- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- eGPU tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
Aktív témák
-
törölt tag
"(MKV amúgy, nagyon (túlzóan is, de most jó ez is) leegyszerűsítve olyan mint a divx, csak nagyfelbontású.)"
Viszont van 720p-s avi is, ami ugye nem mkv, amiben van több hangsáv és választható felirat is. És persze nem a dual hangsávon, hanem a feliraton van a lényeg. Lehet Te tudod miről van szó, de szegény júzereket meg félrevezeted
-
DM-Fan
nagyúr
Mind szép, amit leírtál csak ott a probléma, hogy LCD-d van. Én általánosságban a plazmáról beszéltem a fullHD és HD-Ready szükségességének boncolgatásánál. Az LCD más téma, mert azon köztudottan jóval gyengébben festenek az SD képanyagok (de még több HD is), mint plazmán, így ott nem kérdés, hogy érzed a Blu-Ray létjogosultságát és a DVD-t gyengeségeit. Ez evidens, hisz olyan technológiájú TV-t nézel, ami nem is SD képadásra lett kitalálva.
Kicsit magad ellen is beszélsz, mert ha nemcsak a felbontást nézed, akkor a DVD-nek sem feltétlen van szégyellnivalója, hisz színűségben, a kép nyugodtságában gyakran tudja hozni közel azt a szintet (ha nem is feltétlenül teljesen), amit a BD.
Amely filmeket meg említesz, azok elég sarkos példák, mert pl. a 2001 - Űrodusszeia 2002-es DVD megjelenés, a Blade Runner 1999-es, a The Searchers pedig 2000-es kiadvány. Szóval echte olyan kiadványokat említesz, amik még a DVD hőskorából származnak és pocsék a transzferjük, ráadásul azóta sem adták ki őket újra DVD-n, amt egyébként sok korai DVD-vel megtettek és igencsak érezhető a különbség az általad említett filmekkel hasonló korú DVD-transzferek és a jelenlegi verzióik között. Legjobb példa: Bond filmek. Nézd meg a 2001-ben kiadott verziókat, illetve a 2006-ban újra kiadott felújított DVD-ket. Zongorázni lehet a különbséget. Az általad említett címeket is rég ki kellett volna adni újra DVD-n, csak méltatlanul elfeledkeztek a kiadók eme remek klasszikusokról - rohadt mérges is vagyok rájuk emiatt. Ráadásul az általad említett DVD-transzferek már nem is beszerezhetők, mert rég joglejártak.
Én hoznám példaként az Apocalypto-t, vagy a Bad Boys 2-t, vagy a Pixar filmeket, de akár a régi háborús filmeket, vagy egyéb, technicolor-ra vett filmeket. Nézd meg ezeket a DVD-ket, majd a BD verziókat és látni fogod magad is, hogy a DVD szabvány is meg-megvillantja azt, hogy mit tud. Az újabb kiadású filmeknél ez különösen igaz.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem már volt szerencsém a Transformers 2 Blu-Ray-hez, hát, képminőségben szerintem minden eddigi Blu-Ray-t üt. Nem kicsit, nagyon. Hihetetlen részletgazdag, sehol egy pixelnyi zaj, sehol egy blokkosodás, pengeéles, szép színei vannak. Egyszóval 100%-os a képe, minden túlzás nélkül, pedig ilyet eddig még nemigen mondtam filmre. Más kérdés, hogy a film maga szerintem 10%-ot sem érdemel, ultragagyi műanyag szar. Egyszer bőven elég megnézni, megtudhatod, hogy hol tart a CG, másra nem jó, filmművészeti szempontból értékelhetetlen, a már nem túl erős első részt is mélyen alulmúlja. A rossz értelemben vett tipikus hollywood-i kliséfilm.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gh9
csendes tag
válasz BaliTHC #7783 üzenetére
"Samsung PS50A457"
SZVSZ mikor a PS50B430, ami gyak. semmiben nem lehet rosszabb nála (idei modell, nem tavalyi, bár kategóriában meg "féllel" kisebb), utcáról beesve 180e (ld. kettővel utánad jövő hozzászólás, edigital), zsír újan, gyári csomagolásban, teljes garanciával, stb., akkor nem szórakoznék csomagolássérült, ki tudja, honnan való és milyen jótállású tévékkel.
-
gh9
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7787 üzenetére
Na akkor mondd még egyszer, hogy te nem akarsz plazmát, hanem még töprengsz, kell-e az neked... ;-)
-
-
prmcsk
addikt
válasz PLaci58 #7788 üzenetére
Köszi...
Egy HDMI-s jelforrásom sincs jelenleg. A set-up box talán az lesz és mivel kettő van a kiszemelt tv-n, egy még szabad lesz későbbre.
A két analóg videó jelemet (DVD+műhold) tudja fogadni, mivel abból is kettő van rajta."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
PLaci58
addikt
válasz znagyznagy2 #7787 üzenetére
Nem akarok beledumizni, de nem egyszerűbb vágatni, élfóliázni egy megfelelő méretű és színű bútorlapot alá (19mm)? Az szerintem megtartja az is.
Vagy másik ötlet: beteszel vízszintesen 2 dexion tartót és arra csavarozod a TV, ha elég stabil a szekrény 2 függőleges oldala. Még talp sem kell alá
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
"A felbontása, az elvárható színe és csatlakozói mennyisége és minősége elegendő az igényeimhez ?"
Felbontása: jó, HD Ready
Elvárható színe: fényes fekete (mármint a káva) (Majd Dm-fan részletezi a képmegjelenítését)
Csatlakozók mennyisége: meg kell nézni, hogy jelenleg milyen csatlakozókat használsz!
Milyen lehetőségek vannak a meglevő készülékeken. DVD lejátszó HDMI-s? Sat vevő?
Próbáld végig gondolni, hogy mit hova tudsz kötni.
1 Scart (RGB)
2 HDMI
1 Component
1 AV az oldalán[ Szerkesztve ]
-
znagyznagy2
csendes tag
Na megálmodtam az ideális megoldást a megveendő P50X10Y-nak.
Nem fogok kínlódni a fali konzol+ max 65 centis kinyúlású fali karral, hanem 30*60mm-es profilú lécből csinálok egy merevítőt (hálósan, kb 80cm*60cm-es méretben) , azt kitolom a bútor frontja elé 25-30cm-re, majd meglátom a TV talpától függően, hogy pontosan mennyire, aztán oldalt hozzácsavarozom a nem kilógó 30 cm-en a bútorhoz. Végül ráfektetem a meglévő bútorlapot, ami egy vékony fenyődeszka (ez nem tartotta volna meg, viszont a szekrény profilja miatt jobb ha ez látszik felülről.
Ez elég masszív lesz, nemcsak a kb 36 kg-hoz, hanem még a gyerekekhez is. Aztán a plazma nem kihasznált felcsavarozó helyein átbújtatva valamilyen erős kötél- vagy drótféleséget hozzákötöm a plazmát még a felette lévő polchoz, úgyhogy a dőlés ellen is megvan a védelem.
Itt tartok most, de lehet hogy még álmdom egyet.
-
LonGun
csendes tag
Köszönöm a jó tanácsokat MINDENKINEK!
Ma hozta a futár a Panasonic TX-P50X10Y-t. Már kicsomagoltan várja az esti mókát, mert most vissza kellet jönnöm a "bányába" gombot nyomogatni.
Valahogy ez sokkal nagyobbnak tűnik a szobámban mint a boltban . Még mindig keresem az állam. Ha ilyen élmény lesz mikor bekapcsolom, akkor már megérte.
(már kértem is kölcsön egy WD TV-t, mert a WD TV live elfogyott mindenhol és várnom kell) -
prmcsk
addikt
Véleményt szeretnék kérni erről, mert az ára az 50"-osok között látszólag verhetetlen. (170k) garival...
Samsung PS50B430P2WXXH plazma televízióTudom, hogy a megitélés a felhasználástól függ, ezért leírom:
Kb. 80%-ban kábeltévén lógok, amit itt helyben nem sokára set-up box-al váltanak fel.
Kb. 10% Digi TV-s műhold és a maradék 10%-ban hagyományos DVD...A felbontása, az elvárható színe és csatlakozói mennyisége és minősége elegendő az igényeimhez ?
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a különbség a G10 és a GW10 modellek között (persze az árán kívül)?
Előre is köszi!
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy mostanában "csomagolás-sérült"-ként lehet olcsóbban (175-200e) kapni Samsung PS50A457 TV-t. Itt a speckója: [link]. Tud valaki róla bővebbet? (Sajnos a magyar Samsung oldalon (már?) nincs fent...)
Megéri vajon, mondjuk 175e-ért?
Kösz: Balázs
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
PLaci58
addikt
Ma már sikerült az LG-n ghost-ot látnom
Komoly 3 órás divx nézés után ott maradt az AXN logo.DM-fan!
Az orion lejátszónál a legélesebb képet a HD felskálázás nélkül kapom (576p).
A 720p, 1080p azonosnak tűnik és kicsit homályosabb, ami már a játékos menüjén is szépen látszik. Marad a "HD ki" opció."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips-50pfp5532d tipusú Plazma TV-m.
Szeretném megkérdezni,hogy valaki nem tudná véletlenül,hogy ezen a tv-n hol lehet a képpihentető-fehérítő funkció?
Egyszerűen nem találom.
Köszönöm!lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
gg72
veterán
A DVDBeaver-en vannak elég jó összehasonlítások screenshot-okkal DVD-k és BD-k között, amelyek valóban nem tűnnek mindig meggyőzőnek, de "élőben" azért még jobban látszódnak a különbségek:
[Contact]
[The Deer Hunter]
[Fight Club]Mondjuk arra tényleg kíváncsi lennék, hogy egy nem full HD plazmán ezek mennyire jönnek ki pl. egy full HD-s LCD-hez képest. Mert az ugye tény, hogy a DVD-k jobban mutatnak plazmán, ebből meg következik, hogy a különbségek is kisebbek lehetnek. Talán nemsokára meg is tapasztalom...
-
gg72
veterán
Hát az igazat megvallva ebben nem tudok egyet érteni... Több, mint 140 BD, és kb. 1200 DVD lemezem van, mindegyik eredeti, de még nem találkoztam olyan BD-vel, ami ne lett volna jobb a DVD-változatnál és nem csak az új filmekről beszélek. Nem csak a felbontást kell nézni, hanem a kép nyugodtságát, színeit, kontrasztját, stb. Jó példa erre pl. a Coppola-féle Dracula, ami egy elég gyenge BD, részletgazdagságban csak picit jobb a DVD-nél, de mégis a kép homogenitása, színei megelőzik a DVD-t. De sorolhatnám a klasszikus filmeket, amelyek sokkal jobban mutatnak BD-n, mint DVD-n: 2001 - Űrodüsszeia, Blade Runner - Szárnyas fejvadász, Az üldözők - The Searchers, stb. Újabb filmek esetében meg egyértelmű a különbség. Arról meg nem is beszélve, hogy nagyon sok DVD jön ki rossz progresszív képpel, amit a gyengébb DVD-lejátszók nem tudnak normálisan megjeleníteni, így a vonalak rezegnek, szétesnek, na ennek a BD-nél nyoma sincs.
Amúgy a TV-m egy full HD-s Sony 40V3000 LCD, amt most szeretnék lecserélni egy G10-es Pana plazmára, lehetőleg 46-osra, de ahogy olvaslak titeket, ez lehet tavaszra tolódik, talán esnek még az árak...
Azt különben aláírom, hogy full és nem full HD között BD-n nincsenek nagy különbségek, de DVD és BD között igen, mégha ez nem is olyan látrványos, mint anno a VHS és a DVD között volt.
-
Seb3s
tag
Sztem próbáld ki a 42gigás Imax változatot + az 5 gigás magyar szinkront ha kell. Igaz még nálam is folyamatban van "a beszerzése", de állítólag mindent üt (még csak a sima 40gigás változat van meg). Én már csak 40 filmből 1 mkv-t nézek (a többi blu-ray), mert nekem is hasonló tapasztalataim vannak, de a trinity rls-ek jók.
Tough ain't enough.
-
DEW3yl
tag
Abszolút témán kívüli amit írok, de nekem szinte hihetetlen volt. Megjelent most magyarul a Transformers 2, hát le is szedtem, mivel már rég láttam a moziban és tetszett. Szeretem összehasonlítani az SD és a HD képeket, ezért leszedtem DVDRip, BDRip, (újrakódolt) DVD5, valamint 720p minőségben is a samplejét. Hát látszott az előrehaladás. Ellenben, amikor végülis letöltöttem a 10,8 GB 720p-s rippet, akkor ért a hidegzuhany. Teljesen új film, rengeteg CGI-vel, eddig általam látott legnagyobb 720p-s rip (egyébként az 1080p-s változata 18 GB! és egy file), de nagyon rossz minőség volt. Természetesen részletgazdag, meg minden papíron lévő adatot hozott, de ha tényleg "nézed" látszik, hogy nagyon rossz. Mintha útólag ráfiltereztek volna filmgraint, zajos és néhol-néhol természetesellenes színei vannak. Van egy pár 720p-s rippem (4 és 8 GB közöttiek) és mind szebbek. Ment is a kukába és most várom a DVD9-es untouched IMAX verziót - melyben egy pár csatajelenet 16:9-ben van.
Még egy példa az óriási minőségbeli szórásra.
U.I.: Természetesen szerintem a ripper hibázott az átalakítás alatt, nem a gyári BD ilyen rossz, de ez nem javít a végeredményen[ Szerkesztve ]
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Bournej #7768 üzenetére
Mindkét TV jó választás. A Samsung alig több, mint 300 eFt-ból megvan és 50"-t kapsz, a Panasonic inkább 340 eFt-ból áll meg és csak 46"-t kapsz. Ettől függetlenül a Panasonic NeoPDP panelja nagyon jó, képtulajdonságai a Pioneer Kuro plazmáival vetekszenek (gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz a panel), így az én szívem a nekem amúgy is szimpatikusabb japán gyártó felé húzna a koreaival ellentétben. Ugyanakkor nem beszélnélek le a Samsung-ról sem, mert az is jó készülék.
Javaslom, hogy nézd meg mindkettőt élőben ha teheted és mérlegelj. A 4" végülis már annyira nem sok méretben.
Esetleg az LG 50PS8000 modelljét nézd még meg, egy-két fórumtárs nemrégiben ruházott be rá és eddig nem panaszkodtak. Ez utóbbi már 300 eFt alatt megkapható.
Jó éjt emberek! Elfáradtam mára.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A dilemma megmarad, ugyanis ha az egyik ára lejjebb megy, akkor a másiké is lejjebb fog, szóval arányaiban nem változik a dolog.
De egyébként igazad van, ennyi többletet már tényleg rá lehet szánni a magasabb felbontásra, 250 eFt-ot már lazán adnék az 50"-os fullHD panelért. Ettől függetlenül azért vannak olyan kellemetlen háttértényezők, hogy a fullHD panel már nem passzív hűtéses pl. Ilyenkor mindig belegondolok, hogy de jó is lesz, mikor 2 év után hangosak lesznek a ventik a fullHD TV-kben és mennyire jó, hogy az enyémben nincsenek.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HÁZIGAZDA
ezzel egyetértek, nekem sem kell a full hd. viszont valamennyi többlet pénzt azért megér, és ha 217 a p50x10y, ez meg 269, akkor a kettő közül talán az U10 a jobb választás. ha a p50x10y lemenne 190e ft-ra, megint lehetne izzadni, h mi legyen.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
DM-Fan
nagyúr
Végülis a 50U10-ért már annyira nem vészes a 270 eFt sem, mert ugyebár egy 50"-os fullHD panelt kapsz elég jó képtulajdonságokkal. Másfél évvel ezelőtt a 42"-os HD-Ready 42PX80 került ennyibe, sőt, többe. Ha meg lemegy 250 eFt-ra, akkor már gyakorlatilag ingyen van.
Na jó, azért nem ingyen, én sem két hónap alatt izzadom össze a 250 eFt-ot, sőt, nem is öt alatt, de ettől függetlenül nagyon korrekt ár. A G10 és V10 jelenlegi áron szerintem is irreális, nem adnék érte annyit, mert nem látok annyi különbséget. Ettől függetlenül nagy összegben mernék fogadni, hogy jövőre hatalmasat esik a NeoPDP panelek ára is, mivel már egyrészt nem lesz újdonság, másrészt meg jönnek az újabb modellek, bár eddig forradalmi újításról nem olvastam külföldi szaklapokban sem.
Én továbbra sem érzem feltétlen szükségét a fullHD-nak, nagyon sok TV-t teszteltem már nagyon sok forrásról és egyre inkább azt látom, hogy a Blu-Ray nem váltja be a hozzá fűzött reményeket és nem igazán terjed Európában. Közel sem lesz olyan sikeres, mint a DVD volt és maga az adathordozó jövőjét illetően is vannak kétségeim. A HD-formátum maga (köszönhetően a szélessávú netnek) erősen terjedőben van, csak ott meg nagy a minőségbeli szórás. Ezen felül az itthoni felhasználók zöme sajnos még mindig nem minőségpárti és reneszánszát éli a DivX/Xvid, aminek már rég el kellett volna tűnnie a süllyesztőben, pláne a mai netsebességek mellett.
De nem is a Blu-Ray meg nem honosodását látom a fő érvnek a HD-Ready elégségessége mellett, hanem azt, hogy mindennap tapasztalom, hogy bőven elég a kisebb felbontás is. Még jelenleg is DVD-gyűjtő vagyok és némelyiknek (meglepő módon sok régi Technicolor filmek is) olyan csodás képe van, hogy az állam a földet veri és könny csordul a szemembe a gyönyörtől, mikor látom Charles Bronson és Henry Fonda revolver-párbaját a Volt egyszer egy vadnyugatban, aminek olyan képe van, mintha most festették volna a vászonra. Semmi értelme nem lenne Blu-Ray-en beszerezni, mert már nem nagyon lehet fokozni (láttam a HD-verziót is és semmivel nem nyújtott részletgazdagabb képet a magasabb felbontás ellenére sem). Egyes új filmeknél persze más a helyzet, ott elmarad a DVD a Blu-Ray-hez képest, de a fullHD hiánya itt sem jön ki, mert a HD-Ready is bőven elegendő élményt nyújt és nem nézem olyan közelről a nagy panelt, hogy lássam a különbséget.
Egy szó mint száz: a panel legyen nagy és rendelkezzen jó képtulajdonságokkal (kontraszt, fényerő, színhűség). Onnantól kezdve nagy baj már nem lehet, csak győzze az ember normális forrással etetni.
Get Moded!
-
Bournej
csendes tag
Sziasztok!
Örülök gogy rátaláltam erre a fórumra, Tv vásárlás előtt vagyok, sokat agyalok, olvasgatok, stb. A plazma mellett döntöttem. Nagyrészt filmeket néznék (dvd, xvid, mkv), tv adás során inkább sportot, nagy ritkán net. Műholdas digi tv-m van.
Egy 4m x 3m-es helyiségben lenne a készülék, mélybordó fal, egy sarokgarnitúra, más semmi. Nézési távolság kb. 3m.Az alábbi 2 készüléket néztem ki:
Samsung PS50B650S1W
Panasonic TX-P46G10E
Nagyon jól jönne pár vélemény, vagy hasonló készülék ajánlás.
Előre is köszönöm.
-
DM-Fan
nagyúr
Én sem adnám 5 LED TV-ért sem a Pana plazmámat. Nekem sem tetszik. Amúgy az esetek nagy többségében tényleg animációt nyomnak rajta a multiknál, de én egyszer megkértem a TV-osztály vezetőjét az egyik helyen, hogy hadd másszak bele a TV lelkivilágába. Hát, nem kicsit voltam csalódott a tesztelgetés végén. Pedig a Samsung egyik legújabb LED TV-je volt, majd' 600 eFt-ért, de nem győzött meg. Akárhogy is állítgattam, olyan hideg színei voltak, hogy csak na. Mintha ívfénnyel világították volna meg. Amúgy penge képe volt, csak ahogy szp1 írta, nekem is nagyon természetellenes színei voltak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
decso
csendes tag
Szia DM-Fan !
Szeretném kérni a segítségedet.
Plazma tv vásárlás előtt állok, ami sürgős lenne.
Főként tv (sport, film), és dvd nézésre .
távolság 1,6m és 2,5m között.
2 tévé között nem tudok döntetni, a Pana 42X10E = 150.000 és a Pana 42S10E = 200.000.
Melyiket ajánlanád, Miért ?Válaszodat előre is köszönöm.
decso
-
szp1
addikt
válasz PLaci58 #7763 üzenetére
Nem véletlenül ment rajta animáció....
Az a baj vele, hogy egy mozifilm is úgy néz ki rajtuk mint egy animáció...egyszerűen természetellenesen.
Egyébként normális LCD panel LED-es élvilágítással. A SHARP-ot nézd meg, ebben a műfajban az a legjobb, de film-műfajban a plazma sokkal valósághűbb képet ad.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
PLaci58
addikt
Ilyenek ezek a csatornák. Röhej. Mindegyik a Csillagkapu sorozat egy-egy epizódja.
A playert 704x448-es Divx-el próbáltam (nem tudom miért ilyen felbontású, nem én csináltam), ez volt kéznél. Kipróbáltam 720p és 1080p-ben is és nem láttam eltérést
Az én szemem azért nem egy sasé, bár sasoltam rendesen.Ma megnéztem egy samu LED TV-t. 46"-os volt. Valami 3D-s animációs mese ment rajta. Gyönyörű volt. Azzal az anyaggal messze lekörözte az összes plazmát és LCD-t. Úgy tudom az is LCD és mégis egészen jól lehetett oldalról is nézni. Mondjuk az ára sem semmi volt (490e). Nem tudom mennyire volt feltekerve a fényerő, de nagyon fényes, kontrasztos képe volt. A plazmáknál meg jól megmelegedtem
-
DM-Fan
nagyúr
Jó is az a Media Server, nagyon kényelmes megoldás, talpraesett volt, aki kitalálta.
Frankó "kis" TV az 50U10 is, bár az nem NeoPDP sajnos, amúgy tényleg egyértelműen megérheti a többletpénzt, pláne, hogy megy ez az ár még 250 eFt alá is bőven. Várni kell még vele, de fog menni a NeoPDP panelesek ára is lejjebb, pláne, ha márciusban kijönnek az új modellek. Na akkor kell majd TV-t venni, bár én szerintem még bőven elvagyok a jelenlegi plazmámmal egy darabig (remélem, hogy ő is így gondolja).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HÁZIGAZDA
nekem is van ps3-asom, a ps3 media szervert is használom, de most egy konkrét dologról beszéltem, nem erről.
amúgy én a p50u10-zel szemezek, 269e ft a legalacsonyabb ár, amit találtam, a 217e ft-os p50x10y-hoz képest szerintem megérheti a többletet, csak még informálódom. arra már rájöttem, hogy nincs rajta vga bemenet.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7759 üzenetére
Hát, az Orion upscaler chip-jét illetően nem vagyok biztos, hogy jobb, mint a TV-é, de hátha. Próbáld ki mindkettőt: küldd ki 576i-ben is a TV-nek, hadd dolgozzon az, majd küldd ki 720p-ben, hogy a DVD-lejátszó dolgozzon. Hasonlítsd össze több lemezzel, aztán döntsd el, melyik szebb.
Az mpeg-et illetően pont ezt akartam mondani a képek láttán: itt egyértelműen egyszer szélesvásznúban, egyszer meg 4:3-ban adott a csatorna, ezzel nincs mit kezdeni.
Get Moded!
-
PLaci58
addikt
720p-re tettem !
Nem írtam a márkát, mert nem akartam leszúrást kapni (egyébként Orion 5400 HC)
Ritkán nézek Divx-et, mert nem volt hozzá csak egy hordozható DVD lejátszom és annak voltak gondjai. A házimozim már haldoklik (akadozva olvas) ezért vettem ezt a Divx-es USB-s, HDMI-s lejátszót.
Eddig egészen jó, eddig csak a WMV-t nem játsza le (csak hang van, WMA-t lejátszik) és az MP4-et. Még a 320x240-es filmet is egész nézhetően játszotta le.Az mpg-ket műholdvevővel veszem fel USB-re, ami TS formátumot ad, ezt konvertálom mpg-be, ami nem is igazi konvertálás, mert a TS is eleve mpeg2. Ugyanolyan beállítással, merthogy a vevőnél csak a TV kimenetet tudom állítani, a felvételt nem, az olyan, ahogy a műholdról jön. Olyan mintha nem ismerné fel az mpg felbontását rendesen.
Most megnéztem PC-n. mindegyik 720x576-os felbontású fálj és sajna a forrásban van a bibi, mert már itt is van fekete csík alul-felül a TV logo pedig ugyanott van mindegyiken. Magyarul az adás volt ilyen. Megpróbálok 2 képet betenni.
Ugyanígy jártam a Panasonic DVD íróval is. A Pana hdd-s kamerát nem tudtam csak analóg jellel rákötni az íróra és ahogy vettem át a dolgokat, semmit nem állítva, az egyik 4:3 a másik 16:9 lett. Ezt is csak akkor vettem észre, amikor lemezről néztem vissza.
A TV alapból 4:3, 576i-ben veszi a TV adást. Nincs vele gond.
-
DEW3yl
tag
Azért a plazmák már közelebb állnak a CRT-hez abból a szempontból, hogy hogyan kezelik a nem natív felbontású jelet. Az LCD-k nem olyan jók ebben. Egyébként is a ClearType betűtípusok használata megoldotta ezt is, hisz pont ezért fejlesztették ki.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7754 üzenetére
Mindenképpen 720p-t állíts be, ahogy már tegnap este is mondtam. Nincs értelme a 720x576 felbontású DVD-t, vagy a még ennél is kisebb felbontású DivX-et/Xvid-et ennél nagyobb felbontásra konvertálni. Parasztvakítás. A 720p adta nálam a legjobb képet. Esetleg kipróbálhatod, hogy mit tud a TV-d upscaler-e és küldj rá csak simán 720x576-ot (576i-t), hogy azzal mit kezd. Ugyan nem írtad a lejátszó típusát, de ha valami normálisabbat vettél (pl. Pioneer, Panasonic), akkor borítékolom, hogy a 720p lesz a legjobb beállítás.
Az .mpg-mizériát viszont nem értem, ez szerintem vagy valamilyen, a felvevő menüjében keresendő beállítás lesz, vagy pedig a .ts -> mpg konverziónál történik valami. Ha 16:9-es képarányban veszel fel (egész konkrétan 1.78:1 aránnyal), akkor ki kell hogy töltse a teljes képernyőt, ha 4:3-ban, akkor pedig kétoldalt kell csíknak lenni és nem alul-fölül.
Szerintem próbáld ki, hogy mi történik, ha nem konvertálsz, hanem a .ts-t írod ki rendes DVD-fáljszerkezettel.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem tudom neked pontosan elmagyarázni, hogy milyen eljárást alkalmaz a Pana ilyen téren, mert én sem ismerem, nem én terveztem a készüléket és erre vonatkozó dokumentációkat se nagyon láttam még közzé téve.
Egy biztos: amikor rákötöttem a TV-t a PC-re, az rögtön felismerte és 1920x1080-as felbontásban hajtotta meg, a tökéletesen illeszkedett a képernyőre, sehol nem lógott ki, viszont a panel ki volt töltve teljesen. Geometriai torzulás nem észlelhető, de mivel ennél a panelnél nyilvánvalóan nem lehetséges az 1:1 pixel mapping, ezért valószínűleg a karakterek veszítenek kontúrosságukból és kevésbé lesznek olvashatók, mintha egy 1920x1080-as natív felbontású monitoron néznéd. Ugyanakkor frissítési értékek terén is nagyon rugalmas, bármit engedett beállítani: így többek közt a 24, 25, 30, 50, 60Hz értékeket is.
Egyértelmű, hogy PC-monitorként való használata kényelmetlen és az apró karakterek kevésbé szépek, mint egy fullHD LCD TV-n, de könyörgöm, a plazmát nem is erre találták ki. Ettől függetlenül a számítógépes kapcsolat kezelése hibátlan. Arról már nem is szólnék, hogy a PC-ről ráküldött mozgókép (akár játék, akár HD-anyag) minősége tökéletes és már el is tűnnek azok a zavaró hibák, amik viszont egy fullHD LCD-n kijönnek (fekete hiánya, clouding, körbevilágítás, blokkosodás, stb.). Ezért jelenthető ki - és ezért is szoktam mindig hangsúlyozni - hogy a plazma - klasszikus értelemben vett - monitorként való használatától (szövegszerkesztés, tervezés, egyéb PC-s felhasználási mód) tartózkodni kell, viszont ez nem igaz a PC-ről történő filmlejátszásra/játékra, mert arra viszont a plazma a legalkalmasabb (hiába, hogy natívan csak 1024x768-as felbontást tud): csodás, torzulásmentes képet ad, gyönyörűek a színei, homogén a képernyő teljes felülete, nincs körbevilágítás, a fekete sokkal inkább fekete.
A PS3 esetén akár 720p, akár 1080p jelet küldök a HD-Ready panelnek, tökéletesen olvashatók a legapróbb karakterek is. Nem érdekel, hogy mit csinál a TV a konverzió közben, mert tökéletesen használható.
Amúgy PC-t nem is kötök rá állandó jelleggel (csak a korai tesztelésnél próbáltam ki), a HD-anyagot is PS3-on keresztül stream-elem rá WiFi-router-en keresztül PC-ről, így sokkal kényelmesebb: nem kell PC-t tartani a nappaliban a TV mellett, csak a PS3 van ott a lebegőpolcon a TV alatt a DVD-lejátszó és az erősítő mellett persze.
Get Moded!
-
PLaci58
addikt
Köszi. Akkor arra teszem.
A váltott sorost nem próbáltam.
Megy 1080p-n is rendesen.
Egy gondom van a lejátszóval.
A saját .mpg fájlokat összevissza játsza le. Hol kitölti a képernyőt, hol alul-felül csík és nyomott a kép. (az egyiket így, a másikat úgy, ugyanabból a sorozatból)
Sat-ról veszem fel, "ts" formátumban (mpeg2) és csak kivágom a reklámokat és kimentem ".mpg"-be. Azt már észre vettem, hogy az így kapott fájloknál gond van az idővel, de a mérettel még nem volt gond[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, én DEW3yl kolléga véleményével tudok azonosulni. Szerintem se TV-t vegyél, hanem képet, mert alapvetően a TV kikapcsolt állapotában elég gázul mutat, hiába lesz fehér a káva, a készülék 95%-ban szürke lesz. Ez kb. olyan, mintha autót készülnél venni és azt mondod, hogy mindegy, hogy milyen gyártó, milyen típus, csak piros legyen. Aztán pirosból van Suzuki is, meg Ferrari is. Én - annak ellenére, hogy igyekeztem stílusosan és egységesen berendezni a lakásomat - nem szeretnék egy múzeumban élni és annak ellenére fekete kávájú TV-t választottam, hogy a lakásomban a barna és a bézs színek dominálnak. Hiába, hogy nem passzol a fekete meg a barna, mégis jól megvan a TV a falon, senkit nem zavar, mert funkcionális, használom és nem pedig nézegetem. Nem kiállítási darab, hanem hétköznapi használati tárgy, ahogy a fekete rácsú mikrosütő is a barna konyhabútoromba építve.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz PLaci58 #7751 üzenetére
Mindenképp 720p. Ha lehet, a váltottsoros (interlaced) frissítéset el kell kerülni.
Úgy olvastam, hogy 720p vagy 1080i. Mindig azt a felbontást jó állítani, amelyik a tévé felbontásához a legközelebb van, mivel máskülönben egy fölöslegesen nagy konverzió következik. Például HD Ready tévére küldesz 1080p-re felkonvértált jelent egy sima DVD lejátszóból, akkor ez történik: 720x576(480)=(DVD lejátszó)>1920x1080=(átküldi tévének, amely)>1024(1366)x768=> és látod. Szóval először ötszörösére konvertálja, majd ezt 2,6-rosan csökkenti. Magyarán pluszba vagy egy duplázással, ami csak digitáliszajt képzett, így végülis gyengébb minőséget kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem egy 50-es Pana plazma vásárlását, esti film/sorozat nézéshez otthonra. Kb 3,5-4 méterről nézem majd.
Egyszerűen nem találok indokot, hogy miért ne a sokkal olcsóbb P50C10Y-t vegyem pl. a P50X10Y mellett.
http://www.videoexpert.hu/osszehasonlitas/?vids=415870,417728,419422,421390
Egyel kevesebb HDMI csati (csak 2), de ez nekem elég. Ezen kívül mi rosszabb még benne?
Ja igen, a DVBT tuner asszem ebben is benne van: http://www.avplanet.hu/TX-P50C10Y#.Vélemények?
In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)
-
HÁZIGAZDA
mit csinál ez a "natív felbontásra történő konverzió"?
és főleg annak tudatában hogy nem veszek észre semmit, hogy bármi, ami nem 1:1 pixel mapping, az lényegesen ocsmányabban néz ki bármilyen képernyőn. (monitorként való használatról beszélek). próbálj meg egy szöveget elolvasni nem 1:1-nél... stb.
de tényleg érdekel, hogy hogyan menti meg a helyzetet a pana egy mondjuk 1600x1200-as desktopnál, úgy, hogy nem négyzet alakúak a pixelei. a mostani tévémnél ez nem gond, 1360x768-ban hajtja meg (3-3 px kihasználatlan marad), és 1 képpont a pc-n = 1 képpont a tv-n. magyarul még olvasható is. abban a pillanatban, h nem natív felbontáson használom, már takony az egész.
-
PLaci58
addikt
Köszi. Akkor nyugodtan vehetek ilyen lejátszót.
Szerintem sem fog rajta soha 1080 menni Az még kérdés, hogy mennyire lehet állítani a hdmi-re küldött jelét vagy mindent felskáláz, de bízom benne. A menütérkép alapján beállítható:
[HD mód (Ki, 720p,1080L), HDMI felbontás, HDMI SRC] Ennyiből csak be tudok valami jó képet állítani"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
pisti0315
tag
A két említett Samsungban cikkszámra azonos tuner van ! (B430,B450)
Tehát vagy mindkettő tudja vagy egyik sem az MPEG4-et.
Az SMPS lap is megegyezik bennük valamint a Main lap nyákja is.
Egyébként a B jelölés (B430,B450,stb.) az MPEG4 tunerre utal és 2009 modellévre.Üdv
[ Szerkesztve ]
100% pozitív visszajelzés
-
DEW3yl
tag
Pfff. Akkor jobb ha kiteszel egy nagyon szép képet és veszel egy minőségi rejtett rádiót. Azért, hogy azt mond, hogy egy tévénél a káva színe a nagyobb priorítású....
Az ízlés tényleg nem vita tárgya, de szerintem ezt a döntésed megbánod, ha veszel egy csili-vili fehér tokozású LCD-t például 180-ért, és valahol meglátod, hogy annyi pénzből mennyivel jobb tudásút is kaphattál volna, csak annyi hogy az snassz zongoralakk kávás.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Muton
addikt
komolyan. mivel maga a tv többet (mindig) látszik, mint az általa leadott kép, így magasabb prioritású. még fehér kávával is éppen határeset lesz. 'ahogy egy mikró ajtajának a fekete rácsa is el tud szúrni egy egész konyhát' alapon itt még fontosabb
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7735 üzenetére
Semmi értelme nem lenne 1080p-re skáláznod a DVD-t mégha tudná is a lejátszód. Az enyém tudja, mégis 720p-ben hajtom, mivel ez adja a legjobb képet a DVD-ből. Az 1080p már olyan messze áll a DVD natív 720x576-os (576i) felbontásától, hogy semmi értelme nincs erre állítani a lejátszót, nem nyersz vele semmit, sőt, romlik a végeredmény. Próbáld ki! A 720p fogja a legszebb képet adni a DVD-ből. Illetve nekem az adja, mert a Pioneer DVD-lejátszóm upscaler chipje jobbnak bizonyul, mint a TV beépített chipje, ugyanis próbáltam a sima 576i-t is ráküldeni a TV-re és ekkor ő maga végzi a konverziót, de ekkor kevésbé volt szép a képe, mint mikor a lejátszó csinált belőle 720p-t. Gyönyörű képe van a DVD-knek is és a DivX-eknek is, melyek olyan minőségűek.
Get Moded!
-
-
otya
csendes tag
Szia,
köszi a választ.Mpeg4 tuner nem ártana, tehát akkor a Samsungból a PS50B430-as kilőve. A Panasonic TX-P50X10E-ben a hivatalos oldal szerint szintén nincs mpeg4 tuner, ha jól látom. Vagy mi a különbség az TX-P50X10Y és a TX-P50X10E között?
Marad a PS50B450-es ill. a Panasonic TX-P50X10Y. A Samsungot láttam 230-ért és a Panasonic-ot 220-ért ugyanabban a boltban (csak az előbb nem ársorrendben soroltam fel )
üdv,
otya -
DM-Fan
nagyúr
válasz maszibmw #7726 üzenetére
Az eltérő felbontás ellenére úgy jöhet ki egyforma képarány, hogy az 1024x768-as felbontású panel nem szabályos pixelekből, hanem ún. square-pixelekből áll. Ezért hiába, hogy az 1024 osztva 768-cal 1,33-at (vagyis 4:3-at) adna ki, nem 4:3-as képarányt látsz, hanem 16:9-et (amit az 1366 osztva 768 is kiad: 1,77).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A különbség a két említett Samsung között az általad is leírtakban merül ki, illetve hogy a 430-asban nincs mpeg4 tuner.
Ettől függetlenül a Panasonic jobb pulldown terén, így a HD megjelenítés kevésbé döcögős, illetve a ghosting is kevésbé van jelen a Panasonic-nál. Ezen felül a Panasonic már dobozból kivéve csodás képet ad, a Samsung-okat viszont erősen ajánlott kalibrálni. Te tudod, hogy ez neked megér-e némi pluszpénzt. Egyébként az 50X10E már volt 200 eFt akcióban (szerintem most is van olyan multi, ahol ennyi, de a Panashop-nál is csak 210 eFt), az 50X10Y pedig 220 eFt a Panashop-nál, a hivatalos forgalmazónál, szóval nem 230 eFt az.
Get Moded!
-
lez68
csendes tag
Köszi a választ.
A földi digitálissal működnie kellene, nemrég volt nálam egy Optibox STB (alapmodell) az gyönyörűen hozta az EPG-t egy hétre előre.
Az üzletben a jel egyértelműen digitális volt, a TV is ezt írta ki és az "i" gombra kiírta az éppen futó műsor adatait (cím, leírás,stb.), csak az EPG-t nem jött fel Ja és a szomszédos Philips-en és LG-n is működött szépen.
Valszeg a Pana nem kompatibilis a Mindig TV-vel 100%-ban... -
maszibmw
tag
Sziasztok !
Lenne még egy kérdésem. Az általam válasaztott pana tv, TX-P42X10Y 1024x768 pixel felbontással rendelkezik. Az egyel nagyobb verzió, a TX-P50X10Y viszont 1366x768. Mi ennek a magyarázata ? Hogy jön ki ugyanaz a képarány, ha máskép aránylanak a sorok oszlopok ?
Köszönettel, Jani
-
otya
csendes tag
Sziasztok!
Plazma TV vásárlás előtt állok. 50" méretben gondolkodom, HDready felbontásban.
A következő 3 típust néztem ki:
- Samsung PS50B430
- Samsung PS50B450
- Panasonic TX-P50X10Y
Ezek jelenleg 180k és 230k forint között mozognak.Tudja-e vki, hogy mi a különbség a 2 Samsung között az árán kívül (+50k HUF ugyanabban a boltban)? Mert a hivatalos oldal szerint csak a csatlakozók, a Filterbright technológia, távirányító, és az antenna bemenet a különbség (http://www.samsung.com/hu/consumer/subtype/subtype.do?group=televisions&type=televisions&subtype=plasmatv). Mondjuk ez a leírás szerint a 430-as nem tartalmaz tunert, de másik weboldalakon meg írják hozzá.
Amennyiben a Samsung 430-as is DVB-T/C MPEG4 tunerrel rendelkezik, ahogy a másik, mi lehet az oka a nagy árkülönbségnek?A sok olvasás között a Panasonic-t tartanám jobb vételnek minőség terén, viszont ha a 430-as Samsunghoz hasonlítom, akkor 40k forint a különbség. Elég jelentős. Továbbá személy szerint a Samsungot szebbnek tartom külsőleg.
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban?
Előre is köszönöm.
üdv,
otya -
szp1
addikt
Ez itt fullos.
Egyéb emberi árú ezüst, vagy fehérről nem tudok....talán másvalaki tud ajánlani.Viszonnt van profi autófényező ismerősöm...
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
A 42PZ8ES-t ne vedd meg, tavalyi TV, de tavalyelőtti (2007-es) panelja és képjavító elektronikája van, szóval nem igazán nyerő, ezen felül nem is nagyon kapod már meg.
Az szp1 által javasolt TV (42C10ES) már idei és az ára sem vészes. Igaz, csak HD-Ready, de amire Te használnád, arra bőven elég. 140 eFt-ot nagyon megér.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
Az más..
Jó az LCD, de még jobb a plazma..
Itt nézz körül, van fehér!
A Panasonicnak van ezüst modellje most is : ez !![ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Hol találtad? Sztem ezt már nem forgalmazzák.....
Amúgy nem fehér, hanem ezüst...S= silver.
Fehér TV-je a sonynak van elérhető áron ( LCD )
Konyhába kell?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Muton
addikt
hello!
fehér plazmát keresek, eddig megfizethetőt ezt találtam: Panasonic TH-42PZ8ES FULL HD
ismeri valaki? érdemes lenne megvenni? esetleg alternatíva?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
DM-Fan
nagyúr
Nálunk Magyarországon nem igazán működik az EPG, legalábbis én sem tudom használni a Pioneer asztali DVD-felvevőmben levőt. Ez szolgáltatónként változhat, de az esetek döntő hányadában nem működik.
Az üzletben valószínű azért nem működött, mert nyilván analóg kábel volt rádugva és így nem kapott EPG adatot. Ha a készülék a gépkönyve szerint tudja, akkor a hiba a szolgáltatónál/jelforrásnál van.
Get Moded!
-
lez68
csendes tag
Sziasztok!
Plazma vásárlás előtt álok, az S10-en és a G10-en gondolkozom, főleg az itt olvasottak alapján.
A múltkor bementem a Saturnba egy kicsit nyomogatni a távirányítót és ekkor jött a negatív meglepetés: DVB-T adást állítottam be, mivel ezt fogom használni (nincs kábel TV-m) és bele akartam nézni az EPG-be, de a GUIDE gombra csak csatornalista jött fel. Odahívtam az eladót de csak vonogatta a vállátA gépkönyvben az áll, hogy bizonyos országokban lehet hogy ez nem működik. Kérdezném a Pana tulajokat, hogy ez tényleg így van-e, ill. milyen tapasztalatuk van az EPG-vel (MinDig TV)?
Nem létezhet hogy egy 200e körüli készülék ne tudja amit a 30e-s STB-k tudnak...Lehet hogy firmware-t kellene frissíteni?
Előre is kösz!
-
PLaci58
addikt
Én nagyon olcsó LG 42" plazmát vettem (az ár volt a döntő), de már örülök, hogy nem az LCD mellett döntöttem.
Kezdő plazma használó vagyok és nem használok semmi HD felbontást.
Az analóg TV és a DVD tökéletes rajta. Éles kép, csodás, élethű színek a régi, már 10 éves CRT-hez képest meg ég és föld.
Ami nagyon tetszik, hogy külön tudom beállítani a különböző jelforrásokhoz a képminőséget. A DVD-t tudom 16:9-ben nézni, a TV-t széthúzott 4:3-ban egészen más fényerő és kontraszt beálításokkal.
Ghostot még nem láttam rajta!
PC, játék nincs rákötve, tehát nemigen van ami beégjen.
A korhatár meg egyéb logok helye változik mégha ugyanazt a csatornát nézi is az ember.Biztos vannak jobb és szebb TV-k, de otthon általában csak 1-et néz az ember és nincs összehasonlítási alapja. A boltban megnéztem párat, de lényeges eltérést nem láttam a képminőségek között.
Azt azért figyelembe kell venni, hogy a nagyáruházakban mindig az a TV van jól beállítva, amelyiket el kell adni
Így ne csodálkozzunk, hogy egy 130e Ft-os 40"-os mondjuk Thomson LCD-nek sokkal szebb, élesebb, világosabb, kontrasztosabb a képe a boltban, mint a 400e Ft-os 50"-os Sonynak"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
DM-Fan
nagyúr
Miden plazma tükröződik valamennyire, kb. ahogy a CRT is tükröződött. Én pl. teljesen elégedett voltam már a tavalyi Panasonic szériával is ilyen téren. Nem kell ablakkal szembe tenni és nincs gond. De egyébként sem zavaró mértékű a tükröződés.
37"-ban gondolom tudod, hogy csakis HD-Ready. Ott van pl. a Panasonic 37X10 145 eFt körüli összegért. Szerintem annál jobb 37"-os nem kell, ennél többet nem érdemes rászánni.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz p_zsolt #7710 üzenetére
Kb. azonos kategória, de én a pulldown mizéria ellenére mégis a Samsung-ot ajánlanám, mert a beégés-mentesség ugyan már viszonylag megoldott, azonban ghosting terén még mindig az LG van leghátul és az olcsóbb TV-in jelentősebben jelen van a probléma, mint a felsőbb kategóriás modelljein.
Egyébként miért nem gondolkodsz Panasonic 42X10-ben? Sokkal jobb mindkét előbb említettnél és annyival nem is drágább (155-160 eFt). De ha ez mégis drága, akkor ott a 42C10, abszolút belépő modell, viszont ghosting terén jobb mint az LG, 24p-ben jobb mint a Samsung és max. 140 eFt-ból megvan (akár 135 eFt-ból is).
Get Moded!
-
p_zsolt
tag
Köszönöm, én is így gondoltam, a 2,5 éves Panasonic-om is tudja mindkettőt, de ebben most nem voltam biztos.
Keresgettem még a belépő modellek között (ajándék lesz) és nézegettem az LG -ket is.
Az LG PQ3000 és a Samsung PS42B430 a közül melyiket éredemes választani, megszemlélem őket majd boltban is, a Samsungot már próbálgattam, elég szép képe volt a DVB-T vevőjéről. A beégéses történetet gondolom mostanra már megugrotta mindenki.
köszi a válaszokat
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7704 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem kábel probléma, ez az első, amit ki lehet zárni, mivel előzőekben működött neki ugyanezzel a kábellel. A hardveres probléma ugyancsak kizárható. Ez tuti, hogy szoftveres zűr, overlay beállítás szokott ilyet okozni. Próbálkozni kell a Media Player Home Cinema további állítgatásával. Ha egyszer sikerül normálisan beállítani, akkor keresve sem lehet jobb lejátszót találni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
todie
tag
felraktam mpc-hc-t, minden beallitva ahogy irtak a cikkben. most viszont, ha a tv-n nezem a filmet, akkor a gyors mozgasoknal a kepernyo also harmada korul, a kep egesz szelessegeben egy villodzo vonal van. lehet nem irom le jol villodzo/vibralo csik.
ha a monitoromon nezem semmi baj.
legujabb ccc, minden player/driver legujjabb.
ezt megelozoen semmi gond nem volt.