- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Nem ismerem az adott VGA-t, talán a VGA-s topicban kérdezz rá, hogy képes-e DVI-on keresztül hangot továbbítani. Ha igen, akkor gond nélkül átkötheted a megfelelő DVI -> HDMI kábellel a notebook-ot a TV-re.
Ha nem tudja kiadni a hangot, akkor a képet még mindig viheted DVI -> HDMI-vel, a hangot viszont ezesetben külön kábellel kell továbbítanod. Képminőség szempontjából viszont még mindig így jársz legjobban.
Get Moded!
-
Sub-S
senior tag
Jó igazad van így megvan, én közepes Pana alatt PZ80 típusra gondolnék a PZ8 az "belépő" modell.
"Panasonic 42PY8 (fullHD) - 200 eFt
Pioneer Kuro 428XD (HD-Ready) - 500 eFt.Méret azonos, a Pioneer mégcsak nem is fullHD, hanem HD-Ready. Árkülönbség 2,5-szeres."
Itt sikerült a Pioneer ilyen méretkategóriás modellei közül az egyik legdrágábbat kiválasztanod, volna ott pl. 4280XA is olcsóbban.
(Persze tudom akkor ahhoz már PV8-as Panasonicot is "pároztathattad" volna és úgy is meglenne a 2,5x-es különbség) -
DM-Fan
nagyúr
A garancialevél egy kis könyvecske, amire rá is van írva, hogy Pan-European.
Szerintem nézd meg élőben a 8-as és 80-as modellek közti különbséget. Én simán látom, nekem 80-as van, több ismerősömnek 8-as. Nekem rögtön szembetűnik, mert megszoktam a 80-as képét.
A 8-asoknál én észrevettem, hogy a kontúrok nem olyan tökéletesek, több a színátfolyás. Valahogy a színhűség sem tűnt olyan perfektnek, pedig kalibráltam magam is 8-as modellt. Nálam mind TV-adásnál, mind SD-nél, mind HD-nél feltűnt. Ettől függetlenül nagyon jók a 8-asok is és ha nem volt előtte 80-asod, akkor nemigen fogod érezni, hogy a másik jobb.
Szerintem amúgy a nagyobb képátló laikusnak feltűnőbb, mint a képjavítótechnológia-beli hátrány, hacsak nem látsz/kalibrálsz sok másik TV-t is. Szóval én a helyedben lehet a nagyobbat venném.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nincsen kétszeres árkülönbség???
Panasonic 50PY8 (fullHD) - 290-300 eFt között elérhető
Pioneer Kuro LX5090 (fullHD) - 650-700 eFt között lehet találniMéret azonos, mindkettő fullHD és még mindig megvan a több mint 2-szeres szorzó.
Avagy:
Panasonic 42PY8 (fullHD) - 200 eFt
Pioneer Kuro 428XD (HD-Ready) - 500 eFt.Méret azonos, a Pioneer mégcsak nem is fullHD, hanem HD-Ready. Árkülönbség 2,5-szeres.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
krack
csendes tag
Amúgy senki sem tud megerősíteni, hogy tényleg annyival jobb a PY80 mint a PY8?
Nyilván felhasználásfüggő is, de későbbiekben bluray, HD filmeknél való különbségekre gondolok.Mennyire és milyen esetekben (bluray, dvd....) észlelhető pl. a kontrasztkülönbség, és esetleg a több színárnyalat? A technológia is jobb, ez a VReal Pro 3 olyan sokat javít a képminőségen? Az xvColor is plusz, ez micsoda? Az fura, hogy SGXA-t is csak a PY80 tudja?
Amúgy még mindig a 42" PY80 és a 46" P8 között filózok, és holnap már tényleg meg kéne lennie
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
-
DM-Fan
nagyúr
Hacsak nem keresel mocskosul jól, akkor szerintem inkább a Pana felé kacsintgass! Szép meg jó a Kuro, de ár/érték arányban kvázi a legutolsó helyen van. Ahogy ham_ is megmondta, nem jobb annyival, mint amennyivel drágább: egy igen jónak mondható tavalyi 50"-os Kuro LX5090 650.000 Ft-nál indul, tehát akár 3-4-szer többe kerül, mint egy ugyanolyan méretű átlagos Pana és a Pana-k képe is nagyon szép már, fekete-szintben is lassan befogják a Kuro-t. Szóval 3-4-szer nem ér többet.
Ha rohadt gazdag lennék, akkor sem adnék ki TV-re 600-800 eFt-ot, elveimmel ellenkezik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem hallottam még ilyenről és nem is nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan működhet. Szerintem ehhez valami szoftveres környezet is kell, merthát ugye USB-n mondjuk kiküldöd az adatot, de mi az, ami fogadja és lejátssza? Maga a konverter, mint különálló egység? És akkor mi vezérli a lejátszást? Ahhoz viszont igen olcsó, hogy ilyen komoly technika legyen benne. Hát szóval nem tudom...
Get Moded!
-
Stehe
aktív tag
Picit visszatérve a VGA-HDMI kérdéshez, ehhz mit szóltok?
Cucc.
USB-re kell rádugni, és ad egy DVI v. HDMI kimenetet. Nem tudom, hogy hogyan működik, de az USB sávszélességét számítva elégnek kellene lennie akár FullHd jel átvitelére is. Ti hallottatok ilyenről, esetleg használtatok már ilyet? -
Csöves
őstag
Egy Kuro mennyivel jobb mint egy Pana?
Aquila non captat muscas.
-
roxan
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
Van egy Pana PX80-am, azt szeretném notival összekötni. Nen netezni, csak ki nem írt családi videókat nézni.
A tv-n van vga, komponens, és hdmi, a notimon van 15 tűs gva, hdmi és s-video kimenet.Mivel járok a legjobban, hogyan kössem össze? A hangnak is ás kéne menni.
Üdv, Rox
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat a reklámért de aki esetleg plazmán gondolkozik annak érdekes lehet.
Samsung PS42A451P1 -
DEW3yl
tag
Ha azt megtudod, hogy milyen garanciát adnak, akkor nem számít, hogy milyen a forgalmazó. A páneurópai garanciával akármilyen hivatalos szervízben csináltathatod.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
krack
csendes tag
A panasonicclub -ról tudtok valamit, tapasztalat? Elvileg 95 óta forgalmaznak Panát, de hogy nem közvetlen a Panasonic Magyarországtól vásárolnak az tuti, legalábbis ott ezt mondják.
-
krack
csendes tag
Hát igen, csak egyrészt elég lenne a 42", meg árban is nehéz már a cirka 60k-s különbség. 300k-ért van a videoexpertnél, de nem nagyon bízok az esetleges gari teljesítésben, 320-ért a fotomarketnél, az már valszeg megbízhatóbb, és 330 a panashopban. Inkább a 80ast szeretném, de most már elgondolkodtam a 46PY8P-n is, edigitálnál 270 raktárról.
Tipp vmi forgalmazóra? -
-
DM-Fan
nagyúr
"Akkor felmerült, hogy a VGA-DVI átalakítók bonyolultak és drágák."
Senki nem mondta, hogy a VGA->DVI átalakítók bonyolultak és drágák. Konkrétan én kettőt is kaptam az adatlapom alatt látható videokártyámhoz ingyen. Igaz, hogy azok DVI->VGA, de nyilván létezik inverzben is.
Amikor drága átalakítókról beszéltünk, az a VGA -> digitális konverter -> HDMI megoldásra vonatkozott, ezek ára 30 eFt körül indul.A probléma az általad említett átalakítókkal csupán az, hogy a VGA ugyebár analóg interfész, a DVI meg hibrid, analóg és digitális lábai is vannak. A HDMI meg ugye digitális interfész.
Namost ugye a VGA->DVI átjátszás simán lehetséges, mivel a VGA analóg jele a DVI analóg lábaira kerül átjátszásra. Itt láthatók a lábkiosztások:
Azonban megjegyzendő, hogy már itt veszteséggel kell számolni, hiszen a DVI-analóg részlegére kerül át a jel a szintén analóg VGA-ról.
A probléma az analóg szekciójú DVI->HDMI-nél kezdődik, utóbbi ugyanis digitális interfész és nemigazán tud fogadni analóg jelet:
Tehát ha egy olyan DVI interfészre akarsz rákötni egy HDMI kábelt, aminek csak az analóg részén van jel, akkor a HDMI kábel másik végén nem lesz megjeleníthető kép.
Innentől kezdve az a megoldás lehetséges, hogy a VGA-jelet belevezeted egy konverterbe, ami digitális jelet gyárt belőle és kinyomja egy DVI vagy HDMI-kimenetre. Ezen megoldáshoz többféle alternatíva létezik:
Mint látható ezen konverterek ára alsó hangon 30 eFt, és nem pusztán egy kábelből állnak. Elképzelhetőnek tartom, hogy bele lehet suvasztani az átjátszó elektronikát egy csatlakozófejbe, de abban biztos vagyok, hogy ez nem 4.500 Ft-ba kerül, szerintem valamit elnézhettél.
Konverter elektronika nélkül a dolog viszont szerintem nem működhet. Szóval a VGA->DVI átalakító, majd innen DVI->HDMI kábel konverter nélkül megoldva tuti nem ad képet.
Mindenesetre tényleg dobhatnál egy linket a termékről, vagy elmondhatnád hol láttad. Nem mintha venni akarnék ilyet, mert ugye ennek képminősége erősen megkérdőjelezhető a sima DVI->HDMI vagy HDMI-HDMI átjátszáshoz képest, csak ugye vannak olyan fórumozók is, akiknek tényleg igénye volna az ilyesmi. Mindenesetre meglepődnék, ha tényleg ennyiért lenne ilyen termék és kíváncsi volnék a gyártóra, valamint a képminőségére is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DEW3yl
tag
Volt ebben a topikban szó egy HDMI és DVI nélküli laptop összekötéséről egy plazmával. Akkor felmerült, hogy lehetne venni egy VGA-DVI és egy DVI-HDMI átalakítót, majd sima HDMI-HDMI kábellel összekötni. Akkor felmerült, hogy a VGA-DVI átalakítók bonyolultak és drágák. Ma láttam egyet, amely olyan volt mint egy DVI-HDMI, tehát olyan 5-6 centi és semmi bonyolult elektronika nem volt benne; nagyjából csak a két csatlakozó. Olyan 4500 forint körüli az ára.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
Én is e két modell között vaciláltam és végül a PY80 lett. Hivatalos oldalakon a kontrasztjuk megegyező (igaz láttam valamilyen oldalakon én is különböző adatokat), ezért az egyetlen lényeges különbség a Real Cinema, amit nem tudtam meg senkitől, hogy miben jobb mint a sima 24p Playback. A 85-ben bár van IFC is, de az finoman is fogalmazva melléfogás és pénzt semmi kép sem ér. Az árkülönbséget egyedül a fejlettebb audiórész támasztja alá, de szerintem ezek sem túl fontosak. Surround hang két tévédifuból azért nem ad moziélményt és a digitális audiókimenet sem használható jóformán semmire. Szerintem ennek csak, akkor lenne értelme, ha beépített DVB-T tunert használ az ember (ami a jelen modellben nincs), mivel más esetekben felesleges - analóg jel esetén simán elég a két RCA-s kimenet, ha pedig digitális jele van az embernek, akkor az feltételezi egy digitális STB jelenlétét is, amelyek már amúgyis tartalmaznak ilyen kimenetet. Természetesen marad a design beli különbség, de ez nem vita tárgya.
Szóval szerintem inkább a 46PY80-os modellt válaszd, igaz az több mint 30 ezerrel drágább, mint a 42-es.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
krack
csendes tag
Hát az eladók 2 pana márkaüzletben is (másért), de lebeszéltek. Szerintük elég rossz ez a funkció. Bár az egyik kontúrok élességjavításáról magyarázott SD-nél, ami nem túl valósághű, a "HD meg úgyis éles". Másik elmondta, hogy valójában csak HD-nál használ(-ható?) ez a funkció, de nagykalap s@r szerinte is, főleg ennyi többletért.
PY80 mellett döntöttem - volna, ha lenne normális áron, normális helyen, mert elkapkodták, és sehol sem tudnak már rendelni
Most a 46"-t nézem.... -
krack
csendes tag
Bár a hazai Pana oldalon a kontraszt is ugyanaz, egyedül az "Intelligens képalkotás" és az Digitális audió kimenet a különbség. DVT tuner nemtom, de nem is lényeg, ha mpeg2-es.
Igaz a panasonic.com-on a PZ80 és PZ85-öt lehet csak összehasonlítani, a .hu-n meg egybe kezelik a PZ/PY 85-öt, és csak PY80 van.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Nem véletlenül drágább, valamint a 24p Real Cinema elméletileg nem hülyeség. Attól függ, hogy megéri-e neked, hogy mit néznél elsődlegesen a TV-n. Ha zömmel SD anyagokat, vagy TV-adást, akkor gyakorlatilag teljesen fölösleges kiadnod plusz 30 eFt-ot. Ha HD anyagok vannak többségben, akkor én a PZ85-öt venném.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem mind a DVD-lejátszóm, mind a PS3-mam egy-egy mezei, Hama Category 2, HDMI 1.3-as szabványú, aranyozottnak kikiáltott 1 méteres kábellel van összekötve. Kb. 6-7 eFt volt a két kábel együtt. Tökéletes képminőséget produkál mindkét készülék, zaj vagy blokkosodás sehol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Itt konkrétan pont a Pana 50PX80 és a Samsung PS-50A457 összehasonlító tesztjét olvashatod:
Panasonic 50PX80 vs. Samsung PS-50A457
Itt pedig a Samsung PS-50A557-es készülék tesztje található:
Bár elég jók a Samsung plazmái, az én szívem továbbra is a Panasonic felé húz, egyes területeken (pl. foszfor-lag, ghosting, színhűség) még mindig jobbnak bizonyul a japán gyártó.
Ettől függetlenül jó vétel lehet a Samsung is, ha azt szoktad meg, érthető, hogy azt vennéd szívesen. Alapvetően szerintem egyikkel sem nyúlsz nagyon mellé.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
krack
csendes tag
Hali!
Szerintetek a Pana 42" PZ85 és a PY80 közötti 30k-s különbség megéri-e a képminőségben?
Ugye a PZ85 kontrasztban több, meg valami 24p Real Cinema-ban.Most megyek megnézni őket, a számomra megbízható viszonteladók árkülünbsége a 30k.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Sziasztok!
itt is felteszem kérdésem, látom itt nagyobb pörgés van..
Már lassan 1,5 éve van egy Samsung PS-42Q92 –es plazmám, nagyon megvagyok elégedve vele.
Most a szüleimnek szeretnék tv-t venni. 50-es méretben és lehetőleg Samsungot, de csak akkor ha létezik most is olyan kiváló széria mint a Q92 volt.
Mióta megvan a tv-m nem nagyon követtem az eseményeket, ezért a segítségeteket kérném a következőkben:1. Mint említettem csakis kizárólag TV nézésre kell. Még mindig igaz, hogy a plazmák kontrasztosabbak, feketébbek vagyis tv-nézésre alkalmasabbak?
2. Van most olyan széria ami megközelíti a Q92 minőségét? Nem csak Samsungra gondolok (Pioneer sajnos kizárva).Ajánlották a Samsung PS50A551-et, próbáltam megnézni élőben, de nem találtam eddig Pesten sehol kiállítva.
Mi a helyzet az A451, A656, A756 és egyéb típusokkal?
Vagy már ne Samsungban gondolkodjak?
A Panákat én kizárnám, mert nekem eddig egyik típus sem jött be..Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
üdv.
YxVs[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
Köszönöm a gyors válaszodat
Akkor nekem ez a Panasonic TV nem a legjobb választás.
Én mindneképpen precíziós Zoom lehetőséget szeretnék, hogy minél aprólékosabban % pontosságban tudjak rázoomolni a képre.
A Samsungon kivül van esetleg még olyan TV ami tudhatja ezt?
Sony esetleg? -
DM-Fan
nagyúr
válasz cascada #5655 üzenetére
A Pana-nál sajnos nincs %-os zoom, van viszont cserébe egy kazal lehetőség:
- Automatikus: ilyenkor a képanyag felbontását érzékeli a TV és ahhoz állítja a zoom-ot (reklámok alatt baromi idegesítő tud lenni, mert így állandóan váltogatja a képarányt)
- 16:9: erőlteti a 4:3-as képaránynál is a 16:9-et
- 14:9: kompromisszumos megoldás annak, aki a 4:3-as TV-képarányt nem szereti 16:9-re nyújtva nézni, de mégis szeretné, ha a képernyő jobban ki lenne használva, mint a sima 4:3 esetén. Ekkor a TV alul-fölül 2-2 centit levág, viszont kétoldalt jobban kitölti a kép a panelt, de fekete csík még így is marad. A 4:3-as kép ekkor nem torz, de az aljából-tetejéből elvesztesz egy kicsit.
- Valós: aka 16:9, gyakorlatilag ugyanúgy széthúzva tartja a 4:3-as képet a teljes panelra.
- 4:3: az ilyen képarányú TV-adás torzításmentesen, arányhelyesen kerül megjelenítésre.
- Zoom1: 4:3-as képarányú kép közepére zoom-ol, a kép teljesen kitölti a panelt és nem lesz torz, a logók kiesnek, alul-felül és kétoldalt viszont jelentőset veszítesz a képből.
- Zoom2: emlékeim szerint ezzel tudod a nem anamorf képarányt 16:9-esre javítani.
- Zoom3: ugyanaz mint a Zoom1, csak nagyobb mértékű a zoom.A Samsung talán kicsit jobb a zoom-funkciót tekintve, bár én gyakorlatilag soha nem használom a Pana-n sem ezeket a funkciókat, kivétel ha nálam is bekerül a lejátszóba valami régi kiadású DVD, ahol még nem volt anamorf a képarány.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
cascada
senior tag
És pontos %-onként lehet Zoom-olni? Tehát precíziós Zoom van a Samsung és a Panasonic TV-kben is? Tehát ha mondjuk egyfolytában nyomom a Zoom+ gombot akkor szép folyamatosan közelít a képre? És nem fix értékek vannak megadva, hogy ha pl egyszer nyomom meg a Zoom+ gombot, akkor 2X-es nagyitást cinál, ha kátszer akkor 4X-eset, stb?
Köszi -
cascada
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ja, és a legfontosabbat kihagytam: VÉGRE van gamma és RGB beállítási lehetőség. Ez utóbbi különösen nagy fegyvertény, kalibrálhatóság szempontjából nagyon fontos.
Határozottan fejlődik a Panasonic (nem mintha eddig szar lett volna).
Sajnos fekete-szintben még mindig a KURO mögött kullog, de ez legyen a legnagyobb hibája. Én már a tavalyi szériát is teljesen kielégítőnek találtam és állítólag ez még jobb lett. Ha idővel lejjebb megy az ár, akkor nagyon jó vétel lehet az idei széria is, reméljük a tavalyihoz hasonlóan csekély lesz a szériahibák száma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem tűnik rossznak, de asszem azért nem rohanok lecserélni a PX80-amat.
Ettől függetlenül tényleg nagyot csökkent a fullHD panelek fogyasztása, a Pana nem állított valótlant. Bár hozzáteszem, hogy a kalibrálatlan fogyasztás még mindig elég nagy (300 W/h) és az emberek döntő többsége sosem kalibrálja be a TV-jét. Azt nem értem, hogy miért nem lehet már közel optimálisra kalibrált beállításokat beleégetni gyárilag abba a rohadt "Normál" képopcióba. Akkor gyönyörű képe lehetne a TV-nek "right out of the box".
Az IFC-t továbbra is szidják, mint a bokrot (annak ellenére, hogy javítottak rajta). Ezen nem is csodálkozom, én is hasonlókat tapasztaltam vele, ezt már írtam is párszor. Pedig bíztam benne, hogy ezt gyökeresen átszabják, hát nem jött be.
Viszont a TV továbbra is erős az SD képanyagok megjelenítése terén, aminek örülök és a többi, kövér DVD gyűjteménnyel rendelkező vásárló is fog asszem.
A foszfor-lagon viszont meg vagyok lepve, tekintve, hogy a 42PX80-nál már gyakorlatilag teljesen sikerül kiküszöbölni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ham_
tag
Már van is egy teszt az új TX-P42G10 panasonicról:
-
DM-Fan
nagyúr
válasz jookomak #5643 üzenetére
Hát, ha 150 eFt-ot rászánsz, akkor szerintem inkább a 42PX80-at válaszd helyette, az jelenleg 158 eFt. Nagyobb is, jobb is a képe, játékra is alkalmasabb az újabb képjavító technológia és a magasabb kontraszt miatt. Nekem is ez van és én is PS3-mal használom, ideális párosítás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PerczelZita #5641 üzenetére
Ha igazán jó DVD-felvevőt szeretnél, akkor ajánlom az alábbi Pioneer modellt:
Én tavaly karácsonyra leptem meg vele faterom és nagyon jó kis készülék. Kiváló szerkesztési funkciói vannak (akár frame by frame pontosságú is) és a 160 GB-os merevlemez bőven elég bármire, a videomagnó végleg kiváltható vele, HDMI-n keresztül 1080p-t tud. Ha minden igaz tavalyi modell, a kezelése logikus, érthető, designra nagyon tetszetős, szóval a megszokott Pioneer-színvonal, ráadásul az ára is 60 eFt alatt van már.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ham_
tag
válasz manutdzoli #5642 üzenetére
200e. Ft körül lesz az, argep.hu-n nézd meg
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az olcsóbb plazmákról, pl erről [link]? Érdemes e megvenni kis pénzből, vagy inkább megéri egy kevésbé kompromisszummentes megoldásért kiadni valamivel több pénzt? kb olyan 150k-ra gondoltam, ps3 lenne rákötve és analóg kábel tv. -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!Plazma tv vásárlás előtt állok.Max.250k-t költök rá,lehetőleg fullhd legyen,42"-os és 100hz-es.Néztem is egyet,a Panasonic TH-42PY8P-t,csak nem tudom mennyi a valós ára,mert itt 200k,de itt már 470k
Válaszotokat előre is köszönöm!FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
PerczelZita
tag
37PV 80 és 37 PV8 éppen hétfő délelőtt lett olcsóbb 10.000 Ft-tal a Panasonic márkaboltokban (3 éve teljeskörű garanciával), úgyhogy szerintem mégis van esély nagyobb méretnél is a csökkenésre ha máskor nem, a nyár folyamán. A forint volt már gyengébb is. Igaz, most senki nem tudja menyit fog érni a forint a következő hónapokban.
(Elraktam egy Saturn akciós újságot tavaly nyárról, a merevlemezes DMR-EH57EP Pana dvd-felvevő 49990 Ft. Most hogy venni akarok már ugyanott 65000 Ft, az ezüst színű a Panasonicnál már 70000 Ft! Szóval itt azért igencsak érződik a gyenge forint. Pedig ez 2006-os modell.)
-
PerczelZita
tag
Köszi, közben én is rájöttem, hogy PV80-ashoz és dvd lejátszóhoz felesleges a 7000 Ft-os kábel, mert úgysem használnám ki. Láttam 1490 Ft-ért Hama kábelt a Westend MM-ban (persze az is kínai), az is jó lesz akkor.
Azért ideírom: sem a Mikrovillban (Nagyenyed utva), sem a Mammut 1 Photo Hallban nem tudták mi az az 1.3-as HDMI szabvány. -
DM-Fan
nagyúr
válasz orkester #5636 üzenetére
A 42PV80 még legalább egy évig kapható lesz (még 42PV70-et is láttam múltkor, pedig az már 2 éves is elmúlt, a PV80 meg még csak 1 éves). Nem hinném, hogy sokkal lejjebb menne már az ára, már így is nagyon alacsony. Sőt, ha tartósan gyenge marad a forint, akkor csak feljebb fog menni.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Yellow73 #5633 üzenetére
"Ja, és ne akarj egy kompakt géppel készült (második kép erősen be is mozdult) fénykép alapján kalibrálási kérdéseket boncolgatni, mert az enyhén szólva áltudományos lenne ;)"
Akkor most nem értem, kicsit magad ellen beszélsz. Akkor minek szúrtad be a fotókat, ha úgyse lehet belőlük következtetni a beállításaid helyességére? Te magad is elismered, hogy nem élvezhető a TV képe ilyen erős fénynél és ezt a fotók is megerősítik. Nálam viszont erős fénynél is közel tökéletes a TV képe, ezért bátorkodtam arra utalni, hogy a kalibrálással van a gond. Ha viszont ugyanolyan értékekre kalibráltad, akkor nem értem mi lehet a gond, még mindig játszhat a forrásanyag gyér minősége (mondjuk egy magyar DVD-nél erre igen erős esély van), vagy a TV-k különbözősége (mert ugye még azonos típuson belül is láttunk már példákat erős szórásra).
Én is csak azt tudom mondani, hogy ha a filmet nézed, akkor nem arra koncentrálsz, hogy mi tükröződik vissza a panelen, valamint nem is azt látod, amit a fényképező optikája tükröződésnek vesz. Ez kb. olyan, hogy a rovaroktól összemocskolt szélvédőn is kilátsz és tökéletesen tudsz vezetni, csak a komfortérzeted növeli, ha tiszta.
Egyébként meg tényleg sokkal nagyobb élményt nyújt sötétben nézni, ez elvitathatatlan. Lehetőség szerint sötétíts!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
orkester
őstag
Nem lett még meg a 42pv80(legalábbis máig), de most azon gondolkodom érdemes-e még 1-2 hetet várni, mire jobban elterjednek a G12-esek, vagy ennél már nem lesz olcsóbb és csak kifutó, nehezen megvehető példánnyá válik?
[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
h65535
tag
válasz Yellow73 #5630 üzenetére
Csak egy valamit nem tettél hozzá... a kamera teljesen mást lát, amin amit a szemed...
Szar lehet neked, ha ennyire tükröződik minden...
Egyébiránt 100 helyen le lett írva, hogy a plazma tvk nem fullnapfényes helyiségekbe valók...
Csinálj egy kis besötétítést.
De ki élvezi a tvnézést/mozizást ilyen iszonyat fényben???!!! -
ham_
tag
-
Yellow73
tag
Már megbocsáss, de a beállításoknak semmi köze a látottakhoz.!!!
Ez abszolut fényviszony és tükröződési probléma. A harmadik kép mutatja, hogy a redőnyök leeresztésével (természetesen ugyanolyan képbeállításokkal) tökéletesen élvezhető a kép (már amennyire a gagyi minőségű István a király DVD élvezhető).
Többször leírtad már, hogy hogyan van a Te tévéd kalibrálva, nagyjából úgy van az enyém is belőve. Normál körülmények között gyönyörű a kép.
Csak azt kívántam szemléltetni, hogy a PV80 panelje igenis tükröződik. Az első képen az látszik, hogy inkább a berendezési tárgyak és emberek visszatükröződése látható, mint a sötét képtartalom. A második képen jól látható, hogy én is látható vagyok a tévében, ahogy készítem a képet. Frankón látszik a dohányzóasztal is, stb...
Úgy képzeld ek a nappalimat, hogy a tévétől eső fal gyakorlatilag egy dél-nyugati tájolású üvegfal, és a kép készítésekor dőlt be a napfény az ablakon. Természetesen ez egy extrém eset, abszolut nem tévézésre való helyzet.Ja, és ne akarj egy kompakt géppel készült (második kép erősen be is mozdult) fénykép alapján kalibrálási kérdéseket boncolgatni, mert az enyhén szólva áltudományos lenne ;)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Yellow73 #5630 üzenetére
A linkelt fotók alapján úgy vélem, hogy nincs jól bekalibrálva a TV-d. Nekem kétoldalról fényes a nappalim, a TV-től balra is és jobbra is ablakok vannak a TV síkjára merőleges falakon (a TV-vel azonos falon és a szemközti falon viszont nincs ablak) és nappali fényárban is tökéletes képet ad a TV. Esti fényviszonyok mellett persze érezhetően kellemesebb a látott kép, de azért ennyire közel sem rossz, mint nálad.
A tükröződés növelt környezeti fényerőnél persze megjelenhet, de amint az általad beszúrt fotókon is látható ez inkább a panelen lehet zavaró, a káván szerintem abszolút nem zavar, úgysem azt nézi az ember, hanem a képernyőt. A képernyőn levő tükröződés ugyanúgy megvolt a CRT-knél is, de ha kellően elmerül az ember a filmben, akkor észre sem veszi egy idő után. Nálad inkább a rossz beállítások okozhatják az élvezhetetlen képet.
Get Moded!
-
Yellow73
tag
Nem akarok senkit sem elkeseríteni, de bizonyos fényviszonyok között (világosabb szobában) a PV80 tükröződése nagyon zavaró is lehet.
Még ősszel (2008.09.01. 09:58) írtam erről egy postot az AVForum plazma topicjában: (valami miatt a hozzászólás direkt linkje rossz helyre mutat, így bemásolom ide a postot)Lőttem pár képet extrém helyzetben a plazma tükröződésével kapcsolatban.
Persze nem csak a tükröződés a gond, hanem az extrém erős fényhatás abszolut negatívan hat a plazmára.
A képek szombaton készültek, délután fél háromkor, odakint hétágra sütött a nap.
A tévé melletti falon van 2 db 2000x2450 ablak. Az egyik a szoba sarkától 26 cm-re kezdődik (a harmadik képen még a függöny is látszik), a két ablak között pedig egy 40 cm-es pillér van csupán.
Az első két kép besötétítetlen szobával készült, és a DVD-n az István a Király megy (ha valaki nem látna semmit a képernyőn). Azért választottam ezt a lemezt demo céllal, mert ez gyakorlatilag csak sötét jeleneteket tartalmaz.
A kép gyakorlatilag élvezhetetlen ilyen fényviszonyok mellett, ugyanakkor a tükröződés is jelentős.
A harmadik kép ugyanakkor készült leengedett redőnyökkel. Azért tök sötét nem volt, hiszen a nappalihoz kapcsolódó többi légtérbe a napocska továbbra is besütött, mint ahogy a kép bal oldalán látszik is.1. kép: Fényárban úszik a nappali
2. kép: Tükörnek azért nem nevezhető, de tükröződik, viszont a sötét kép erős fényben nem élvezhető
3. kép: egy kis sötétítés csodákra képes
-
DEW3yl
tag
válasz PerczelZita #5628 üzenetére
Kell írja rajta. Meglehet, hogy csak annyit találsz, hogy 1080p Tested/Certified vagy ehhez hasonló. Minőségibb kábeleken azért a szabványt is kell írja.
De attól függ mihez kell, mivel nem biztos, hogy szükséged van 1.3-asra. Ha a tévéd nem tudja a Deep Color-t vagy a xvColor-t és nincs lossless 7.1-es hangra képes házimozid, akkor nem feltétlenül szükséges. Ilyen esetben bőven elég egy minőségien összerakott kábel. Értem itt pl. a Hama-t és nem egy Teszkós-zacskós-kínai-nónémet.
Megj.: abban az elektronikai üzletben lehetőleg szárazelemen kívül mást ne vegyél, de még azt se, hadd zárjon be.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
PerczelZita
tag
Igen, láttam 2000-ért Hamát, de semmi jelzés nem utalt arra, hogy 1.3-as.
A 7000 Ft-os Hama kábelen már rá volt írva, hogy 1.3, de ezt soknak találom. Voltam elektronikai boltban, ahol a kiszolgálók azt mondták, még soha életükben nem hallották, hogy 1.3-as HDMI.
Honna lehet tudni, hogy 1.3-as-e a kábel? -
Taybor
tag
válasz cascada #5626 üzenetére
Pana 42pv80 mi múlt ősszel vettük, és teljesen meg vagyunk vele elégedve. Jó nem mondom hogy az analog adás olyan fantasztikus lenne,de azért simán nézhető. Dvd- vel meg nagyon szép a képe, és most már 160 környékén megkapod... Mondjuk nem fullhd-s de itt már kifejtették páran hogy a fullhdnak csak nagyon közelről nézve jön ki a részletessége.
[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani olyan PlazmaTV-ket amik jó ar/érték arányban vannak?
Csak tájékozódés képpen kérdezem, mert igen tudom a szép képű TV-k milyen árban vannak.
Olyat szeretnék ami már fullHD-s és ha elterjed Magyarországon is a HD adás akkor ne kelljen új TV-t venni Addig pedig az analóg adás is viszonylag élvezhető legyen vele.Panasonic és Samsung TV-kre gondoltam, azoknak tetszett üzletekben általában a képük, persze különböző tipusokban is hatalmas eltérések vannak, de kíváncsi vagyok melyek azok a TV-k amik jó áruk és szép képük mellett érdemes lehet a vásárlás megfontolására
Köszönöm
-
PerczelZita
tag
Köszönöm a segítséget. Mindezzel együtt mégis jobb lenne, ha alapból minden tv-nek matt lenne a kávája. Elhiszem, hogy nem zavaró a fényes, de a matt biztosan minden körülmények között jobb megoldásnak tűnik a filmnézéshez.
A fényes káva szerintem inkább eladhatósági szempontból terjedhetett el, mint amikor egy autó csillog-villog. Sajnos a reklám fontosabb volt, mint a célszerűség.Igen, elég gyanúsak ezek az aranyozott kábelek, főleg, hogy ilyen olcsóak. Valószínűleg csak a csatlakozók aranyozottak, belül nem. Aztán meg lehet, hogy olyan vékony az aranyfüst, hogy néhány ki-behúzás után lekopnak. De az is lehet, hogy az aranyozott kábelt úgy értik, hogy aranyszínű festékkel bekent :-)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PerczelZita #5618 üzenetére
Digitális jelnél gyakorlatilag nem sok értelme van a high-tech kábelnek. Akkor lehet jelentősége a kábel karakterisztikájának ilyen esetben, ha nagy távolságot kell vele áthidalni, de ott meg már többnyire inkább optikai szálon viszik a jelet úgy, hogy a kábel két végén levő csatlakozóba van beépítve az optikai átjátszó. Az ilyen kábelek ára horror (százezres nagyságrend) és otthoni felhasználásra semmi értelme.
A HDMI kábelnél lényeg, hogy lehetőség szerint Category 2-es legyen és így megfeleljen az 1.3-as HDMI szabvány követelményeinek, mert az újabb készülékek már 1.3-as verziójú interfésszel vannak szerelve.
Amúgy az általad linkelt kábel nagy eséllyel teljesen jó, az "aranyozás" ezen esetben csak parasztvakítás, a sima 2 eFt-os, "nem aranyozott" Hama is tökéletesen megteszi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PerczelZita #5617 üzenetére
A 42PX80-am kávája is zongoralakk és hidd el, abszolúte nem zavaró. Még ha ég egy fényforrás is a szobában (TV-vel szemközti fal mellett állólámpa) az sem zavar. A képernyőn látottak meg nem tükröződnek rajta. Ne az agyonvilágított eladótérből indulj ki, otthon azért kicsit más a szitu.
ham_: PV80-ból tudtommal nincs matt, csak a 8-asokból: Panashop
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ham_
tag
válasz PerczelZita #5617 üzenetére
Hm, nekem úgy rémlik mintha a PV80-at láttam volna matt feketében, és a PX80-at a fényes tükröződő kávával.
-
baryll
tag
Sziasztok!
Szegeden a MM-ben megtekinthető az új 42G10-es Pana, közvetlenül a Pio 4280 mellett. -
peetpro
csendes tag
válasz PerczelZita #5613 üzenetére
5 m-es HDMI kábel noname OEM, 2.600Ft kis eldugott számtech boltban véve! Tökéletesen működik, digitális jelnél a kábel szinte mindegy!!! 1 és 0 vagy átér vagy nem...
-
Sub-S
senior tag
válasz PerczelZita #5613 üzenetére
Mindegy, szerintem azt a kábelt vedd amelyik olcsóbb.
-
Sub-S
senior tag
-
PerczelZita
tag
Érdemes Panasonic tv-hez és lejátszóhoz Panasonic HDMI-t venni, vagy mindegy?
-
oceanearth
őstag
Szia!
A 32" így is az a határ, amire azt mondom még, hogy pont jó. Sajnos elég közelről tudom csak nézni. A jelenlegi TV-m 21"-os, de 4:3-as az átmérője. Egy réges-régi LCD.
A 32" is már elég nagy ugrás lenne, bőven elég az én szobámban.
Különösebben nem használnám számítógéphez, csak HD filmet meg sorozatokat akarok nézni, szép minőségben, nagyban.
Erre sztem tökéletes lesz egy belépő szintű 32"-os plazma. Így is azt mondtam, hogy 80-at szánok rá, mostmár 110-nél járok. Tudom 120-ért már jóval nagyobbat kapnék, de az már káros lenne a szememnek.
Egyébként ma nézegettem a TV-ket és valahogy messze a Sharp tűnt a legjobbnak képileg és arra is rájöttem, hogy 2m-nél távolabb az én szemem már nem látja a fullHD és a HD-ready közti különbséget, így le is tettem a FullHD-ról.
Gyanítom, hogy nem volt a többi TV jól beállítva, azért volt gányos a képük. Nincs Pesten vmi üzlet, ahol rendesen be vannak állítva a TV-k és úgy tudom megnézni őket? Mert így elég lutri az egész, vagy egyáltalán nem foghatok annyira mellé?
Szívem az LG és a Samu felé húz, mert pacekra gyönyörűek, de szívem szerint Panát vagy Sharpot vennék, mert én úgy tudom, hogy ezek az igazán jók. Jól gondolom.köszi a segítséget.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz oceanearth #5610 üzenetére
Csodálkoztam is, hogy 22"-ban gondolkodtál, az azért TV-hez, filmnézéshez kicsi. A 32" már azért közelebb van az igazsághoz, csak az árban is beljebb van. Akkor viszont, amennyiért egy jó 32"-os LCD-t kapnál már lehet érdemes lenne elgondolkoznod egy plazmán, mégha gyűjtögetni kéne rá egy-két tízezer forintot is.
Egy Pana 42PX8-ast már 130-140 eFt között megkapsz és azért teljesen más képi világot nyújtana, mint egy belépőszintű 32"-os LCD 100-110 eFt-ért. Ráadásul még méretben is nagyobb 10"-lal, ami ugye több mint 25 cm átlóban. Nem mindegy, hogy egy gyengébb képességű 82 cm-es LCD-t kapsz 110 eFt-ért, vagy egy igen jó képtulajdonságokkal bíró 107 cm-es plazmát 140 eFt-ért.
Ha nem létszükséglet, hogy a filmnézésen kívül más PC-s felhasználási kört is kielégítsen a TV, akkor én inkább a plazmát ajánlanám figyelmedbe. Ha viszont az a vágyad, hogy nagy méretben netezhess, vagy Word-özhess, akkor maradj az LCD-nél, mert arra kétség kívül jobb.
Get Moded!
-
oceanearth
őstag
Szia!
Köszi a választ.
Tudom, hogy nem jó a topik, de az LCD topikban nem kaptam sajnos választ. Hibátlanul megy a az 1080p-s film a gépemen, habár csak 720p-t látok, ennyit tud a monitor. 1 kérdés kipipálva. Ma voltam a Saturnba, kicsit el voltam tévedve a mérettel. Mostani kitűzött méret inkább a 32"-os LCD-k. Rájöttem nem kell nekem a FULL HD felbontás, azt hiszem elég lesz az 1366x758.Köszi még1x
-
DM-Fan
nagyúr
válasz oceanearth #5608 üzenetére
Ha tényleg olvastad a topic 1. HSZ-ét, akkor láthatod, hogy ez itt a PLAZMA topic, itt LCD-s kérdésre nemigen kapsz szakmailag megalapozott választ, tapasztalati alapon nyugvó választ.
Amúgy kérdéseidre reflektálva alapvetően nem értem, hogy ha csak 22" LCD-ben gondolkozol és laptop-ról játszanál le, akkor miért nem inkább egy jobb, S-PVA paneles monitorban gondolkozol, mint egy belépőszintű, TN-paneles, kis LCD-TV-ben? Így a betekintési szöggel sem lenne problémád és árban sem lenne sokkal vészesebb, mint a Samsung TV-je.
A DVB-T tunert alapvetően csak földi sugárzású csatornák vételére tudnád használni, azt is csak akkor, ha mpeg4 szabványú. Ha mpeg2-es, akkor semmire nem mész vele Magyarországon. A digitális vételre mindenképpen STB-ra van szükséged, amit a szolgáltató ad. Az analóg jel vételére természetesen alkalmas a fent említett két TV (egyes monitorokban is van tuner, ahogy említetted is), de egy jó tunerkártya és tuner nélküli monitor párosítással is jól járhatsz, nem drágák már a tunerkártyák.
A laptop-od elvileg tudja a HD-felbontást lejátszani, bár a VGA-ban nem volnék biztos, hogy tudja a hardveres gyorsítást a filmlejátszáshoz, így ez jelenthet némi problémát, ha mondjuk mást is csinál a háttérben a gép. De ha laptop már megvan, miért nem próbálod ki? Ha a saját képernyőjén megy gond nélkül, akkor külső forrásra is kinyomja, ez nemigen befolyásol semmit.
A HDMI kimeneten kimegy a hang, a DVI-on nem feltétlen, alapból azt mondanám, hogy ott nem.
Mindkét általad linkelt TV felbontása 1680x1050, mint az átlag 22"-os monitoroké. A HD-Ready felbontás megjelenítéséhez 720 fizikai sorra van szükség, így az natívban is menni fog, a fullHD-hez 1920 oszlop és 1080 sor kéne, így az csak konvertálva fog menni, de mindkét felbontás megjeleníthető a TV-ken (és a 22"-os monitorokon is).
A "fekete csík" forrásanyag-függő, 1.78:1 képarányú filmeknél gyakorlatilag nincs 16:9-es képernyőn fekete csík, 1.85:1-nél már van, 2.35:1-nél még nagyobb, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oceanearth
őstag
Sziasztok!
Bemásolom ide is a kérdésemet, hátha előbb kapok választ.
Kellene a segítségetek. Sajnos meghalt a DVD lejátszóm. Mivel nem tervezek egy újabb szart venni, ami behal 1 év múlva, arra gondoltam, hogy vennem kéne vmi jó kis TV-t és majd rákötöm a laptopomat.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy ti mit ajánlotok? Én egy TV-t szeretnék elsősorban, amit ritkán a számítógép monitoraként használok mégpedig 22"-osat.
A topik 1. hsz-ét elolvasva ez a 2 TV, ami között vacilálok.
Samsung LE-22A656A [link]
LG Electronics 22LG3000 [link]
Adatokra sokkal jobb a Samsung, de jóval drágább is, vajon megéri azt a sok plusz mátyást?Nézegettem az oldalakat és találtam egy monitort (samsung t220hd) amiben elvileg van beépített DTV Tuner. Namost nálunk sima kábel TV van, nem pedig digitális TV.
A kérdésem az, hogy ez nekem megfelelő lenne? Vagy pedig ez nem jó? Esetleg a TN film panel miatt hagyjam a fenébe, mert csak pont középről jó a képe. Nálam meg pont, hogy soha nincs középen a TV.Még azt kérdezném, hogy a gépem egyáltalán ki tudja-e rakni a TV-re HD-ben a filmeket?
Egy Acer 6930g-s laptop. 2ghz-s core duo, 3gb ram, 9300m 256mb-os vid. kártya. Elvileg rá van írva a gépre, hogy FULL HD 1080 playback.
Ja és van rajta HDMI, DVI kimenet. Ezek átviszik egyébként a hangot is?Elég sokat kérdezek tudom... sry ezekért, de egyelőre ez a terület nekem bonyolultabbnak tűnik, mint ármi más a világon, látszik, hogy nagyon el vagyok maradva ebben a témában.
mod: egy utolsó kérdés. elvileg a HD képarány 16:9, a 2 TV-nek, amit meg én kinéztem, nem igazán ez az oldalaránya. Magyarul, akkor a fekete csík elkerülhetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hattorihanzo #5605 üzenetére
Én konkrétan az Avia - Gudie To Home Theater sorozat egyik lemezét használom a kalibráláshoz, de a Digital Video Essentials is kellően megfelelő lehet.
Teszteléshez pedig nemrégiben a kezembe akadt egy referenciavideókat tartalmazó japán Blu-Ray, amin fél perces, egy perces kis stress videók vannak (tárgyakat, épületeket, embereket mutatnak különböző beállításokban és színkompozíciókban), amiken nagyon jól lemérhetők a beállítások.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nortberg #5603 üzenetére
Már több helyen is lehetett olvasni ehhez hasonló, elnagyolt specifikációkat, amikből tényleg az jön le, hogy a Pana nagyon nagyot fog robbantani az idén, elsősorban szolgáltatások és design terén. Én azt mondom, várjuk ki, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog megvalósulni és hogy mindezért mennyit fog kérni a Pana. A 42X10-es ára mondjuk nem vészes, már most megkapható 220 eFt körüli áron, tavaly ilyenkor ez az árszint inkább a 300 eFt-ot verte az ugyanilyen kvalitású 42PX80-nál.
Azonban vegyük észre, hogy a Pana idén kissé szélesebb spektrumon kínál plazma TV-ket, így valószínű elég nagy lesz a szórás az árakban is. A 2,5 centi mélységű TV-inek ára garantáltan horror lesz, jó igaz, az már a prémiumkategória. Én igazából a középkategóriás modellek áraira leszek kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nortberg
csendes tag
A hazi-mozi.hu-n a teljes 2009-es Panasonic plazma sorozat fent van!
Nem hiszem hogy az összes kapható lesz nállunk. -
kpal
nagyúr
válasz minden fogla #5597 üzenetére
És is hasonló problémbában vagyok
-
DM-Fan
nagyúr
válasz minden fogla #5597 üzenetére
Több mint valószínű, hogy nagyon el van rontva a kontraszt/fényerő arányod. Főleg az eltúlzott kontraszt tud nagyon erősen világító fehéret, beégett képet produkálni. Javaslom, hogy egy kalibráló-lemezzel DVD-lejátszón lejátszva finomhangold a TV-det!
Ehhez többen javasolják az egyes DVD-ken megtalálható THX-Optimizer-t, amit én annyira nem találok jónak, ezért én hanyagolnám a használatát.
Ugyan ez is egy elég butácska kalibráló pattern-sor, de azért nagyvonalakban be lehet vele állítani a TV-t és ami fontos, ingyenes:
Testsequenz DIVAS (FTP-link, lehet kicsit lassan indul el)
Weblapja: Burosch
A komolyabb kalibráló DVD-k húzós árban vannak, viszont megéri szert tenni egyre, mert elég jól beállíthatók vele a TV-k, igaz ugyan, hogy nagy türelem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...