- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
Aktív témák
-
joci66
tag
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan gondja Pana tévévével,hogy gondolt egyet és ki majd be kapcsolt?Nagyon ritkán csinálja.Egyébként elintéztem a cserét majd nem 1 éves.Ha valakinek volt már ilyen problémálya irja meg.
-
-
KaoszTom
aktív tag
-
-
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék a Panasonic TH-37PV8P plazmára rákötni DVI HDMI kábellel. Összekötöttem, a laptopon kiválasztottam a 2. monitort, ekkor a TV kiírta, hogy csatlakoztatva, de ennek ellenére nincs kép, csak feketeség. Ha a laptopon állítom a 2. monitor (TV) felbontását, arra reagál a TV, a saját OSD-jével írkálja, hogy miket állítok, de kép nincs. Mi lehet a baj?
-
yas
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy P42U10E plazma tv-t. Húúú... gyönyörű a képe, még az SD adások is elég szépen jelennek meg rajta.
Viszont lenne egy kérdésem a hozzáértőktől, esetleg DM-Fan-tól. A készülék elvileg tudja fogni a DVB-C-t is, de sehogy sem tudom előcsalogatni a behangolást. Még a bemenetek elnevezésénél sincs DVB-C. Ha a TV gombot nyomom, csak az SD adás és DVB-T között válltogat. Ezt most nem értem, mert a használati utasításban is benne van, hogy váltsak DVB-C-re és ott hangoljam be. De nem tudok oda válltani. Ezekszerint még sincs benne DVB-C?"Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."
-
Seb3s
tag
Heló mindenki!
Előre is bocs, ha a csúnya szavak felkavarnak valakit. Az esetleg ne is olvassa tovább.
Kezdem az elején:
Futárral felhoztuk a harmadikra (társasház) az LG 50"PS8000-et, kibont, garijegy(2év gyári)+számla megvan, pénzt átadtam, futár elment.
Haverommal és barátnőmmel kb. 10percig csak néztük, hogy tudjuk majd kivenni a dobozból.
"Bazd meg, ez kurva nagy!" stb.
Miután rájöttünk, hogyan kellene kivenni már pikk-pakk fel is raktuk a talpat. A 40 kilós tv-t óvatosan feltettük a helyére, majd vártunk kb másfél órát.
Aut. hangolás--> csatornák megvannak (analóg, jókai lakszöv.)--> "hát ez elég gázul néz ki" (by én) persze akkor még be volt állítva a nyújtás is, ami még rontott a képen. Na gondoltam nehogy lelombozódjunk egyből átraktam hdmi 1-re az inputot. A gépet már előtte bekapcsoltam, szal' egyből a win 7 asztal fogadott. Rohadtul izgultam a beégés miatt, ezért kapkodtam rendesen és próbáltam minél gyorsabban elindítani a lejátszó progit nehogy valami baj történjen. (igazából már, amikor a csatornákat kereste akkor is paráztam)
DE szerencsére SEMMI!
Transformers 2-t néztük meg először. (természetesen Blu-ray)
THX mód kiválaszt--> leesett az állunk "ez g... éles baszki" Könnybe lábadt a szemem a gyönyörtől, egyszerűen tökéletes volt (és hatalmas).
A következő film az Open Season 2 (blu-ray) volt. ennél vmiért kevésnek tűnt a szín, lehet azért mert rajzfilm. Átkapcsoltam sport módra és ismét ledöbbentünk. "Ez nagyon szép" (by bnőm)
3. film a last house on the left (blu-ray) volt. ezzel most végeztünk. THX mód: ON
Nappali felvételek csodálatosak. A félhomályos képek nem annyira.Értékelés:
dizájn: 9 pont, mert kicsit másképp néz ki, mint képeken. (sötétebb a talp színe) de egyébként gyönyörű.
képminőség: 8,5 SD adások miatt főleg ennyi, és a fekete (félhomályos jelenetek) sem tökéletes. Bnőm szerint a fekete is tökéletes, de ha szúrós szemmel nézem akkor tényleg nem olyan mély, mint a legjobbak. De aki jobbat akar, az fizessen 140ezerrel többet egy 50G10-es panáért.. ;)
Röviden:
Azt kaptam, amit vártam/akartam: hatalmas méret, penge éles kép(blu-ray), picit gyengébb fekete, gyenge SD (analóg) adás.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert ezért az árért verhetetlen!U.I.: 2,60-ról nézzük.
Tough ain't enough.
-
oalex
senior tag
Bocsesz. Eddig csak filmeztem és nem láttam a fórumot
Szóval a válaszok...
Kiváló
Kiváló
Nem
Igen
Nem igazán
nem használom
Hibátlan (ez nem LCD, az a probléma az LCD-k nl van)
Digitalko (a legolcsóbb és kedves társaság)
Igen!!!! csak a macskát dobnám ki előtte!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
KTTech
veterán
Dehogy értettem félre Na, jó 65"-os FullHD-t (vagy nagyobb felbontásút, mert Japánban már 2160p-s felbontású adás is van, azaz 3840×2160) adnak akkor 200E HUF-nak megfelelő összegért, akkor lehet, hogy én is gondolkodnék
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Pierre75
senior tag
Köszi!
MM-ben most volt akcióban 200E-ért, persze lemaradtam róla. Batár nagy gyerek. Hozzád hasonlóan az mkv-t és azokat a divx-ket, amiket a dvdplayer nem visz, pc-n keresztül nézném, hdmi-dvi kábellel. Nálam se lenne tv adás, így az általad feltett, a bejáratásra vonatkozó kérdéseid engem is foglalkoztattak.
Más:
Visszaolvasva látom, hogy a plazma becsült élettartama a crt-hez mérve csekélyebb. Cirka 5-6 évet bírnak? -
-
Seb3s
tag
Beszéltem a futárral, délben hozza a tv-t. (Lg 50PS8000)
"Önnek lesz az a nagyon nagy TV, ugye?!"hanghoz kapcsolódóan: Genius SW 5005 5.1 Home theater szettel gépre kötve nézem majd a filmeket, eddig megfelelt és remélem ezután is jó lesz (egy darabig). Még nem volt szerencsém meghallgatni, mennyivel jobb egy true hd erősítővel filmet nézni, de ami késik talán nem múlik. Én, ha lenne rá pénzem és akarnék egy komoly hangcuccot akkor ezt venném: [link]
Tough ain't enough.
-
todie
tag
válasz Pierre75 #7262 üzenetére
na csinaltam kepeket: http://img260.imageshack.us/gal.php?g=p1020067.jpg
az elso 2 meterrol, a masodik 45-50 centirol, a harmadik 25 centirol, a negyedik 20 centirol keszult.
nem mondanam pixelesnekgondolom mondanom se kell, hogy eloben jobban nez ki. es azt sem, h nem vok vmi nagy fotos
-
todie
tag
koszi. a valasztasban nem kis reszed volt btw, elotte 42py80ert voltam besozva, de tul soka vartam es efogyodott, aztan idetevedtem, olvasgattam es sikerult meggyozodnom az itt olvasottaknak koszonhetoen, hogy eleg nekem a 720, viszont a 42 meg nem
ket wide nem megy egymas utan. egy muv majd egy sorozatresz. viszont az nem gaz, hogy a geprol kikuldott jel 6 oszloppal kevesebbet kuld ki? szal 1366*768 a tv. ami kijon azmeg 1360*768 es igy mindenkepp marad ket kis csik oldalt. mint mondottam nem megy masrol a tv, csak geprol. nem fogom igy az oldalso 3-3 sort gallyra vagni?
kalibralas: ok minden defaulton van, a monitorom softwarevel (hp w2207) allitottam szint egyedul, szal az nem fog bekavarni. ati-nal minden default. lejatszosoftver mpclassic azis alapon.
ejj a franya led, hogy hogy utalom oket! nalam semmi nem vilagit, se gep se semmi, halisten a monitor sajat softvere engedi kikapcsolni, remeltem, hogy panaek is voltak ily okosak. ejj
hat akkor lehet, hogy a tvre gyari csomagolaskent ragasztott csicsacimkepol nyisszantok picit, mondjuk ennek nem orulok...koszi amugy, imadom ezt a dogot. nemreg neztunk house-t baratosnemmal es csak rohogtunk, hogy mekkora feje van mindenkinek
most meg a taken-nek(720) lett vege, hat mitnemondjak nem megyek mostanaban moziba eztan
-
todie
tag
válasz Pierre75 #7262 üzenetére
219k panashoptol. ennyiert ki is hoztak. kabel: dvi vege van egyik oldalon, hdmi a masikon. noname 5 m-es szerintem nem az uj category-s es nem is aranyozott, de teljesen jonak tunik, 1400 huf volt pecsi szamtech boltban.
ati kartyam van igen. semmi extra radugtam bekacs, mivel dual dvi-s a kartya(4770) alapbol kuldte ra a klonozott asztalt, ezert jobb eger gomb, tulajdonsagok, beallitasok, 2-es screen engedelyez, felbontas beallit es ennyi. eddig. aztan a kiterjesztett reszre athuztam a mpclassicot es hadszoljon. lehet, hogy van profibb megoldas, de ez az elso ati kartyam es hirtelen idaig jutottam. ha vkinek van jobb megoldasa hallgatom
pontosan 2.40 centirol nezem.
divx fasza, nem pixelesnek mondanam, csak nem olyan eles. teljesen elvezheto ne aggodj. mondom ezt ugy, hogy nagyon finnyas vok a kepminosegre.
kepet max hnap, nemtom merre van fenylekepezo kezi keszulekem. ha meglesz lovok.
oh es kosz
-
DM-Fan
nagyúr
Gratulálok a TV-hez, jó választás.
Az első 300-500 órában figyelj oda, hogy ne kapjon túlzottan tartós képelemet a panel, később terhelhető. Eleinte lehetőleg kerüld el azt, hogy egymás után két 2.35:1 arányú (vagy egyéb olyan képarányú, ami nem full-screen) mozifilmet nézel rajta, a panel integritásának megőrzéséhez eleinte ez is hozzátartozik. 500 óra fölött már bátran mehet az általános felhasználás.
Kalibrálni PC-ről hajtva is lehet, arra figyelj oda, hogy minden VGA-beállítás (gondolok itt a színkomponensekre, fényerőre, szaturációra, kontrasztra) default-ban legyenek és ügyelj arra is, hogy ezeket a lejátszószoftver se módosíthassa. Ergo teljesen naturális képet adjon a VGA.
Az Öko módot nyugodtan kikapcsolhatod, én meg is őrülnék tőle.
Az előlapi led nem kikapcsolható, de kiválóan leragasztható. Volt például régen, még az 5.25"-os floppy-lemezek korában az a fekete ragadócsík, amit a lemez oldalára lehetett ragasztani, ha írásvédetté akartad tenni. Na, egy ilyet méretre vágva és középen egy gombostűvel átszúrva nagyon szolid fényűvé tehető a led és nem is üt el a TV színétől a pöttynyi szalagrész.
Sok sikert a TV-hez, használd egészséggel!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ezzel a hang dologgal nagyon nem tudok egyetérteni. Alapvetően már egy valamirevaló házimozi-erősítő árának töredékét sem tudnád megspórolni azzal, hogy kisebb TV-t veszel. Egy normális, belépőszintű H/K házimozi-erősítőt (ami már alaphangon tudja pl. a DTSHD-t, vagy a TrueHD-t) nem nagyon kapsz 200 eFt alatt, ennyiből meg 50"-os HD-Ready plazmát veszel. És akkor még nem beszéltünk a hangfalakról, mert egy normális 5.1-es szett ára megintcsak nem egy TV ára. Én igenis azt mondom, hogy vegye az ember azt a TV-t, amit megálmodott, abból semmi szín alatt ne engedjen, mert később megbánja. A hang-projekt ettől legyen teljesen eltérő. Az, hogy ki melyikre ruház be előbb már igény és elhatározás kérdése.
Szóval én sem mosnám egybe a két dolgot, teljesen más világ, ahogy magad is írtad. Azt meg senki nem gondolhatja komolyan a TV vásárlók közül, hogy a TV saját hangszóróiból minőségi hangzást (pláne nem térhangzást) fog kapni.
Get Moded!
-
nandiboy
csendes tag
Hát grat a tv-hez. Nekem a kistesója (42x10) van meg 2 hónapja és sztem a standby nem kikapcsolható. Ragaszd le egy pici matricával. Nekem is megfordult már a fejemben a dolog. Sztem az eco is csak egy opcionális cuccos (bár bejáratáskor nem árthat a panelvédelem fokozása céljából bekapcsolni). Én tvzéshez használom viszont filmezéshez szigoruan kikapcsolva állítottam be, ha nappal v ha éjszaka nézem is (teszem hozzá hogy sajnos nem sűrűn tudok filmezni igy az eco üzemmod a domináns).
-
Pierre75
senior tag
Használd örömmel!
Mennyiért és hol vetted? mkv-t én is pc-ről játszanék le, milyen hdmi vagy hdmi-dvi kábelt használsz? (Azt is vennem kell majd.) Ha ati vga-d van, leírnád majd, hogyan üzemelted be a tv-pc kapcsolatot? (Bocs a laikus kérdésekért, de ebben kezdő vagyok.)
Milyen távolságról nézed? 2m-ről divx nem túl pixel-es? Tennél fel fotót is a "csöppségről" HD 720 alatt? -
todie
tag
meg kettot kerdeznek:
a tv elejen levo "standby" ledet ki lehet kapcsolni vhogy? ill az eco modot kikapcsolhatom nyugodtan igy nullkillometer mellett is? mert alapbol be volt kapcsolva igy neztem vegig filmet es utana kapcsoltam ki (total sotet szoba) es nelkule hirtelen erosnek tunt a feny meg minden( normalon uzemmod, minden beallitas gyari)
-
szp1
addikt
Bemásolom:
"Nem szeretném, hogy a topik elmenjen bármilyen irányba, hiszen itt a plazmákról van szó,
úgyhogy részemről le is zárnám a témát és bocs a kitérőért"Mellesleg a cuccok között is vannak nagyon drága és nagyon felárazott, valamint nagyon jó árú ennek ellenére jó hangúak is, dehát a tv-knél ugyanez van...........
Nem ZENE hallgatásról írtam ( arra ott a HIFI - a szó klasszikus értelmében ), hanem mozizásról, a kettő egész más kategória........
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
KTTech
veterán
Szerintem a hang az nem ide tartozik, az más téma, annak is van topicja... egyébként én remekül el vagyok a két egyedi hangfalammal (oldalanként 2x20cm mély-közép és 1 db 1.9cm-es kemény dóm, közel 25kg/fal), egy sztereó Yamaha erősítőn és mellette az 50"-os TV-vel.
Egyébként, ha már 5.1, akkor az minden csak nem olcsó, gyakorlatilag csak a hangfalak többe kerülnének, mint amennyiért az 50"-os plazmát vettem, az erősítőről nem is beszélve.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
todie
tag
sziasztok!
most erkezett meg egy 50x10-es. jelenleg szokja a szobahot, talp rajta kicsomagolva, hdmi bedugva, gepre kotve.
kerdeznem, hogy amikor lejart a 2 ora "szobaho felvetel" utana mi kovetkezzek?
tv adas nem lesz rakotve, csak a gepen keresztul hasznalom 720-ra, divx esatobbi.
kerdes maskepp: jatszani nemfogok, tv adast nem nezek, szal bejaratasnak teljesen ok az, hogy siman elkezdem filmnezesre hasznalni es semmi extra?
A szelesvasznu filmekkel jaro fekete csik alul-felul bantja-e a tv-t?
az emlegetett AVIA dvd a birtokomba kerult. sejtem a valszt, de azert megkerdem: pc-rol futtatva is ok lesz a beallitas nemcsak dvd lejatszoval ugye?
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Ez egy kicsit off lesz....
Rengeteg hozzászólást elolvasva szeretnék egy dologra kitérni a nagy tévékkel kapcsolatban.
Persze fontos a képméret és a felbontás és hatalmas dilemmákról olvashatunk itt a topikban is, hogy 42"-es vagy 50"-es, esetleg 58"-as(!!!) tv, elég-e a HD-Ready vagy okvetlenül Full-os kell-e, de egy dologról viszonylag kevés szó esik.
Ez pedig a HANG.
A házimozizáshoz mindenképpen hozzátartozik a megfelelő hangélmény is. Sőt!!
Néha fontosabb is mint a képi élmény, de az esetek többségében legalább olyan fontos.
Persze itt nem SD műsorokról, ilyen-olyan tvsókról beszélek, hanem arról amiért az ember plazmát vesz: DVD, BD, mkv, esetleg HD tv. Ezeknek a műsorforrásoknak általában szerves része az 5.1 DD-s jobb esetben DTS vagy netán 7.1-es hang.
Persze tudom én , hogy már az alsó kategóriás tv-kben is van mindenféle elektronikus hangjavítás., eseres trúszorrund meg dolbidigitál hádé meg hasonló varázslatok, de sztem abban egyetérthetünk, hogy a legfelsőbb árkategória kivételével ezek a tévék elég sz@rul szólnak. ( ne is várjunk csodát ekkora hangszóróktól és 2x10 watt-tól). Saját tapasztalatból tudom, hogy egy viszonylag olcsó 5.1-es erősítő és 5 normális fadobozos box és egy rendes mélynyomó egészen más dimenzióba helyezi a mozizást még egy gyengébb képmegjelenítő esetében is ( konkrétan 29"-es CRT-ről van szó).
Sajnos az ilyen-olyan elektronikusan tuningolt ócsó "házimozi" szettek is csak részmegoldást jelentenek - érdemes megnézni, hogy a műanyag dobozkák vagy oszlopok milyen és mekkora hangszórókat rejtenek..
Tehát: azt szeretném mondani, hogy inkább vegyünk egy kicsit olcsóbb tv-t mint amilyet pont "felérnénk", és a különbözetből inkább ruházzunk be egy elfogadható erősítőre rendes
fadobozokra,és főleg egy derék szubládára.Nem szeretném, hogy a topik elmenjen bármilyen irányba, hiszen itt a plazmákról van szó,
úgyhogy részemről le is zárnám a témát és bocs a kitérőért.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz peugeotmate #7251 üzenetére
Ha DVI-od van a laptop-on, akkor a TV-n levő D-Sub bemenetet felejtsd el. Egy miniDVI -> HDMI átalakító kábelre lesz szükséged és a laptop-ot ezen keresztül digitális interfésszel tudod a TV-hez kötni. A MAC szoftveres hátterét nem ismerem, de kizártnak tartom, hogy ne lenne megoldva a kérdéskör, szerintem simán működnie kell.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
adott egy macbook és egy panasonic pv80-as! Ugyebár a macen van egy miniDVI port, a tévén meg egy PC bemenet! Nos, valakinek már valamilyen tapasztalata egy mac és egy tévé "összekapcsolásával"? (Szoftveres háttér nem zavar be? stb.)
Milyen kábelt ajánlotok ehhez?
Bocsi a láma kérdésért, de ezen a téren nem vagyok túlzottan otthon...meg
-
DM-Fan
nagyúr
Mindenképp a 42U10-et vedd, ha a kettőből kell választani. Ha van még +20 eFt-od a 42U10-es árához képest, akkor viszont már 42S10-et kapsz, ami azért megint egy minőségi ugrás.
Esetleg ugyancsak 200 eFt-ért akcióban már kifogható az 50X10, ami ugyan csak HD-Ready, de nagyon penge képe van és ugye 50", ami 20 cm-rel nagyobb a 42"-nál és ez látványban igen sokat jelent. 200 eFt-ért kiváló 50"-os plazmát kapni pedig nem rossz.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz sweethomest #7242 üzenetére
A Harmantrade ML-P12 típust én is ajánlom (tettem ezt már itt jónéhányszor), nekem is az van, 75 kg-ot lazán elbír, ha szakszerűen fúrod fel a falra. Dönthető, masszív darab és nem mellesleg magyar termék, ugyanakkor árban is igen korrekt.
Get Moded!
-
Teaway
veterán
válasz szelesjanos #7247 üzenetére
"Asszonykám csak ennyit mondott: P*csába, de k*rva jó képe van... "
Benne van a lényeg!
Nincs itthon csokid??
-
szelesjanos
tag
Szia!
Nekem TX-P42U10E lóg a falamon (1HSZ-el fentebb )
Nagyon mag vagyok vele elégedve, mind SD, mind felkonvertált DVD esetében. Sőt, rákötöttem a a Sony FX-1000E HDV kamerámat és ott mutatta meg igazán a FULL-HD-s panael, hogy mit tud. Asszonykám csak ennyit mondott: P*csába, de k*rva jó képe van...
Főleg 170.000.- HUF ért én 1 hónapja 200E vettem.
www.windydigital.hu
-
szelesjanos
tag
Szia!
Én nyugodt szívvel ajánlom a Harmantrade ML-P12 konzolt. Nagyon jól szerelhető és maszív mint a kő... valamint dönthető.
Itt egy kép (bár itt maga a konzol nem látszik ):
www.windydigital.hu
-
kasee
aktív tag
Hello
segitséget szeretnék, 2 db plazma van kinézve
Panasonic - TX-P42C10Y 141.900 ft
Panasonic - TX-P42U10E 170.000 ftDigitális upc - m van, lehet majd hd -s lesz,
Igazából mindkettő ha jól tudom g12 es panel, a masodik fullhd, 400 hz
dvd , tv, és laptoppal összekötve avit szeretnék nézni rajta.Kérdésem hogy érdemes e a drágábbat venni??Megéri e a különbség?
-
shez
tag
Fali tartók
Ha felszereled a falra akkor olyat válassz ami elmozdítható a faltól, hogy a hátoldali csatlakozókhoz hozzáférj. Egy duplakaros elforgatható darabért komoly összegeket elkérnek, [link] de biztosan van olcsóbb is.Házi-mozi és Hi-Fi Show ha ITT regisztrálsz fele annyi a belépő.
[ Szerkesztve ]
-
sweethomest
csendes tag
üdv,
én is a pana 46g10-et néztem ki, esetleg 50g10. fali tartót ajánljatok már hozzá, mit és honnan? jövő hét végén hifishow, ott is nézelődök még.
köszi.
-
shez
tag
Szia Oalex
Ha jó tudom te vettél Panasonic 46G10 -es TV-t. Mivel én is hasonló beszerzését tervezem érdekelne a véleményed a készülékről:
- DVD képminőség
- SD képminőség
- észlelhető-e vibrálás
- a képarányokat felismeri-e automatikusan
- ha szét van húzva a 4:3 as kép 16:9 -be mennyit torzul
- a Zoom 1 beállítás mennyire használható
- mennyire folyamatos a mozgások leképezése (állítólag más a 600Hz itt mást jelent mint például a 100Hz egy LCD esetén)
- hol vetted
- megvennéd-e újra...Előre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty7
csendes tag
Sziasztok,
sikerült beszereznem egy P42X10Y tévét, nagyon állat, viszont lenne kérdésem.
Első bekapcsolás után beállította a csatornákat automatikusan, ekkor a távirányító infó gomb megnyomása után az infó mező jobb oldalán kiírta az időt, viszont ez egyszer csak eltűnt és azóta sehogy nem sikerült visszaállítani, ill. időt sem tudok állítani...mi lehet e gond
Másik kérdésem, első beállításkor nem volt DVB-T jel antenna hiányában, ill. az analóg volt bedugva, így nem is talált semmit, ennek hatására a menüből eltűnt a DVB-T hangolás menü...ha most szeretném használni akkor csak teljes visszaállítás után lehetne? -
Seb3s
tag
Már nagyon várom az új tv-t.
Tough ain't enough.
-
DEW3yl
tag
Aki webshop-ból rendel annak - meg egyébként is - érdemes elolvasni EZT. A cikk - és jogos felháborodás - lényege, hogy egyes webshop-ok nem a törvény által előírt formában, nem jogszerűen eljárva alkalmazzák a rájuk vonatkozó szabályt, mely szerint a vásárló egyoldalúan, indoklás nélkül elállhat nyolc napon belül a vásárlástól és ebben az esetben, minden herce-hurca nélkül vissza kell adni neki a pénzt.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
Nem azt írtam, hogy jól müködik - mondjuk nekem még semmi sem égett be, pedig volt már egy pár húzos helyzet -, csak azt hogy van a Panákban is. Még talán a 70-es széria idején megjelent "nagy" katalógusban volt vagy talán a 80-as szériás, csak audió-vizuális katalógusban. Azóta hallgatnak róla, nem igazán reklámozzák.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, ezzel csak az a probléma, hogy pl. egy csatornalogó elég nagy kiterjedésű és hiába tologatja bizonyos időközönként odébb 1-1 pixellel a képet, a logó majdnem teljes felülete állandó jelleggel jelen lesz (sőt, szerintem így még nagyobb területet érint a logó helye, mert ide-oda mozog, miközben a legtöbb képpontja sosem alszik ki). Szóval ez egy nagy parasztvakítás. A Pana nem is alkalmazza, mert fölösleges, ezzel nem lehet kímélni a panelt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Talán Pixel Shift-nek hívják vagy minek, de a használatiban le van írva, hogy időnként egy pár képponttal eltolja a képet így védve a panelt a beégéstől.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz almostsaint #7226 üzenetére
Természetesen VGA-ra gondoltam, bocs.
Dehogy is lehet egyszerre csak HDMI bedugva! Nekem jelenleg is mind a 3 darab HDMI-bemenet foglalt a TV-men. Ugyanúgy ahogy régen, itt is bemenetválasztó gomb van a TV-k távirányítóján, amit ha megnyomsz előjön a választómenü, ahol kiválaszthatod, hogy HDMI1, HDMI2, HDMI3, SCART1, SCART2, S-VIDEO, RCA, RGB, D-Sub, stb. bemenet képét szeretnéd épp nézni.
Get Moded!
-
Typhoon47
senior tag
-
almostsaint
tag
válasz almostsaint #7225 üzenetére
Ja, és mégegyen gondolkoztam. Ha rá van kötve a TV-re PC is és mondjuk egy DVD lejátszó is 1-1 HDMI-n, akkor hogyan dönti el a TV hogy melyiket látom? Vagy ezt ki lehet majd választani valahogy? Gondolom, egyszerre nem csak egy lehet bedugva.
Még egyszer bocs az idióta kérdéseimért, de sajnos ebben a témában nem nagyon vagyok otthon!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz almostsaint #7222 üzenetére
A D-Sub csatlakozóval szemben mindenképpen van létjogosultsága a HDMI-n való összekötésnek, mivel előbbi analóg jelátvitel, utóbbi meg ugye digitális és "nem kicsit" szebb képet kapsz HDMI-n való összekötéskor.
A fésűs pásztázásnak/progresszív pásztázásnak semmi köze a beégés elleni védelemhez (ebből is látszik mennyire értenek az eladók a TV-khez), a Panasonic-ban semmilyen beégés elleni védelem nincs, de nincs is igazán szükség rá. Amiben van sem ér semmit. Oda kell figyelni az első 500 órában, aztán később meg gond nélkül terhelhető a panel (persze mindvégig ésszel: nem kéne otthagyni órák hosszára egy menübe kilépett konzolt, stb.).
A TV-t összekötöd HDMI-vel, de persze azért előtte Windows-ban állítsd be a HDMI-kimenet tulajdonságait (felbontás, frissítés, stb.). Ha HDMI-kimenetes lesz a hangkártya, akkor tudnia kell hangot is átjátszani, igen.
Mpeg2-es DVB-T tuner van benne csak, így szükséged lesz STB-ra, ha szolgáltatótól kapod a HD-adást, de ő úgyis fog adni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
almostsaint
tag
válasz almostsaint #7222 üzenetére
Ja, még egy kérdés:
Ebben a típusban ugye nincsen beépített tuner? Nálunk InviTV van, azzal lehet nézni ugye, nem kell hozzá külön venni egy digitális vevődekódert vagy miazistent?Köszi
-
almostsaint
tag
Hát ismét módosult a választás!
Vissza a Panasonichoz
Egy Panasonic - TX-P42C10E mellett döntöttem most.
Igaz, a PC csatlakozó elég fontos lenne, de inkább veszek egy új videókártyát (úgyis kell), amin van HDMI kimenet, és akkor azzal össze tudom kötni a TV-t.
A Samsung mellett eddig a D-Sub csatlakozó, és az szólt, hogy olyat olvastam róla, hogy van benne valami beégésgátló vagy miafene. De most az üzletben azt mondták, hogy a Panasonicban is van valami fésűs pásztázás vagy mi, és ez is arra való. Ez ugyanaz mint a progresszív pásztázás? Tényleg megakadályozza, hogy beégjenek a csatorna logok meg ilyenek (játékra nem fogom használni)?
Még egy kérdés: A számítógépet, csak simán egy HDMI kábel segítségével össze kell kötni a TV-vel, és máris látni a TV-n a gép képét (ilyenkor úgy működik a TV mintha az lenne a monitor?), és a hang is ezen a kábelen megy át?Remélem ezek már az utolsó kérdéseim, de nem akarom elkapkodni, és ha lehet ebben az árkategóriában szeretném a lehető legjobbat választani.
Köszönöm a segítséget!!!
-
DM-Fan
nagyúr
Én is így vagyok ezzel. Nem érzem a késztetést (sem anyagilag, sem ésszerűséget tekintve), hogy minden évben lecseréljem a plazmát az adott évi legjobbra, fölösleges is, mert mai napig maximálisan elégedett vagyok a 1,5 évvel ezelőtti választásommal. Ezzel szemben a méret nálam is fajsúlyos kérdés, én sem nagyon akarom 150 centi alá adni legközelebb.
Get Moded!
-
LonGun
csendes tag
Megvan...
http://www.geeks.hu/tesztek/090417_panasonic_tx_p42g10e_tesztPanasonic TX-P42G10E
"A tévé 24p-s, viszont nincs „benne” Viera Cast, DLNA és USB, valamint a memóriakártyáról is csak egyféle videót képes beolvasni."A TX-P42G10B-n az ethernet port pedig a angol freesat-hoz kell, nincs benne a Viera Cast.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Érdekes, mert ha a brit Pana-honlapot nézed, ott a NeoPDP plazmák között megtalálod pl. az 50G10-et, de az nem derül ki, hogy E, avagy B jelölésű, viszont a specifikációkban nem említi az Ethernet-csatlakozót, sem a VIERA Cast-ot.
Ezzel szemben a 42G15 adatlapján ott szerepel mindkettő, mint LAN port és VIERA Cast.
Szóval szerintem a 42G10B-ben sem igen van, vagy ha van, akkor az tényleg csak a B-ben és akkor a brit honlapon nem ennek az adatlapja van, ami mondjuk érdekes, tekintve, hogy Európán belül is szinte bármelyik ország választható régiónak.
Get Moded!
-
LonGun
csendes tag
Sziasztok,
elkezdtem nézegetni a TX-P42G10-t.
Ahogy nézegetem (google) ebből is két típus van.
TX-P42G10E és TX-P42G10B.Legtöbb helyen annyit írnak, hogy az B-t United Kingdom-nak gyártják, az E-t European-nek. (gondolom a 230-as csatlakozó miatt)
Ahogy az adatlapokat nézem a B-n van ethernet csatlakozó az E-n nincsen.
E adatlap:
http://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z4ad18a4fz3z287c1z656ez706466z22zdfa3a3de8dc0fc105f5b0504e96c113d099cbc17/tsn2/data/EU/TXP42G10E/OI/804270/TQB0E0797U-G.pdf
(nincs ethernet csatlakozó a 10 oldalon)
B adatlap:
http://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z4ad18b3dz3z294bdz656ez706466z22z52419a9168c913c1e7088c90fba97f579d60baa2/tsn2/data/EU/TXP42G10B/OI/808333/TQB0E0796.pdf
(ethernet csatlakozó a 10 oldalon)Itthon csak TX-P42G10E lehet venni. Akkor ez annyit jelent hogy nem tudom a netre kötni? (VIERA Cast-ra). Vagy benéztem valamit?!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #7213 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok. Mondjuk ekkora méret ilyen áron tényleg elég príma vétel. Reméljük tényleg semmi gond nem lesz vele, mert egy ilyen TV-nél az utólagos panelcsere kb. annyi, mint a TV bolti ára. Az első öt napban ki se kapcsold, hadd jöjjön ki a hiba, ha ki akar.
Get Moded!
-
Poplacsek
senior tag
Mindenképpen! Okt. 22-én veszem át, aztán majd tesztelem kicsit + nyomok fel képeket.
Ha meglesz húzok be a kábel szolgáltatómhoz, hogy digitális HD csomagot nekem azonnal!!!
HD lejáccóm sincs még, mert a HDI DUNE új szériájára várok, de bafnak kiadni, állandóan csúszik...
Garancia csak 5 nap gyári cseregarancia, ez van, valamit valamiért, de nem volt szívem kihagyni 330eFt-ért... Még soha nem ment tönkre semmim, bízok benne, hogy ez most se fog megszakadni, meg ha nem lesz szerencsém és valami baja lesz, akkor +javíttatom azt kész. Lehet még úgy is olcsóbbra jövök majd ki, mint ha megveszem 730eFt-os bolti áron...[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Samu PS58B680T6P-t választottam, és már alig várom, hogy a kezeim közé vehessem :-)
Jobban utánnanéztem a B850-nek és sztem túl vékony ahhoz, hogy ne melegedjen túl hosszabb használatkor, ráadásul állítólag könnyen el is törik az üveglapja és még zúg is benne valami. B680-nak nincsenek ilyen bajai, kicsit vastagabb meg nehezebb, de tudásra ugyanaz. Amúgy ezen gondolkoztam, vagy az LG 50PS8000-en... Végül a méret döntött :-) -
NetED
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Akkor maradok az akciós árnál. Annyi változás, hogy nem a Saturn, hanem a MediaMarkt lesz a célpont, ugyanis ott 191e az ára.
Gondolkodom, hogy várok egy hetet, akkor lehet az EW fog akciózni 180e-ért...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Typhoon47 #7200 üzenetére
Hát, 2 méteres hosszúságnál semmi jelentősége nincs az ilyen-olyan extra aranyrétegnek, meg ultra árnyékolásnak. Ez nem analóg jelátvitel, ahol ennek különösebb jelentősége van. Vagy átmegy a sok 0 és 1 és korrektül megjelenik minden, vagy nem és akkor nem jelenik meg. Nincs olyan, hogy zajos lesz, mint egy analóg kábelnél.
Ezen felül az említett Hama is HDMI 1.3 és Category 2. Ez számít, semmi más.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
- OLED TV topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Házimozi belépő szinten
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- ASUS routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...