- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- eGPU tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- SONY LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
krack
csendes tag
válasz DM-Fan #22289 üzenetére
Pár év után el is kezd zúgni az aktív erősítője a mélynyomóban. Kicsit is hosszabb távon inkább ajánlott egy olcsóbb, akár használt erősítő és hangfalpár beszerzése. Igaz alsó hangon is min. dupla ennyiért, de sztem megéri. Bár nekem mai napig ő erősíti a hangot a Yamaha hangfalakra Az első hangszóróit 5.1-nél szoktam néha hátsóknak használni, arra kíváló, másra pl. zenére alkalmatlan.
árgépen még a régi képe van, úgy látom van új verzión nincs hangtekerő, de a régin rohadt hangos a távkapcsolós hangállítás, ugyanis vmi motor tekergeti a mélyen lévő tekerőt
Igazából egy játékszer, kispénzűeknek - persze én is használom -
krack
csendes tag
Áhhá! Na szóval azért csak felhívtam a szervizben az illetékest, és ő elmesélte: nem mérték a zajt, nincs rá specifikáció, (ezt erősen kétlem!, nem mérhető?) csak meghallgatták többen, a Panasonic Hungáriás főnök is, és nem találták zajosabbnak a többinél, tehát ő is kimondta, ez teljesen szubjektív, nincs rá műszer.
Rákérdeztem, valami megoldás lehet-é erre, válasz: fogyasztóvédelemhez fordulhatok, de ők sem tudnak mást, elmondtam: én VALÓDI megoldásra, javításra stb. gondoltam, szigetelésről hallottam akármi, erre ő: teljesen mindegy mit írnak a neten, ez egy bonyolult dolog...Nem akartam mondani, nem a neten írják, hanem az ő egyik kollegája a központban mesélt erről, anyagfáradásról stb. Elmondta, a tápegység egyben van, nem javítható, csak cserélhető, 80k körül van, a központ dönthet a cseréről. Garancián kívüli megoldásra is rákérdeztem, válasz: megrendelhet nekem egyet, semmi nem garantálja, hogy halkabb, vagy hangosabb lesz, nincs a mérésére specifikáció.
Összefoglalva, ha valakinek üvölt a tv-jéből valami, sajna csak a Pana központ egy bizonyos emberének hallása dönti el, h az neki megfelelő-e, avagy sem, pont. -
-
krack
csendes tag
Hát igen, épp ezért megpróbálok még egyezkedni majd hétfőn.
Volt, de erősödött, és számomra már néha elviselhetetlen. Nem azért tv-zek, h mindenféle hülye zajokat hallgassak közben a szarul összerakott 270 ezres készülékből, felháborító!
Az is, hogy a mérésük relatív, és erősen érdekelni fog, hogy mihez képest! Hivatalos útra terelődik szépen a történet, rúgom őket, míg fel nem ébrednek, és a garanciahosszabbítás is már csak minimum a hanyagságuk után! -
krack
csendes tag
Köszi, de valszeg már felesleges, "könyörgésemre" ma kapcsolták a 3. mérnököt az állítólagos 3-ból, ő utánakérdezett a szerviznél, és 2 hete tényleg volt kint az illetékes "főnök", aki meghallgatta a tápot, és azt mondta erre nem ad cserét. Az ő füle. Meg a szerviz mérése sem ugye:/ Csak épp tájékoztatni elfelejtettek. A mért értékeikről azért valamit majd csak kérek. És soha többé Pana!
-
krack
csendes tag
válasz Monyesz #22048 üzenetére
Ez már nem a szerviz, az letudta ott, h határértéken belüli a zaj, beszéljek a Pana Hungáriánál XY-nal. Beszéltem, mondta majd megnézi a szervizben, másnap hív. Költözés-felújításban vagyok, nincs időm naponta hívogatni őket, pár nap múlva a köv. héten már Horvátban volt, kapcsoltak valakit, fura volt, kikérdezett újra, végére közli, h ő nem kompetens, várjak, míg XY visszajön Horvátból szerinte kb. 1 hét, pff. Kérdem más kompetens személy az egész Panasonicnál nincsen? Ő nem az, nem tudja, akkor miért ide kapcsoltak, van, vagy nincs? Végére kiderült, h van: a főnöke, átdobja neki, újabb név, aztán megköszöntem, elbúcsúztam volna, mire megkérdi, mikori a készülék, mondom 1,5 éves, " ja hát akkor nyilván csak le akarom cserélni, kéne egy új mi?" és lecsapta. Igen b*meg tápzaj miatt ki akarom cserélni az egészet, aú:/ 1. kikérdezett teljesen, de minek, ha saját bevallása szerint sem kompetens, 2. miért nem az illetékeshez irányít, 3. mit képzel, h ok nélkül/meg egyáltalán így bánik egy ügyféllel. Visszahívtam, de már más vette fel a kapcsolást, elpanaszoltam a dolgot, ő volt a legkedvesebb, alternatívákat mondott a hibára (szigetelés, anyagfáradás...), hozzáértőnek tűnt. De ő is a bizonyos "főnökhöz" írányított , mondva ő meg fogja nézni. Megint pár nap semmi, beszéltem vele is: megnézi és még aznap, max másnap hív. Szintén 1 hét, ma hívom, most ő van külföldön, másik emberke házonkívűl, most már csak az ügyfeles hölgyig jutottam, így üzenetet hagytam, h holnapig hívhatnak, aztán lépek valamit.
[ Szerkesztve ]
-
krack
csendes tag
válasz DM-Fan #22038 üzenetére
Én sem kifejezetten értem ezt a hanyagságot, több, mint negyed milliórt már csak-csak elvárhat az ember egy visszahívást! Elvégre is őket abból fizetik ugye, hogy mi megvesszük a terméket. Ráadásul szerintem sem lenne egy nagy dolog némi szigetelés normális megoldása a tápon, esetleg egy tápcsere. Egyik emberke utalt is ilyesmire, hozzáértőnek tűnt és kedves volt (jelzem én mind a négyükkel eddig(!) az voltam), de a főnökének dobta az ügyet, aki ugye azóta is hív, mint az elődje (felváltva vannak külföldön). Na de 3 hete??
-
krack
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic garanciáztatás volt már itt valakinek? Egyre hangosabb volt a táp ciripelése, nekem TV-zésre alkalmatlan a készülék. Szerviz bemérte (1 hét), határértéken belül (1. nekik, 2. mihez képest), hívtak; ha akarok, harcoljak a Panasonic Hungáriával. Ott első illetékes visszahívást ígért, semmi eltűnt külföldön, második lecseszett, h én biztos készüléket akarok cseréltetni (táp miatt, érted), kiderült nem kompetens, akkor minek szól bele, 3. szintén visszahívást ígért, + majd megnézi, semmi, most ő is épp külföldön. Ügyfeles kiscsaj ma: hívjam őket még 1 hét múlva.
Konkrétan 1 hónapja ülnek a TV-n, 3 hete visszahívást ígérgetnek, ehhez képest mindig én hívom őket, és az illetékes éppen mindig külföldön van. Húzzák az időmet, mikor adom fel. -
krack
csendes tag
Hát engem kifejezetten zavar, mert eléggé hallom, amikor filmekben csend van, vagy halkan beszélnek és nincs zene, és sok ilyen van. De lehet hogy még nem volt időm hozzászokni, mert alig nézem, akkor is csak késő este. Nemsoká végre újítom a gépem, és HD-zhetek.
Tényleg nem témába vágó, de azt hallom elég nagy gép/prociigény kell HD filmekhez, szerintetek ez: cpu: E8400, vga: 4850? vga-n hdmi kimenet ugyanaz mint a dvi-hdmi átalakítós megoldás? -
krack
csendes tag
Nekem általában zavaró a ventik hangja a PY8-ban. Gépemnél jóval hangosabb, de én szeretem a silentet Lehet azért, mert ált. csak este jut időnk tv-zni, és akkor már kisebb hangerőn.
Gondolt már valaki venticserére, vagy ezzel lehet mit kezdeni?De ami még idegesítőbb a táp zizegő hangja világos képnél. Talán itt olvastam, hogy valami kondenzátor rossz szigetelése okozhatja. Ez javítható, szerviz, tapasztalat?
-
krack
csendes tag
MM-ben most álltam előttük egy 3/4 órát, a PY80-as színmélysége tényleg jobb, sőt élethűbb, fehér feliratnál is fehérebb a fehére, de állítgattam kicsit a 8-ason, és a végére meggyőzőtt. 46"os volt mind2.
Mögötte sorban van a 42"-es 80-as, de rájöttem a mozi feelinghez mégiscsak kell a nagyobb Le is foglaltam, de nem ott mert már csak a kiállított volt.
Kösz mindenkinek! -
krack
csendes tag
Amúgy senki sem tud megerősíteni, hogy tényleg annyival jobb a PY80 mint a PY8?
Nyilván felhasználásfüggő is, de későbbiekben bluray, HD filmeknél való különbségekre gondolok.Mennyire és milyen esetekben (bluray, dvd....) észlelhető pl. a kontrasztkülönbség, és esetleg a több színárnyalat? A technológia is jobb, ez a VReal Pro 3 olyan sokat javít a képminőségen? Az xvColor is plusz, ez micsoda? Az fura, hogy SGXA-t is csak a PY80 tudja?
Amúgy még mindig a 42" PY80 és a 46" P8 között filózok, és holnap már tényleg meg kéne lennie
[ Szerkesztve ]
-
krack
csendes tag
A panasonicclub -ról tudtok valamit, tapasztalat? Elvileg 95 óta forgalmaznak Panát, de hogy nem közvetlen a Panasonic Magyarországtól vásárolnak az tuti, legalábbis ott ezt mondják.
-
krack
csendes tag
Hát igen, csak egyrészt elég lenne a 42", meg árban is nehéz már a cirka 60k-s különbség. 300k-ért van a videoexpertnél, de nem nagyon bízok az esetleges gari teljesítésben, 320-ért a fotomarketnél, az már valszeg megbízhatóbb, és 330 a panashopban. Inkább a 80ast szeretném, de most már elgondolkodtam a 46PY8P-n is, edigitálnál 270 raktárról.
Tipp vmi forgalmazóra? -
krack
csendes tag
Hát az eladók 2 pana márkaüzletben is (másért), de lebeszéltek. Szerintük elég rossz ez a funkció. Bár az egyik kontúrok élességjavításáról magyarázott SD-nél, ami nem túl valósághű, a "HD meg úgyis éles". Másik elmondta, hogy valójában csak HD-nál használ(-ható?) ez a funkció, de nagykalap s@r szerinte is, főleg ennyi többletért.
PY80 mellett döntöttem - volna, ha lenne normális áron, normális helyen, mert elkapkodták, és sehol sem tudnak már rendelni
Most a 46"-t nézem.... -
krack
csendes tag
Bár a hazai Pana oldalon a kontraszt is ugyanaz, egyedül az "Intelligens képalkotás" és az Digitális audió kimenet a különbség. DVT tuner nemtom, de nem is lényeg, ha mpeg2-es.
Igaz a panasonic.com-on a PZ80 és PZ85-öt lehet csak összehasonlítani, a .hu-n meg egybe kezelik a PZ/PY 85-öt, és csak PY80 van.
[ Szerkesztve ]
-
krack
csendes tag
Hali!
Szerintetek a Pana 42" PZ85 és a PY80 közötti 30k-s különbség megéri-e a képminőségben?
Ugye a PZ85 kontrasztban több, meg valami 24p Real Cinema-ban.Most megyek megnézni őket, a számomra megbízható viszonteladók árkülünbsége a 30k.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Vallás
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia