- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Amazon Fire TV stick/box
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- OLED TV topic
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz pentium4 #5871 üzenetére
Nos, hát ha a zene csak kevéssé lényeg és a házimozi a fő felhasználási terület, akkor azért lehet spórolni az erősítőn. Mondjuk ha a zene sem teljesen mellékes, akkor én leginkább egy Harman/Kardon-t ajánlanék, az ugyanis házimozira tökéletes, de zenei fronton sem kell szégyenkeznie.
Rossz hír, hogy az utóbbi fél évben iszonyatosan sokat drágultak a házimozi erősítők. Amit ajánlanék, az a H/K AVR 155 típusú erőlködő, az most olyan 110 eFt-ból kijön. Ez egy tavalyi modell, már HDMI-interfészes és igen jó tulajdonságokkal bír, sima 5.1-es, az összes DTS-szabványt ismeri, optikai és koaxiális bemenetekkel is rendelkezik, így rá tudod kötni a forrásaidat, az új HD-szabványokat viszont nem kezeli. Amúgy pofás darab.
Hangafalakból ekkor térbe én mindenképpen állót javasolnék, a polcsugárzó itt szerintem már felejtős. A H/K-hoz legnagyobb előszeretettel ajánlható hangfalmárka a JBL, abból most igen kedvező áron kapható egy mélynyomó nélküli, 5.0-ás szett (E60-as frontok, EC25-ös center, E20-as szatellitek) olyan 145 eFt környékén. Ehhez mondjuk hozzácsapsz még egy aktív sub-ot, ami olyan 50-60 eFt-ból megvan.
Kicsit ugyan túllépnéd vele a költségvetést (olyan 305 eFt lenne a vége), viszont egy igen korrekt rendszered lenne, ami házimozira és zenére is igen jó, se nem profi, se nem gagyi, egy erős középmezőny. Ha ezt az árat sokallod, akkor erősítőként szóba jöhet egy kisebb Harman/Kardon modell, az AVR 132-es. Ez egy belépő-szintű H/K erősítő (az egyik legkisebb), semmi extra, nincs HDMI, viszont 70 eFt-ért megkapható. Mondjuk érzésem szerint teljesítményben ez már kicsit kevés az ajánlott hangfalakhoz, szóval én mindenképp valamelyik nagyobb H/K-t ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
- DALI Ikon 7-Walnut-DALI Ikon Sub-Walnut-Hibátlan-Karcmentes-Gyári Állapotban!
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
- Yaber Buffalo Pro U6 projektor Új ( bontott csomagolású)
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- PHILIPS Ambilight 55OLED759/12 4K OLED Smart Gaming TV