Hirdetés
Aktív témák
-
h65535
tag
Hali!
Korábban volt szó a standby állapotban mennyit kajál be a tv. Beszereztem egy teljesítmény mérőt. Panasonic TH-37PV80P boldog tulaja vagyok. Nos mértem:
Csak a 220Volt-ba bedugva: 40Watt (222Volt/0.18Amper)
Standby: 40Watt
Működés közben: 40-220Watt között.
Nem vagyok sóher, de ha átlag napi 6 órat megy a tv, fogyaszt, amit fogyaszt.
De, ha napi 18 órát áll egyébként, az durván évi (0,04*18*45*3650) majdnem 12000 HUF-ot nyel el, a semmiért.
Nem tudom más márkánál és LCD-knél mi van, de ez durva. Közben a doksiban 0.7Watt van beleírva...
Egyébként nagyon elégedett vagyok!
TV: 3.5/5 adásfüggő
DVD: 4.5/5 nagyon lejátszófüggő
HD-DVD/BR: nem tudtam kipróbálni
PC: nem hasznélom -
h65535
tag
Nem is lenne gond, ha a gyári értékek korrektek lennének. De nem ez van. Kíváncsi leszek a Panasonic válaszára... mert a 40 ás 0.7 értékek közel nem egy nagyságrend.
És a pláne az, ha csak be van dugva a hálózatra a tv, akkor is zabál. Na ezt nem értem... -
h65535
tag
válasz #35914496 #3666 üzenetére
Jogos, teljesen igazad van. De elég fura, hogy egy műszer ennyire szar legyen.
Mindenesetre egy dolgot le tudtam tesztelni, remélhetőleg ebben nem téved a műszer.
9óra 15perc tvzés alkalmával fogasztott 1.37kWh-t. Ami visszaszámolva 148Watt átlagfogyasztást jelent. És ez megnyugtató.
Egyébként különböző teljesítményű izzókkal próbáltam, ami mondtál. A 15W-osnál is 40Wattot mutatott, de a 40W-os izzónál már korrektül csak az izzó fogyasztását mutatta. 60,75,100W-nál is korrekt eredmény volt. -
h65535
tag
Én sem használom Öko üzemben, mert elég randa úgy a kép. De a dinamikus mód is felejtős nálam. Normál üzemmódban megy a tv. Az AV részhez a SW THX optimizerével beállított értékeket használom, a TV adásokhoz is hasonló beállítást eszközöltem.
-
h65535
tag
Én is jártam már úgy, hogy óccó 999Ftos scart (azaz szart) kábelt vettem a MM-ben, de lecseréltem egy 4500Ft-os márkásra. Hát egyből nem volt szellemképes és zajos a kép. Hasonlóan az előttemszólókhoz DVD-TV összekötésére elsősorban HDMI vagy Component kábelt használnék, az utóbbit jelenleg, mert nincs HDMI forrásom még.
-
h65535
tag
Szerintetek hol lehetne beszerezni úgymond butább távírányítót, aminek az alján nincs a videós rész? Ofkorsz Pana 37pv80-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
h65535
tag
-
h65535
tag
Azért szép lassan mennek le az árak. Igaz nem ismerem őket (Videoexpert), de azért tájékoztató jelleggel:
- Panasonic TH-42PV80P 195.490 HUF
- Panasonic TH-37PV80P 169.490 HUFSzerintem sok helyen raktárkészleten vannak és nem befolyásolja a mostani valutaárfolyam- mozgás az árakat.
-
h65535
tag
Ezaz fiúk! Kinem nem inge...
Qrvajól felhoztátok a topikot...
Köszönjük Emese! -
h65535
tag
válasz fetterr #4225 üzenetére
OFF
De örömmel tapasztalom, hogy nem fröcsög itt ez a csávó.
ONNálam is voltak itt haverok meglesni a tvt, és jöttek az okossággal, hogy nem jobb az LCD és melegszik, meg fogyaszt sokat (igaz ettől én is féltem, de DM-Fan helyre tett a teljesítménymérőmmel... )?
37PV80 van a nappaliban és elégedett vagyok vele, DVD-nél lehet jobb lenne egy 42"-es, de összességében ez a méret nekem megfelelő. Ja és csak 140-150Wh, amit megeszik.Lehetőleg mellőzzük a személyeskedést.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
h65535
tag
OK.
-
h65535
tag
A Pioneer DV-380-as (és az összes ennél fiatalabb modell) tudja SCART-on is az RGB progresszívet. De nekem szemre jobbnak tűnik a komponens progresszív, mint az RGB progresszív. (A SW dvdk THX tesztere). Lehet a SCART kábelem minősége gyengébb, bár ami árért vettem, nem hinném.
-
h65535
tag
Itt néz szét! Az én Pio-m tudja.
-
h65535
tag
Nem értem ez a totyogós tempót ebben a SD->HD átállásban.
Másik dolog, hogy a tv2 (és gondolom sok másik társaság) is szarakodik a digitális szórásra való átállással.
Normálisabb adókon a legtöbb műsor anamorf (16:9) már (Discovery group , NatGeo, mozi, sport, stb). Mondjuk van néhány csatorna szerencsére, ami automatikusan beáll 16:9-re SD-ben, már ez is előrehaladás,csak azt nem értem hogy a többségnek ez miért okoz problémát... -
h65535
tag
Vagy cserélje le az asszonyt, ahogy a TV-t. Bocsi. De ha nekem beszólna az asszony, akkor Junoszty elé ültetném és nézze azt, hátha jobb.
Én pl. automatán használom, mert kihúzza a képet, ha 16:9-es a műsor. A normális filmeknél és adásoknál már a normális 16:9 képarány van. Amikor a gép előtt ülök, akkor nem merőlegesen vagyok a képernyőre, hanem olyan 45fokban és kb. 4 méterre (37PV80-as). Ekkor olyan mintha fotót néznék, annyira penge a kép, eltűnik az SD adás szemcsézettsége és a Valós széthúzása se annyira torz.
Az én érzékelésemnek és szememnek a 3xképátmérő távolság vagy az felett tökéletes az SD adás képe. Próbáltam HD forrást is, odacipeltem a PC-t és nyomattam HDs cuccokat ---> a DM-Fan által sokszor ajánlott Optimális nézési távolságok teljesen helytállóak.
Minden szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
h65535
tag
Én mikroszálas (Lidl-ben lehet venni 2db 500Ft környékén van, világoszöld színű) törlőkendőt használok a por eltávolítására + Optipolar szemüveglencse tisztítót, ami nem bántja a tükröződésmentesítő réteget. Heti 2x nedvesen a keret 1x szárazon a képernyőt és minden 4 alkalommal a képernyő nedvesen a törlőkendőre fújva az anyagot. Nekem ez vált be a legjobban. Félévente elég kicserélni a törlőkendőt, bár ez nagyon függ attól, hogy mennyi por van.
-
h65535
tag
válasz polgcsabi #5058 üzenetére
Én is azt tapasztaltam, amit te. Most HDMI-n kötöttem rá a PC-met, hogy megnézzem az újabb HD/fullHD-s demókat. Azt vettem észtem, jobb ha 1080p-vel küldöm neki a cuccost.
Nem tudom kábeltémával ki hogy van, de én most egy Hama űbergagyi 1,5 méteres HDMI kábelt vettem 1500Ft a békéscsabai MM-ben és nagyon penge a kép minősége. Nem hinném, hogy egy 6000Ftos kábellel jobb lenne a képminőség. A componens kábelem nem volt olcsó, de nem vettem észre, hogy a gagyi kábellel rosszabb lenne.
Nálam a drágakábel HDMI-ben elbukott. -
h65535
tag
válasz Yellow73 #5630 üzenetére
Csak egy valamit nem tettél hozzá... a kamera teljesen mást lát, amin amit a szemed...
Szar lehet neked, ha ennyire tükröződik minden...
Egyébiránt 100 helyen le lett írva, hogy a plazma tvk nem fullnapfényes helyiségekbe valók...
Csinálj egy kis besötétítést.
De ki élvezi a tvnézést/mozizást ilyen iszonyat fényben???!!! -
h65535
tag
Szóval sokan tévedésben vannak,,,
Ezen az oldalon megtalálhatók a helyes infók:
http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/faq/szavatossag.htmlÉs ami a legfontosabb:
Mennyi időn belül kell kicserélni vagy megjavítani a terméket?
A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.Mi a javítás helyszíne?
A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.Na ennyi!
Tessék elolvasni és ha nem így járnak el a kedves kereskedők, lehet őket elküldeni ide:Jogszabály:
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény -
h65535
tag
Én is azért ott vásároltam (Panashop) ahol te javasoltad.
Azoknak a kereskedőknek nem is szabadna üzletnyitási engedélyt adni, akiket említesz.
De sajnos volt rá példa (Extreme Digital, Mistrál), ahol elhajtották az embert a véresbe... és őket nem gondolta volna az ember... vagyis az ember nem gondolná.. hogy megtesznek ilyet. -
h65535
tag
Az alábbi cikk függvényében, qrvasok a fogyasztása!
Négyszer nagyobb fényerejű plazma kijelző
A Panasonic új technológiájának köszönhetően 100 watt alá szorították a fogyasztást.A Panasonic legújabb, négyszeres fényerő-hatékonyságot ígérő plazma kijelző panelje (PDP) minden 2010-es VIERA plazma HDTV-be beépítésre kerül. Emellett a Panasonic 152”-os Full HD 3D plazma kijelzőjébe, valamint a Skype videó hívásokat is támogató VIERA vezeték nélküli HDTV-be is ilyen panel kerül.
Az új négyszeres fényerő hatékonyságú panelt a 2008-ban megalkotott Panasonic NeoPDP és a 2009-ben elkészült NeoPDP Eco panelek alapján fejlesztették tovább, kétszer illetve háromszor nagyobb fényerő-hatékonyságot elérve az említett modellekhez képest, mely azt jelenti, hogy az új panelek a 3 évvel ezelőttiekkel azonos fényerőt képesek produkálni a korábbi panelek energiafogyasztásának töredékéért.
A panel számos más alkotóelemét illetően is fontos vívmányokkal bír: újonnan fejlesztett foszfor tartalmú alapanyagok, nagy sebességű meghajtási technológia, valamint adaptív jelfeldolgozó technológia az áramfogyasztás csökkentéséért, és új fejlesztések a panel fényerő-szabályozásának teljes folyamatára, mely magában foglalja a kisütést és fénykibocsátást is. A fényerő-szabályozás terén ezeknek köszönhetően egy 42”-os Full HD kijelző mindössze 95 wattot fogyaszt, ami kevesebb egy tipikus villanykörte 100 wattos fogyasztásánál. Mindezek mellett, az új panel olyan kulcsfontosságú fejlesztést is magáénak tudhat, mint az 5 000 000:1 kontrasztarány.
A plazma kijelzők minden egyes képpontja saját fényforrással rendelkezik, ezért nagy betekintési szög jellemzi. Nagy kontrasztarányú, teljes színbontású, magas fényerejű, tiszta és éles képeket produkál, még a gyors mozgású sportjelenetek esetében is.
A folyamatos tudományos fejlődések és a dizájnban megjelenő finomítások, az anyaghasználat és az elektronikus komponensek révén az évek során további fejlesztések várhatóak a plazma panelek fényerő-szabályozásának hatékonyságában. Különösen a 4Kx2K (4098x2160 pixeles) szuper HD felbontású kijelzők további fejlődése segíthet kiterjeszteni a plazma kijelzők más területeken való felhasználását is, úgy mint orvosi eszközök, film stúdiók, utómunkálatokat végző filmstúdiók, oktatás, kormányzati és üzleti felhasználás.
[ Szerkesztve ]
-
h65535
tag
Hát kollégák, nálam igen is be van égve a retekklub logója bal fent. Pedig kis fényerővel és kontraszttal megy a Pana 37PV-80... lassan 2 éves.
-
h65535
tag
Pontosítok!
Látszik a reteklub logó, ha világos tartalom van a képernyőn, egyébként nem. Lehet egy "fehérmosás" jót tenne neki? Pl. SD kártyáról különböző képeket járatni rajta? Vagy valami combos tartalommal megnyomatni? Napi 4 órában megy max, de 2 hete már csak Zoom1-ben használom és valahogy nem akar eltünni.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest