Hirdetés
Aktív témák
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, amin csak S-Video és VGA csatlakozó van, dvi nincs. Mostanában szeretnék venni egy plazma TV-t is mellé, amin a laptopon lévő HD-Ready és Full HD-s videoimat szeretném megnézni. Viszont dvi és hdmi castlakozó hiányában nem pontosan tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak a laptopcserén kívül... Találtam egy helyen egy VGA-HDMI átalakítót, de az nagyon drága volt, 30k körül...
Remélem jó topikba írtam, és a válaszokat előre is köszi!
-
Stehe
aktív tag
-
Stehe
aktív tag
Köszi a választ, szomorúan olvastam. :-( Igazából a laptopcserét el akartam kerülni, mert a mostani egy egy éves Dell, és mindenben megfelel, leszámítva a DVI/HDMI hiányát... Jobban átnéztem én is a VGA/HDMI átalakító dobozkát, és pl. Ebayen szállítással együtt 50 dollárt kóstál, ami már egész jó az itthoni 25k-hoz képest... Tényleg ronthat a jelen észrevehető minőségromlással? Sajnos élőben ilyet még nem láttam... :-(
Fő használata pedig a divx és vinyón lévő HD filmek nézése. Blueray lejátszó kilőve az ára miatt, és hogy egy 20 gigás film kiírásához kellene szintén csillagászati áron lévő blueray író, és üres lemez is. -
Stehe
aktív tag
No, ezt a terméket néztem ki. Ha belenéztek a specifikációba, számodra talán többet mond: Ebay VGA HDMI Converter
Amúgy nem értem ezt a szállítási konfliktust! DM-Fannak igaza van, ha benne van a leírásban, hogy hogyan kell szállítani, és ha 1-2 ember annak ellenére fekve szállította az miért is mérvadó? Gondolom ugyanaz mint a hűtőknél, h. csak állva szabad szállítani, és akkor garantálják a hibamentességet. Attól, hogyha egy, esetleg 2 valaki elfekteti, és nem lesz semmi baja, örüljenek... Majd ha 1000 vásárlóból 990 is fekve szállította, és 1 év múlva is tökéletesen működött, na abból lehetne statisztikát vonni! :-)
-
Stehe
aktív tag
válasz polgcsabi #5249 üzenetére
Köszi az ötletet, ez egész jónak tűnik! Nagyon szimpatikus a PopCornos megoldás is, viszont nekem az túl drága. 70k, főleg vinyó nélkül nem fér bele. Viszont ez 30k, és talán ha egy kisebb NAS egységet veszek, azzal is össze lehet kötni. Ha már az átalakító 10k, ahhoz képest ez a 30k nem tűnik annyira többnek, főleg ha a laptopcserét is megúszom :-) Ez is játssza az mkv-t, szóval elég bestbuynak tűnik...
-
Stehe
aktív tag
válasz polgcsabi #5273 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy vennék egy D-Link 313-es NAS készüléket, amibe lehet tenni belső vinyót ( és kikapcsolt gép mellett torrentezésre is alkalmas). Ezen van USB és RJ-45 is, csak azt nem tudom, hogy lehet e használni egyszerre a kettőt. Mert akkor annál jobbat nem is tudok elképzelni: Laptopomon beállítom a letöltést a NAS-ra, majd miután lejött már játszom is le egyből, esetleg hálózaton áthúzom rá a filmeket, és a kis WD kütyü már egyből látja is... De szép is lenne... :-)
-
Stehe
aktív tag
Ha egy tv rendelkezik DVB-T tunerrel, attól függetlenül még nem biztos, hogy tudja az MPEG4 kódolást(csak az mpeg2-t), ugye? Vagyis ilyen tv-k esetén sem úszható meg a dekóder/settopbox a későbbiekben...
A másik kérdésem pedig az lenne, hogyha van egy 5.1-es aktív hangfalszettem (genius), ezt rá tudom kötni a TV-re minden egyéb kellék nélkül? Én egy "alapmodell" 106 centis Pana plazmát néztem, és nem tudom megvannak e rajta azok a csatolók, ahova a front/hátsó/center/subláda dugókat lehet dugni... Hdmi sajna kizárva. :-( -
Stehe
aktív tag
Köszi a kimerítő választ! A tv-t a laptopomra szeretném rákötni egy ilyen segítségével. A hangrendszeremet így a külső 5.1-es SB augigy2 hangkártyámra kötném, amin van optikai kimenet is. De akkor ezek szerint ezzel sem vagyok előrébb. Sajnos a linkben említett kütyü is csak sztereo hangot visz. A WDTV media playere még esélyes, de a Popcornos lejátszó az nagyon drága. De mivel a Geniusomon nincs optikai kimenet, csak a hangkártyán, úgy néz ki a a wdtv+plazma kombó sem működne...
Amúgy a leírásában olvasható az alábbi:
VGA......................................................640x480 60Hz 72Hz 75Hz
800x600 60Hz 72Hz 75Hz
1024x768 60Hz 70Hz 75Hz
1280x1024 60Hz
1600x1200 60Hz
DTV/HDTV.............................................480i/576i/480p/576p/720p/1080i/1080PVagyis ezek szerint most lehet átvinni 1920x1080-as jelet laptopról tv-re, avagy 1600x1200 a max?
-
Stehe
aktív tag
Nem, én erre a hangkártyára gondoltam. Okés, akkor leírom a konkrétumokat:
Mostanában szeretnék venni egy Panasonic plazma tv-t, ezt vagy ezt. A tv-t csak a laptopon lévő divx/hd/fullhd filmek nézésére használnám, tv adás (még) nincs. Most vettem nemrég ezt a Genius szettet, ami filmre egész jól szól. Sajna a notimon nincs sem dvi, sem hdmi, de szeretném a cseréje nélkül megúszni a dolgot. Szóval én 2 lehetőséget látok:
-A lentebb említett kis kütyüvel átkonvertálni VGA-ról HDMI-re, de mivel így csak sztereo hangot tudna átvinni, a hang a laptop külső hangkártyájából jönne. Ez jó is lenne, csak amit kérdeztem is, nem tiszta, h. a konverter átviszi-e a teljes FullHd képet, vagy csak a HD-Readyt. Mivel a FullHd-ra ugye csak az a szabvány, h. függőlegesen meglegyen az 1080 pont, az a vga maximális 1600x1200-as felbontása miatt ugye megvan, no de hosszra az 1920 helyett csak 1600... Ezért kérdeztem, h. az adatlapján mit kell nézni, a "DTV/HDTV.............................................480i/576i/480p/576p/720p/1080i/1080P" sor azt jelentheti-e, h. az 1920x1080-as képet jelenít meg valósan is a tv-n...
-Másik megoldás, (amit kihagynék), egy WD HD media player vétele, amire rá tudom tenni a külső vinyóm, HDMI-n keresztül összekötöm a TV-vel, de így meg nem lesz hang, mivel a WD termékének csak optikai kimenete van, amivel sajna az 5.1-es rendszerem nem rendelkezik...
Mellesleg a mélynyomó hátoldalán ezek a csatlakozók vannak: kép.No, ezek fényében jó lenne, ha lenne egy-két konkrét ötleted a megvalósítást illetően! :-)
-
Stehe
aktív tag
Köszi a tartalmas válaszokat, akkor úgy néz ki pihentetem még egy kicsit a dolgot... viszont azt nem értem, hogy miért nem jó a külső usb-s hangkártyám, miért kellene lecserélnem PCMCI-sre? Hisz ez az usb-s is rendelkezik teljes értékű 5.1-es (igazából 7.1)-es bemenetekkel... Mivel külső vinyóm úgyis van, így lehet a WD mediaboxa lesz a nyerő, bár ha ehhez meg vennem kell egy külön 5.1-es erősítőt.... Akkor inkább hanyagolom ezt a plazmaprojektet egy ideig :-)
-
Stehe
aktív tag
Ha a gyártó 60.000 órát, az újabb modellekben pedig 100.000 óra élettartamot garantál addig, amíg a fényereje a felére csökken, szerintem nem kell az újratöltéssel foglalkozni...
Kíváncsi lennék mondjuk egy olyan plazma képere, aminek a fényereje már a felén van. Mondjuk a fenti adatokat figyelembe véve napi 4 órát számolva az élettartamuk 40 ill. 65 év múlva érik el, úgyhogy sztem aggódni felesleges! :-) -
-
Stehe
aktív tag
Picit visszatérve a VGA-HDMI kérdéshez, ehhz mit szóltok?
Cucc.
USB-re kell rádugni, és ad egy DVI v. HDMI kimenetet. Nem tudom, hogy hogyan működik, de az USB sávszélességét számítva elégnek kellene lennie akár FullHd jel átvitelére is. Ti hallottatok ilyenről, esetleg használtatok már ilyet? -
Stehe
aktív tag
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna ír egy hiteles adatot, hogyha a VGA csatin keresztül kötöm össze a tv-t a géppel, mennyi a max. felbontás? Ebben a fórumban már mondtak 1024x768-at és 1600x1200-at is... Sajnos a laptop + analóg 5.1-es rendszerhez nem nagyon látok más megoldást... Laptop csere nem játszik, a WD TV megoldás esetén pedig kellene vennem egy erősítőt is, mivel nem rendelkezik analóg 5.1 kimenettel. De persze ha valakinek lenne egyéb ötlete, nagyon szívesen meghallgatom, csak félek az utóbbi időben már teljesen átrágtam a témát! :-)
A másik, hogy le szeretném azért a gépem tesztelni előtte, mivel bizonyos fullhd-s vidiket visz, néha meg a 720-as hangja is akad. Van vmi oldal, ahol pl. egy perces demokat lehet letölteni különböző felbontásban/kódolásban?
Köszi előre is!
-
Stehe
aktív tag
Csak annyit szólnék még hozzá a kollega kommentjéhez, hogy a PC-HDMI-s dolog nem biztos hogy működik. Én mostanában olvastam alaposabban a téma után, és több fórumon is írják, hogy miután Panasonic plazmát kötöttek Pc-hez HDMI-n keresztül, pár hónapon belül tönkrement a tv hdmi portja. Természetesen nem minden esetben, de nem is egy meghibásodást olvasni. Amúgy a VGA port is képes átvinni a FullHD jelet, az talán a legegyszerűbb mód. Persze a HDMI-n keresztül szebb a kép, de hát ingyenebéd ugye nincs...
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Azt én sem értem pontosan, a házimozi fórumokon olvasható a hibajelenség, bár főleg a 7-es szériát érinti...
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Tv-laptop összekötés témához visszatérve az alábbi kábelt találtam láttatok már ilyet? És szerintetek működőképes lehet? Kábel
Talán ez az egyetlen esély arra, hogy VGa-n átmenjen a FullHd jel... -
Stehe
aktív tag
Hali!
No, megvan életem első plazmatv-je, egy Full Hd, 42 colos Panasonic személyében! Most még csak a laptopra tudom rákötni, VGA-n keresztül, szóval a full-hd egy ideig még álom marad. VIszont mielőtt még megvenném a VGA kábelt kérdezném, hogy ha összekötöm őket VGA-val, simán megjelenik a kép? A Full-Hd-n megjelenített 1280x720-as kép nem lesz torz? A TV-nek mekkora felbontást állítsak majd be? 1280x1024, esetleg 1280x800?
Köszi előre is!
-
Stehe
aktív tag
HiA hivatalos oldalon az alábbit találtam:
Alkalmazható PC jelek: SXGA
Alkalmazható pásztázási formátumok: 525 (480)/60i, 525 (480)/60p, 625 (576)/50i, 625 (576)/50p, 750 (720)/50p, 750 (720)/60p,
1118 (1080)/50i, 1125 (1080)/60i, 1125 (1080)/24p (csak HDMI), 1125 (1080)/50p(csak HDMI) 1125 (1080)/60p (csak HDMI)Vagyis VGA csatin SXGA a legnagyobb átvihető jel, ami 1280x1024. És az lett volna a kérdesem, hogyha erre állítom a tv felbontását, és a laptopon elindítok egy 720p/1080p filmet, a nem natív felbontás miatt nem lesz a kép "nem egyenletes"?
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Szerintetek van arra mód, hogy a VGA kábelen átvitt képhez átvigyem a hangot a tv hangszóróira? Jelenleg még nincs kész a hangrendszerem, viszont a laptop hangszórói borzalmasak, ezért is gondoltam hogy jó lenne a hangot kivinni a TV hangszóróira. Erre van lehetőség? És ha igen, milyen kábel szükséges hozzá? Köszi! -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Itt a fórumon úgy olvastam, hogy a Pana plazmákon vcan egy menü, ami kiírja hogy eddig hány órát mentek. A sima menüben nem találtam ezt az opciót, akkor talán a szervízmenüben lehet? És ezt hogy tudom elérni? A tv-m típusa Th42py80. Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest