Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
PerczelZita
tag
Miért van az, hogy azt mondják, hogy a 15 ezres kontrasztú tv jobb, mint a 10 ezres, amikor más helyen meg azt olvasni, hogy állítsuk a kontrasztot, a fényerőt és a színtelítettséget kb. 50%-ra?
Ha úgyis 50% a kontraszt, akkor elvesz az előny? Ha 15 ezrest 50%ra állítom, akkor az 7500, ami arányt a 10 ezres tv-vel is elérhető, ha 75%-ra állítom?
-
PerczelZita
tag
Tisztában vagyok mi a különbség a PV8 és PV80-as Pana plazma között.
Az, hogy szemre ez látszik-e, azt nem tudom, majd keresni kell egy helyet, ahol egymás mellett meg lehet nézni ugyanazt az adást.
A kérdésem az, hogy mik azok a különbségek, amik a leírásból nem derülnek ki? Olyasmire gondolok, mint távirányító, képernyőmenü, vagy bármi olyan kényelmi funkció, ami esetleg a PV80-ban más, mint a PV8-asban. -
PerczelZita
tag
Már alig lesz plazma tv gyártó:
A Pioneer kiszáll a síkpaneles TV üzletből?
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1560&aid=2Lehet tudni már, hogy a 2009-es Pana plazmák 50%-kkal kevesebbet fogyasztanak és bennük lesz az mpeg4-es dvb-tuner?
-
PerczelZita
tag
Kedves DM-fan!
Talán elkerülte a figyelemedet a Panasonic NeoPDP tv-jéről szóló hírek. Elég sok helyen írjak, már tavaly nyár óta, hogy idén 50%-kkal kevesebbet fognak fogyasztani a plazmáik, azonos fényerő mellett. Néhány hely, ahol megírták:
http://www.geeks.hu/hirek/080915_2009_ben_erkeznek_a_panasonic_11_generacios_plazma_kijelzoi
http://www.panasonic.hu/hirek/2008/33.html
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1444&aid=2A kérdés csak az, hogy minden új modell ilyen típusú lesz, vagy csak néhány drága csúcsmodell.
-
PerczelZita
tag
Sajnálatos újabb hír, a Pioneer után újabb kilépő:
Fogy a plazmatévék tábora
http://www.geeks.hu/hirek/090214_fogy_a_plazmatevek_taboraEz a legszomorúbb:
A cég társalapítója, Laynie Newsome több indokot is felsorolt a döntés hátterével kapcsolatban, ezek közül az egyik legfurcsább, hogy a fényesen kivilágított nagy áruházakban az LCD-knek szebb képe van, így a vásárlók inkább ezt a technológiát választják. -
PerczelZita
tag
válasz runner 125 #5357 üzenetére
200 MHz-et nem látok, csak 200 Hz-et.
Eddig én is azt hittem ez micsoda butaság, de elolvastam egy nagyon jó cikket a Chip 2009. februári számában, ami részletesen elemzi, milyen problémák lépnek fel csak a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatban az lcd és plazma technológiáknál.
(A cikk címe: Mire képes az új tévétechnológia? Éles képek mögött rejlő technika: a CHIP megmutatja, hogyan működnek a modern tévék.)A cikk alapján van értelme a 200 Hz-nek, sőt úgy tűnik, még ez is kevés az igazi jó lcd képhez. Plazma esetében más miatt van értelme, azt írják már 600 Hz-es plazma is van.
Esetleg, ha itt lesz nálam az újság, beidézhetem a plazmával kapcsolatos részt. Írnak a plazma villogásának és hamis szellemképek kialakulásának okairól, amit persze csak néhányan látnak. Többfajta technikával próbálják ezeket a dolgokat minimális szintre csökkenteni, de teljesen nem lehet megszüntetni. Ehhez kell a 600 Hz is.Azért a cikk végén kiderül, hogy a plazma sokkal jobb, mint az lcd :-)))
-
PerczelZita
tag
[link]
Itt úgy tűnik, ez a sorozat már egyszerre tartalmazza az mpeg4+mpeg2-es digitális vevőket is. -
PerczelZita
tag
Tudja valaki mi ez, és megéri-e az árát?
C.A.T.S. automatikus kontrasztkövetés -
PerczelZita
tag
Ha ezeket az intelligens opciókat sem érdemes használni, akkor miért érdemes a PV8 helyett a csak 10.000 Ft-tal drágább PV80-at venni (ha nem akarom számítógépre kötni, sem SD kártyát olvasni)? A tökéletes színkép ugyanolyan jó este és napközben?
(A mostani crt-men is feltekerem a fényerőt, ha erős napsütés van.)
Talán a nagyobb teletext miatt? Én azt hiszem a legtöbb adónak csak pár száz oldalas a teletextje, ami elfér az 500 oldalon. Akkor mire jó az 1000 meg 2000 oldalas?
Korábban említettétek az egy évvel frissebb elektronikát, az annyival jobb lenne? A szakboltban azt mondják szemre nem látni a különbséget.
Persze nem akarok 10.000 Ft-on spórolni, ha tényleg jobb a képe. Elsősorban felújítatlan, régi, sőt nagyon régi filmeket szoktam nézni dvd-ről. A kiállított demo anyagokon nemigen látni különbséget (pl. tüzijáték), igaz elég nagy a fény szokott lenni a boltokban, tükröződik rajta neon. -
PerczelZita
tag
Köszi, akkor egyértelmű, hogy marad a PV80, ráadásául az a plusz 10.000Ft 2 hónap múlva már nem is lesz, mert amint kijönnek az új modellek, még 10.000-et csökkenek az árak, szóval a mostani PV8-as árában lesz a PV80.
Csak arra gondoltam, hogy a régi filmeknél nemigen érezni majd az újabb képjavító technikát meg a nagyobb kontrasztot. Vagy esetleg éppen ott van nagyobb jelentősége? -
PerczelZita
tag
Igen, tudom, de azért én úgy tippelek, még mennek lefelé az árak, talán 140.000-ért fog kifutni a PV8 (tavaly 150 volt), és 150-ért a PV80. Mennének lejjebb is őszre, de az a baj, hogy nagyon elgyengült a forint a japán yenhez képest.
Nem is értem, hogyan tudják kivinni a pénzt az országból, szerintem tiszta ráfizetés.
Már a tavalyi évet is veszteséggel zárták.
Talán nem viszik ki a forintot, hanem itt kamatoztatják és megvárják, amíg többet ér majd, vagy áttérünk euróra.
Az is igaz, volt már drágább is a yen.[ Szerkesztve ]
-
PerczelZita
tag
Legalább három dolgot szoktak keverni.
Az egyik, hogy hány méterről van értelme nézni kis hd vagy nagy hd felbontást, hogy azt lásd is. Ezt sok helyen megtalálod. Elég alacsony szám, pl. 94 cm-es kis hd plazmára 150 cm-t ír rá a Pana. Na most egy 5 tagú család vagy baráti társaság nem tud kényelmesen 150 cm-ről tévézni.
A másik, hogy aki nem tévézni akar, hanem házimozizni, annak egy bizonyos nagyságú látóteret be kell töltsön a kép. Nekik semmi sem elég nagy. Tulajdonképpen az igazi moziélményhez 3-5 méteres vetített kép kellene.
A harmadik, aki tévézni akar. Szerintem tévézésre nappaliba továbbra is megfelel a 66-104 cm, a nappalitól és a bútorzattól függően. Ez adja a tévézés élményét,amikor a kép nem tölti be a lakást, a látómezőt, a bemondó feje életnagyságú, vagy annál nem sokkal nagyobb. Én jelenleg akár 3-4 méterről is nézem az 53 cm-es tévét, de "csak" 94 cm-re fogom lecsererélni, mert szerintem a tévézés élményéhez elegendő.
Neked kell eldönteni mi a cél.
-
PerczelZita
tag
-
PerczelZita
tag
Érdemes Panasonic tv-hez és lejátszóhoz Panasonic HDMI-t venni, vagy mindegy?
-
PerczelZita
tag
Köszönöm a segítséget. Mindezzel együtt mégis jobb lenne, ha alapból minden tv-nek matt lenne a kávája. Elhiszem, hogy nem zavaró a fényes, de a matt biztosan minden körülmények között jobb megoldásnak tűnik a filmnézéshez.
A fényes káva szerintem inkább eladhatósági szempontból terjedhetett el, mint amikor egy autó csillog-villog. Sajnos a reklám fontosabb volt, mint a célszerűség.Igen, elég gyanúsak ezek az aranyozott kábelek, főleg, hogy ilyen olcsóak. Valószínűleg csak a csatlakozók aranyozottak, belül nem. Aztán meg lehet, hogy olyan vékony az aranyfüst, hogy néhány ki-behúzás után lekopnak. De az is lehet, hogy az aranyozott kábelt úgy értik, hogy aranyszínű festékkel bekent :-)
-
PerczelZita
tag
Igen, láttam 2000-ért Hamát, de semmi jelzés nem utalt arra, hogy 1.3-as.
A 7000 Ft-os Hama kábelen már rá volt írva, hogy 1.3, de ezt soknak találom. Voltam elektronikai boltban, ahol a kiszolgálók azt mondták, még soha életükben nem hallották, hogy 1.3-as HDMI.
Honna lehet tudni, hogy 1.3-as-e a kábel? -
PerczelZita
tag
Köszi, közben én is rájöttem, hogy PV80-ashoz és dvd lejátszóhoz felesleges a 7000 Ft-os kábel, mert úgysem használnám ki. Láttam 1490 Ft-ért Hama kábelt a Westend MM-ban (persze az is kínai), az is jó lesz akkor.
Azért ideírom: sem a Mikrovillban (Nagyenyed utva), sem a Mammut 1 Photo Hallban nem tudták mi az az 1.3-as HDMI szabvány. -
PerczelZita
tag
37PV 80 és 37 PV8 éppen hétfő délelőtt lett olcsóbb 10.000 Ft-tal a Panasonic márkaboltokban (3 éve teljeskörű garanciával), úgyhogy szerintem mégis van esély nagyobb méretnél is a csökkenésre ha máskor nem, a nyár folyamán. A forint volt már gyengébb is. Igaz, most senki nem tudja menyit fog érni a forint a következő hónapokban.
(Elraktam egy Saturn akciós újságot tavaly nyárról, a merevlemezes DMR-EH57EP Pana dvd-felvevő 49990 Ft. Most hogy venni akarok már ugyanott 65000 Ft, az ezüst színű a Panasonicnál már 70000 Ft! Szóval itt azért igencsak érződik a gyenge forint. Pedig ez 2006-os modell.)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest