Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alusky
senior tag
Egyáltalán nézte bárki eddig ezeket a címkéket? Mert én nem ez alapján vettem soha semmit.
-
válasz
Luck Dragon #31 üzenetére
Az elveszik meg az elveszlik az ugyanaz lenne? Az elveszik a jogsidat az nem veszlik el. Na jó nem kötegszem csak én is beleakadtam eme szóba.
-
A tévék esetében benne van a csomagolásban, egy külön matrica formájában.
Elektró Jóska kicsomagol egyet és kiteszi a nézelődőknek. A mellékelt matricát kiragasztja. Miután egy ideig már helyt állt a tévé, ráírják kedvezményes áru bemutató darab. A ki megveszi, kapja a matricát is.
Aki közvetlenül tévét vásárol, megkapja a csomagban és oda ragasztja, ahova akarja.
Az online ajánlatnak tartalmaznia kell a matrica digitális változatát, hogy az érdeklődők láthassák.
Ez működik, nem kell jobb megoldás. -
KROK640
nagyúr
válasz
"a csomagolás belső falára valamilyen módon rá lehetne nyomtatni" - hasonló ötletünk támadt
Egyébként dolgoztam nyomdában, és akár egyszerre tudják nyomtatni a külső és belső oldalát is a csomagolásnak, szóval ennek technikai akadálya szerintem nem nagyon lesz, legalábbis papírdoboz esetén.
#30 Hieronymus : Na igen, az is egy megoldás, akkor nme vesz el a csomagolásról helyet, de azért nem árt ha benne is van / belső falon
#29 pusszycat : Ez sem rossz ötlet
-
válasz
Vagy flepni a dobozon. Mindegy, erre van elég marketinges, aki megoldja
-
Szerintem azért, mert a csomagolás külső borítóján már nem lenne elegendő hely egy ekkora címke jól látható elhelyezésére. Viszont a csomagolás belső falára valamilyen módon rá lehetne nyomtatni, ahelyett, hogy papíron, a többi mellé, fecni formájába dobják, mert úgy könnyen elveszik.
-
1. A kiállított készülék mellé vagy a netes ajánlatban egy darab címkét láthatóvá kell tenni. A többi címkés termék esetben is így van
2. Mint például a járművek esetében. Előre meghatározott feltételek között kell mérni az üzemidőt. Ez a készülékek összehasonlítását teszi egyszerűbbé.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Gondolkodtam közben ezen a dolgon és két dolog is szöget ütött a fejemben :
1. Mi értelme a dobozon belüli cimkének? Mennyivel jobb lenne, ha ezt inkább a csomagoláson tüntetnék fel. Egyrészt kivülről is látható lenne, másrészt nem kellene külön papírt nyomtatni emiatt2. Hogy a 3-as pont (The battery endurance per cycle, in hours and minutes per full battery charge) vajon mi alapján állapítódik meg? pl egy telefon esetén nem mindegy, hogy nyomkodod és úgy, vagy idle-ben van, de még ott se mindegy, hogy mondjuk wifi vagy bluetooth be van-e nyomva? Azt gondolom, hogy vadi új akku esetén érvényes adatok lesznek ezek.
-
-
-
Én szeretném ha írnának az akku tech oldaláról is, mi van benne, mennyire gyúlékony, púposodik vagy sem, hogyan töltsd, h jó legyen neki.
-
Wolfskin
őstag
Ez azért ez igencsak szembe megy a tőke (bocsánat, Tőke) érdekeivel. Úgy látszik rájött, hogy az emberiség kihalása után hiába olvassa le az AI a tőzsdeindexeket, fogyasztás nélkül nem fog pörögni a gazdaság, azt pedig nehéz gépesíteni. Kompromisszum, ugyanakkor kis haladék az emberiségnek
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #20 üzenetére
Egyelőre még úgysem érint. Még 1-2 évet tervezem használni a jelenlegit.
Az idei szériát amúgy is kihagynám, a Samsungnak valahogy nem szerencsés szám a 7-es. -
Igen. Szerintem azért lesznek ezek (egyenlőre) kivételek , mert ezek eszközöknek mind nyitott, mind zárt állapotban külön mérési kritériumoknak kell megfelelniük, ami a készülékek egyes méreteinek és energiahatékonysági osztályainak egységes feltüntetését nehezíti? De majd egyszer úgy is kiderül hogy igazam volt-e , avagy sem,-
-
"Ez a kezdeményezés hírek alapján nem csak a környezetszennyezés csökkentését (évente akár 46 millió tonna CO₂-megtakarítás) és a háztartások költségcsökkentését (átlagosan 150 € megtakarítás/fogyasztó) célozza, hanem hosszú távon a készülékek minőségének és átláthatóságának javítását is."
A több millió színes kinyomtatott cimke csökkenti a környezetszennyezést. Aha, teljesen érthető. A fogyasztóknak megtakarítást jelent. Naná. De komolyan. Milyen marketing bullshit ez?Én értem a mögöttes problémát (próbálják ösztönözni a gyártókat, hogy minél starapabíróbb akkukat gyártsanak, tovább támogassák a készüléket szoftveresen, és hardveresen), de a vásárlók nagy részét ez hidegen hagyja, főleg, ha nem félrefordítás, és tényleg "dobozon belüli" címke lesz.
-
Fordítva.
Az energiahatékonyság hat a fecnire.
Ebben nem lehet nagyot hazudni, mert mérhető.#12 asdf_ :
Az energia takarékosság valóban nem a legfontosabb szempont.
De vannak esetek, amikor két kb azonos termék között megkönnyíti a döntést.
A modernebb mosógépek esetén már kevesebb probléma a csavarozás elhagyása. Ha betartják a maximális betöltési tömeg korlátját nem fog szétesni a csapágy. A régi mosógépek centrifugázása egy vagy két fokozatú volt. Nagyot kapott a csapágyazás a centrifuga indulásakor. A maiak már fokozatosan gyorsulnak. Kevesebb terhelés kap a csapágy és a mosás. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
azok az eszközök, melyek flexibilis, részben vagy teljesen kihajlítható kijelzővel rendelkeznek
Ez alatt vajon mit kell érteni? A Flip-Fold telefonok is ide tartoznak? -
-
Viktor77
titán
válasz
Luck Dragon #10 üzenetére
Pont ez a baj, ez nagyon sok változós egyenlet.
Van egy telefon, nagyon jó fogyasztással (mert valami régi szar chip van benne), de lagol mint állat, meg van egy gyors telefon, ami egy fokkal rosszabb besorolást kap, de hibátlanul használható.
Aki nem ért hozzá, az elsőt fogja venni, aztán lehet anyázni. -
yanna
addikt
Ez a fecni hogyan hat az energiahatékonyságra?
-
asdf_
veterán
válasz
Luck Dragon #8 üzenetére
Nagyháztartási gépeknél, tévék esetében már régóta ott van és megszokott.
Igen, de eszerint veszek mosógépet, vagy aszerint, hogy melyiknek van még csavarozott üstje (a hegesztett helyett, aminél egy 2e Ft-os csapágyhiba gazdasági totálkár a javíthatatlanság miatt)? Pont leszarom, mit ír, hogy mennyit fogyaszt, már csak amiatt is, mivel eco programra vonatkozik az érték, amit meg sosem használok, mert ott 3-4 óra egy mosás, azt meg használja az, akinek hét anyja van.
Tévénél is a technikai paraméterek, a kialakítás, a szolgáltatások, a távirányító, a TV OS-e dönt, nem pedig az, hogy egy év alatt 125 vagy 175 kWh-t eszik átlag használat mellett , tv-nél ez utóbbi engem semmilyen szinten nem érdekelne.
Klímánál úgyis a decibel lesz az egyik fő szempont, meg hogy mennyire tudja leszabályozni magát teljesítményben, hány fokozaton pörög a mókuskerék, van-e wifi, az mér-e fogyasztást és az SCOP-t nézem, nem az energiacímkét.
Szóval háromból háromnál pont egy grammnyit nem izgat az energiacímke tartalma. Aláírom, egy hűtőgépnél már megnézném. -
válasz
Luck Dragon #10 üzenetére
Reméljük...
-
-
válasz
Luck Dragon #8 üzenetére
Jó, de szerinted értik?
vagy inkább
-
De lepkehálóval kell keresni majd élő embert (nem biztos, hogy sikerülni fog), aki egy ilyen címke alapján fog terméket vásárolni...
Nagyháztartási gépeknél, tévék esetében már régóta ott van és megszokott. Ki tudja… lehet, pár év múlva teljesen átalakult szemlélet alapján fognak vásárolni – akár az idősebb korosztály is –, mert ez már mond nekik valamit, ellentétben egy „Qualcomm Snapdragon” felirattal a doboz oldalán. -
KROK640
nagyúr
Ez hasznos feauture lehet, ha csakugyan betartják. Mondjuk hasonlóan az egységesített töltőkhöz.
-
-
asdf_
veterán
Javíthatóság: a kritikus pótalkatrészeknek 5–10 munkanapon belül elérhetőnek kell lenniük, és a termék forgalmazásának megszűnése után is 7 évig kínálniuk kell azokat.
Ez egészen addig ér valamit, amíg ezt értelmezhető áron teszik, és különösen az alkatrészellátást nem monopolizálják vagy kötik gyártói szervizeléshez (🍎). Tudom, nem mobil, de nekem kedvenc példám a 150 ezres hűtőgépbe a 20 ezer forintos ajtógumi (ajtónként!!!) De a 600 ezer forintos ((szándékosan) javíthatatlan(ra), szétszedhetetlen(re gyártott)) ledes fényszóró árképzését is elmagyarázhatná valaki...
De lepkehálóval kell keresni majd élő embert (nem biztos, hogy sikerülni fog), aki egy ilyen címke alapján fog terméket vásárolni...
-
"a termék forgalmazásának megszűnése után is 7 évig kínálniuk kell azokat. Szoftvertámogatás: az operációs rendszer frissítéseit a forgalmazás lezárulta után legalább 5 évig biztosítaniuk kell. "
Ezek elég fontos dolgok kiberbiztonság szempontjából is.
Amúgy pont az Apple adott eddig minden cuccukra 5-6 év supportot is.
Kár, hogy a userek nagy része se azt nem fogja érteni, mi az a címke, és miért fontos ez.
@Tabea : Elég sokan szoktak azon rinyálni, hogy jajnemjavíthatóakatelefonok megsemmi régenmindenjobbvót (Pedig a közhiedelemmel ellentétben nem is olyan macera egy átlagos telefont javítani.)
-
Nem is értem hogy voltunk képesek eddig ezen szabály nélkül élni
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Úgy vélem, ha ez a szabályozás már ebben a státuszban van, akkor a kategóriák közötti átmenetek, valamint azok indoklása és határai már valamelyest körvonalazódtak. Már csak egyfajta finomhangolás van hátra.
-
Ez akkor fog működni, ha van mögöttes szabályzás. Hogyan kell mérni két töltési ciklus közötti időt. Mint például a járművek esetében.
Pontosan úgy mint a járművek esetében a fogyasztás meghatározása csak a termékek közötti összehasonlítást biztosítja.
A felhasználási szokások nagy eltérése okán, nem tartalmaz információt a valós ciklushosszról. 1 vagy 2 kártya üzemel a készülékben. Autóba folyamatos haladás mellett, navigálva és sokat telefonálva. Vagy irodában ülve, WIFI kapcsolaton lógva, átlagosan napi egy rövid telefonálással számolva.A töltési szám is csak egy irányérték. Nem mindegy, hogy max 80%-ra töltve, éjjelente a töltőről működik a telefon, vagy 100% gyors töltéssel éjjelente akkuról működik a telefon. Az sem előny, ha a kétnaponta lemerülő telefont csak 3 napos ciklusban töltik.
Nyilván vannak konkrét értékek, amik a használattól függetlenek. Például a javíthatóság mutatószáma,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok!Nemrég bukkantam rá több hírre is ezzel kapcsolatban , de leginkább egy GSMArena-cikkre arról, hogy június...
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest