Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
Üdv. Két hete meghalt a tv-nk. Szaki szerint zárlatos a panel. Gazdaságosan nem javítható. Búcsúzom, szerettem Philips-es lenni (bő 5 évet bírt). Szerintem át megyek másik márkára. Minden jót a tulajoknak!
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Sziasztok. Szeretett Philips tv-nk ma nem indult el. Csak halvány háttérvilágítás van. Semmi boot animáció. Típus: 49pus7503/12. Nem mai darab, de semmi baja nem volt eddig. Amit próbáltam: power kábel kihúz, majd joy lefelé nyom, kábel bedugva, 10 mp. Semmi, azaz mintha valami halványan változna egy pillanatra, de semmi. Kikapcsolni lehet távirányítóval.
Valami ötlet netán? A manual nem tartalmaz semmit. Neten eddig nem találtam semmit. -
Alarikman
senior tag
Üdv. Valaki járt már úgy, hogy a Disney+ 83-as hibakóddal nem indul?
Android 8-as 2018-as Philips TV. Az alkalmazást a play áruházból tettem fel, legújabb verzió. Támogatottság elvileg megvan. -
Alarikman
senior tag
Írják, hogy a felvezető hiány miatt a Tv-k ára is jó 30%-ot ment/megy fel. Ez már érezhető lassan, nem? Elég drágák. Hogy ez milyen gáz!
A kripto láz miatt a PC VGA-k, majd most HDD-k ára szállt el, most a TV-ké. Nem folytatom a sort(autók, stb). Dühítő és egyben szomorú. 😠[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Valaki írta korábban a holland oldal alapján, hogy a 2018-as Tv-k is kapnak Android 9-et. Ez most továbbra is áll szerintetek? Pl Stadia support miatt is. Pontos típus: 7503
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Üdv! Valahogy el lehet távolítani előre telepitett YouTube-ot? A fiam mindig hülyeségeket néz rajta. Korhatár beállítás nincs. Ha letiltom, play store-ból ujra engedélyezi.
-
Alarikman
senior tag
válasz Kroni1 #25580 üzenetére
Info gomb balra fent a tárcsás vezérlőtől? Nekem kiírja(540p, kemény 0.3 megabit😕). A Netflix minősége nem is annyira a felbontáson látszik (persze ott is), hanem a baromi kicsi bitrátán. Agyon van tömörítve. Minden ami nem 4k-s, az egy szar. Komolyan mondom a sima HBO go ma már jobb minőség. Kivéve a teljes csomag(4k Netflix).
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
Nem lehetne abbahagyni az egymás oltását az IPS vs. VA panel esetében? Egyeni preferencia, mint sok minden.
Semmivel nem leszünk előrébb. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Nincs egyfajta szemünk. -
Alarikman
senior tag
Valahol olvastam annó, hogy a Philips a sajat Sapphi rendszerét szép lassan előtérbe akarja helyezni, az Android rovására. Remélem nem igaz... 😮
Ezért is egyre több és egyre magasabb kategóriás tv megkapja. Igaz, a kategóriák, ahogy mondtátok, tolódnak felfelé számozásban. -
Alarikman
senior tag
Ha az 55 colos 7304 is VA paneles mint a 7503-as, akkor válaszd az újabbat. A tavalyi nem biztos, hogy megkapja az Android 9-et. Nekem 7503 van. Elégedett vagyok vele, jó áron vettem annó(140k).
Ha IPS a 55 colos 7304 akkor már más tészta. Akkor gondolkodj el a betekintési szögeken és a fekete/kontraszt dolgon(már nem tudom kovetni, melyik milyen panellal van). De még akkor is lehet az újabb jobb lenne. Elég jónak tűnik a 7304 úgy egészben amit olvasok. Bármilyen panellal. Ha most venném akkor IPS-es panellal venném. -
Alarikman
senior tag
válasz dualcore #20522 üzenetére
Értem, akkor a SAT mire való? Külső boxhoz? Mint pl MinDigTV vagy műhold vevő? A VHS-t kinyirná a feszültsége? A digi gondolom jó helyen van a 75ohmos bemeneten. Egy splitter van csak a lakásban ami gondolom a DVB-C-t osztja és a optikáról leveszi a jelet.
Kihúzgálni nem szeretném a digi kábelt Most jól be van hangolva minden.
Bocs, de nem vagyok ebben a témában annyira toppon.
UI: a VHS-en csak Scart van és koax. Még RCA sincs sajna
Hmm még van egy Androidos tv boxom amin emlékeim szerint vannak valamilyen jel bemenet. Valószínűleg AV. Ahhoz mintha lett volna AV-kompozit kábel. Arra meg menne a kompozít-scart átalakító... Talán. A tv-ben mi az a Jack alakú bemenet? A színek nevei vannak rá írva. Az is AV?[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Szerintetek a mostani, általunk használt philips Tv-hez lehet valahogy EuScart kábelt valamilyen átalakítóval kötni? A nejem szeretné a régi VHS-es Pana lejátszót rá kötni, mert sok a kazetta régről. Én régen ismertem olyan átalakítót ami Scart-ról csinált kompozitot, vagy S Videót. De ezen a tv-n egyik sincs(pus49/7503). Max valami Jack csatlakozó ami a színeket fogadja, ha jól látom. Ötlete van valakinek?
-
Alarikman
senior tag
Üdv. Bármilyen Bluetooth-os gamepad jo. Ha fenn vagy külföldi oldalakon, akkor olcsó eléggé. Igaz a szállítás egyre kiszámíthatatlanabb így év végére. Én személy szerint a Mocute cuccokat használom. Banggood-ról. Kb 4-5 ezer pénz és működik, tartósnak tűnik. A gyerekkel már fél éve nyúzzuk...
-
Alarikman
senior tag
válasz peestike #20327 üzenetére
SZVSZ droidosat vegyél. Sokkal rugalmasabb rendszer. Több alkalmazás, a jövőben még több(HBO Go, KODI nagy előny). Stadia támogatottság, igaz csak droid 9 vagy 10-el. A 16gb tárhely meg kell, hidd el. Ha van gyerek, akkor alap játékra elég (beach buggy, riptide, asphalt 7, KOTOR, stb). Bluetooth GamePad-dal akár ketten is játszhattok velük osztott képernyőn. Habár akkor már nem acélos a framerate.
UI: persze a képminőség számít, nézd meg őket ha tudod.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz #99499520 #20113 üzenetére
Ja igen. Ilyen olyan hack-el. Hétköznapi ember meg legyen ilyenre képes. Mert simán az biztos, hogy nem megy. Coreelec az Kodi. A többit okos emberek össze hozzák. Nulla felülettel. Manapság a HBOGO-t szinte mindenki megengedheti magának. A torrent lassan csak a 4k-s anyagokra éri meg...
-
Alarikman
senior tag
válasz #99499520 #20107 üzenetére
Eléggé próbálják tiltani a kínai média box-okat a nyugati szolgáltatók. Pl: mecool box-ok android tv-sek. Nekem is Pro 8L vagy mi. Nem megy rajta a Netflix meg a HBO go sem. Nincs Videvine level ami kell. Szerintem kevés van ami viszi ezeket a tartalmakat. Talán a Xiaomi media lejátszója aki még gyengébb mint a mi tv-nk tartalmaz, vagy amazon/Google cuccok. És igen, van coreelec-es boxom. Arról megy a 4k-s videók. Mert szebb. Üdv.
-
Alarikman
senior tag
Keresés után ezeket találhatod:
1.
"smart kép: Mozi
Zavarelnyomás: Ki - vagy minimális
színárnyalat: normál
Dinamikus kontraszt: Ki
Dinamikus háttérvilágítás: legjobb kép
Gamma: 2
optikai érzékelő: Be"
2.
"Én most ezeket az értékeket használom, de nem biztos, hogy ez a tuti. Mode: ISF DAY
Szín: 55
Kontraszt: 70
Élesség 2 (nem ajánlott magasabb)
Fényerő: 60
Kontraszt mód: Ki
HDR kiegyenlítés : Ki
Dynm kontraszt: Minimum
Videó kontraszt: 88
Képélesség Ultra resolution: Ki
Színhőmérséklet: meleg (legközelebb THX szabványokhoz)
Fényérzékelő: Ki, Be (Ezt van mikor használom.)
Gamma :0" -
Alarikman
senior tag
válasz BenceShearer #20012 üzenetére
Köszi a tippet, bevált. Remélem marad is jó sokáig így a képarány.
-
Alarikman
senior tag
válasz BenceShearer #20012 üzenetére
Köszi, megpróbálom. Szerintem a legújabb van rajta ami publikus firmware. Factory reset nem volt még. Mivel újonnan ment fel egyből rá a 8-as.
-
Alarikman
senior tag
Van valakinek gondja az aspect ratio vagy magyarul a képarány furcsaságával? Elsődlegesen HBOgo, Androidos Kodi, néha youtube. Olyan mintha csak azért, hogy ki legyen töltve a képernyő, kinyomják fölfelé is. A fekete sáv nincs felül, alul és ezért közepén vékonyabb az emberek arca mint szélén. Ha oldalra megy a kamera, akkor látszik nagyon, hogy valami furcsa.
Külső média lejátszóról nincs ilyen. Meg tv adásról sem. -
Alarikman
senior tag
válasz NoMagix #19814 üzenetére
Üdv. Az igaz, hogy a gyári beállítások elég gyengék a hangra. Én is a profi/custom vagy milyen néven fut beállítást használom, ahol az alsó tartományokat tolom fel és a magast kicsit vissza. Így már okés. Lehet játszani a Dolbi-s beállításokkal is. Most nem tudom megnézni, mert a gyerek rá van cuppanva.
Hullámzás, vagy hangerő változat én nem tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Kicsit off:
Másnak is van olyan, hogy néha külön életet él a Tv? Éjjel négykor felébredtem, nézem, a hozzá kötött külső hdd LED-je ég, majd villog. Pedig jó pár órája ki van kapcsolva. Ilyenkor már nem ég a LED. Még a hálózatot is el szokta dobni. Vagy néha feladatokat futtat? Netán hazabeszél? -
Alarikman
senior tag
válasz NoMagix #19662 üzenetére
Nekem annak a 49 colos változata van. Elégedett vagyok vele. Edge LED. A sarkokban van egy kicsi eltérés a közepéhez képest, néha alul világosabb a szélén. Felhősödés nincs. Erre a megvilágítási módra nem jellemző. Menü gyors. Egyedül a 100hz hianyzik. Ennyi. De olcsó volt: 139k akciósan tavasszal. Ha olcsón kell jó én ajánlom.
-
Alarikman
senior tag
válasz marquuard #19595 üzenetére
Mindegyiknek meg van a hátránya. Az Edge LED felhősödésre hajlamos, a sarkokban, rosszabb esetben máshol is. A Direct LED meg sávosodik. Függőleges sávok vannak rajta. Én egy LG VA panelest néztem először. Rettenetesen sávos volt. Főleg mozgásban látszik.
A mostani Philips 50pus7503/12 esetében az Edge LED nem zavaró. A sarkok gyengébbek, az alján néha látszik fényesebb rész. De ennyi. Semmi komoly felhősödés. Szóval tesztelgess sokat. Nincs bolondbiztos megoldás. Talán az OLED. Üdv. -
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
válasz petya1206 #19528 üzenetére
Általában a "természetes" beállítást mondják, hogy közel van az ideálishoz. De neked kell ki tapasztalni a dolgot. Ez az ami közkézen forgott itt a fórumban:
smart kép: Mozi
Zavarelnyomás: Ki - vagy minimális
színárnyalat: normál
Dinamikus kontraszt: Ki
Dinamikus háttérvilágítás: legjobb kép
Gamma: 2
optikai érzékelő: Be
Szerintem állíts be több profilt is magadnak. Pl a meglévő Egyeni, Élénk, Természetes profilokat allits úgy, hogy pl Este Természetes kevés fénnyel, nappal élénk vagy egyéni.
Én a HDR fel konvertalast is ki szoktam kapcsolni. Mert brutálisan kontrasztot nyom és teljesen idegen lesz az SD anyag képe.
Üdv! -
Alarikman
senior tag
Sajnos szerintem nem lehet eldönteni a dobozról vagy a manual-ból, hogy milyen típusú a panel. A display specific weboldal nem mindig közöl pontos információt.
E szerint VA paneles: link
Amúgy a 2017-es szériában a többség még IPS volt. A 2018-ad szériában inkább már VA paneles. Mivel a HDR-hez nagyon kell a kontraszt és a VA jobb ebben. -
Alarikman
senior tag
Pus7503/12 van itt. Ha nincs nagy különbség akkor jelentem, nem érzem lassúnak. Ha olcsón ki tudsz fogni egy Philips-et, akkor hajrá! UI: HDR-t csak kodi-val próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz Gaszkory #19423 üzenetére
Az második problémára: milyen a film? Csak mert a tv max 4k 30 fps-t támogat. A CPU nem tud többet. A Kodi sem ha az androidra rakod. Én csalódtam az androidos Kodiban. Képarány hibák (philips hiba tudom), kicsit akadozó, stb. Média box van, most azzal próbálkozok, coreelec, amlogic. Szebb a képe és folyamatosabb.
Az első hibára passz. A legeslegújabb szoftver van rajta? Olvass vissza, nem tudom fejből melyik. Az áprilisi build.
Play áruházból telepítés, ugye. Lehet flash hiba is, ki tudja. Más program telepítése esetén mit csinál? -
Alarikman
senior tag
válasz Rolko33 #19409 üzenetére
Ennek a 49 colos változata van meg nekem. VA paneles. Tehát szemből a legjobb. Ha oldalról is számít a képminőség, akkor IPS-t keress. Amúgy jó a feketéje. Sokat tud. Kellemes készülék. Játszani is szokott rajta a gyerek Bluetooth-os gamepad-del. Elég gyors a menü is. Én ajánlom, ha egy jó akciót ki tudsz fogni.
UI: annyi, hogy nem 100hz. De gondolom ezt tudod.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz atirag #19349 üzenetére
Attól is függ, hogy mit akarsz megszokni. Az Android 8 felülete más lett mint a 7. Eléggé.
7-essel fog jönni, nekem is azzal volt. Az automata frissítés be van kapcsolva alapból. Bug biztos több van még, de javítják apránként. Neked kell mérlegelni. Szerintem az új frissítés amiről fentebb írtak elég jó lett. Én lekopogom nem találkoztam hibával. De mások igen. -
Alarikman
senior tag
válasz janeszko #19345 üzenetére
Örüljünk annak ami van. Sok helyen tiltva van a Kodi(lásd Sony). Szerintem ha anno jó volt nougat-on akkor majd kijavítják Oreo-n is. Türelem. Én nem panaszkodom egyenlőre. A frissítés után jó. Factory reset? Gigas port helyett, mindenkit WiFi-re szeretnenek terelni idővel. Kevés a gigabites box.
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz atirag #19335 üzenetére
link
Itt össze lehet hasonlítani. Mind a kettő VA panel. A 7503-as Edge LED, soundbar, szürke. A 7363-as Direct LED, ezüst szürke.
A többit a linken. Edge Led-es van nekem 50-es. Annak van egy minimális bevilagitas a széleken. A Direct Led-es az savosodasra hajlamos. Homogén színekben látszik. Tv függő. Érdemes megnézni ha lehet boltba. Üdv. -
Alarikman
senior tag
válasz BenceShearer #19319 üzenetére
Attól függ, hogy milyen tv-d van. Sokaknak van benne javítás. A Kodi tényleg jó lett.
link
A többségre ez a changelog vonatkozik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA® driverek topikja
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest