- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HP notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
törölt tag
Ha rajtam kívül valakit még zavar a 42/37-PV/PX-80 piros/zöld visszajelzőjének az erős fénye, van egy egyszerű megoldásom.
Kb. 1-2 mm-rel minden irányban nagyobb fekete öntapadó lappal (pl. régi floppy írásvédő), amit előtte középen egy átlagos varrótűvel kiszúrtam, óvatosan leragasztottam, úgy, hogy a kis lyuk megmaradjon.
Ezzel egy kellemesen világító visszajelzőt kaptam.
-
törölt tag
Kipróbálhatod az eredeti beállításaiddal is, csak a P-NR legyen kikapcsolva.
Csak akkor használom a P-NR-t, ha nagyon pocsék képet kell néznem valami miatt, de akkor nem a minimumon van.
Nekem nem olyan jó már a szemem, hogy észrevegyem a P-NR minimum állásában az egyébként jó kép elrontását. Nagyobbra állítva már látom.
-
DM-Fan
nagyúr
Valószínűsítem, hogy a kontrasztarányod és a képélességed volt magasra állítva (ezt a hibát nagyon sokan elkövetik), ugyanis akkor igencsak felerősödik a képzaj is, ami okozhat változónak tűnő képélességet. Én profi kalibráló DVD-t használtam a beállításhoz (Avia), aminek következtében az jött ki, hogy Kontraszt kicsivel feles érték alatt, Fényerő kicsivel feles érték fölött, Színtelítettség kicsivel feles érték fölött, Képélesség alulról az első osztás, minden zajszűrő kikapcsolva, kivéve a TV-adás esetében a 3D-Comb filtert.
Nekem ezen beállításokkal jöttek ki a tesztpattern-ek közel hibátlanra és a beállítás minden fényviszonynál és jelforrásnál tökéletes.Get Moded!
-
matex
aktív tag
válasz #35914496 #3791 üzenetére
Nos kipróbáltam a linken megadott beállításokat. Végülis amit hibának véltem, az megszűnt, viszont nem olyan szép a kép, mint volt, de legalább nem váltakozik a képélesség.
A DVD lejátszóm még mindig nem érkezett meg, így még azon várat magára a jó képminőség.Mégegyszer köszi a tippeket "kalimera"!
-
törölt tag
Alap teszt, szerintem ezzel is be lehet állítani:
ftp://www.burosch.net/pub/Display_Tuning.nrg
85 MB-os NRG (Dvd-re)
Diese Testbilder sind optimiert für alle Technologien und Größen von Displays und alle "HDready" Fernseher bis zu einem Bildformat von 1366 x 768px.
( http://www.burosch.de/shop/shop_content.php?coID=123& )
Persze ez mindenkinél más, nem biztos, hogy a tesztábrák adják optimális képet.
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Nos tegnap bekerült a szobamba ez PANASONIC TH-42NX8!!
Elso benyomasok kivalloak!!
Vkinek vmi tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Hallottam vmi progirol amivel a legtokeletesebb kepet egyszeruen be lehet allitani!!letezik valoban?
Koszonom az elozo valaszat mindenkinek es ugyanerre is varok!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
matex
aktív tag
válasz #35914496 #3791 üzenetére
A régi CRT TV-mnél nem látszódott semmi, nem tűnt fel, hogy rossz lenne az adás. Viszont, most a PV80-nál nagyobb a felbontás, és lehet, hogy azért hoz ki minden hibát, mivel analóg, és nem HD adásaim vannak. Azok a német csatornák nekem nincsenek, egyedül az M2 van.
Majd este még kipróbálom, amiket írtál, és írok, hogy javult-e a helyzet.Azért köszönöm, hogy segítesz!
-
törölt tag
Nem láttam, de néhány éves upc műholdas után többnyire dvd-t és német tévéket nézek. Az előzőhöz képest talán kevéssé vagyok kritikus.
A tv adások és a dvd-k minőség sem egyforma. A kamerák is csak egy viszonylag szűk mélységélességgel dolgoznak.
Egy valóban jó (pl. ARD/ZDF/3SAT/M2 16:9) tv híradójánál vagy egy mai modern, nem butított dvd-nél is tapasztalod?
A P-NR-t a próba alatt teljesen kapcsol ki.
Próbáld ki ezt a beállítást is:
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Settings/
[ Szerkesztve ]
-
matex
aktív tag
válasz #35914496 #3789 üzenetére
P-NR: minimum / Normál képbeállítás / Kontraszt/fényerő/képélesség 1 fokkal a középszint felett / TV adás (UPC kábeles) és DVD közben is megvan a jelenség. Tehát akkor nálad nincs ilyen "képhiba"? Nagyon oda kell figyelni, hogy lásd ezt, amúgy nem tűnik fel, csak ha figyeled. Vagy túl jó a szemem
[ Szerkesztve ]
-
matex
aktív tag
Valaki légyszi válaszoljon már a "(#3756)"-os üzenetemre. Fontos lenne, hogy a készülékem hibás, vagy csak általános dolog a plazmánál. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Yellow73 #3784 üzenetére
Ezért mondtam, h kinek mi jön be ... azt csak zárójelben jegyzem meg, h ha igazán jó minőségű képet akarsz, akkor egy 4:3-as lcd monitort vegyél tv tunerrel minél kisebb képátlóval, 37 centin pl még kevésbé fogod látni a gyenge minőség miatti hibákat :-)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Sickboy25 #3785 üzenetére
Ha PC-t is rá akarsz kötni a TV-re, akkor én nem plazmát vennék a helyedben, pláne ha netezni is akarsz. Játékra elmegy (én is a 42PX80-amon játszok a PS3-mal), azonban netezésnél egy adott képernyőrészre tartósan juthat ugyanolyan képtartalom (pl. böngésző menüsora) és azt a plazma annyira nem tolerálja. Mint ahogy azt sem, hogy tartósan kell neki pl. nagy fehér képfelületet (pl. internet-oldal háttere) megjeleníteni. Néha én is netezek a PS3 böngészőjével, azonban ha tartósan egy fehér weblap van a képernyőn, akkor a plazma baromira fel tud melegedni, ugyanis a fehér szín előállításakor izzik fel legjobban a gáz. Az idei PV / PX széria egyébként nagyon jól szerepel melegedés terén is (alig melegszik, átlag képtartalomnál épp csak langyos), azonban tartós fehér háttérnél úgy fel tud izzani a panel, hogy szinte éget, a képernyő ontja magából a hőt és a készülék tetején is sütni lehetne olyankor, szóval annyira nem hasznos a készülék élettartama szempontjából.
Ha PC-vel akarod használni a TV-t, akkor sokkal inkább megfontolandó egy jó LCD beszerzése, márcsak azért is, mert a plazmák felbontása 42" alatt 1024x768, és ez ugye 16:9-es képarányra vetítve, ami ugye azt jelenti, hogy elég problémás a torzításmentes natív kihajtás PC-ről.
Arról nem is beszélve, hogy ha 3,5 méterről fogod nézni, akkor semmiképpen se add 42" (107 cm) alá, mert kis idő után kicsinek fogod találni. Én 2 - 2,5 méterről nézem a 42"-os plazmát és bizony sokszor (főleg 2.35:1 képarányú filmeknél) érzem azt, hogy még az 50" is éppenhogycsak jó lenne.
Amúgy játékra nagyon jók az idei Pana-k, PS3-mal játszva semmi utánhúzást, vagy foszforlagot nem észleltem még. DVD-nézésre is ideális, mondhatni best-buy, pláne, ha az ár/érték arányt nézzük. De főként monitorként használva én valami ütősebb LCD-re szavaznék, így nem kell folyton odafigyelned a beégés miatt és nem is rövidül meg az élettartama a gépnek a tartós felfűtés miatt (fehér hátterek).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Sickboy25
addikt
válasz Zoliwrc #3783 üzenetére
szia!
játszani és internetezni ezzel a konfiggal ami a névjegyemnél van!tehát minennel!
játszani nem sokat szerintem majd inkább x boxszal
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Yellow73
tag
Engem sokkal jobban idegesít, ha valamit rossz minőségben néznek, ha nézhetnék jobban is. A 4:3 adás 4:3-ban megjelenítve, mindenféle zoom nélkül a legjobb minőségű.
Ha zoomolok, az amúgy sem fényes minőségű analóg tévéadás képe még rondább lesz.
A lapított tojásokat sem szeretem, így marad a 4:3 oldalarány (szürke vagy fekete oldalpanellel)
Az oké, hogy a múvik 16:9-esek, csak sajnos ezt a PAL szabvány szerinti 4:3 letterboxban sugározzák a tévék, vagyis a natív 768 sorra csak kb 420 sornyi valós tartalom jut, ami a forrás minőségének függvényében már elég necces. Volt már rá példa, hogy az m1-en letterboxban ("szélesvásznú") sugárzott adást (Régimódi történet) úgy néztem, hogy 4:3 miatti oldalpanel+letterbox miatti alul-felül fekete sáv, mert egyszerűen olyan borzasztó minőségű volt a kép zoomolva, hogy inkább kisebb képet néztem.
Én a HD adás elterjedésétől a régen várt VALÓS 16:9 formátumú sugárzás elterjedését várom leginkább -
Magnat
veterán
válasz Sickboy25 #3780 üzenetére
egy 106 centis tévén átlagos szemmel 2.5 méternél közelebbről látod meg,ha 720pfölé mész felbontásban ... sztem 3 méterről vagy messzebbről simán jó a 106 centi, de még a 127 is ... de ez csak az én véleményem ... mondjuk én még ennél durvább arányokkal nyomom :-)
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
PANASONIC TH-37PV80 egy ilyen plazmát szeretnék venni!
Mit szóltok hozzá számgépezni meg dvd-zni kéne!Jóó?
Köszi
-
Magnat
veterán
Én attól is ki tudok rohanni, amikior vki a 16:9es tévén úgy néz 4:3-as adást. h oldalt csík van... akkor már inkább széthúzom vagy levágom alját-tetejét ... az amerikai sorozatokat szinte kivétel nélkül (a 4:3-asok közül) úgy csinálják, h semmiről ne maradj le, ha croppolod 16:9-re, a moviek meg úgyis 16:9-esek minimum ... persze kinek mi jön be.
-
törölt tag
Mint írtam ez egy játékos teszt. Közel azonos árban egy Plazmán nagyobb eséllyel jobb SD kép lesz. Nem mindegy, hogy mit hasonlítunk össze. Egy 600 Ezer Ft körüli LCD-től már elvárom, hogy majdnem minden tekintetben jobb legyen, mint a 200 Ezer Ft-os Plazma, és persze fordítva is. Szerencsére a tévék sem egyformák, éppúgy, mint mi se.
[ Szerkesztve ]
-
DEW3yl
tag
válasz #35914496 #3765 üzenetére
Az utolsó pontot nem értem a pro/kontra listában. Akkor ezek szerint a BD és HD műsorokhoz ideálisabb az LCD? Ha már gyenge tévé adást veszünk, akkor abban a Sony a nyerő a nagyon jó képarány beállításai miatt. Ellenben, mivel a BD és a HD műsorok tökéletes, vagy ahhoz közeli, minőségűek a plazma az ideális megjelenítő.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Mondjuk engem halálba idegesítene, ha az alsó és felső sávok nem feketék lennének a filmnél, hanem világosszürkék. Ezt a PX80-nál sem értem, hogy miért jó, ha pl. 4:3-as TV-képaránynál a kétoldalt levő csíkokat világosszürkére állítom? Ki tudnék rohanni a világból tőle.
Attól ne félj, hogy a nem 16:9 arányú képtartalomnál gyökeresen megváltozik a panel karakterisztikája. Nagyon sokat kéne ahhoz úgy nézned, hogy tartósan megváltozzon a csíkok helyén (vagy a kép helyén) a panel és mivel biztos nézel pl. teljes képernyős tartalmat is, a helyzet normalizálódik. Én is sok 2.35:1 arányú filmet nézek, de még mai napig semmi sem látszik belőle.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"1 Gyengébb kábeltévém vagy közepes műholdas DTH-m van és Divx-et is nézek
2 Főleg BluRay-t és HD tévét akarok nézni"Nem (feltétlen) jobb HD-re az LCD, viszont analógra a plazma a nyerőbb. Szerintem ezt akarta sugallni a fenti sorokkal, de látom már érthető.
A natív felbontás-beli mizéria engem is bosszant, én sem értem, hogy miért nem lehet az 1024x768-at kiváltani egy 1280x720-szal, bár szinte biztos vagyok, hogy gyártástechnológiai oka van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Magnat
veterán
válasz #35914496 #3767 üzenetére
A nem fullhd plazma és a nem fullhd lcd sem :-)
Nekem az egész felbontás-mizériában két dolog nem érthető:
1. miért 1024x768 a HD ready plazmák natívja 106 centin?
2. miért jó vagy mihez igazodik az 1366x768, miért nem inkább 1280x720-as paneleket gyártanak, ami illeszkedne a kisebb hd felbontáshoz?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sötétben, teljesen fekete képernyőnél 25 cm-es távolságból látszik (de általában nem fekete képernyőt néz az ember 25 cm-ről), ami 10-15 perces változó tartalom után megszűnik.
A 4:3-ból adódó két oldalt levő fekete csík esetén ez a jelenség gyakorlatilag megszüntethető a sötét keret világosításával, ami a PV80-on többféle árnyalatban állítható. Nekem olyan Dvd lejátszóm (Panasonic S-100) van, ahol az alsó és a felső fekete sáv helyett (16:9-nél is vékonyabb műsor esetén, ha nincs feketével kitöltve, mint pl. Divx esetén) is választható a világosszürke szín.
Egyfajta rövid pro/kontra lista:
1 Általában sötétben nézem
2 Többnyire világosban nézem1 Zavar az egyenetlen megvilágítás
2 Nem érdekel az egyenetlen kép1 Tudok figyelni arra, hogy ne maradjon azonos tartalom a képernyőn
2 Nem érek rá babusgatni a tévét, akár több órára is otthagyom állóképpel1 Nem kötöm össze számítógéppel
2 Fontos a számítógépes kapcsolat1 Halálra idegesítene, ha a fekete nem lenne igazi
2 Nem érdekel, ha a fekete nem kristálytiszta1 A gyors mozgásokat (sport) kedvelem
2 Sportot (gyors mozgásokat) ritkán vagy egyáltalán nem nézek1 Gyengébb kábeltévém vagy közepes műholdas DTH-m van és Divx-et is nézek
2 Főleg BluRay-t és HD tévét akarok nézniHa több az 1-es plazma, ha nem akkor LCD ...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Parlagfű #3761 üzenetére
Elvileg nem csak Panasonic-ról szól a topic, de kb. a Pana-s HSZ-ek arányából is az szűrhető le, hogy az idei készülékek közül egyértelműen a Pana gépei viszik a prímet ár/érték viszonylatban. A nagy többség - nagyon helyesen - viszi is a Pana TV-ket.
De egyébként rossz helyen is jársz, mert az általad említett Philips TV nem plazma, hanem LCD, nem igazán említhető egy lapon a plazmákkal.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
polgcsabi
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az LG 42PT81-ről
Megéri-e megvenni vagy nézzek más típust?
-
Parlagfű
tag
Csak Panasonic topic?
-----------
-
DM-Fan
nagyúr
válasz fransoa #3757 üzenetére
Természetesen magyar menüs, mivel gyakorlatilag ugyanazt a software-t kapják a PX-es modellek is, mint a PV-sek, amiket viszont mindenhol terítenek Európában. Gondolom nem a Pana mérnökeinek tisztje eldönteni, hogy melyik készüléket hol forgalmazzák majd, így az összes szóba jöhető forgalmazási ország nyelve belekerül a készülékekbe. Első indításkor kell kiválasztani.
Get Moded!
-
fransoa
csendes tag
DM-Fan
A PX-80 rendelkezik magyar menüvel? mivel hogy nem igazán hazai felhasználóknak
csak tölűnk nyugatra fogalmazzák hivatalosan.Mert egy sörfesztiválos kiruccanás
alkalmával lehet hogy megérné megterhelni vele a gk-mat most igy szept. végén. -
matex
aktív tag
Lenne egy kérdésem:
Pana 37PV80-om van, nem tudom, hogy ez általános probléma-e az LCD vagy Plazma TV-knél, de az normális, hogy a TV adásnál (jó szem kell hozzá), ha közelebbről mutatnak egy arcot vagy valamit, akkor észrevehető, hogy váltakozva hol éles, hol egy kicsit tompább a képminőség? Ezt mi okozhatja?
Egyenlőre a DVD lejátszáskor is ezek a problémák, de ott már segítettetek, és a HDMI + a Pana S-54 majd megoldja a problémát remélhetőleg, de itt...Előre is köszönöm!
-
Parlagfű
tag
Philips 47" 5603 H tipusú készüléket ajánlottak 240ezer huf ért. ( "Barátok" hoznák.. A kérdés a következő, jó ez a modell? (az ára biztos, a legolcsóbb helyen 340ezer)
-----------
-
DM-Fan
nagyúr
Többnyire igen. A Pana ezévi modelljei közül csak a fullHD-sekben vannak ventilátorok, a HD-Ready-k teljesen csöndesek. A PX80-nak nálam össz annyi hangja van, hogy amikor bekapcsolom kattan 3 gyorsat a relé és annyi, egyébként 0 dB. Se zúgás, se trafóbúgás, se sípolás, semmi, pedig hiperérzékeny zenészfülem van.
Get Moded!
-
Calogero
addikt
válasz matykooo #3746 üzenetére
Én is sokat tvzek pv8-al, és még nem volt gond a beégéssel. A korhatáros, és a logótól sem kell félni. Nagyon kevés adó sugározz olyan hosszó blokkokat, hogy a beégés megtörténjen... reklámok idején nincs se logó, se korhatáros karika (csak jók valamire a reklámok is ).
Ha meg sokat kapcsolgatod a tv-t akkor sincs gond
-
DEW3yl
tag
Annyira tényleg nem kell félni a beégéstől. PV80-ason játszottam huzamosabb ideig és nem láttam rajta semmit. Legalábbis szembeötlőt, és ha nem olyan akkor nem is igazán érdekel. Ha nem tartós akkor úgyis elmúlik "neki" egy idő után. A Panasonic amúgy is jó ezen a téren. Ellenálló a panel és talán pixel-shiftnek hívják a teknológiát amely bizonyos időközönként eltolja a képet, szóval ha nem nagyon "dolgozol" rajta, hogy beleégesd nem könnyű összehozni.
Az első 200 órát mondják kritikusnak és ezt letesztelem én is. Eddig olyan 5 óra van a plazmámban. Nagyon FullHD párti voltam, de azért elgondolkodtam, hogy tényleg jó-e ekkora méretnél (42-es), nem-e lenne jobb egy nagyobb tévé és, hogy tényleg olyan hangos-e a négy ventilátor miatt. Nekem már a PS3 nagyon hangosnak tűnik, igaz csak ha nem megy egy film vagy nem játszik az ember. Szinte az asztali gépem csendesebb. PV80-ast sokat néztem és az szinte zaj nélküli, igaz annak csak passzív hűtése van (legalábbis felül nincsenek hűtők rajta).
Gondoltam dále bulé (olyan Snatch-es stílusban) én megveszem akkor is. Egy pár sikertelen weshopos egyeztetés után egy, addis ismeretlen weblapról rendeltem. Ha mást hoznak legfeljebb visszaküldöm, ha meg garancia van akkor remélem nem lesz gond. Az egyeztetéstől számított 25 órán belül már az előszobában is volt. (Igaz, hogy Romániai az üzlet és valószínűleg nem sokan veszik hasznát, de ha valakinek hasznára válik annál jobb: www.shoop.ro). Mikor beindítottam már ment a gépem, emiatt nem hallottam, hogy milyen a hangja a tévének. Aztán a Wii ment, igaz az nagyon csendes, de később csak kipróbáltam önmagában. Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egyáltalán nem zavaró. Egy csendes, egyenletes susogás-szerűség. Már egy átlagos párbeszéd hangereje elfedi. Az is olvastam, hogy télen majd fűthetek vele, mivel olyan meleg. Ennek örültem is volna, mivel a tévé az úgyis megy és legalább melegebb van, de nem ez a helyzet. Olyan négy óra után is hűvös volt a háta. Meglátom, ha hosszabb ideig használom. Egy bánatom van, a videókártyám: csak 1080i-s jelet küld DVI átalakítóval. Esetleg ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami tapasztalata vagy ötlete az jól jönne. (GeForce 5200-es 128/128-as videókártya - tudom, hogy megérett a cserére!, valami Philips DVI-HDMI adapter, Panasonic 1.3a Category 2 High-Speed kábel).Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem kell annyira félni azért ettől a beégéstől, szerintem túllihegik ezt egy kicsit. Permanens beégést még én sem tapasztaltam eddig, pedig fél éve megvan a PX80-am. Ideiglenes ghosting-ra lehet számítani, ez elsődlegesen a TV-adók logójánál fog jelentkezni, bár ez is nagyban függ a tévézési szokásaidtól. Ha mondjuk minden este nézed az RTL-Klub-ot pár órát, akkor egy idő után totál fekete háttérnél (pl. DVD-lejátszó alapképernyője), teljesen sötét szobában megfigyelhető lesz a képernyő sarkában a logó sziluettje egy eltérő fekete árnyalatban. Ez azonban viszonylag rövid idő alatt el is tűnik, ha változó képtartalom megy a TV-n és mondjuk pár órát hanyagolod a kérdéses csatornát. Azért sem érdemes miatta izgulni, mert csak a leírt körülmények között látszik és normál használat mellett egyébként fel sem tűnik. Nekem még nem sikerült tartós beégést előidézni, pedig a PS3 is üzemel és a HUD-ok viszonylag tartósan ott vannak a képernyőn, de többnyire semmi nyoma még ghost-nak sem játékok után. Szóval ha csak ez az egyetlen aggályod, akkor megnyugtatlak: ettől ne félj, vedd meg bátran. Az LG-t meg messze kerüld el, ha plazmáról beszélünk!
Get Moded!
-
-
matykooo
aktív tag
nos, azt hiszem pv 80 marad nem tekingetek lg felé
az edigitalon olvastam értékeléseket!
Na most, ez a beégés viszont engem kicsit rémiszt!
Az egyik emberke írta hogy 1 hónapja nézi és már elindult a logok és a korhatáros karikák beégése... (az igazat megvalva nem is nézném minden nap, hétvégente, de akkor sem napi fixen 15órát, de azért van mikor elfelejtkezek és megy egy adó 5-6óráig)
Na szval engem azért egy kicsit ez idegesít! Pláne úgy hogy még meg sem vettem''a walesi srác aki legenda lett''
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #3741 üzenetére
A C-szériás Samsung plazmák kerülendők, a Q-széria a tuti. Az lehet, hogy natív felbontása van, viszont képminőség és ghosting terén elég kiábrándító. Ha ennyi a keret, akkor inkább a Pana 42PX8-ast javaslom neked, nagyon szép képe van, fekete szintje jóval jobb, mint az említett Sony-dé, szinte alig melegszik (langyos csak) ghosting minimális, foszforlag nincs - így tökéletesen alkalmas PS3-hoz is, árban meg ugyanott vagy. Először én is filóztam a square-pixelek miatt, de aztán beletörődtem az 1024x768-as felbontásba és nem is igen látom hátrányát azóta sem, tökéletesen szuperál a 42PX80-am, pedig én is nézek rajta analóg TV-adást, DVD-t, Blu-Ray-t és a PS3 is erre van kötve. Tökéletes minden célra, egyenletesen jó teljesítményt nyújt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3740 üzenetére
Nem kell egetverő különbségekre gondolni, de pl. amit én megfigyeltem, hogy pl. analóg TV-adás esetén a 80-as széria szebb képet produkál, valahogy plasztikusabb, homogénebb a kép, szóval szerintem a képjavító technológiabeli különbségek valahol itt érhetők tetten. Meg azért ne abból indulj ki, hogy egy MM-ban, az agyonvilágított eladótérben mit látsz, köztudott, hogy pl. a kontrasztbeli különbségek is inkább sötét szobában jönnek elő. Szerintem a 80-as szériának erősebb képe van a 8-ashoz képest.
Hálóba szerintem is jó a 8-as is, oda bármi jó. Én pl. semmit sem tettem oda.
Get Moded!
-
ham_
tag
válasz Alvin_ti4200 #3741 üzenetére
Mi az ami nem tetszik a KDL-P3000-ben ? (csak mert ilyenben gondolkodtam egy idoben, de mostanaban en is inkabb plazma fele hajlok)
-
Alvin_ti4200
félisten
Saturnban most akciózzák a 106 centis, 42A411C2XXC típusú Samsung plazma TV-t, aminek végre 1366x768-as natív felbontása van (igaz csak 1 HDMI bemenete...). Kérdésem az lenne, hogy 170-ért ez mennyire jó cucc? Főleg a képminősége, a melegedése, a foszfor lagra való hajlama érdekelne. PS3-hoz használnám, egy Sony Bravia KDL-P3000-et váltana gondolatban.
-
Il Dottore
tag
Hát ez az, nálam is van egy lélektani határ 1 db tv árára...
Tegnap megnéztem tv adás mellett a pv80 és a px8-at a westendben.
Semmi különbséget nem láttam.
Ua.-t csináltam végig a px80 pv8-val: pedig nagyon figyeltem, minden paraméter/beállítás teljesen egyformára volt álllítva.
Te milyen különbséget láttál?
Hajlok arra, hogy anyagilag is jól jöjjek ki: egy pv/px80 és egy pv/px8 legyen a befutó.
A butább 8-as szériában lévő hiányosságokat én nem érzékelem: kontraszt, meg fényerő, nem kell +1 hdmi, sem pc csat, ez a képjavító tech. pedig.....
Hálóba simán jó lesz egy 8-as, asszondom.
[ Szerkesztve ]
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
matykooo
aktív tag
heyho!
vélemény? Lg 42pt81 valakinek? [link]
''a walesi srác aki legenda lett''
-
h65535
tag
Szerintetek hol lehetne beszerezni úgymond butább távírányítót, aminek az alján nincs a videós rész? Ofkorsz Pana 37pv80-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Yellow73 #3736 üzenetére
Én sem tennék TV-t a hálóba. De hát ízlések és pofonok, mások az igényeink, ez így van rendjén. A helyében én a 450 eFt-os keretet egy TV-re fordítanám, és akkor már nem is kéne ragaszkodni a Pana-hoz, mert akár egy Pioneer PDP-4280XD is kijönne a dologból. Az már azért minőségi ugrás. Más kérdés, hogy én sosem költenék ennyit TV-re.
Get Moded!
-
Yellow73
tag
Ezt tanácsoltam én is. Csak hát megadott egy max 450eFt keretet két plazmára, így 80-asból csak 2 db 42PX/PV80 fér bele. 50" már nem fér bele, csak ha mindkettő 8-as és nem 80-as, és a második csak 37"-os, vagy maximum ha lemond a második tévéről. (a hálóba úgyis jó lesz a régi tévé ;))
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3733 üzenetére
Ha 3 méterről nézed, akkor én már elgondolkodnék a helyedben az 50"-os méretben. Én 2-2,5 méterről nézem és néha érzem, hogy bizony elférne az 50" a 42" helyett.
Ha a PX8 és PX80 között vacilálsz, azt javaslom ne tedd: egyértelműen megéri a 80-asért kiadni kb. 30 eFt pluszt. Én nem bántam meg. Ismerősömnek PX8-asa van, az is nagyon jó kis gép, de azért érzem a különbséget az enyém javára. Szerintem megéri a plusz pénzt.
Get Moded!
-
Yellow73
tag
válasz Il Dottore #3733 üzenetére
Jópárszor leírtuk már.
PX sorozatban van mpeg2-es DVB-T tuner, PV-ben nincs
PX80 vs PX8 közti különbség:
3 HDMI vs 2 HDMI
15.000:1 vs 10.000:1 kontraszt
vreal3 vs vreal2 képfeldolgozó áramkör
van PC csatlakozás vs nincs PC csatlakozás
van SDHC kártyaolvasó vs nincs kártyaolvasó
fényes káva vs matt káva
komolyabb távszab vs gyengébb távszabKihagytam esetleg valamit?, ja a kb 40eFt árkülönbséget
-
Il Dottore
tag
DM-Fan, Yellow!
Keményen nyomjátok
Nappaliban és hálóban is max 3 m távolságról figyelném.
A PX8 és a PV80/PX80 között mi az alapvető kül.?
Köszi előre is.
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
h65535
tag
Én is jártam már úgy, hogy óccó 999Ftos scart (azaz szart) kábelt vettem a MM-ben, de lecseréltem egy 4500Ft-os márkásra. Hát egyből nem volt szellemképes és zajos a kép. Hasonlóan az előttemszólókhoz DVD-TV összekötésére elsősorban HDMI vagy Component kábelt használnék, az utóbbit jelenleg, mert nincs HDMI forrásom még.
-
Yellow73
tag
Nem tudom, milyen hosszú kábelt szeretnél, de a Hama kábelek elég drágák.
Ár/minőség tekintetében ajánlom a KáCsa Audio szerelt kábeleit, egy jó minőségű 2m-es HDMI kábel alig több, mint 3000 pénz, én olyat vettem.
KáCsa HDMIA PN-R-rel kapcsolatban: Neked kell eldönteni, hogy használod-e. Mivel nálam az analóg tévéadás elég sz@r képet ad, így kénytelen vagyok használni. Elég hatékonyan szűri a zajt, de ennek természetesen ára is van, sokkal lágyabbak lesznek a képek.
Ha jó minőségű jelet kapsz, gondolom nem érdemes használni. Állítgasd, és ahogy neked tetszik, úgy használd, ne más mondja már meg, hogy neked mi a jó. -
Parlagfű
tag
Again... Erről valaki tud valamit? Jót , Rosszat.. Samsung PS50P96
-----------
-
matex
aktív tag
-
bogyó73
tag
én komponens vezetékkel kötöttem össze a dvd-t a tv-vel és sokkal jobb mint a scart vagy a sima sárga videó rca. komponens vezetékkel ki is irja az 576i-t scart-al nem ennél jobb nem kell ,mert a dvd max 576i ,nagyobb felbontás az már hd, azt meg úgyse játsza le a dvd.
a számítógépet meg dvi-hdmi kábellel kötöttem össze vinyóról le lehet játszani a hd filmet, és az már kihasználja a hdmi kábeltha a dvd lejátszódon van hdmi, akkor azzal se rossz mert azok felkonvertálják a jelet persze attól is függ a képminőség hogy a tv-n mekkora a valós felbontás,de ha nem full hd akkor az is biztos felkonvertálja magának (de azért mégse full hd csak jól hangzik az 1080p)
[ Szerkesztve ]
Marquee 9000 LC
-
matex
aktív tag
válasz Yellow73 #3725 üzenetére
Az az igazság, hogy egy héten belül lesz egy Pana S-54 lejátszóm, elég jó tulajdonságokkal. Ehhez terveztem egy hama HDMI kábelt (9.500.-), amin már csak nincs adatvesztés. Csak remélem, hogy ezekkel a kiegészítőkkel már megszűnik ez a rossz képminőség. A DVD-t jelenleg csak a "mozi" képbeállítással tudom nézni, mivel a normál beállításon már túl erőltetett, torzak a színek.
Azért köszönöm a tanácsaidat!
Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy pl. a PN-R érdemes-e használni?[ Szerkesztve ]
-
Yellow73
tag
Milyen az a scart? 21 pólusú? Mert egy 21 pólusú scarton azért már normális képet kéne kapnod (RGB-kapcsolattal). Nincs véletlenül talomban egy RCA kábeled? Próbáld azzal összekötni az előlapon, ha az RCA-val jobb képet kapsz, mint a scarttal, a kábel a ludas.
Egy HDMI kábellel garantáltan jobb lesz a kép egyébként, de mint írtam, egy RGB kapcsolat jó képet kéne produkáljon. De egy kb 3 ezer forintos HDMI kábel kijárna annak a tévének és dévédé játékosnak. -
matex
aktív tag
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy TH-37PV80-as TV-m, és mi okozhatja azt, hogy a TV adás szebb, mint a dvd képminősége? Gondolok arra, hogy egy pici kameramozgásnál hol éles, hol tompa a kép, meg amúgyis elég rossz a TV adáshoz képest (aminek ugye rosszabbnak kéne lennie, mint a DVD).
Okozhatja-e az, hogy egy olcsó scart kábellel van összekötve?
Egy jó minőségű HDMI kábellel észrevehetően javulhat a képminőség a jelen helyzethez képest?Előre is köszönöm a választ!
-
bogyó73
tag
valaki erre [link]?
Marquee 9000 LC
-
Yellow73
tag
válasz Il Dottore #3718 üzenetére
Milyen távolságból néznéd őket?
Mert a fent leírtakból lehet, hogy a nappaliba nagyobbat, a hálóba kisebbet vennék, de ez tényleg távolság függő (is).
Panákban gondolkodva:
A hálóba elég lenne egy PV8/PX8 sorozatú, a 42"-os kb 180-190eFt, a 37" PX8 160eFt körül mozog
A nappaliba a nézési távolság függvényében el kéne dönteni, hogy inkább egy 50" HD Ready, vagy esetleg egy 42" FullHD is beleférhet a keretbe, de a 42" PV80 is jó választás, de így három hónap után meg tudnám szokni a nagyobbat is. Bár SD forrásra (elsődlegesen ez tévére igaz) az 50" lehet, hogy már egy picit nagy, engem már a 42"-on is zavarnak a tévéadás hibái. Viszont DVD-nél és PS3-nál ez nem feltétlenül igaz.
42PV80 220eFt körül, 42PX80 206eFt körül
Full HD 42PY8 270eFt körül, 42PY80 299eFt körül (de ez már a 37PX8-al együtt sem fér a keretbe)
Full HD 42PZ8 260eFt körül, 42PZ80 295eFt körül (de ez már a 37PX8-al együtt sem fér a keretbe)
50PV8 280eFt körül, (50PV80/PX80 ugyebár nem létezik) 50PX8 pedig irreálisan drága (330eFt körül).
Vagyis összefoglalva, figyelembe véve a 420-450 keretet és a Pana modelleket:
2 db 42PX8: 360 eFt
42PV80 + 42PX8 : 400 eFt (vagy 42PX80 + 42PX8: 396 eFt)
2 db 42PV80: 440 eFt (vagy 2 db 42PX80: 412 eFt)
50PV8 + 37PX8: 440 eFt
42PY8 + 42PX8: 450 eFt
42PZ80 + 37PX8: 455 eFtBármelyik kombináció jó választás lehet, de nagyon sokat nyom a latba a nézési távolság.
Szerintem hálóba felesleges a tévé, ott aludni kell, és egy nagyobb komoly tévét vegyél ennyi pénzért (pl 46PY85) de ha tényleg nem bírod ki nélküle, vegyél egy kicsi olcsót, és a nappaliba egy nagy komolyabbat -
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3718 üzenetére
Ha 450 eFt-od van rá és mindenképp Pana plazma, akkor szerintem nem is kérdés: 2 db 42PX80-at vennék a helyedben. (42PV80 is szóba jöhet ízlés szerint, kvázi ugyanaz) Pont kijön a keretből.
Esetleg szóba jöhet az előbb említett 42PZ80 + 42PX8 is. Az is kijön a keretből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Il Dottore
tag
Ennlék kielégítőbb választ nem is kívánhattam volna....
Köszi.
Az általak említettek fényében mi a tanácsod: 2 plazmát akarok venni, az egyik a nappaliban lenne, rákötve dvd felvevő és ps3, a másik a hálóba és csak tv-zés menne rajta.
Csak Pana jöhet szóba, mindkettő 42". A minőség mellet minél kellemesebb árú, annál jobb. A kettőre 420-450 a keret.Előre is köszönöm.
-
Calogero
addikt
260 000 Ft-ért láttam ma Panasonic TH42PZ80-at, a "Hülye azért nem vagyok" boltba.
Az ezüst káva nekem jobban bejön...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3711 üzenetére
Már kismilliószor leírtuk itt, hogy a PV és PX szériák gyakorlatilag csak abban különböznek, hogy míg a PV-ben csak analóg, addig a PX-ben digitális (DVB-T - mpeg2-es) tuner is található. Ezen felül a PX többnyire olcsóbb, mert azt zömmel a multik hozzák be az országba, megkerülve a Pana-t. (ettől függetlenül, ha kapsz a kereskedőtől garijegyet, akkor a Pana vállalja ezek garis szervizelését is, illetve a Pana-tól is megrendelhető külön igényre a PX-sorozat bármely tagja).
Fali konzollal kapcsolatban is írtunk már párszor (kereső a barátod), pl. itt:
De a kedvedért le is írom mégegyszer:
Fali konzolként én a Harmantrade ML-P12-t használom a 42PX80-amhoz:
Könnyű szerelni (még beépített vízimértéke is van). Elvileg 75 kg-ot bír, amit el is hiszek, mert kb. ilyen súlyú vagyok és rácsimpaszkodtam, miután felszereltem. Állt mint f*sz a Katiba. Lassan fél éve tartja a TV-met, nincs vele gond, masszívan tart azzal a 6 darab csavarral, amit adtak hozzá, feltéve ha rendesen betiplized. A két tekerőcsapot kioldva a TV megdönthető lefelé és bármilyen pozícióban rögzíthető. Horizontális forgatásra azonban nincs lehetőség, csak oldalirányú csúsztatásra (arra se sok).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ham_
tag
válasz Il Dottore #3711 üzenetére
Én ugyan nem tv-t, hanem dvd-t és erősítőt rendeltem a netdepoból néhány éve, de minden rendben ment, nem volt gond velük.
-
Il Dottore
tag
Szevasztok,
Pana TH42PV/PX80-hoz milyen falitartót javasoltok?
Olyan kellene amit kicsit el is lehet forgatni, van minimális játéka.
Még egy kérdés: a pv és a px 80 között van valami alapvető különbség? Bármelyik is legyen, a NETDEPO-ban fogom venn nagy valószinűséggel. Valakinek valamilyen tapasztalat velük kapcsolatban?
Köszi a gyors válaszotokat.
-
Tibcso
csendes tag
Szevasztok!
Látott már valaki Panasonic TH-50PV8P plazmát?
Sajnos nem találkoztam vele még sehol. Eddig a TH-42PV80P volt a befutó, de aránylag nem sokkal drágább,és talán annyival nem rosszabb a kép minősége tv adásnál...Köszönöm!!!
-
Parlagfű
tag
Samsung PS50P96. Vélemény?
-----------
-
bogyó73
tag
hali.
philips plazáknál is van olyan "szerviz menü"??Marquee 9000 LC
-
DEW3yl
tag
válasz matykooo #3704 üzenetére
Még nagyon sok olyan tesztet fogsz találni, amelyben dícsérik. Ár-érték arányban talán a legjobb választás és minőségben is kiváló.
Ha nem akarsz órákig egy játékot nyomatni rajta, akkor nincs mit félned a beégéstől, nemhogy a ghostingtól. Mostanában egy PV80-ason néztem filmeket, PS3ról hajtva és nagyon jó. Játszottam is olyan egy órát, de semmi ghost nem volt. (Igaz nem viszgálgattam közelről, de ha nem látható normál nézési távból, akkor amúgyis nagyon hamar eltűnik.) Internetet is kipróbáltuk rajta, az is nagyon szépen megy PS3-on keresztül. (Minden tökéletesen olvasható) Blu-Ray-t is néztem rajta, természetesen szebb mint a DVD, főleg színmélység és részletek terén. (Személy szerint az árnyékok és a csillogó részletek gazdagsága a legszembetűnőbb)
Igaz géppel összekötve nem volt lehetőségem kipróbálni, de ha benthagyod a képernyővédőt nem lehet semmi gond még ha úgy is felejted (csak ne film közben állítsd meg, mert akkor rendszerint le van tiltva).Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DEW3yl
tag
Gondolom az SA-PT460 az az SC-PT460-as házimozirendszer reciever egysége. Ha igen, akkor ugyan úgy mint például az SC-PT860-as esetében is ki tudod választani, hogy a kimenő jel milyen legyen. Itt 480, 576, 720 és 1080 progresszív és 1080 interlaced közül tudsz választani. Mivel a PX80-asnak a 720 a natív felbontása, legjobb, ha nem az 1080p-at választod, hanem a 720p-t. Igaz, hogy az előbbi nagyobb (több mint kétszeres felbontás), de mivel az eredeti felbontás DVDk esetén, minden esetben 720x576 (vagy ehhez közeli érték) a nagyobb méretre való konvertálás nem javítja a képminőséget és a tévé úgyis le fogja konvertálni 720p-re. Így feleslegesen dolgozik a tévé chipje is és az újabb konvertálás természetesen csak ront a minőségen. Én azt tanácsolom, hogy 720p-re állítsd a kimenő jelet a lejátszónál és a tévében pedig az 1:1 overscant állítsd be.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz matykooo #3702 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy számtalanszor leírtuk már, hogy a beégés veszélye miatt nem érdemes a plazmát monitorként használni, ilyen célra inkább LCD. Ha ottfelejted pár órára a desktop-ot a képernyőn, akkor a plazma kimúlásáig nézheted utána a Sajátgép ikont a képernyő sarkában. Ezen felül a 42"-os plazmák felbontása 1024x768, mindez 16:9-es képaránnyal, ami nem épp optimális PC-monitornak. Filmnézésre (főleg HD és fullHD-re) teljesen jó PC-vel összekötve, csak figyelj oda, hogy nem legyen tartósan azonos képtartalom a képernyőn és lehetőleg a HDMI-csatlakozót használd.
Amúgy analóg TV-adásra, DVD-re, Blu-Ray-re, konzol-játékhoz egyaránt tökéletes választás a PV80 / PX80.
Get Moded!