ezzel a tv-vel jól jársz, a többit meg Neked kell próbálgatással kitalálnod. :) De azt már nagy élvezettel csinálja az ember.

Mike

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz DM-Fan #7095 üzenetére

köszönöm a részletes válaszokat.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7093 üzenetére

Alapvetően rettenetesen túlreagálod ezt a kérdést, ezt nem lehet csak és kizárólag fórumokból megtanulni. Ha megveszed a TV-t és előtted lesznek a beállítási lehetőségek és látod, hogy egyes értékváltoztatásnál hogyan reagál a kép, neadj' isten még egy kalibrálólemezt is használsz, akkor sokkal gyorsabban és egyszerűbben megérted a dolgot, felhasználva azokat az ismereteket is, amiket fórumokról összeszedtél.

Az upscale-t is túlragozod: ha 1080p-t küldesz a fullHD panelos TV-nek, akkor az már értelemszerűen nem konvertál sehova sem. Célszerű ilyen formában ráküldeni a jelet éppen ezért. Kivételt képez ez alól, ha a kiszolgáló készülék nem tudja ezt (pl. HDMI-kimenet nélküli DVD-lejátszó), vagy ha a kiszolgáló készülék rosszabb minőségben végzi az upscale-t, mint a TV. Erre biztos megkérdezed, hogy de honnan tudni, hogy a TV jobb minőségben végzi-e a dolgát, mint a kiszolgáló készülék. A válaszom erre is az, hogy onnan, hogy kipróbálod. Elméleti síkon ezt nem lehet eldönteni. Ha úgy találod, hogy szebb képet kapsz a HDMI-kimenetes lejátszóddal úgy, hogy 1080p-re skáláztatod vele a DVD-képét, akkor úgy használod. Ha pedig úgy találod, hogy simán 576i-t küldve a DVD-lejátszóból HDMI-n keresztül a TV jobb munkát végez az 576i -> 1080p gyártásban, akkor meg úgy használod. Ennyire egyszerű.

Én a PS3-mamat egyértelműen 1080p-ben járatom és még soha semmi gondom nem volt azon játékokkal sem, amik csak 720p-ben futnak. A PS3 ekkor átvált, a TV meg elvégzi a dolgát a natív képfelbontás létrehozásánál. Nem érdekel hogy csinálja, amíg gyönyörű képet ad.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• ham_

tag

válasz Mike1223 #7086 üzenetére

Speciel a Mónikasó nálam analóg kábelen magasan a legjobb képminőségű adások közé tartozik :) (bár a filmek, meg más adók képe is ilyen lenne, de sajnos általában sokkal rosszabb)

• oalex

senior tag

válasz Mike1223 #7086 üzenetére

w/b high R = világospiros részek fehéregyensúlya
    w/b high B = világoskék részek fehéregyensúlya
    w/b low R = sötétpiros részek fehéregyensúlya
    w/b low B = sötétkék részek fehéregyensúlya
    Gamma = gammagörbe váltása (S-görbe/20./2.2/2.5)

Na itt kuszálok, mert nekem ez már magas. Pedig tényleg meg akartam tanulni. Majd utána olvasok valahol a témának. Amit Ö írt, az, hogy a színeknek csak a saturációját (saturation, nem tudom, hogy magyarul ezt hogy hívják, talán telítettség) lehet állítani.

A többi résszel tisztában vagyok és egyet is értek, már mint a túl sok állítás sem jó.

Te melyik G10-et vetted? Örülök, hogy elegedet vagy, mert én is ilyet szeretnék. SD minősége milyen (sima tv adás, Divx)?

Amúgy akartam már kérdezni, hogy a Up-scalet hogyan oldjátok meg, hogy ne végezne dupla munkát a két külön készülék. Arra gondolok, hogy az WDTV vagy egy Sat-vevő vagy akár Xbox is fel növeli a képet ha az van beállítva neki, hogy TV:1080p tud. De aztán gondolom, hogy erre maga a TV is képes és ha már ilyen drága akkor feltételezem, hogy mind ezt jobb procival végzi. De ha már egyszer az xbox is up-scalel (540p==>1080p) akkor a TV már nem fog? Hogy is van ez?

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz Seb3s #7087 üzenetére

Leginkább az avforums-ot olvasom mert rengeteg a tulajdonos és az első kézből kapót infó.

Az érintett LG (50ps8000) linkje: [link]

Mindenképpen olvasd végig. Sőt kezd a közepétől, mivel az elején még csak a megjelenésről hablatyolnak, aztán idővel jön a fekete leves. De mint tudjuk nincs olyan készülék ami 100% még a Pio sem.

• DM-Fan

nagyúr

válasz lugosi #7083 üzenetére

Látod, mondtam, hogy a táp tekercsével van a baj. Mondjuk ebben nem hiszek, hogy ha kicseréli is ugyanolyan hangja lesz, mivel jópár Pana plazmával szembesültem már (többek közt az enyém is ilyen), amelyeknek 0, azaz nulla hangja van bekapcsolt állapot mellett, akármilyen képmegjelenítés és beállítás mellett. Arra meg, hogy az elhelyezés akusztikailag erősíti a zizegést azt mondom, hogy na pont ezért nem szabadna egyáltalán zizegnie, mert akkor akárhogy is helyezed el, nem erősödik fel.

Ha végülis ki tudsz egyezni a hangjával és nem zavar, akkor lehet, hogy tényleg nem érdemes megbontani a készüléket, kicserélni erre nem tudom, hogy kicserélik-e. A 3 napos cseregarancián belül 100% lett volna, de azon gondolom már túlvagy. Szerintem nem olyan mérvű hiba, hogy érdemes lenne a cécót végigcsinálni vele, bár biztos, hogy engem is idegesítene, mert eléggé vájt (zenész) fülem van.

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7079 üzenetére

Na, Mike1223 kolléga megelőzött, szóval nem tudom miről beszél a srác a másik - általad olvasott - fórumon, de a G10-nél a lent leírtak szerint tudsz állítani mindent, ezzel magam is szembesültem, mikor állítgattam az általam kipróbált példányt. Szóval emiatt ne aggódj!

A G10 G15 közti különbséget szintén leírták előttem.

Get Moded!

• rferenc

csendes tag

válasz lugosi #7084 üzenetére

Ez az Eco mód minden új (2009es) plazmanal jelen van? Vagy csak a drágább tv-k tudják?

• Seb3s

tag

még annyi az ir-ről, hogy csak pár másodpercig látszik.

Tough ain't enough.

• Seb3s

tag

válasz oalex #7067 üzenetére

Hol találtad ezt a fórumot? Annyira csábító pedig a +10centi átmérő (lemértem és 2.70ről nézzük majd barátnőmmel) meg a thx beállítás. trusted-en én is olvastam a IR-ről de azt írta, hogy főleg az első 100 órában kell vigyázni, csak fekete háttér előtt látszik egy kicsit és nem is zavaró. Most jönne az, hogy élőben kellene látni...

[ Szerkesztve ]

Tough ain't enough.

• Mike1223

csendes tag

válasz oalex #7082 üzenetére

Halihó!

A g10-en a "Kép" menü "További beállítások" részében az alábbi menüpontok vannak:

w/b high R = világospiros részek fehéregyensúlya
    w/b high B = világoskék részek fehéregyensúlya
    w/b low R = sötétpiros részek fehéregyensúlya
    w/b low B = sötétkék részek fehéregyensúlya
    Gamma = gammagörbe váltása (S-görbe/20./2.2/2.5)

Szóval igenis lehet állítani a fehéregyensúlyt

De szerintem egy tv-n ha fehéregyensúlyt kell állítgatni, akkor már eleve baj van. Egy kicsit túl van lihegve mostanában a sok szuper lehetőség a tv-k és más elektronikai eszközök kapcsán is. A túl sok beállítás leginkább arra jó, hogy a gyanútlan (és hozzá nem értő) tulaj jól elállítsa a készüléket és aztán szőrnyűlködjön, meg hogy több pénzt lehessen elkérni a készülékért :).
    Példaként: Fixa ideáim egyike, hogy egy igazán jó erősítőn van egy bekapcsoló gomb meg egy hangerő potméter. Nem több!
    A hangforrás legyen tökéletes és az erősítő azt adja vissza ami a felvételkor elhangzott. Kész!

Ugyanez a TV-re is igaz (lenne). Természetesen amikor valami ocsmány forrásból alacsony színvonalú képet nézünk a nagy, szuper, új, drága stb... tv-n mint pl. kábeltévéről a Mónika show, akkor azon nincs mit állítani mert sohasem lesz szép a kép. Mert már a forrása rosz minőségű. (Mármint a kábelszolgáltató miatt.) Ha pedig továbbgondoljuk a dolgot, akkor jön az hogy ahány féle valamit nézünk, annyi féle beállítás kell majd. Akkor állítgatom a menü 52 beállítását egyfolytában? Nem.

Természetesen a tv elhelyezésétől meg a tulaj izlésétől függően lehet állítani fényerőt, színtelítettséget, stb.

De mégegyszer: a túl sok "fícsör" egyszerű parasztvakítás. Egy tv az ne főzzön ebédet, viszont legyen gyönyörű a képe. A g10-é az. Ezt nem valami tesztből tudom, hanem tapasztalat. Tegnap este elindítottam a "Planet earth" egyik részét nagyfelbontású forrásból, csak mert kiváncsi voltam milyen lesz a képe, aztán nem tudtam kikapcsolni, amig vége nem lett. Pont.

Természetesen más tévéknek lehet ugyanilyen szép képe. Azt nem tudom, mert azokat nem nézem. De a g10-ről szivesen írok tapasztalatokat ha valaikt érdekel (még ennél is hoszabban).

Uff én beszéltem!

Mike

• shez

tag

válasz oalex #7077 üzenetére

..., valóban csak 1 év, plusz 1 év munkadíj nélkül. Ezt nem értem? miért tér el a különböző boltokban...

Ez azért van így mivel mindenki az árat nézi. Olcsóbban tudják adni rövidebb garanciával. A garanciális feltételek részleteit csak kevesen nézik meg. Az a lényeg hogy minél olcsóbban meglegyen a nehezen kiválasztott TV, fényképezőgép, notebook sbt...
    Sok esetben saját szervizt tartanak fent ezek az cégek, és ha nem tudják javítani ott akkor kiküldik külföldre garanciális javításra. Még így is nagyon megéri nekik mivel nagy forgalmat generál az alacsony ár.
    És még ez a jobbik eset. Olyan cégek is vannak ahol csak az ügyfélszolgálat a magyar minden más kölföldön van - így a garancia is. Ilyen esetben ha beviszed garanciáztatni a hivatalos magyar Panasonic szervízbe nem valószínű hogy vállalják a javítást csak ha kifizeted.

...a linkelt oldalon mi a különbség az első 2 év (jótállás) és a harmadik és (ingyen javítás, ingyen alkatrész) között?...

Erre mondtam, hogy fel kell hívni őket, mindenképp megér egy telefont. Mielőtt megrendeled vagy elindulsz megvenni akkor kérdezd, ha már a boltban vagy úgy is elhozod. :K

[ Szerkesztve ]

• lugosi

MODERÁTOR

válasz lugosi #7083 üzenetére

Annyi még, nem tudom írtam-e, hogy ha az eco üzemmódot kapcsolom (be), akkor erősödik, ha ki, akkor nagyot esik a hang. Bár még agyalok a dolgon, van rá 2 év garancia.

• lugosi

MODERÁTOR

válasz lugosi #7033 üzenetére

Hello DM!

Kijött a szerelő, elég korrekt volt (kb 20 percen belül kint volt ahogy hívtam), megnézte, és azt mondta hogy ha kicserélik a tápot, ennyi hangja akkor is lesz. Plusz pont úgy van elhelyezve a készülék, hogy akusztikailag pont erősíti a zizegést. Én elfogadom ha szerinte mint szakember szerint ez a szint teljesen normális.

• oalex

senior tag

válasz KTTech #7046 üzenetére

További infó a szín állítással kapcsolatosan:

You can calibrate greyscale in the service menu, and you can adjust the 'colour' control (saturation), but there's no CMS.

Lehet nektek ez többet mond mint nekem.

• Poplacsek

senior tag

válasz oalex #7079 üzenetére

Nagyon leegyszerűsítve:
    G10 + VIERA CAST internet-szolgáltatás és DLNA + multituner = G15
    G15 + THX-tanúsítvány + 24p "Smooth Film" = V10

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz DM-Fan #7078 üzenetére

Köszi.

DM ne haragudj, hogy ezzel fárasztalak, de én még mindig nem értem. A másik forumon írogatok egy sráccal és most ezt kaptam válaszúl. Mikor neki is be linkeltem az általad említett tesztet.

"No-one's wrong - he is reviewing a G10E, which has different firmware, and even then that's not a colour management system - those controls are for setting the greyscale and gamma."

Most akkor mi van? Engem csak azért érdekel a dolog (és ezért firtatom), mert tanulni akarok. Már 99%, hogy a 46G10 lesz.

Tényleg G10 G15 közti különbséget te sem tudod?

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7077 üzenetére

Sima, erre alkalmas (tető)antennával tudsz fogni egyes földfelszíni HD-adókat, ha a TV-d tudja a DVB-T-t.

Get Moded!

• oalex

senior tag

válasz shez #7071 üzenetére

Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet erre, valóban csak 1 év, plusz 1 év munkadíj nélkül.
    Ezt nem értem? miért tér el a különböző boltokban, meg kérdeztem, hogy Magyar e, azt mondták, hogy.

1éve garival azért nem szívesen vállalom be. Akkor már inkább többet fizetek.

Arra a kérdésemre nem válaszoltál, hogy például az általad linkelt oldalon mi a különbség az első 2 év (jótállás) és a harmadik és (ingyen javítás, ingyen alkatrész) között?

Ha már itt tartunk. El tudná nekem valaki mondani, hogy milyen/hogyan lehet ingyen HD adást fogni kis hazánkban? Sajnos UPC direct van és azon biztos nincsen ilyen. Viszont be van kötve Fibernet (ingyen, mert el felejtették ki kötni), de szerintem azon sincs alapból HD adás.

Esetleg valamilyen plusz vevővel mit lehet befogni?

A föld-felszíni adás az mit jelent? Kábel vagy antenna?

• HoryThePooh

aktív tag

válasz shez #7074 üzenetére

:Y :DD :))

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

• DM-Fan

nagyúr

válasz shez #7074 üzenetére

Jáj, ez azért nagyon nem tükrözi a teszt valódi mondandóját. Aki nem tud angolul, az így járt. :)

Get Moded!

• shez

tag

válasz DM-Fan #7073 üzenetére

Ha valakinek gyengébb az angolja akkor itt a hivatkozott teszt "google fordítása" ha már egyszer olyan kedves hogy lefordítja nekünk?
    :C
    A lefordított G10 teszt

[ Szerkesztve ]

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7061 üzenetére

Látom, közben már más is írta, de az általad linkelt youtube video kommentjei közt pont az a legfelső, hogy egy sima firmware-frissítés minden általad említett gondját megoldja a G10-esnek:

"Guy's this problem is due to incorrect HDMI handling. a simple software update fixed it. request one form your locale Panasonic service partner."

Egyébként a problémáról már több helyen lehetett olvasni és rögtön a Pana kommentálta, hogy semmi gond, kész van az új firmware, sőt, az újabb TV-k már gyárilag azzal jönnek. Ez a 70%-30% arány meg marhaság, sehol nincs ilyen meghibásodási ráta, még az LG-nél sem.

Amúgy meg amit beidéztél is egyértelműen a G10 irányába mutat, HD-anyagra és játékra sokkal inkább alkalmasnak írják, mélyebb a feketéje, kevésbé ghost-ol, kisebb az input lag-ja, mint a PS8000-nek. Azt meg, hogy SD-ben az LG leverné kötve hiszem, láttam mindekettőn DVD-t futni ugyanarról a lejátszóról. Első körben nekem az tűnt fel, hogy alig látok különbséget, második körben meg nekem a Pana színei egy árnyalattal jobban tetszettek, de vakteszten még úgylehet ezt is elbuknám, szóval akkora difi koránt sincs, mint ahogy azt egyesek beállítják.

Miért is ne lehetne RGB-t állítani a G10-esen?

Panasonic G10 test

"I have also changed the colour balance with the RGB setting option; partly to eliminate the minor green push in the picture; partly to get color temperature and gamma right. The process was a little difficult because I could only control red and blue, not green. You can see the results in the table above."

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• Moon70

tag

Régi indián közmondás: minél több fórumot látogatsz és hozzászólást olvasol, annál nehezebben döntesz az adott áru megvásárlása mellett ! :)

• shez

tag

válasz oalex #7070 üzenetére

Ha mindkét esetben 3 év a garancia és magyarországi, akkor persze, hogy az olcsóbb. Pl.: itt 30e a különbség. Fel kell hívni őket és megkérdezni.

Panaclub
    Edigital

Ha viszont már van 1-2 év különbség, akkor lehet, hogy jobban jársz a hosszabb garanciával. Ahol feltünően olcsó a cucc ott általában csak 1 év a garancia esetleg a 2. évben munkadíjat nem számolnak. Mindenképp kérdezd meg mielőtt elindulsz megvenni. Nekem már romlott el tévém (2-év) után úgy, hogy komplett elektronikát kellett cserélni igaz nem Panasonic volt.

• oalex

senior tag

válasz shez #7069 üzenetére

Nem tudom, hogy mit jelent igazából:
    2 év teljes-körű garancia
    +1 év díjmentes szerviz (mind az alkatrész, mind a javítás ingyenes)

Mármint, hogy mi a különbség a tejleskörű és a "mind az alkatrész, mind a javítás ingyenes" közt.
    Minden esetre nekem nem ér meg plusz 60e az a plusz 1 év.
    2év hivatalos gyárival 320e, náluk meg 380e a 2+1 :F, pofátlan.

Edit: ja a 46G10-ről beszélek.

Tényleg a G10 és G15 közt mi a különbség? Persze utána tudok nézni, csak hátha valaki kívülről fújja. Köszi.

[ Szerkesztve ]

• shez

tag

Szerintem ha jó helyen veszed akkor valószínűleg 3 év teljes körű garanciát kapsz rá például itt: Panaclub. Ez azért elég megnyugtató. Feltétlenül kérdezz rá mielőtt megveszed hogy hány évet adnak rá. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen nagy gyártó mint a Panasonic nem ismerné el a hibát ha az valós, és nem javítaná ki ingyen ha az a garanciális időszakban jelentkezik. Ha például zúgás jelentkezik egy hibás tekecs miatt ami téged zavar éjszakánként tévézés közben akkor ki fogja cserélni a hibás tekercset vagy a tápot és kb. ennyi. Ha zúg akkor zúg ezt elég nehéz nem elismerni.

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

A saját dogámba dőltem. Végig olvastam a PS8000 fórumát is és azzal még több nyavalya lehet. Táncoló pixelek, zöld kép zaj, nem fogok rajta játszani, de a IR mégis erős (nem beégésre gondolok, csak olyan, hogy a ürge bekapcsol a BR és annak a logo a boot-olásik ott van 1 percig és mire a filmre vált még pár másodpercig ott marad a képen halványan). stb.

Vissza az egész marad, a 46G10 :)) Hosszútávon sokat jelent a jobb feket. Zúgást meg vagy kifogom vagy nem, de úgysem csendben nézi az ember. Ha meg nagyon el durvul akkor ott a 2 év gari (gondolom ilyen esetben is lehet azt érvényesíteni).

Rohadt bőség zavar tehet az egészről. :O :O :O

• oalex

senior tag

válasz todie #7062 üzenetére

Hoppá, azt nem is láttam. Köszi. Így mindjárt más :))

Tényleg a új firmware ezt már javítja. Marad a zúgás. ;]

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz DM-Fan #7052 üzenetére

Egyébként ilyen formában ez sem igaz, mert a G és V sorozatú Pana-knál is állítható külön az RGB komponensenként.

Segítenél ebben. Kicsit próbáltam átunna érdeklődni és eddig mindenkitől azt a választ kaptam, hogy a színt nem lehet a Panákon, még a G sorozaton sem állítani.

"The G10 and V10 also lack the colour management system. The greyscale can only be done in the service menu, which is a bit fiddly apparently"

• bokrosolajos

őstag

válasz Gyick #7060 üzenetére

Plazmatévéknek nincs konstant fogyasztása ellentétben az LCD-vel.
    Ha pl az Alien sorozatot nézegeted, kevesebből kijön, mint ugyanakkora LCD :)

Nem vagyok szakértője a témának, de plazma gyártók nem szívesen adnak meg ilyen értelmetlen adatot, hiszen tól-ig érték lenne helyes, de az is milyen időarányban? :C

Valami hasonló, mint az autóknál a vegyes fogyasztás, ami meg van határozva milyen arányú, célszerű lenne LCD/plazma tévék esetében is

Persze, ha hülyeségeket fecsegek mondjátok meg, okosat sosem árt tanulni! :K

• Poplacsek

senior tag

Best Choice: 50PS8000. + az árkülönbségen vehetsz egy szuper Blu-ray lejátszót + BT fülest + jópár filmet :-) Kár, hogy a 60PS8000 több mint duplájába kerül....

• todie

tag

mondjuk az altalad linkelt youtube video kommentjei kozt ott az ok es a megoldas is. szofterhiba, frissites es el is tunt az ugralas.

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz Poplacsek #7054 üzenetére

Úgy néz ki, hogy mégis találok valami plusz pénzt és így elérhetővé válik számomra is a felső kategória. Így a fókuszom a Panasonic 46G10 ill. az LG 50PS800.
    Majdnem egy árban vannak, az LG kicsit olcsóbb talán.

Majdnem egyértelműen a Paná-t választottam volna, de...
    Igen, igen tudom, hogy nem reprezentatív a fórumokon készült statisztikák, de engem mégis baromira elbizonytalanított a Paná-ban mire végig olvastam az itt található hozzászólásokat, a szavazásról nem is beszélve (30%meghibásodás, 70% a jó), még ha csak a negyed igaz is akkor is lesújtó.

Tényleg érdemes végig olvasni a hozzászólásokat, a leggyakoribb probléma a "kép-rezgés/ugrálás" bizonyos jelek mellet és többnyire úgy, hogy más TV készüléken próbálva nem volt velük semmi gond. Ami még ijesztőbb, hogy a legtöbb tulajnak csak néhány hét után jött el a probléma. Van ott olyan (nem is egy ember) aki kicseréltette és az újjal is ugyan az lett.

Itt egy videó a problémáról. leginkább HD médiáról (WDTV, Xtremer, stb). rá küldőt jeleknél jelentkezik. 1080p 60/50 hz

És itt csak G10 tulajokról van szól.

DM, nem mérvadó a PH fórum a G sorozatra meghibásodás miatt, itt nagyon kevesen tudják megfizetni az árát. Csak próbáld meg összeszámolni, hogy hányan írták, hogy G-st vettek.

Egyszóval én egyre inkább az LG felé hajlok, az meg csak hab a tortán, hogy SD megjelenítésben (amiből a legtöbb lesz 70-80%) a legtöbben (akik egymás mellet próbálták a kettőt) az LG-re szavaznak.

Tényleg éjjel nappal ezt a témát kutatom újonnan és ha valahol, felmerül a két készülék összehasonlítása, akkor tipikusan az állábihoz hasonló véleményeket hallók. Természetesen átlagolni is tudok (azaz mínusz az fanatikusok és az örök panaszkodok is):

"Both have a few pros and cons, I saw the G10 and PS8000 (50") side by side and noticed the following.

The G10 has better black levels, and is more resistant to image retention, input lag is also technically lower but I think it's negligible for all but the hardcorest of hardcore gamers! I'd choose the G10 over the PS8000 for gaming. The PS8000 also had a bit more picture noise than the G10, but I wouldn't make an issue of that unless you were sat really close.

Otherwise though, the PS8000 has the THX preset, which is great for movies (a little dim for day to day viewing I think), and if you want to take that to another level you have all of the calibration controls available to you, so you can get accurate colour and gamma which can't be achieved on the G10 at all (greyscale can be very good on the G10 if you break into the service menu). Processing on the LG is also a little better so you get what I thought was a slightly better SD picture. I'd take the LG for general SD viewing.

So, for gaming the G10 is the best choice in my opinion, and the LG for general SD viewing. For movies they both have their own pros and cons and you need to think about what you want."

Mint írtam ez csak egy vélemény és nem az etalon, de kb. ehhez hasonlókat olvasok mindenűt. És mind kettőnek meg van a maga baja (bele értve a meghibásodásokat is).

[ Szerkesztve ]

• Gyick

őstag

Valaki megtudná nekem mondani hogy egy Samsung ps 42c62h plazmának menyi a fogyásztása?Hiába nézem a dokumentumait nem találom benne.Körülbelüli érték is jó

• DM-Fan

nagyúr

válasz Henry06 #7058 üzenetére

Elsődlegesen az 42X10-et és a 42B450-et ajánlanám. Az X10 mellett szól a teljesen folyamatos 24p megjelenítés a megfelelő pulldown alkalmazása miatt. A foszforlag miatt nem kell aggódnod, nemigazán jellemző már, és a ghosting-gal/beégéssel sem lesz sok gondod, ha eleinte odafigyelsz a TV bejáratásakor.

Get Moded!

• Henry06

tag

Nekem nincs még hdtv-m, ezért jelenleg 3 plazmán gondolkodok(aztán majd karácsonykor megveszem:)
    Panasonic TX-P42x10e
    Samsung PS42B450B1WXXH
    Samsung PS42B430P2WXXH
    Majd kitalálom hogy melyik legyen az, csak egy a fontos ne legyen Green ghosting! Remélem ez a hiba már a 0 felé közelít, ezeknél a tv-ék-nél.
    Lg vel kapcsolatban, nekem ha volt tőlük terméken az vagy gyengus volt, vagy egy nagy ....r:) Viszont ez évekkel ezelőtt volt, azóta csak ámulok bámulok hogy mennyire frankó tv-ket raknak össze, legalábbis élőben nagyon király képük van, jó dizánjuk, stb. Amin meglepődtem, hogy pár hónapja olvastam, hogy világszinten az lg adja el a samsung után a legtöbb tv-t! Szal valszeg lóvé is van a fejlesztésekre, viszont ennek ellenére is vannak hibái a tévéiknek, pl: Lcd-ben majdnem az összes gyártó közül a leggyengébb a feketéjük, a gyors mozgásmegjelenítésében is elég bénák, stb. Plazmánál meg ugye a beégés és Ghosting bezony eléggé jelen van, legalábbis 2008-as plazmájukról írt tesztekben azt írták hogy majdnem évekkel vannak lemaradva a panávalés a samsungal szemben, szal ha idén nem vettek egy kis segítséget az előbb megnevezett két gyártotol ennek a hibának a kiküszöbölésére akkor biza én nem veszek tőlük plazma tv-t. Azért sincs a jelöltjeim között:) Szal én nem vennék Lg-t, legfeljebb lcd-ben, talán.

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

• Poplacsek

senior tag

válasz DM-Fan #7056 üzenetére

Igazad van, én csak azokat a típusokat hoztam fel amik engem érdekelnek és amiket kinéztem a három gyártó kínálatából és tudásban kb. egy szintet jelentenek. Ezek közt a versenytásak közt tartom a G10-est túlárazottnak. Az alsóbb kategóriák szintjén nem nyilatkozok :N A design pedig mindenkinek máshogy jön le ezért is hangsúlyoztam, hogy ez személyes véleményem.

• DM-Fan

nagyúr

válasz Poplacsek #7054 üzenetére

Igen, ebben igazad van, csak ne felejtsd el, hogy folyamatosan az abszolút felső kategóriából hozol példákat. Pont ettől lesz a legkevésbé népszerű egy gyártó, hogyha a prémium termékei nagyon jók, de az alsóbb szegmensekben (ahonnan a legtöbb vevő vásárol) gyengébb a konkurenciánál. Márpedig a Samsung modelljei ott már valóban gyengébben teljesítenek, pl. pulldown terén.

A design meg aztán abszolút szubjektív. Én pl. nem régimódinak nevezném a Pana TV-design-ját, hanem letisztultnak, nekem jobban bejön, kevésbé csicsás, mint a többi gyártóé. Szóval ezek alapján végképp nem lehet pálcát törni egyik gyártó feje fölött sem. Mindenkinek más tetszik, és hál' istennek van merítési lehetőség, csúnya is lenne, ha minden gyártó egységes kinézetű TV-ket dobna piacra. Ettől függetlenül a személyes szimpátiám továbbra is a Pana-é, egyrészt a saját magam által tapasztaltak, a külföldi fórumon olvasottak és ízlés alapján is. Meg azért engem még mindig e gyártó irányába tol az a tény, hogy mégiscsak japán termékről beszélünk, mégha nem is ott rakják össze.

Ettől függetlenül persze el kell ismerni, hogy mind a Samsung, mind az LG kiváló TV-ket gyárt, ráadásul egyre elérhetőbb áron kínál az összes gyártó jó minőségű, nagy méretű terméket és ennek örülni kell. Ha egy gyártó lenne csak, valószínű nem törnének le ilyen ütemben az árak, és a fejlődés is lassabb lenne.

Az LG PS8000 amúgy nekem is nagyon tetszik.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz Seb3s #7053 üzenetére

A THX-mód is csak egy marketingfogás, szerintem elég vicces egy TV esetében THX módról beszélni. Érdemes lenne kalibrálóval bemérni, hogy mennyire ad korrekt képet a THX mód, és mennyire az, amit magával a kalibrálóval állít be az ember. Lehet meglepődnénk. Szóval én inkább bízok a kalibrálóban, mint egy gyárilag beállított és akárminek nevezett beállításban, legyen az THX, TruCinema, akármi.

Mondjuk csúnya is lenne, ha már most tele lenne a net az LG PS8000 hibáival, nem gondolod? Pontosan ez az, amiről beszélek: nem újkorában mennek tönkre a készülékek, a plazmáknál a kritikus élettartam az 1. és a 2. év közötti periódus. Márpedig ha ilyen szemmel olvasol (nem csak ezen fórumon), akkor igen sok rossz tapasztalattal szembesülhetsz LG fronton. Ezzel szemben nézd meg, hogy a tavalyi Pana szériával kapcsolatban mennyi panasz van: nem sokat fogsz találni. Az én Pana-m is lassan közelíti a 2 évet, semmi baja, de nem egy ismerősöm van, akinek 2006-os szériás Pana-ja van, gond nélkül mennek. Jó, persze olyan ismerősöm is van, akinek az LG-je megy 3 éve. De erre azt mondom, hogy arányait tekintve az LG ilyen téren kevésbé megbízható, sok helyen olvasható. Itt a fórumon találtál az elmúlt 2 hónapban 2 darab tönkrement LG-t. Hány tönkrement Pana-ról olvastál itt az elmúlt egy évben? Egyről sem, pedig többeknek van az ide írók közül Pana-ja, mint LG-je. A zizegést meg ne vegyük végzetes hibának, mert a TV-k ettől makulátlanul működnek.

Get Moded!

• Poplacsek

senior tag

Külföldi review-kat olvasgatva nekem is úgy tűnik, mint Seb3s kollégának, hogy a Pana előnye elolvadt az LG és Samuval szemben plazma fronton.
    Az LG 50PS8000 és a Samu PS50B850 egy szinten van a Pana TX-P50G10E -ével. Lehet kiemelgetni mindegyiknek olyan tulajdonságait, amiben kicsit jobb a másiknál, de ha az összképet nézzük akkor ezek egyformán szuper TV-k. Egyébként az LG színhelyessége gyári beállításokkal is kiváló, állítgatni se kell, csakúgy mint a panát és a Samut se. A samu B850-et meg igazából nem is a G10-el hanem a V10-essel veszik egy kalap alá....

2 hónapja olvasok mindent a témában napi 2-3 órában és ha végre meglenne a lóvém akkor tuti biztos az LG 50PS8000-est venném meg, mert abszolút ár/érték bajnok jelenleg! Ha meg még több manim lenne akkor a Samu B850-et venném, mert a feketéje még a panáénál is jobb!!! Szóval nálam a Pana jelenleg kieső helyen áll. Szerintem árat kell csökkenteniük ha nem akarnak piacot veszíteni. Nem is beszéltem a TV kinézetéről, amiben szintén hát hogyismondjam, eléggé konzervatív vonalat követ a Pana... Fenti LG és Samu is sokkal szebb TV VÉLEMÉNYEM SZERINT hangsúlyozom!!!

Youtube-on egyébként nagyon jó kis összehasonlító videókat lehet nézegetni. Persze ennek is csak kalibrált monitoron van igazán értelme. :-)

[ Szerkesztve ]

• Seb3s

tag

válasz DM-Fan #7052 üzenetére

" Más kérdés, hogy ez a Pana-nál gyakorlatilag már gyárilag adott. Ezt szokták a legtöbb LG TV-vel szemben ellenérvként felhozni, hogy műszerészkedni kell rendesen, mire szép lesz a képük. De tud lenni szép képük és ez a lényeg."
    Ps8000-ben van THX mód, ami csak a v10nél van a panák közül. Én nem fogok gépészkedni. THX-re kapcsolom és pöröghet majd a film.
    Kerestem LG hibákról fórum hsz-eket az előző fél évből. Csak 2 db-ot találtam 1-2 éves készülék tulajoktól, de te bármikor amikor előjön az lg felhozod, hogy nem megbízható.
    Linkelj légyszi más oldalakat, ahol mondjuk ps8000 tulajok panaszkodnak. Még lehet gondolkodóba esek, hogy megérnek e a panák 100-120ezerrel többet.

Tough ain't enough.

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7040 üzenetére

"sz.v.sz. abból adódhat a Panasonic népszerűsége, hogy sokáig a Pio mellet Ö volt az akinél normális volt a fekete szín, valamint a többinek borzalmasan tükröződött a felülete."

A Pana plazmák népszerűsége alapvetően annak köszönhető, hogy a Pioneer-hez hasonlóan japán gyártó és a paneljai épp csak minimálissal maradtak el az aktuális Pioneer panelek mögött (kb. 1 év volt mindig a hátrányuk). Idén a Pioneer ugye már nem gyárt plazmákat, így a Pana átvette a panelgyártási technológiáját és a NeoPDP panelek már a Pioneer-technológiával készültek. Egy dolgot nem adott ki a Pioneer még a Panasonic-nak sem (bízva a plazmagyártáshoz való visszatérésében): az elektronikát, pedig a TV lelke és legfontosabb alkotóeleme ez. Ettől függetlenül a Pioneer elko-jához még mindig a Pana-é áll a legközelebb, és mindezt teszi úgy, hogy árban jóval a Pioneer ára alatt tud maradni és nem sokkal (egyes esetekben semmivel sem) megy a konkurens gyártó árai fölé.

"LG-nek például a színbeállítási lehetőségeit dicsérik nagyon (és még csak nem is kell a szerviz menübe turkálni), amivel nagyon közel hozható a valódi színekhez (elemben a pana, csak szürke állítást tesz lehetővé)."

Egyébként ilyen formában ez sem igaz, mert a G és V sorozatú Pana-knál is állítható külön az RGB komponensenként. Azon Pana TV-knél viszont, ahol ez nem állítható, ott meg felhoznám mentségként, hogy hardveres kalibrátorral bemérve a Pana plazmák (2007-es szériától fölfelé) színképe olyan tökéletes volt gyárilag, hogy a szervízmenüben turkálva is csak rontani lehetett rajtuk. Szóval a Pana plazmák kalibrálhatósága ettől nem szenved csorbát, ez fixen jó tényező szokott lenni a Pana TV-inél.

Ettől függetlenül nyugodtan vehet mindenki LG-t is, mert abszolút nem gyárt rossz TV-ket. Ezzel szemben nekem már többször megrendült a bizalmam a márkában: saját tapasztalataim vannak több termékükkel - igaz, TV-m még nem volt tőlük, de nem is szándékszom venni, de ez az én "bajom". Az tény, hogy beállítások terén nagyon tág lehetőséget ad az LG, és szép képet lehet beállítani rajtuk is. Más kérdés, hogy ez a Pana-nál gyakorlatilag már gyárilag adott. Ezt szokták a legtöbb LG TV-vel szemben ellenérvként felhozni, hogy műszerészkedni kell rendesen, mire szép lesz a képük. De tud lenni szép képük és ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz Seb3s #7037 üzenetére

Azért ragaszkodik mindenki annyira a Pana plazmákhoz, mert ár/érték viszonylatban igencsak verhetetlenek jelenleg, valamint megbízhatóságuk is igencsak példátlan. Ezen felül minőségben is eléggé csúcsra vannak járatva és ez nem csak a felső kategóriára, hanem az alsó-közép, középkategóriára is igaz.

Attól, hogy a Pana TV-inek kb. 10%-a se zúg, még nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Ráadásul - mint írtam az imént - ez egy olyan "hiba", ami a működésre különösebb hatással nincs, a TV teljesen funkcionális, inkább csak kissé zavaró tényezőnek nevezhető, de mint említettem, ilyen jellegű probléma a többi gyártónál is megvan.

Nem akarlak elkeseríteni, de pont az LG az a gyártó, akinek a legnagyobb számban hibásodnak meg a TV-i az élvonalbeli gyártók közül. Ha csak itt a topicban visszaolvasol, az elmúlt két hónapban minimum 3 LG tulaj panaszkodott, hogy végérvényesen bemondta a kulcsot a 2 évnél fiatalabb LG plazmájuk. Van szervizes ismerősöm és ő is megerősítette, hogy sok LG TV-t visznek hozzájuk javításra. Persze visznek Panasonic-ot, meg Samsung-ot is, de az LG-ből jön a legtöbb.

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz rferenc #7035 üzenetére

A Pana plazmák kb. 5, maximum 10%-ánál fordul elő a zúgás, mint "hibajelenség" -> igazából nem hiba, csak kellemetlen. Ilyen arányban bármelyik másik gyártó TV-jénél is belefuthatsz ilyen jellegű problémába. Én számos ismerős/barát/rokon Pana TV-jét üzemeltem már be (a legkülönbözőbb típusú és méretű felhozatalban), összesen egyikőjüknél tapasztaltam az itt említett zizegő hangot, nevezetesen egy 42PX8-asnál. Az én Pana-m például olyan szinten néma, hogy nem lehet megkülönböztetni a bekapcsolt állapotot a kikapcsolttól, ha le van némítva, függetlenül attól, hogy milyen fényerejű/kontrasztú képanyag van a panelen. Ez a normális, és ennek a Pana TV-inek döntő többsége meg is felel. Kisebb "szépséghibás" darabok meg minden gyártónál előfordulnak, ez a tömeggyártás átka. A probléma ott kezdődik, amikor egy gyártó termékei között nagyobb számban kezdenek előfordulni az olyan hibával rendelkező darabok, amelyek már a használatot is lehetetlenné teszik. Az elmúlt években ilyen tekintetben az LG vitte a pálmát, az ő TV-iről lehetett a legtöbb helyen a legtöbb panaszt olvasni. A Pana-nál is volt egy hibás széria: a 2007-es modellek nagy hányadában pukkant el egy vezérlő, aminek következtében a panelen egy széles sávban kiesett a megjelenítés és egy egyszínű (legtöbbször lila) oszlop jelent meg. A hiba nem volt javítható.

Ha bejárattad a TV-t, akkor úgy állítod, ahogy neked tetszik, de a kontraszttal csak óvatosan, nagyon el tudja cseszni a látott képet. Nem kell izzani annak a panelnek. Tipikusan amatőr hiba, hogy feltolják a kontrasztot, meg a képélességet és úgy felerősödik a képzaj, hogy csak na. A Pana plazmáknál optimális esetben feles érték alatt kell, hogy legyen a kontraszt, a fényerő pedig picivel afölött.

Get Moded!

• Seb3s

tag

válasz BaliJack #7039 üzenetére

Még csak döntöttem a ps8000 mellett. Úgy néz ki a helyzet, hogy két hét múlva tudom megrendelni, ha vki nem mond addig vmi nagyon jó érvet ellene. digitalko-tól veszem majd valószínű, de nem volt még velük tapasztalatom.

Tough ain't enough.

• todie

tag

válasz jcs #6776 üzenetére

marmint, hogy pl. av-planet paneuropaival 2, panashop meg 3?
    mert akkor valoban jobb.

• oalex

senior tag

válasz KTTech #7046 üzenetére

Pardon, a jelenlegi fizetőképes kereteim miatt le vagyok korlátozva a nem NeoPDP szintekre és így a fejemben is ott hasonlítom a dolgokat. X10 stb. és ezekre utaltam a színcsatornák állítási hiányára külön-külön. G10 már természetesen stimmel amit mondasz.

[ Szerkesztve ]

• KTTech

veterán

válasz oalex #7044 üzenetére

Azt az egyet nem értem, hogy ezen felül hova kell a színeket kalibrálni??? Magyarázd el kérlek!

Tudtommal a (közép) szürke, ha pontosan van kalibrálva 18% zöld, 18% kék, 18% vörös összetevőt tartalmaz. Ha nem is középszürke a cél, az arányok azonosak maradnak. Ez biztosítja a tökéletes színhűséget. Persze ehhez tudni kell állítani a 3 színcsatornát külön-külön (Panáknál a neoPDP-s panelektől elérhető).

De ahogy néztem a kalibrált Eizomhoz képest a Pana alapbeállításait, meglepően jó a színhűsége...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

• oalex

senior tag

válasz KTTech #7042 üzenetére

kicsit bővebben a témáról: [link]

Elég részletes/profi a kalibrálási rész ecsetelése.

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

válasz KTTech #7042 üzenetére

Én azt láttam, hogy a tulajok/tesztelők jó része (főleg akinek az LG vel is volt dolga) azt hiányolja, hogy nem lehet ezen felül még a szineket is kalibrálni, mint például az LG-nél. Azt mondtam volna, hogy jobb? Visszavonom! Azt akartam mondani, hogy más :))

[ Szerkesztve ]

• oalex

senior tag

"Ha vki látta élőben vagy hallotta hogy egy ismerősnek tönkre ment az lg tv-je írjon "

Erre még annyi jutott eszembe, hogy van egy ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, és Benzinkutak és hasonlókhoz telepít(et) tv-ket.
    Ö teljes mértékben az LG-re esküszik, már ami a megbízhatóságot illeti, messze abból kellet a legkevesebbet gariztatni (nem emlékszem jól az arányokra, talán 100-ból 1 et). Paná-ból sokkal többet.

Persze ez még nem tudományos statisztika, de azért elég gyakorlatias tapasztalat.

Azért nehéz jól mérlegelni és talán ezért nem zeng nagyon az LG megbízhatóságáról, az online világ, mármint ami a plazmákat illeti, mert él/élt a Pana hype (természetesen nem minden ok nélkül, öreg harcos a szakmában) és ezért abból többet vetek, azok akik írogatnak is véleményt a fórumokon. Viszont pont ezért nem azzal találkozik az ember, hogy nagyon lehúzzák az LG-t, hanem, hogy nincs nagyon róla vélemény, legalább is messze nem annyi. Ha megbízhatatlan lenne, akkor annak azért lenne vízhangja. Egyszóval simán meg lehet még azt s kockáztatni, hogy jobb mint a pana ezen a téren, de az igazság oda át van :U

Talán DM kollégánk többet tud erről mondani, mert Ö (a jelek szerint) nagyon benne van a témában (bár feltételezem, hogy neki is inkább panás tapasztalatai vannak).

Nekem ez jött le az olvasásaim alapján.

Azonban soha ne feledjük, hogy Murphy él: "ami elromolhat az el is romlik"

• KTTech

veterán

válasz oalex #7040 üzenetére

Khm... a kalibrálás alapja, hogy a szürke színt hozzuk tökéletesre, akkor miben is jobb a többiek megoldása?

Van az LG és a Samsung szervizében (elég magas beosztásban) egy-egy ismerősöm. Mindkettő csak a csúcskategóriát és ami egyel alatta van ajánlja. Lehet, hogy nem véletlenül...

• oalex

senior tag

válasz BaliJack #7039 üzenetére

Hát kár, hogy nem fér el a 50' 3m tényleg az lenne a nyerő.
    De nem hiszem, hogy a 42==>46 közti 4' annyit javítana vagy rontana a dolgon tényleg csak 10cm. Az olyan gyorsan elfelejti/megszokja az agyunk hogy teljesen lényegtelen. Feltűnő is csak akkor lenne, ha egymás mellet lenne a mind a kettő.

Továbbá ahogyan lentebb is írták, néz körül más márkánál is, hogy van e 46-os (samu, LG), tényleg jókat lehet olvasni az új sorozatokról.

• oalex

senior tag

sz.v.sz. abból adódhat a Panasonic népszerűsége, hogy sokáig a Pio mellet Ö volt az akinél normális volt a fekete szín, valamint a többinek borzalmasan tükröződött a felülete. Ebben szerintem a mai napra beérte az LG és a Samsung is. Amennyit olvastam róluk (főleg a közép-felső kategóriákban). Csak a fejekben ott van még a múlt imázsa, de lassan eloszlik és nem csipöböl fog menni a Pana ajánlgatás.

Szerintem az általad linkelt LG tökéletese jó. Ha lenne annyi pénzem akkor azt is mindenképpen számításba venném. Mindegyik gyártónak meg van a maga előnye/hátránya, de ezek lassan elmosódnak. LG-nek például a színbeállítási lehetőségeit dicsérik nagyon (és még csak nem is kell a szerviz menübe turkálni), amivel nagyon közel hozható a valódi színekhez (elemben a pana, csak szürke állítást tesz lehetővé). Valamint a re-scale motort is dicsérik (ai te is írtál, hogy a SD adásból is szép képet csinál). Nem utolsó sorban pedig a Menü rendszere az egyik legszebb/jobb). Samsungnak ugyan így meg vannak a maga finomságai, pld. extra tudásban Ö virít a legjobban (dvix lejátszás USB-ről, stb.)

• BaliJack

aktív tag

válasz oalex #7036 üzenetére

Kösz, hogy leírtad ezeket :).
    Jó tudni, hogy az S10-es helyett egy X10-es is jó, csak az a problémám az X10-essel, hogy legalább 46"-os kellene, és ha jól láttam, akkor akkora nincsen belőle :(. Az 50"-os meg már nagy, pedig örülnék annak is :).

Nem dohányzom ;) :), így ezzel nem lesz gond :).
    Igen, a G10-es típusban sok dolog vonzó, mint pl. hogy NeoPDP-s panelja van, mozgóképfelbontása is "már korrekt" - nem mintha egy 900 soros felbontással nem tudnék kiegyezni, de ha lehet, akkor már az újabb legyen :).

A távolság, ahonnan nézzük 3m körül van, így az 50"-os optimálisabb lenne, de a bútort nem bontanánk meg a tv miatt, így jutottunk a 46"-hoz.
    Erősítő és 5db hangfal már van, DVD-lejátszó és PS3 is :).
    Már csak egy jó tv hiányzik :).

Seb3s: és hol vetted, digitalko? Mennyire megbízható ez a bolt?

[ Szerkesztve ]

• Seb3s

tag

És egyébként ez az LG [link] is tud 1080sort megjeleníteni mozgókép esetén.

Tough ain't enough.

• Seb3s

tag

válasz oalex #7036 üzenetére

Látszik, hogy te is benne vagy már a témában. ;)
    Nekem csak egy kérdésem lenne: miért ragaszkodik mindenki ennyire a pana plazmákhoz? Azért már egyre többen írják, hogy zúg a tv-jük.(biztos a nagyszámok tv.e miatt)
    LG 50"PS8000-et sztem érdemes megnézni. Trusted reviews és a geeks.hu alapján elég jó tv. trusted-en csak 7pontot kapott képre, de ha jól értem főleg az SD megjelenítés miatt. Én kb 80% blu-rayt nézek majd (ebben majdnem olyan jó mint a pana), ezért döntöttem az LG mellett az árat figyelembe véve. Most 299.000.-ért lehet kapni. Nekem nincs sajnos még 90-100-ezrem az 50G10-re. Sőt ennyiért még a 46"G10-et se lehet megkapni (330.000.-)
    Ha vki látta élőben vagy hallotta hogy egy ismerősnek tönkre ment az lg tv-je írjon .

[ Szerkesztve ]

Tough ain't enough.

• oalex

senior tag

válasz BaliJack #7034 üzenetére

Nekem is a 46G10 az álmom, de teljesen megfizethetetlen. Így valószeg maradok a 42x10-nél. Még az s10 is túl lépi a kereteimet. Azonban azt akartam neked javasolni, hogy ha egy mód van rá, akkor próbáld meg össze kaparni az ár különbséget (még ha 2 hónapig nem cigizhetsz miatta).

DM-fan és a avforumon olvasót okosságokból tudom, hogy a S10 az ugye a tavalyi Vr 3 as motort használja, ami többek közt csak 900 vonalat tud, míg a G10 és V10 a VR Pro 4-et. Ami a komplett 1080 vonalat.

Hosszútávon szerintem nagyon idegesíteni fog a tudat/látszat, hogy míg a tv elvileg 1080p, de igazából mozgóképből nem látsz annyit (csak ha fényképet nézegetsz). ÉS hiba tolsz rá BLueray-t vagy 1080p MKV, bármilyen közel ülsz hozzá, még mindig hiányozni fog belőle az eredeti anyag bizonyos részletei (pld., hogy Batman-nek rácsos a szája :DDD ).

Valamint, hogy a SD-ben még a X10 is veri (abban is VR 4 vagy, csak nem a Pro, de így is az idei) Főleg a feketés, ha jól olvastam. Magyarul technikailag nem nagyon lesz előnye a S10-nek, kivéve hogy 46 (ahogyan DM is írta csak 10cm).

Vagy kis plusz zsé és jöhet a G10
    Vagy 42x10 és még marad pénzed állványra meg közép kategóriás házimozira.
    Ha meg csak elmondani akarod a haveroknak, hogy Full HD-s a tv-d akkor ott a u10-es (ami az S10 akciózót változata, nagyon minimális különbséggel). Pana csak azért gyártotta a S10/U10, hogy belépő szintű áron rá írhassa, hogy Full HD.
    Illetve ha találsz még 4'-nyi helyet az átmérőnek akkor jöhet a 50x10, persze, csak ha megvan a néző távolság is (azaz nem 1.5 méterről néznéd, mert akkor már megint jól jönne a Full HD 50'-on).

Én rengeteg olvasás után ide lyukadtam ki, csak gondoltam megosztom veled.

• rferenc

csendes tag

Amúgy ezeknél a pana plazmáknál mi a szokásos zúgás? Vagy egyáltalán hangtalanul kéne működniük? Hogy olvastam róla itt én is felfigyeltem rá (köszi :) de nekem nincs is asszem eco módom hogy kikapcsoljam, legalábbis távirányítóval ilyet nem tudtam behozni.
    Jah igen és ha bejáratódott a tv visszatolhatom gyáriba a mozi módot? 42-es volt gyárilag a kontraszt levettem 30-ra az pont a fele de igazság szerint nagyon bejött a gyári mozi mód mert adja a mozi fílinget is de azért valamennyire színes is. A képélességet pedig 2-esre a 10-es skálából de azon úgyse látok nagyon különbséget ha állítgatom.
    A zúgás nekem is egyre jobban erősödik a kontraszt állítgatásánál de 0-án is zúg kicsit. Kell ehhez szerelő vajon?

• BaliJack

aktív tag

válasz DM-Fan #7029 üzenetére

Igen, nagyon csábító a G10-es típus, és egyik boltban láttam már 350 ezer Ft-ért - ebből reménykedek, hogy normálisabb ára lesz Karácsony környékére (ez előttét is és utánát is jelent). De ha mégsem, akkor sem dőlök a kardomba. Majd meglátom, hogy hol tart és akkor eldöntöm, hogy mi legyen.

Szellőzés: először is nem szeretnénk átalakítani a bútort (DEW3yl) :).
    Megnéztem a használati útmutatót, és min. 10 cm szükséges oldalt és felül.
    Este feleségemmel beszélgettünk erről, és vegül arra jutottunk, hogy az a szekrény mégiscsak stabil, ahova eredetileg akartuk tenni, így ha a talpára tesszük, akkor a 46"-osnak bőven lesz helye oldalt és felül.

A bejáratásról is szeretnék megtudni mindent - főleg, hogy PS3-at is kötök rá; elején mivel érdemes melegíteni (tv-adás, DVD film) és mennyi ideig, mikortól érdemes már játékkal próbálkozni stb. Előre is köszönöm :).

Köszönöm a véleményeket, ha van még, ne kíméljetek :).

[ Szerkesztve ]

• lugosi

MODERÁTOR

válasz DM-Fan #7031 üzenetére

Igazad lehet. Hagyom a hangolást. Amúgy a hétvégén megérdeklődöm a szerelést.

• Teaway

veterán

válasz DEW3yl #7027 üzenetére

"inkább bútort alakítanák át"

Mondasz vmit, eddig úgy láttam, nem tudom átalakítani a szerkénysort, de hátha nem igaz...

Nincs itthon csokid??

• DM-Fan

nagyúr

válasz lugosi #7030 üzenetére

Ez is megerősíti, amit mondtam: a tekercsek szigetelésével lesz a baj. Ha növeled a kontrasztot, akkor ugye nagyobb a TV teljesítményfelvétele, a tekercsek jobban terhelődnek, jobban zizeg. Sok mindent nem tudsz vele kezdeni, szerelővel próbálkozhatsz.

Próbálkozhatsz a digitális jel befogásával, de nem hinném, hogy a kábelszolgáltatód sok DVB-T jelet sugározna kábelen. Az a DVB-C lenne és azok meg leginkább mpeg4 kódolásúak. Egy erre alkalmas antennával tudnál fogni 3-4 mpeg2 kódolású adót DVB-T-n. Szóval szerintem kár elhangolni a belőtt csatornáidat. Egyébként ha lett volna digitális jelfolyam, akkor azt már akkor észlelte volna a TV-d, amikor automatikusan behangolta a csatornáidat.

Get Moded!

• lugosi

MODERÁTOR

válasz DM-Fan #7021 üzenetére

Namost képzeld el. Volt egy kis időm, és végigmentem a tv-m beállításain (én vagyok a zizegős pana tulaj :) ), és néztem hogy melyik beállítási ki-be kapcsolásával szűnik vagy csökken a zizegés. Hát ez az eco mode az. A helyiség fényviszonyaitól függően (?) megnöveli a kontrasztot, de ha kikapcsolom akkor a zizegés szinte megszűnik, elviselhető szintre csökkent (mondjuk hozzá kell tenni hogy kb 1.5 méterről nézem a tv-t, a bútorok leszámítása után ekkora nettó tér marad köztem meg a tv között a szobámban). Szóval ez úgy tűnik jót tett neki.
    Amúgy meg ha manuálisan a kontrasztot nagyon felhúzom, szintén erősödik a zizi. De nyilván ezt nem fogom tenni.

Plusz kérdés. Be van dugva a tv-be a normál kábeltévé csatlakozó. A készülék tudja a dvb-t, tehát tud venni digitális jelet. Azt mondja a használati utasítás, hogy ha dvb csatornát akarok beállítani, akkor az összes hangolási adatom el fog veszni.
    Érdemes megpróbálni ezt a dvb-beállítást? Azaz lesz nekem bármiféle digiális adásom vajon? Jó kérdés, mi? :)

• DM-Fan

nagyúr

válasz BaliJack #7026 üzenetére

Hát, igazából a 46G10 nagyon csábító a NeoPDP panel miatt, de ettől függetlenül a 46S10-re sem mondanám, hogy rossz TV, mindkettő jó választás, mindkettő fullHD, előbbi valóban előremutatóbb és időtállóbb picit, de ez az árcímkén is meglátszik. Nem hinném, hogy a G10-nek rohamosan esne az ára karácsonyig, reménykedni lehet.

Szellőzés szempontjából a TV teteje fölötti térrész a kritikus, de persze az sem árt, ha alatta és kétoldalt be tud áramlani a levegő, hogy állandóan tudjon mozogni, ezért a szekrénytől 1-2 cm már tényleg necces lehet.

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz ithomas #7025 üzenetére

Annyiért nagyon megéri a Samsung PS-50B430. Bár foszforlag tekintetében elmarad a Pana TV-itől (amit Xbox-szal való játék esetén észlelhetsz), de ettől függetlenül korrekt TV, kisfelbontású TV-adások is tökéletesen fognak kinézni rajta. Ennyiért meg ajándék.

Get Moded!

• DEW3yl

tag

válasz BaliJack #7026 üzenetére

Az oldalainál nem szükséges túl nagy helyet hagyni a szellőzés szempontjából. Alúl is elég az, amilyen magasan tartja a talpa, egyedül hátul és felfele jó minnél több szabad teret biztosítani neki, de ezek közül is a felső a legfontosabb, hisz mikor falikonzolra szerekeld, a hátánál is eléggé lecsökken a hely. Szóval ha fent és hátul van hely, akkor oldalt bőven elég az 1-2 centi. Szerintem mindenképp a nagyobbikat vedd. Igaz az 50S és 46G között már vacilálnák és lehet a méret kárára döntenék, de ugyan az a típus mellett, inkább bútort alakítanák át.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

• BaliJack

aktív tag

válasz DM-Fan #6977 üzenetére

Kösz az infókat :).

Közben leszűkítettem magamban a lehetséges méreteket: max 46"-os fér be arra a helyre, ami a tv-nek lett kihagyva, igaz, kényelmesen. Az 50"-os már nagyon passzentos lenne, annyira, hogy a jobb oldala, és a jobb fele szekrényközelben lenne - ez olyan 1-2cm-t jelent. Gondolom, hogy a szellőzés fontos lenne a tv számára.
    Ráadásul a falra szeretném akasztani, ami meg így pláne lehetetlen lenne, így marad a 46" :).
    Tulajdonképpen két típus maradt: P46S10E és P46G10E - utóbbi még az értékhatár felett van, de remélem, hogy Karácsony környékére beesik a határ alá :). A G10E-s az "időtállósága" miatt lenne jobb meg gondolom, hogy kevesebbet is fogyaszt, de ha nem tudom megfizetni, akkor marad az S10E-s.

Véleményekkel bárki bombázhat :).

• ithomas

őstag

Kedves DM-Fan!

Amint látom nagyon otthon vagy a témában,ezért megkérdezném hogy tudsz-e bármit mondani a Samsung PS-50B430 típusról.
    180-190-ért már lehet kapni, ami 50"-ba már elég meggyőző.
    Amúgy legfőképp Xbox360-ra, és sima kis felbontású TV adások nézésére használnám.
    Érdemes-e, vagy mindenképpen Pana legyen?

Köszi!

Real eyes realize real lies!

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7023 üzenetére

Jó kis készülék az a WDTV. Egy príma WD Passport mobilvinyóval kiegészítve nagyon hasznos kis kütyü.

Seb3s:

Miért ne lenne jó a hangkimenete? Optikai kimenet van rajta, tehát házimozi erősítővel simán együttműködik. Ezen felül a stereo RCA-out is megvan rajta, mint bármelyik DVD-lejátszón. Analóg 5.1-et meg aki komolyan gondolja a témát, az nem használ. Ha pedig oalex-nek nem kell a Blu-Ray, akkor a TruHD nem támogatottsága sem okoz fejfájást. Nem beszélve arról, hogy ahhoz már nem szar erősítő és hangfalak is kellenek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• oalex

senior tag

válasz Seb3s #7022 üzenetére

Gép a másik szobában van.

WDTV nem csak mkv, hanem szinten minden más formátumot tud: MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264), MTS, TP, TS.

Blue-ray nem kell nekem.

és még a különböző feliratokat is.

Szóval ezért ;)

• Seb3s

tag

válasz oalex #7015 üzenetére

csak egy kérdés: mi a fenének wd tv? :) ha jól tudom cak mkv-kat meg más tömörített formátumokat ismer. blu-ray m2ts-t elfelejtheted. hang kimenetek terén is elég gyenge ha jól tudom.
    sztem felesleges, jobban járnál ha a gépedet kötnéd rá.

Tough ain't enough.

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7020 üzenetére

Az Eco-mód elméletileg az összes Pana TV-ben benne van és állítgatja a kontrasztot, de engem ez a funkció halálba idegesít és ez az első, amit mindig kikapcsolok TV-kalibrálás előtt. Egyszerűen beállíthatatlan lesz tőle a TV. Nekem ne variáljon, csinálja azt, ami én mondok neki és ahogy én szeretem. A Nokia telefonomban is gyűlölöm ezt a fényérzekelős kontraszt-állítást, ki is kapcsoltam a fenébe.

Get Moded!

• oalex

senior tag

válasz DM-Fan #7016 üzenetére

köszi akkor az lesz (az árgép szerint csak annyi a különbség árba, érdekes).

Még annyi, ha esetleg tudod, hogy ebben is van olyan Eco vagy Ambi-light vagy mi a fenének hivják... tudod, hogy érzékeli a környezeti fényt és akkor nem kell este/nappal állítgatni manuálisan a kontrasztot, hanem magától csinálja. Vagy az csak a S10-től van?

• DM-Fan

nagyúr

válasz shez #7018 üzenetére

Nagyon jó választás a 42G10, kiváló TV minden szempontból, ezt már tényleg csak a 42V10 tudja űberelni.

A vibrálás gyakorlatilag miden plazmakijelzőnél megfigyelhető azoknak, akik érzékenyek rá, nem kivétel ez alól a 600 Hz-es technológia sem. Azonban erre azt mondom, hogy az emberek 90%-a már a 100 Hz-es plazmát sem látja vibrálni, vagy maximum akkor, ha perifériás látómezejében van a TV, vagy nagy homológ (leginkább fehér) felület jelenik meg a panelen. A 600 Hz-es technológiával ez a jelenség méginkább kiküszöbölődik, szinte teljesen észrevehetetlen az arra érzékenyeknek is. Nyugodtan veheted, megkérik az árát, viszont nagyon kiváló TV.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• shez

tag

válasz DM-Fan #7013 üzenetére

Köszönöm a részletes választ. Így már nyugodtabban meg merem venni a kiválasztott TV-t - elég húzós az ára és nem szeretnék melléfogni.
    Mióta megjelentek a Panasonic NeoPDP plazmái azóta nézegetem őket és azt kell mondjam nagyon bejön ez a típus minden szempontból. Már végignéztem az összes szóba jöhető LCD-t és plazmát. Végigolvastam sok tesztet és valahogy mindig ennél kötök ki. Valószínűleg a lenti lesz beszerezve karácsony előtt:
    Panasonic TX42G10E.

A linkelt cikkben írnak néhány sort a vibrálásról ami nem szűnt meg teljesen az új típusoknál sem, viszont nem tartja zavarónak a tesztelő. Ha erről a jelenségről tudnál még néhány sort írni azt megköszönném.

és ami még nekem nagyon fontos - részlet a tesztből:
    "....A G10-es képe továbbra is jól példázza, hogy a plazmák képe tévéadásokkal és DVD-kkel sokkal szebb, mint bármelyik LCD-tévé képe, a 107 cm-es képátló dacára a látottakkal teljesen elégedettek voltunk...."

• Dexar007

veterán

válasz DM-Fan #7012 üzenetére

A tv-n eddig nincs beállítva semmi,minden alapon van úgy ahogy hozták, filmnézéskor : "normál" üzemmódban , ps3-nál "játék" üzemmódban.
    Szűrőkkel még nem foglalkoztam.
    De szerintem a 7végén majd megpróbálom beállítani,addigra szerintem meglesz a 300óra (napi 8órában megy a dvd úgy hogy ott se vagyok,csak hallgatom. :B )
    De egyébként 1.5-2óra Forma1 után se maradt ott semmi a képernyőn,pedig F1 közben nincs reklám,ez már így jó hír.

LaG-al kapcsolatban csak annyit h még az angol angolok is gyakran két G-vel írják pl: feljönnek egy magyar szeróra aztán ,,laGG..!!44!!4" stb.(szerintem mindenhol így terjedt el , én is eddig 4éven keresztül azt hittem h két G-vagy legalábbis az online játékoknál így terjedt el inkább így mondanám)

Give me your cum,bull!

• DM-Fan

nagyúr

válasz oalex #7015 üzenetére

Az E-ben nincs mpeg4 tuner, míg az Y-ban van. Ha valóban csak 1 eFt a különbség, akkor egyértelműen az utóbbit válaszd!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• oalex

senior tag

Hosszas mérlegelés és persze az itt kapót hasznos jó tanácsok után, az a legvalószínűbb, hogy 42X10 lesz belőle. Így marad pénz egy WDTV-re :D

Már csak az a kérdésem, hogy mi a különbség a kettő közt, mert nem találok róla semmit: TX-P42X10E és TX-P42X10Y? :F Érdekes, hogy össz-visz 1ezer forint van a kettő közt.

[ Szerkesztve ]

• gyiku

nagyúr

válasz oalex #6991 üzenetére

g10 a panel neve, a 7es szeriaban volt. (pl 42pv70)

hüllő

• DM-Fan

nagyúr

válasz shez #7011 üzenetére

Túlzottan tartósan nem ajálott 4:3-as képarányban hajtani a TV-t, pláne akkor nem, ha új. Ha már bejárattad (kb. 500 órát ment már a panel), akkor már bátrabban lehet próbálkozni, de a tartós 4:3-as üzem akkor sem ajánlott, mert a kétoldalt levő részen kevésbé fárad a gáz, a paneled így veszít a homogenitásából, ami pedig az egyik fontos fegyvertény a plazma oldalán az LCD-vel szemben, ami gyárilag "felhős".

Kompenzálni úgy tudod, hogy széthúzod teljes 16:9-re a 4:3-as képarányt (simán megszokható), vagy ha ez nagyon nem tetszik, akkor a kettő között vannak átmenetek zoom-ot tekintve. Valamennyit számít az is, ha nem feketeként, hanem mondjuk szürkeként jeleníted meg a kétoldalt levő sávot (erre pl. a Panasonic TV-inél van lehetőség), de szerintem ez még jobban zavaró, mint a 16:9-ben való széthúzás. Eleinte engem is zavart, de pl. a Pana TV-i fokozatosan nyújtják szét a képet, így pl. a középső 2/3 képrész szinte abszolút nem torzul és a szélek felé fokozatos a nyúlás, így nem zavaró. Az én agyam már real-time dekódolja a dolgot és már a sima 4:3-as képet látom lelki szemeim előtt. ;)

Get Moded!

• DM-Fan

nagyúr

válasz Dexar007 #6996 üzenetére

Szerintem nálad foszforlagot valamilyen bekapcsolva hagyott szűrő okozhat, vagy a PS3 beállításod nem megfelelő, ugyanis én a saját rendszeremen (PS3+PX80) nem tapasztalom (a Te videódon viszont több helyen is látom), illetve elég sok plazmához állítottam már be PS3-at és jellemzően a Panasonic az egyetlen gyártó, akinél már tavaly óta nem tapasztaltam sehol (mondom, helyes beállítást feltételezve).

A pixelesedésen nem tudom mit értesz, egy 50"-os panelnál csúnya lenne, ha 2,5 méterről pixelt látnál, gyanítom ott is valamilyen beállítási probléma lesz. Kérdés, hogy milyen felbontással hajtod a HD-Ready paneledet PS3-ról?

[OFF]Kis magyar nyelvtan:

A lag egy g-vel írandó, teljesen egyértelmű angol nyelvben sehol nem láthatsz egymás után 2 g-betűt, a Wikipedia is megmondja neked:

Wiki - Lag

A magyar ragozásból szokhattad meg, mert sok helyen úgy ragozzák (helytelenül), hogy "laggol a játék". Helyesen: "lag-gol a játék", de leginkább akad, nem folyamatos.[/OFF]

(mondja már meg valaki miért nem működik random az OFF parancs, néha meg miért igen)

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• shez

tag

Sziasztok!

Mennyire bírja a plazma TV, ha tartósan 4:3 képarányban üzemel. Elég sok 4:3 arányú SD adás van még sajnos.

• Dexar007

veterán

válasz KTTech #7009 üzenetére

Ok akkor én is mostantól 1g-vel fogom használni,habár nehéz lesz átállni a 2-ről. :))

Give me your cum,bull!

• KTTech

veterán

válasz Dexar007 #7008 üzenetére

Akkor akik 2 G-vel használják, nem ártana nekik egy minimális angol nyelvtant is tanulniuk... mert sem az informatikában, sem a TV-k területén nem 2 G, tehát aki így használja, az helytelenül teszi (egyébként a linken a legtöbb helyen nem is 2 G-vel van írva)...

[ Szerkesztve ]

• Dexar007

veterán

válasz KTTech #7007 üzenetére

Már pedig nem csak én használom így:

[link]

A helyes lehet hogy egy G-vel van,de multiban mindig két G-vel írják. :B

Give me your cum,bull!

• KTTech

veterán

válasz Dexar007 #7003 üzenetére

Te lehet, hogy így használtad, de hogy nem helyes, az biztos... Olyan szó, hogy LAGG nem létezik... de ha angolul írod, akkor green phosphor lag (azaz zöld foszfor késés)

• kpal

nagyúr

válasz Dexar007 #7005 üzenetére

Én az LG-n nem tapasztaltam ilyet. Ha most vennék tv-t akkor olyat vennék mit a tied :K :D

• Dexar007

veterán

válasz kpal #7004 üzenetére

Magyar kérdezte.Meg h mi a véleményem a P50X10-ről stb.Írtam neki egy pár szép sort,lehet h ő is olyat vesz:).
    Én sem figyeltem még fel rá..mivel szerintem egyáltalán nem zavaró.

Give me your cum,bull!

• kpal

nagyúr

válasz Dexar007 #7003 üzenetére

A youtube-on magyar vagy külföldi kérdezte? Én még sohase látam élőben foszforlaggot,most is csak akkor vettem észer mikor szoltak hogy holvan.

• Dexar007

veterán

válasz KTTech #6999 üzenetére

A laG szerintem laGG ...legalábbis én eddig így használtam. :R

De ok akkor te is látod...nemtom nekem eddig nem tűnt fel.Csak kaptam egy youtube-os üzit valakitől h engem mennyire zavar, mondtam neki h én még nem is láttam.. :B

Give me your cum,bull!

• KTTech

veterán

válasz Dexar007 #6996 üzenetére

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html#anchor_13194

Érdemes megnézni ezt a kis kalkulátort... :)

Aktív témák