Új hozzászólás Aktív témák
-
khorvat
senior tag
Hi!
Ha előfordul még itt elő ember, akkor kellen pár DDR3 memória márka és pontos típus amivel megy az alaplap 2x2GB vagy 4x2GB módozatban!
Jó lenne hozzá biztosan kompatibilis DDR3 kitet venni, vmint mekkora feszültésgű ramokat kezel kizárólag 1,65V jöhet szóba? -
Chrys_
addikt
Bele lehet rakni ebbe a lapba az újabb kisfeszültségű DDR3-RAM-okat? És slotonként csak 2GB a max? Mert 2x4GB kellene min. 1600MHz-n.
-
Chrys_
addikt
Már 1 éve nem ment a Wi-Fi W7 Ultimate 64bit alatt, és eddig nem is érdekelt. De most megint utánanéztem, és ezt kellett feltelepítenem hozzá:
IS_AP_STA_RT2870_D-3.1.0.0_VA-3.1.0.0_W7-3.1.0.0_RU-3.1.5.0_AU-3.0.6.0_030310_1.5.exe
Persze ez még nem volt elég:
A kártya egy USB-n van a lapra tüskéken keresztül csatlakoztatva. Valószínűleg kontakthibás lett, mert csak akkor indult be, amikor párszor kicsit megmozgattam a lapban. Mivel be van építve a gépházba, ezért nem tudtam teljesen eltávolítani, mert az antennacsatlakozók nem engedik. Majd lesz egy átalakítás a közeljövőben, akkor szétszedem a gépet és rendesen megtisztítom az érintkezéseket. Most ennyi is elég volt, megy a wifi...
-
Tommas
csendes tag
Hát nem használ! Az időzítések rendben... itt az FSB vel van gond. A feszeket hiába állítgatom (NB, FSB )....csak 333 és 400 as FSB trap el indul el. Memória 1800Mhz/8-8-8-24-2N . Proci Mhz 3.4 de nem ezzel van a gond... itt az fsb sok. CPU PPL -t is próbáltam 1.6 ra rakni... a gép bootol, windows ok, de prime95 30sec után hardware hibát jelez... Ötelet?
-
putti
aktív tag
A memóriakésleltetésekkel próbálkozz. Én a cpu fesz emelésén kívül csak a memóriák feszültségét állítottam be.
Nekem cpu: 1.27V-on megy ami alaplapi beállítással 1,2856V-körül van
A memóriáimnak meg a gyári előírt 1.65V-t adok, alaplapi beállítással kb 1.67VCserélgesd a memóriákat a slotokban, nekem pl érdekes módon a Geil Evo One 2133Mhz csak a 2-es 4-es azaz a piros foglalatokban hajlandóak normálisan működni, az 1-es 3-asban fagyogatnak, de csak ennél a frekinél.
Elég nehéz rendesen belőni az X48-as lapokat, de ha kitapasztalod nagyon gyors gépet tudsz varázsolni belőle. Én is nagyon sokat szívtam vele az elején.
-
putti
aktív tag
Az NB emelésével csak elcsesztem a gép stabilitását és újra kellett telepítenem az oprendszeremet is, szóval nekem auto-n van. Sőt ha nagyon megemeled és raid-ed van azt is kinyírja és raidezhetsz újat.
Q9550 steppingje ha C-s akkor lehet annyira nem fogod tudni emelni a fekijét, ha e-s akkor talán még 4 GHZ felé is lehet emelni.
FSB téren nekem az E8400-as procim még 600Mhz-es FSB-n is elindul, igaz ott már instabil. 550 és 560MHZ-es FSB-vel stabilan megy, de a memóriáim miatt csak 500MHz-en nyomom jelenleg.
Szerintem nincs gond az X48 és Core Quad proci párosításával, a kettő együtt a legjobb.
-
Tommas
csendes tag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy ezzel a lappal és benne egy Q9550 el elérjek 450 es FSB-t? Mert eddig bármivel próbálkoztam NB 1.51V FSB 1.4V mindig kékhalált kapok.... egyszerűen nem megy. Patriot 1800as ramjaim vannak, ezeket szeretném 1800on hajtani....
A bios a legújabb, nem melegedés a gond.... Hallottam olyat hogy a Qs proci + X48 nem jó párosítás... igaz ez?
Milyen processzor kéne bele akkor?Köszönöm, Tamás
-
putti
aktív tag
Ha jól láttam a legújabb bios-ban hackeltek valamit ezzel kapcsolatban a 0803-ast töltsd le és talán láttam win7 alá wifi supportot is.
Amúgy közben lecseréltem a memóriáimat, Geil került bele 2133Mhz 2*2GB, 2002Mhz-en tudom őket stabilan hajtani. Érdekes módon nem a 2 piros hanem a 2 fekete slotban indulnak el, de ott viszont stabilan mennek dula channel módban. Még nem kísérleteztem vele, de az alaplap felajánlja a 2400Mhz-et is, gondolom északi hídnak kell feszkó már, mert alapjáraton nem ment 2400-on.
-
Chrys_
addikt
Nincs az asus support-on Win7 x64 wifi driver. Működik a Vista64-s driverrel?
-
VIBO
őstag
üdv
adot egy ilyen lapom épp
hozzá egy e8500
4x1 ocz platinummijen beálliitásokat javasoltok biosban hogy stabilan meglegyen a 8x500?
-
Chrys_
addikt
kicsit lemaradtam róla, de megjelent a 0802-es BIOS
-
Chrys_
addikt
Hogyan lehet az intel virtualizációs tulajdonságát ezen a lapon (CPU: E8400) bekapcsolni? Úgy tudom, ez a képesség alapból deaktivált. Vista64 alatt akarok VMware-n keresztül XP32-t futtatni. Tudom, hogy megy nélküle is, csak a HW-címek cpu-n belüli fordításai miatt akarom bekapcsolni. Persze ha az xp alatt akarnám a vistát, akkor meg mindenképpen kellene
Megvan a válasz rá: a BIOS-ban Vanderpool menüpont kapcsolja be ezt a tulajdonságot!
[ Módosította: Bordoi ]
-
Chrys_
addikt
A lap RAM-kezelésével kapcsolatban feltettem egy kérdést itt.
-
putti
aktív tag
Nagyon jó ez a 0704-es bios.
Jelenleg a 4x1gb Corsair 1600Mhz moduljaimat is tudja kezelni.
A procim egy E8400-as, jelenleg 1.31V-on megy 530*8-at 4240Mhz-t
A memóriák pedig 8-7-7-12-n, 1.84V-on mennek 1594Mhz-t. Érdekes módon 4 modul-nál eddig egy biossal sem tudtam elérni hogy kerek 1600Mhz-n menjen, akkor már nem indult el a gép.( viszont 2 modul esetében tök jól működik).
Kérdésem az lenne, ha mondjuk vennék egy ilyet :
CSX 4096MB DDR3 2000Mhz DIABLO FAN KIT ( ami 2x2gb)
Ezt tudja kezelni az alaplap? Elvileg micron chipes-ek, megnéztem a gyártó oldalán.
Vagy esetleg érdemes lenne megkérdezni az ASUS-tól? Vajon igazat mondanak-e?
-
Chrys_
addikt
Megjelent egy új BIOS-verzió: 0704
Itt keressétek, linkelni nem tudtam közvetlenül, akkor is ki kell választani a lapot. -
Chrys_
addikt
Nah, kivágtam a gépből az 1600-as OCZ-ket (2x1GB Kit, 7-7-7-24), helyére beraktam a SzlobiG által ajánlott G.Skill-eket (2x2GB Kit). Pöccre futnak 1600-on (7-7-7-18 1,9V, XMP-vel állítva, nem volt időm többre)
Akkor most van egy eladó OCZ kitem@ (#571) Erebosz:
Asszem 1700-t írtak X48-ra a weboldalon, 2000-et a 790-es nV chippel megy.
-
Erebosz
csendes tag
Udv!
Erdeklodnek hatha van valakinek tapasztalata a CSX Diablo 2x2gb-os 2000Mhz-es kittel kapcsolatban. Ilyet tervezek venni egy P5e3 Premium wifis lapba.
A kerdes hogy jo e ez bele, kb mennyit fog menni varhatoan, es esetleg van e olyan tapasztalat ami miatt esetleg nem ajanljatok. -
Chrys_
addikt
Melyik a legújabb Express Gate SSD a laphoz, és honnan tölthető le? Én az 1.3.3.1-t találtam meg. Még nem próbáltam ki, most szedem le a netről.
-
jugeen
addikt
-
szabi0423
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy furi kérdésem:
Az miért van?
- hogy az alaplapom hőmérséklete valamikor fasza
- valamikor olyan -112fok körül
- valamikor meg +110fok körül firkál
- valamikor meg nincs is alaplapMindezt vista alatt az everest 4.60 produkálja.
De már a biosban is találkoztam -112vel.Üdv.
-
SzlobiG
félisten
Az miért van ha bekapcsolom a memory remapot, akkor super pi egyből kilép? Ha kivan kapcsolva megy simán. Viszont kell a 4giga ram. Prime megy memtest megy simán, mi lehet a prime baja?
-
vis.p
aktív tag
Hali!
Szerintetek a Corsair TWIN3X2024-1800C7DHX vinné a pl6 strongert?need$: Simán elfér minden.
-
need$
csendes tag
Sziasztok! Kezdőként, és a nagy beruházásra való tekintettel szakértők tudására volna szükségem. A következő cuccokat szeretném összepakolni:
ASUS P5E3 Premium
CoolerMaster Hyper 212
CoolerMaster 690 ház
Corsair TWIN3X4096-1600C7DHXA kérdésem a következő: Azt már selytem hogy a hűtő be fog férni a házba (ugye?), de félek hogy azokra a pipe-okra meg esetleg a memóriára nagyon rálóg majd. Nem szeretném itthon észrevenni, hogy valami nem stimmel! Van alapja félelmemnek, vagy simán elfér minden? Segítségetek előre is köszönöm!
(amúgy a memóriával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?)
-
SzlobiG
félisten
Melyik Sefsb ismeri fel a lapot? Pontosabban melyiket kell beállítanom, hogy tudja állítgatni az FSB-t?
-
SzlobiG
félisten
Vettem egy 9centis ventit az nb-re érdekes módon 1.65v-on 50 fok helyett most csak 35fokos.
Ramok fölé is raktam egy 8centiset így már azok se forróak.
-
Erebosz
csendes tag
Udv!
Egy kis segitseg kellene.
A konfigomhoz tudna vki egy nagyjaboli Bios beallitast irni?
A procit 400x8-on a memot pedig 1600-on szeretnem jaratni akar 24/7-ben is menne olykor olykor.
A Bios full alap (minden auto) beallitasokkal 333x8-on megy a proci es 1.4 voltot kap, a memo meg 1333-on megy cl7-ben 7-7-7-18-on.
Tenyleg szukseges ekkora fesz a procinak? Vagy ez egy ilyen fajta? Csak azert kerdem mert latom sokat ilyen 1.3-1.35V korul alitjak a procilukat 450-es fsb-vel is.
Mennyi ezeknek a quadoknak a max homerseklet amit meg elbirnak folyamatos hasznalat melett? Mert most prime terheles melett 52-55 fokosak a magok.Elore is koszi a segitseget! (bizakodom)
-
SzlobiG
félisten
Érdekes dologra bukkantam a ramokkal kapcsolatba ugyan is a CL8-8-8-30 PL7-Stronger 1.96V idáig így használtam, de egyik nap volt kékhalál, pedig prime/memtest stabil volt és ma levettem a ramfeszt 1.86-ra és így is prime/memtest stabil szal arra rájöttem, hogy ezek a 2gigás modulok nem szeretik a magas feszt.
Próbálkozok is majd, hogy még lejebb veszem a feszkót úgy mit mutat.
Az nb-nek viszont továbbra is kell az 1.65 1.5-el már hibázik memtest egy-két percen belül.
Más: Prime Blend tesztje nektek is csak kb 2gigát tud lefoglalni a 3.3gigából (32bites win)?
Mer volt olyan, hogy prime ment pl egy órát, de memtest 5perc után eldobta magát mer úgyállítottam be, hogy az egyész ramot foglalja le. A custom testnél meg hiába állítom be, hogy mennyi ramot teszteljen, csak 1750-en foglal le.
-
AirBooms
addikt
Jaj, ne már!
Nem akartam én itt kötekedni, csak egy pillanatig azt hittem, hogy a legújabb Everest valamelyikében megtaláltuk a tutit, s mégiscsak ki lehet csalogatni a lapokból azopkat a feszértékeket, amelyekre bizony tuningnál nagy szükség lenne (pl. NB, RAM). Aztán láttam, hogy ez nem jött össze, vagyis felesleges volt erről beszélni...
-
jugeen
addikt
válasz
AirBooms #543 üzenetére
az everestet nem csak fesz mérésre lehet használni, de ezt te is nagyon jól tudod. az meg, hogy ha egy program neve és bizonyos verziószáma felvetődik, akkor nem tudom miért felesleges az újabb verzió közlése.... biztos sok feleseleges dolog van még.... mondjuk akár az is, hogy te feleslegesnek minősítetted az én hozzászolásom....
-
AirBooms
addikt
-
SzlobiG
félisten
-
vis.p
aktív tag
Ami a legidegesítőbb, hogy az EVEREST Ultimate Edition 4 1.60 Final sem lehet monitorozni.
-
vis.p
aktív tag
Auto beállítással Blend. A hőmérséklet ami nem gyenge levegővel, ilyen nagy feszültség mellett. De hiába, mert sima netezéskor meghal a gép....Erre tudtok mondani valamit? Ami jó volt a másik procihoz (1.5pll 1.28vtt 1.55nb), az sajnos ehhez nem.
DRAM Static Read Control : Disabled
DRAM Static Write Control : Disabled
Ai Clock Twister : Lighter
Ai Transaction Booster : pl8
CPU Voltage : Auto
CPU GTL Voltage Reference (0/2) : Auto
CPU GTL Voltage Reference (1/3) : Auto
CPU PLL Voltage : Auto
FSB Termination Voltage : Auto
DRAM Voltage : 1.9
NB Voltage : Auto
NB GTL Voltage Reference : Auto
SB Voltage : Auto
Clock Over – Charging Voltage : Auto
Load – Line Calibration : Performance
CPU Sprectrum : Disabled
PCIE Spread Sprectrum : Disabled -
SzlobiG
félisten
Ma volt kedvem, meg időm szórakozni ismét a cuccal és mit mondjak megérte.
24/7 PL7-Stronger 1.96V
Feljebb. Szintén PL7-Stronger 2.1V(lehet ment volna alatta is, de már ennyivel nyitottam
) Subtimingok nincsenek piszkálva auton vannak úgy mint a 24/7-nél is.
Viszont arra rájöttem, hogy az NB-nek nagyon kell tolni a feszt jelenleg 1.63V-al stabilizáltam megnézem majd, hogy lejebb is viszi-e, de ez sztem a QX miatt van, hogy ilyen sokat kér...mer ahogy elnéztem nálatok jóval kevesebb kell neki.
-
vis.p
aktív tag
válasz
AirBooms #521 üzenetére
Szia!
Nem tűntem el csak volt egy kis gondom. Azóta megoldódott.
Az a helyzet, hogy nem csak windows problémám volt hanem, a Yana prociával eldobta a blendet bár mit állítottam, viszont small fft 2 és fél órát ment 1,33750v-on 4Ghz-n léggel+egy szobai venti a procira irányítva a biztonság kedvéért. Szóval nagyon jófajta proci, mindenkinek ajánlom. Most egy másik q9550-et használok, ez kb 7-8 fokkal hűvösebb, de ezt az istennek sem tudom belőni. Ennél a blend lefut, mint már írtam, de hiába, mert sima netezéskor kékhalál fogad. A small fft viszont hibázik. Teljesen más beállítás kell ennek a procinak mint az előzőnek
. Ez auto-n el sem indul
. Úgy érzem meg fogok szenvedni ezzel a procival.
-
Erebosz
csendes tag
Probaltam USB wifi pendrive-val is de azzal sem ment.
-
Erebosz
csendes tag
Udvozlet!
Egy kis segitsegert fordulnek hozzatok. Vettem en is egy ilyen lapot, es a wifi-vel adodtak kisebb problemaim. Feltettem a rendszert, driverek felteve, miden megy szepen a veyetek nelkuli halozatoknal latja a modemet de amikor beirom a halozati kulcsot nem hajlando sehogy sem kapcsolodni. Vistaval es xp-vel is ugyanez a helyzet.
A gepre mindket wifis antenna fel van teve, eszkozkezeloben is minden ok bios 5.05-os, es ebben a lakasban erre a modemre ket laptoppal is siman fel tudunk csatlakozni.Pls Help, valakinek valami otlet hogy mit es hol kene allitanom?
-
keIdor
titán
-
szasza_1
senior tag
Ide is beírom, hátha segít valakinek, vagy nekem segítenek
:
Na fejlemények a 2x2GB-os OCZ RAM-okkal. Most megy szépen 1600-on, legalábbis eddig. Szerintem tényleg az volt a baj, hogy eléggé leeshetett a fesz ha mindkét modul bentvolt, mert most 1.98V-on 2 napja stabil. NB fesz pedig 1.57V. Így remélem az elkövetkezendő 2-3 évben hozzá se kell nyúlnom a géphez...
Mondjuk azt nem értem, hogy előtte miért volt 1.9V-on is stabil. Azt is észrevettem, hogy a memó most 1.9V-on langyos volt, régebben meg tök forró. Az lehet, hogy a lap kezd tönkremenni, és egyre kevesebb feszt kapnak a memók? -
SzlobiG
félisten
Látom visszatértél.
Sztem nem a proci a hiba én direkt elvittem haverhoz kipróbálni sima P5K-ba a szaros kis 4fázissal még kevesebb fesz kellett neki...vicc, na de nem is ez a lényeg hanem, hogy nálam a rammal volt probléma inkompatibilitás.
Vis.p:
Én primeal már nem is nagyon tesztelek mert felesleges ahogy rájöttem inkább a több órás játék.
-
vis.p
aktív tag
Úgy néz ki minden rendben. Windows problémám volt. Alap időzítésen 1800 cl:8,7,6,15 lefutott a hyperPi. A blend-et sem dobta még el.
Mindekinek nagyon köszönöm a segítséget. -
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Nah végre megjöttek a ramok ezekkel egyből jobban megy a cucc és még nincsen inkompabilitási probléma szal szerintem jók lesznek.
1800CL8-8-8-30 1.9V-al futtatom Memtestet PL7, Strongeren egyenlőre ez tűnik stabilnak sajnos CL7-7-7-18 felejtő 1800-on, viszont winrarozni nagyon jól lehet vele szal holnap lesz rá időm nyomok majd vele 4400-on.
PL mennyire befolyásolja a memória sebességét? winrarba, vagy everest benchekebe jön ki inkább a variálása?
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #501 üzenetére
Teljesen egyetértek Airbooms kollégával !!! Nálam is kiválóan megy a lap a cell RAMokkal,pedig azok JNL chippesek.Asszem a 165-ig HSZ-ban belinkeltem a saját eredményeimet.
Egészen kiváló ez a lap,csak ki kel sakkozni minden hardwarehez a saját beállitásait.
Az elején én is majdnem kivágtam az ablakon(hál Istennek nem tettem....),most meg biztos egy jó darabig nem cserélem le(bár ahogy ismerem magam....) -
szasza_1
senior tag
Kipróbáltam 1.96V-on a 2x2GB-os modult. Most legalább már nem fagy. Viszont 1-2 óra memtest vagy orthos után hibázik. De nem tudom miért. Memtest alatt egyszerűen csinál egy csomó hibát, orthos pedig simán hibát jelez ki. Ez mitől lehet? Ha valami megy 2 órát, utána miért hibázik hirtelen?
-
AirBooms
addikt
Én a P5E3 Premiummal ezekkel a CellShock 1866-os JNL chipes ramokat 2000 MHz-en hajtom CL8-ban 1,96V-on.
Szerintem az is számít, hogy melyik gyártó használja azt a micron chipet, jelen esetben CSX vagy Cellsock...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest