Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #2106 üzenetére
Az a problem, hogy szerintem a 2008-as fullHD-s modelleknek horror ára lesz. Szóval nem tudom, lehet, hogy be kéne még szerezni egy PY70-est, mert a PY80 bizos, hogy 500 körül lesz 42"-os méretben, ami viszont nem 380 eFt, amibe jelenleg a PY70 kerül. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #2108 üzenetére
Hát, engem legkevésbé a fogyasztása érdekel. Jelen pillanatban egy megfizethető árkategóriában levő full HD-s modell, és állítólag nem rossz, csak az a gondom, hogy még nem láttam rajta DVD képet, pedig egyelőre elsődlegesen arra használnám egy Pioneer DV696-ossal, HDMI-n keresztül, jelfelskálázással. Csakhogy nem láttam még sehol, hogy így hogy nézhet ki a DVD és se a Panasonic szalonban, se a MM-ban nem voltak hajlandók megmutatni nekem, ezért is kérdeztem, hogy nincs-e esetleg valakinek ilyen modell, hasonló kaliberű DVD-játékossal. A MM-ban azt mondta a gyerek, hogy 1080i-re vagy p-re skálázással úgy fog kinézni, mint a blu-ray, csak a színtelítettség nem lesz ilyen, mire én majdnem kiröhögtem, hogy ne akarja már nekem ennyire eladni ezt a TV-t, hogy ilyen baromságokat mond.
Amúgy engem a full HD-s képe meggyőzött, szerintem nem kell jobb. A zoom-ja meg nem érdekel, hogy szar, úgyse nézek TV-t, mert az Magyarországon nézhetetlen - és most nem elsősorban az adás minőségére, hanem a tartalmára és színvonalára gondolok.Arra is kíváncsi volnék, hogy a blu-ray hogyan néz ki rajta 1080p-ben, mert ugye ez a TV tán nem tudja a 24p-t, hanem valami saját eljárása van rá a Panasonic-nak, amivel kompenzálja a sebesség-folyamatosság dolgot.
Szóval jó lenne már többet tudni a 2008-as modellekről, hogy érdemes-e várni még egy évet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #2162 üzenetére
Utálom, mikor igazam van.
Szerintem 42"-est vegyél, ha 3 méterről tervezed nézni. Nálam is kb. 2,5 - 3 méter lesz a nézési távolság és még azon is sokáig agyaltam, hogy 50"-est vegyek-e. Nem lenne kicsi az sem. A képátmérő kétszerese az optimális nézési távolság: 42"=107 cm=214 cm. Már ez is sovány kicsit a 2,5 - 3 méterre. Igaz, a 42PX80 102 cm széles, neked meg csak 101 van.
Get Moded!
-
mexel
veterán
válasz Zoliwrc #2689 üzenetére
Mindig ezt írja mindenki, csak egyet nem vesz figyelembe: a plusz 30-50-100ezer ft-ot. Ma egy multinál megnéztem egymás mellett lévő 4 db 50-est. Volt új samu A-s, LG új mittudoménmilyen, pana PV70-es és Samu C-s. Ugyanaz ment mindegyiken (valami hd-s demo), és nem nagyon láttam égbekiáltó különbséget. Sőt, szinte semmit. Árban kb 300e volt a legolcsóbb és legdrágább között. Arról nem beszélve, hogy amikor az első PV7-emet hazavittem, minden képjavító csodát, képélességjavító stb-it kikapcsolva volt a legjobb képe, kb fele-negyed annyi kontraszton és fényerőn, mint ahogyan a boltokban megy. Szerintem az ilyen "dinamikus" és "kiemelt" stb beállítások csak azért vannak ezeken a kütyükön, hogy a nagy fénnyel megvilágított üzletekben harsány, telített színekkel pompázzanak, lenyomva a konkurrencia termékeit. Igencsak úgyérzem, hogy ezek a nagy szak mint magicbrigt szuperdinamikkontraszt extrapixelfilter stb csak mezőgazdasági dolgozó látásromlására szolgál.
A PV7 8000:1-hez kontrasztja, ma már pocséknak tűnik az 1000000:1-ez dinamikus kontrasztokhoz, de amikor hazavittem, csak pilláztam, hogy milyen fekete van a tv-n. Ha annál több nem lesz semelyiken, nekem akkor is jó. Nem fogok 100ezrekkel többet adni, egy manapság hónapok alatt sokat avuló(főleg árban) lévő felfutó( vagy lefutó?) technikáért
Lehet, hogy ez csak az én véleményem.
Ráadásul, sokan azt sem tudják, mire akarják használni, csak vegyünk valamit, mert ez majdnem státusszimbólum. Ezt onnan gondolom, hogy miközben nézegetem a multiknál a tv-ket, látom sokan hogyan vásárolnak, és hogy miket mond az eladó, amit jól el is hisznek -
mexel
veterán
válasz Zoliwrc #2689 üzenetére
Az előzőt nem neked írtam bocs, csak úgy általánosságban Viszont az apronet érdekes, ez is gyanús kicsit:
SAMSUNG (SP56K3HX) 146 CM 16-9 ES HD DLP TV!, 2007 ES, HD READY, 1280 X 720p, 1080I, HDMI, DNIE, ZOOM, TOP TXT, DOLBY SRS, PIP, PAP, PAT, MAGYAR MENÜ, GARANCIA!
Ár: 179.000 Ft
A napokban felhívtam egy samsung plazma olcsón hirdit, érdekes volt a dolog. A tv neve nem Samsung, hanem vmi nyekenyóka, de samsung táv van hozzá,és samsung alkatrészekből van összerakva, csak nem az van ráírva, stb.
Ez nem az idézett hirdetésre vonatkozik, hanem valamelyik másikra, csak úgy kikívánkozott.
Holnap azért felhívom az idézett hirdit is, mert az ördög nem alszik, vagy ha igen, akkor nem pont most. -
kanna
csendes tag
-
hypno skate
senior tag
válasz Zoliwrc #2814 üzenetére
Ha akarod torzítja., ha akarod nem.
Viszont a HDMI vagy a komponens kábelen ne spórolj, mert egészen más dimenziók nyílnak meg a SCART-hoz képest.
Már úgy értem, hogy vegyél majd egyet, nem pedig, hogy a legdrágábbat vegyed.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #2814 üzenetére
"Én is főleg DVD-re fogom használni a PV80-at, dvd esetében is " torzítja" a képet vagy azt csak tv adáskor?"
Attól függ. A lemez képaránya határozza meg a dolgot.
4:3-as képarányú DVD-t (kb. a lemezeim 5%-a ilyen) kompromisszummal tudod megjeleníteni: vagy 4:3-as módra állítod a TV-t és így kétoldalt fekete sávok lesznek, vagy meghagyod automatikuson és ekkor a TV átméretezi 16:9-es képarányúra, így kicsit torzít.
1.78:1 képarányú lemezek (kb. 10%) gyakorlatilag tökéletesen kitöltik a képet, torzítás nincs, a képernyő gyakorlatilag 100%-ban lefedett, alul-fölül és kétoldalt sincs semmilyen fekete sáv.
1.85:1 képarányú lemezek (kb. 40%) közel teljesen kitöltik a képernyőt, alul-fölül 1-1 centi fekete sáv marad, torzítás semmi. "Kép túlpásztázása" opciót bekapcsolva a két széléből 2-2 centimétert elveszítve teljesen kitölti alul-fölül a képet, tozítás így sincs.
2.35:1 és afölötti képarányú lemezek (kb. 45%) túlzottan szélesvásznúak, így alul-fölül szélesebb fekete csík látható, oldalt viszont teljes kitöltés van, torzítás semmi.
A lemez kódolásától függően igen szép képet produkál a PX80-am (tehát a PV80 is), DVD-lejátszásra tökéletes a készülék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zippofcy
senior tag
válasz Zoliwrc #2893 üzenetére
Szvsz az nem a TVtől hanem attól függ mekkora bitrateval és beállításokkal csinálták azt a divxet. Én pl. láttam már olyan divx filmet ami szebb volt mint egy átlagos DVD (betamaxról csinálták persze, mivel az újratömörítés mindig csúnyábbat eredményez mint az eredeti) de az 1 CDs DVD rippek ált. szörnyűek.
Én pl. a Timba féle releasékat minőségben egy kalap alá veszem a DVDkkel (pláne hogy a nem HDMIs x360 az utóbbiakkal ellentétben ezeket 720pre felskálázva tudja lejátszani, az LCDn meg igencsak számít hogy natív felbontásban legyen hajtva)De a legjobb a dual layeres h264/x264 codeces HDDVD rip. Sajnos ez már múlt idő. Blue-ray azért rosszabb kicsit mert (gondolom hogy ne látszodjon a nagy homogén felületeken se a tömörítés) "behangyásítják" a képet. Tud ilyet pl. az ffdshow is, utólagos effektként ... szerintem tök felesleges, elég nagy bitrate kell és kész.
Persze akozott is van különbség hogy a h264-et coreAVCvel vagy ffdshowval nézed-e ... már persze ha elég éles a kép a TVdenEgyre inkább meggyőződésem hogy képélesség / minőség szempontjából az 50 inches 1360x768as felbontású pana / pio plazmák lehetnek a legjobbak. (40en a fullHD még felesleges, de az 1024x768as plazmánál másfél-2 méterről az én 1360x768as LCDm még észrevehetően élesebb.
1080p-hez meg a fent belinkelt ábra szerint is túl nagy (vagyis túl drága) képernyő kell hogy normális távolságról is látszódjon a különbség a 720p-hez képest. (ráadásul a mostani konzolok se elég combósak még hozzá)
Szal én új Braviát tuti nem veszek, a fullHDs plazma is kilőve, de lehet PX80ból nem a 40est hanem az 50est kéne majd megvenni.
De az is lehet hogy mégis csak fullHD plazma, csak nem 106 vagy 127 hanem 150 centisben? (mondjuk tutira nem PAL TV adásra )Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #2893 üzenetére
"Divx filmekkel milyen képminőséget produkál a PX80-ad?
Mostanában rá vagyok állva a divx-re, mondjuk ha kell töltök dvd-t de az kicsit tovább tart."A divX-eknél egyértelműen az alapanyag minősége és tömörítés módja határozza meg a látottakat. Ha szép a divX, akkor az ugyanúgy baromi jól néz ki a PX80-on, mint a DVD.
De ugye azért nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a DVD-lejátszó is erősen beleszól ebbe a dologba.
Én speciel az utóbbi pár évben már abszolút nem vagyok ráállva a divX-re, csakis DVD, divX maximum akkor, ha valami nem beszerezhető DVD-n. Sorozatot néztem múlkor divX-ben rajta, semmi kivetnivalót nem találtam, a TV-adásnál szebb képe volt, közel DVD-szint. A Pio-lejátszóm elég jól megbírkózik a feladattal.
Ergo: nem a TV a szűk keresztmetszet divX esetében.
Get Moded!
-
zippofcy
senior tag
válasz Zoliwrc #3066 üzenetére
Az a 270 inkább 250 de amugy egyetértünk
Egy olyat én is megnéznék élőben ... ugyanolyan mint a full HDs LCDk, szal randa rajta a 720p-s konzol játék? (x360, PS3)
Ez a PY8 ugyanolyan "butított" mint a PV(X)8? Mert a kontrasztja alapján nem.
Ha mégis akkor miben?[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
Yellow73
tag
válasz Zoliwrc #3146 üzenetére
244.800,- még szerdai áron (akkor rendeltem). Azóta esett az ára 244.500,-ra
Ám legyen 230 az olimpiára (szerintem nem lesz), csak az nekem már túl sokára lett volna.
Szerintem elég jó ár most érte, jelenleg nem szántam többet tévére. Jelenleg szerintem nem érdemes fullHD-t venni, a rendelkezésre álló több pénzt inkább nagyobb képernyőre fordítanám, vagy valami másra. Viszont szerintem az 50" és 42" árkülönbözete túl nagy. Én inkább megvettem most ezt, és ha majd pár év múlva égető szükségét érezném a fullHD-nek és a nagyobb képernyőnek, kb ugyanennyiért tudok majd újat venni. Pár évvel ezelőtt a HD ready is bőven 500 fölött volt, mi lesz itt pár év múlva, amikor már csak fullHD lesz? Arról nem is beszélve, hogy reálértéken 8-10 éve egy 21"-os átlagos CRT került annyiba, mint most egy 42" HDready plazma.
Összefoglalva, szerintem érdemes most kompromisszumot kötni (ami az átlagos nézési távolságokat figyelembe véve egyáltalán nem nehéz), és megvenni egy jobb HDready-t.
Igaz, én 21" CRT-ről váltottam, szóval az élmény így is óriási! -
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #3500 üzenetére
Ha a lejátszón 720x576i-t állítasz be kimeneti felbontásként (HDMI-s csatlakoztatás esetén), akkor a PV80 maga fogja végezni a felskálázást a saját 1024x768-as natív felbontására. Ha ettől eltérő, magasabb felbontási értéket állítasz be, akkor a lejátszó fog upscale-elni. Így választhatsz a 720x576p, az 1280x720i, 1280x720p, 1920x1080i, 1920x1080p-s felbontás között.
Én jelenleg 1280x720p-ben hajtom a Pioneer DV-696-os lejátszómat, nálam így produkálja a legszebb képet a PX80. Ezen már többen csodálkoztak, hiszen ez esetben a lejátszó skáláz, a TV pedig az első felbontásértéket lenyomja 1024-re, a másodikat felhúzza 768-ra és így alakul ki a natív felbontás. Ez tényleg furcsán hangzik, de mégis szebb, plasztikusabb a kép, mintha a TV csinálná a 720x576i-ből. Valószínűleg a DVD-lejátszó jobb post-processing képességekkel van megáldva, mint a Pana TV és mivel nem neki kell végezni a deinterlace-t, hanem a lejátszónak, ezért én szebbnek látom a képét, mintha a TV-re bíznám a deinterlace-t.
Persze, hogy az említett Pana S54-es lejátszó milyen felbontási értéken nyújtja a legjobbját, azt nem tudom, azt neked kell majd kitapasztalni. Jó szem kell hozzá és sok türelem.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz Zoliwrc #3511 üzenetére
Hát csak most megcsillant a szemem egy 50PV70-en ami úgy 240eFt lenne vadi új és eszembe jutott hogy mennyire tetszett nekem ez a TV még decemberben mikor még 400eFt felett volt az ára és most elkezdtem gondolkodni megint egy Plazmán is csak hát már igen itt vannak az új modellek...bár sajnos még az 50PV80 nincs sehol pedig az nagyon jó lehetne, de az 50PV8 is már 300eFt felé tart és egyre jobb lesz az ára és gondolom azért már ez is jobb választás lenne jóval mint a PV70.
Szóval ezek a PV80asok már nem vibrálnak...akkor jó. A ghosting-tól meg már akkor nem igazán kell tartani.
-
Asmodeus01
tag
-
szucsi
őstag
válasz Zoliwrc #3537 üzenetére
naiv vagyok a témában, azt látom, hogy a felbontás, a kontraszt, meg a képátló pontosan megegyeznek. természetesen a véleményetek igazságát a legkisebb mértékben sem megkérdőjelezve kérdem: miben keresendő, miben mérhető a jóság, vagy a jobbság a két készülék esetében? (hogy tudjam, mire figyeljek)
köszi
-
sham3
csendes tag
válasz Zoliwrc #3594 üzenetére
köszi a választ! ma reggel meg is rendeltem a panashop-tól.
az edigital-nál maradva, ott fel van tüntetve az, hogy webes vásárlás esetén a 17/1999 kormányrendelet értelmében áruátvétel után 8 napon belül indoklás nélkül visszamondhatod a vásárlást. gondolom akkor ez más webboltokra is érvényes, csak nem reklámozzák?? -
egyszőke
csendes tag
válasz Zoliwrc #3682 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Most volt itt a kedvenc tv szerelőm, aki a sárga földig lehordott hogy nem lehetek ilyen hülye hogy plazma tv-t akarok venni, mert a plazma tv-n laposak az emberek a felbontás miatt , az Lcd tv a jövő , és nem a plazma.Ő jó áron tudna nekem beszerezni Lcd tv-t.
Hát elküldtem a jó büdős fenébeMég azt szeretném kérdezni, hogy merjek e interneten keresztül plazmát rendelni ? Nem nagyon rizikos ?
Köszönöm
-
Sickboy25
addikt
válasz Zoliwrc #3783 üzenetére
szia!
játszani és internetezni ezzel a konfiggal ami a névjegyemnél van!tehát minennel!
játszani nem sokat szerintem majd inkább x boxszal
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
DEW3yl
tag
válasz Zoliwrc #3842 üzenetére
Tényleg ventillátoros aktív hűtés van a PZ/PY-okban. Négy darab, sacc per kb. 8 centis, de abszolút semmi sem hallatszik belőlük, ha nézel valamit. Ha csak megy a tévé, akkor is csak akkor hallatszanak igazán, ha a panel síkjánál hátrébb hajolsz, amit valjunk meg elég ritkán tesz az ember tévézés közben. Fogyásztása tuti nagyobb mint a sima HD-knak, csak gyári adatot ismerek róla, de a hőtermelése .... Hát olyat olvastam, hogy télen majd ezzel fűtök. "Sajnos" nem, pedig már számítottam a plussz pár fokra. Olyan 5 óra után enyhén meleg, de inkább csak langyosnak hívnám. Normál antennás tévé adást még nem néztem rajta mert DVB STB-om van. (Leírás szerint 720x576-os adásokkal) Kiváncsiságból azért lehet kipróbálom majd.
Beégéshez még annyit, hogy már géppel összekötve is üzemelt jó pár órát, de még csak egyszer láttam ghostot. És az is teljesen eltűnt kis idő után. Mondjuk el is várom azért a Panasonic-tól. Ha normál tévéadást nézel szerintem nincs, hogy beégessél valamit, mivel a reklámok alatt eltűnik a csatornalogo, korkarika meg minden marhaság. Csak ha dolgozik rajta az ember, akkor tud összehozni.
Kérdezni meg annyit szeretnék, hogy mivel jön elő az üzemidős szervízmenü és ha belinkelné újból valaki a PZ80-as ideális beállítását. (Valami angol oldalról volt <HDTest talán>, de nem találtam) Előre is köszi.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Zoliboy95
tag
válasz Zoliwrc #3890 üzenetére
Teszek a 24P-re. Mire MO-on elterjed (megfizethető lesz a Blu-Ray dolog) addigra már úgyis modernebb TV-m lesz. A másik meg az,hogy PS3-an keresztül "ritkán" szoktam nézni Blu-Ray filmet és egyáltalán nem zavaró a 24P hiánya...
Biztos voltak hibás TV-k a 7-es szériából, de hála én egy jó példányt fogtam ki...A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
lumi
tag
válasz Zoliwrc #4046 üzenetére
Sega rallyt nyomtam rajta (a HUD teljesen kikapcsolhato nem maradnak statikus tartalmak), Assasin's creedben az eletjelzo bar egy ido utan ghostingot kepzett ami masnapra kimosodott par ora mozgo tartalommal. Most betartom az elso 100oras kimelesi javaslatot mielott szivatnam statikus kepekkel, zoom2-n fut a teve adas hogy az a szar korhataros karika ne egjen bele.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #4046 üzenetére
Szia!
Persze, hogy játszok is a PS3-mal, elsősorban azért vettem.
Csak szuperlatívuszokban tudok írni a PX80+PS3 kombóról. Nagyon kellemeset csalódtam, mikor megvettem a PS3-at, nem számítottam ilyen gyönyörű képre. Azt mondjuk olvastam, hogy semmi foszfor-lag jelenséget nem tapsztaltak a teszterek, de nehezen hittem el. Aztán mikor saját magam is kipróbáltam, rögtön láttam, hogy nem hazudtak: tényleg semmi foszfor-lag nincs. Pedig zömmel FPS-sel játszok (Half-Life, F.E.A.R., COD4, Uncharted), de vannak autós játékaim is (például a Colin McRae Dirt az egyik kedvenc PS3-portom, de ott van a GT5 Prologue is), sőt az említett Assassin's Creed-et is nyomom, tehát elég hirtelen mozdulatok jellenzőek a játékokban.
Semmilyen elmodódást nem tapasztaltam, tökéletes a képfrissítés, a válaszidő brilliáns, simán van olyan, mint a CRT-monitoromon (tényleg nem tudok különbséget tenni közte). Láttam foszforlagolni korábbi plazmákat és nagyon idegesítőnek találtam, ezért féltem én is, de hála istennek a Pana ezt a problémát teljesen megoldotta. Próbáltam fogást találni a látottakon, de nem tudtam. Talán inkább a PS3-nak rónám fel, hogy több játékban (pl. Assassin's Creed) nagyon nem tudták megoldani a V-Sync-et, de ezt írják több helyen is, hogy a PS3 ilyen téren nem minden játéknál brillírozik.
A beégésre nem árt odafigyelni, HUD-okat lehetőség szerint célszerű kerülni, bár, több órai Colin után és több órai COD4 után is csak nagyon minimális ghost-ot tapasztaltam a bekapcsolva hagyott HUD-ok helyén, amik kb. 10 perc analóg TV-adás nézése után el is tűntek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
csigafej
tag
válasz Zoliwrc #4079 üzenetére
énis az árgép árfolyamokat bújom úgy mint más a mnb-t, de inkább fizetek pár ezer forinttal többet, de olyan helyről veszem amit ismerek, meg rendes garanciával adják a tv-t ((:
amúgy úgy 4 méterről fogom nézni és tudom, hogy ahhez a távolsághoz, már inkább a 42-es illene jobban, de 42-esben drága (170e a felső határ) nekem még a 80-as széria és sima 8-ast meg nem akarok venni és a mostani 55 centis 12 éves sony-mhoz képest szerintem a 37-es plazma is más világ lesz (:
meg nemrég vettem egy 22 colos lg LCD-t a hálóba és az kb 3,5 méterről tökéletesen megfelel nekem...ezzel próbálom bíztatni magam a 37-esre, de ha meg tudsz győzni az ellenkezőjéről, akkor szívesen veszem a megjegyzésedet (:
-
fetterr
csendes tag
válasz Zoliwrc #4108 üzenetére
Amúgy eredetileg ilyet néztem ki: Samsung LE32A451C1, nem plazmát, de a képe, és az ára is megfogott az LG-nek!
Azt most tőlem senki ne kérdezze meg, mikori kiadás a Plazma, de, hogy jó képe volt neki az biztos, és nem én állítottam be, hanem az eladó, és az is biztos, hogy még a Plazma képén is sokat lehetett volna dobni, az LCD-khez túl halványnak láttam, de az LCD-k szerintem csutka kontraszton mentek, beállítást nem néztem, csak ránézésre itéltem meg! -
ham_
tag
válasz Zoliwrc #4156 üzenetére
A tükröződés nem zavaró a pv80-nál ? Ma láttam boltban egy ilyet és lehet hogy a sok áruházi lámpának, vagy az lcd-hez szokott szememnek köszönhető, de nagyon tükröződött, ráadásul a káva is fényes, plusz ha nem pont szemből néztem, a film alatti sötét részen lévő feliratból kettőt láttam (mintha a külső üvegréteg mögött lett volna még egy)
Pedig már majdnem döntöttem (a px80 mellett), de ez kicsit elbizonytalanított... -
DM-Fan
nagyúr
válasz Zoliwrc #4233 üzenetére
Átmegy a hang a PS3 esetén a HDMI-n keresztül a TV-re, csak a PS3 audio menüjében be kell állítani, hogy a HDMI legyen a kimeneti port. Úgy vélem a TrueHD hang is kimegy rajta (mondjuk nem próbáltam, mert nincs TrueHD-s Blu-Ray lemezem), tudtommal csak az optikai kimeneten nem engedélyezett a TrueHD lejátszása. Viszont TrueHD-nél figyelni kell, mert 1.1-es HDMI esetén csak unpacked TrueHD megy át, azonban a RAW formátumúhoz már minimum 1.3-as HDMI interfész kell.
Get Moded!
-
jones965
Modder
válasz Zoliwrc #4530 üzenetére
viszont hdmi-vel minden bekapcsoláskor kell nyomni a TV távirányítóján egy "AV" gombot a bemenet választáshoz, enélkül nem látja a beltérit.
Erre csupán azért van szükség, mert az euroscart kábelen keresztül a megjelenítő kapott egy kapcsoló jelet ami egyből aktiválta azt az av aljazot amire csatlakozott a külső egység.
A HDMI sajnos nem tudja ezt a jelátvitelt, de szerintem a minőség bárkit kárpótol ezért a hiányosságért cserébe.
Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Láncfűrész topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest