- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Amazon Fire TV stick/box
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Iceapo
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a sok infót amihez itt jutottam hozzá! Most ott tartok, mert ugye én is plazmát szeretnék venni, hogy ideáig, a mai napig, teljesen megvoltam győződve hogy én Panasonicot szeretnék /márcsak márkahűségből is, az előző tv-m Pana volt és nagyon megvoltam vele elégedve/, csakhogy és most jön a bukfenc, ma voltam bent egy boltban, és igaz hogy nem 42PV8-at /ezt szerettem volna venni ezidáig/, hanem egy 50PV8-at tudtam megnézni, úgy először tetszett a képe, persze valami bluray, valami HD demo ment rajta /egy csaj a tengerparton dumált valamit, a másik demoban meg emberek gólyalábakon vagy valamin, szép színes ruhában, egy mezőn ide-oda billegtek/, de nem tudtam nem észrevenni hogy főleg az emberi arcoknál látszott, ha gyors mozgásban voltak az arcok, akkor az arc és a haj ahol összeér, csúnya túlszínesedést vettem észre, tehát nem rendes kontúra volt az arcoknak hanem mintha összefolyna a szín ill. sötétebb is volt a szín, az arc szín egy jóval sötétebb árnyalata, nekem nagyon zavaró volt, mondtam is az eladó srácnak, ezt ő is nyugtázta, megpróbáltuk csökkenteni a kontrasztot, próbáltuk még hogy adtunk neki még egy kis fényt, de akármit csináltunk ez a "nekem" probléma ugyanúgy ott volt mindig.
Találtam egy képet, ezen nem látni azt amiről írok, csak bejelöltem rajta hogy hol is láttam a bajságot!
Azt szeretném megkérdezni hogy ez csak egy egyedi eset lehetett vagy HD-ben sajnos így működik a Pana, vagy hogy a plazmák így működnek, nem tudom, de ez nekem nagyon nem tetszett, olyannyira nem, hogy egyenlőre elbizonytalanodtam hogy Panát vegyek, na nem azért mert hogy "rossz" lenne vagy valami ilyesmi, hanem hogy már nem hiszek abba, hogy "sokkal" jobb lenne mondjuk egy Samsunghoz képest?! Tudom nem mindegy hogy egy márkán belül melyik típusról is beszélünk, én is csak nagy általánosságban írom ezt.
Most tudok egy elég jó vételt, egy Samsung PS42A456-ot, holnap megnézem DVD-vel is /már láttam kábeltévével, akkor tetszett a képe/, és ha megtetszik, szerintem meg is veszem, az a baj, hogy vidéki vagyok és felénk nem igen tudok megnézni másik Panát, pedig az itt /is/ olvasottak alapján nagyon kacsingattam a 42PV8 és 80-ra, de mára ez már csak bizonytalanságba ment át!
És akkor még ott van az is hogy árban nem akarok 150eFt felé menni, de már a PV8-akra is kezdenek 150 feletti árakat írogatni , ahol meg olcsóbb ott meg nincs raktáron, ezüst kivitel meg nem kell, kellene, ill. most már Pana sem biztos hogy kell!Ja és ha már a Samsung PS42A456-nál tartok, valakinek esetleg valami véleménye van e, szívesen olvasnám, köszönöm előre is!