- Micro Four Thirds
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Megtaláltam a hiba forrást.
Dram Static Read Controlt bekellett kapcsolni mostmár megy szépen 1600-on 7-7-7-20-al 1.9V-al. Kell amúgy ennyi feszt adni neki? Mer az OCZ ezen a feszkón garantálja ezt a sebességet viszont olyan forrók, hogy megfogni is alig lehet őket egy olyan XTC coolert veszek rájuk mindenképp.
Sok időm elfog menni itt az állítgatásokkal procihoz még hozzá se nyúltam, de ahogy elnézem az FSB nagyon kell, hogy a ramokat kihajtsa a lap, viszont a QX nem nagyon bírja(legalábbra is X38-ba), de sebaj majd rágyúrok az időzítésekre ha ebbe se fog megindúlni.
-
SzlobiG
félisten
Nah összeállt a rendszer és szívok is vele már az elején.
4modullal kifagy a win, 2modullal meg megy simán.
Most kérdezném, hogy mit állítsak, de felesleges, mer már kipróbáltam pár beállítás NB-nek+fesz ramnak szintén és semmi kikapcsoltam pár dolgot és változatlan, de még van mit próbálgatni ajánlom neki, hogy mennyen.
-
^Boss
őstag
Ai Overclock Tune : Manual
CPU Ratio Setting : 08.0
FSB Ratio Setting : 333
FSB Frequency : 450
PCIE Frequency : 100
DRAM Frequency : DDR3 1803Mhz
DARAN Comand Rate : 2N
DRAM Timing Control : Manual
1st Information : 8-8-8-24-auto-60
DRAM Static Read Control : Disabled
DRAM Static Write Control : Disabled
CPU Voltage : 1.3250
DRAM Voltage : 1.90
NB Voltage : 1.55
SB Voltage : 1.05
Load – Line Calibration : Performance
CPU Sprectrum : Disabled
PCIE Spread Sprectrum : Disabled
perf. level 7-8 korul*FSB Termination Voltage 1.36V
ezt probald meg
-
Adams007
tag
Kösz a gyorsa választ, viszont így sem stabil. Beléptem Windowsba, és amikor rákattintottam a Primeben, hogy Benchmark kékhalál, majd újrainduláskor a POST után kiírta:
Overclocking failed.
F1: Bios
F(nem emlékszem): alap beállításokUi: nem tudom mennyit számít, de a Ramok az egyes (narancs) foglalatokban vannak
-
Adams007
tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni tuningolással kapcsolatban. A Q9450 procimat szeretném 3,2GHz-re felhúzni, de nem stabil. (valamikor véletlenszerűen resetel, vagy összeseik a kép pl.: Internet Explorer-ben, vagy játékban, valamint ha Prime 95-ben benchmark-ot indítok egy idő után reset).
BIOS fontosabb beállítások:
CPU Ratio: 8.0
FSB Sttrap: Auto
FSB: 400
DRAM Freq: 1601MHz
DRAM Command Rate: 2N
DRAM Timing: 9-9-9-24, többi auto
DRAM Static Read és Dynamic Write: Disabled
Ai Clock Twister: Light
Ai Transaction Booster: Auto
CPU Voltage: próbáltam 1,2-től 1,3-ig
CPU GTL: Auto
CPU PLL: volt Auton és próbáltam 1,52-1,54-et
FSB Term V: Auto-n és 1,10-1,20-on is próbáltam
DRAm V: 1,84
NB: 1,3-1,4-et próbáltam
többi fesz Auton
CPU és PCIE Spread : DisabledEzekkel a beállításokkal a Memtest simán lefut (ezért gondolok arra, hogy a CPU nem stabil)
konfig:
Asus P5E3 Premium Wifi
Intel Q9450 hűtő: Xigmatek S1283 RS
Corsair 2*1GB 1600MHz CL9 (1,8-on kell bírnia az 1600-at)
Sapphire HD4870
WD 750 + 250GB
Corsair HX620 tápElőre is köszönöm a segítségeteket
Üdv: Ádám -
SzlobiG
félisten
Ma megjött a Premium nekem is és a hozzá való 4X1giga 1600-os OCZ platinum, lassan elkezdem szétbontani a gépet aztán jöhet a tanulás a DDR3 konfigolássall.
Majd jövök kérdezgetni ha vhol elakadnék és nem találok rá infót.
-
vis.p
aktív tag
Q9450@3200 úgy néz ki stabil, de hogyan tovább?
FSB Ratio Setting : 266
FSB Frequency : 400
DRAM Frequency : DDR3 1601Mhz
DARAN Comand Rate : 1N
1st Information : 7-6-5-15
CPU Voltage : 1.2500
DRAM Voltage : 1.84
NB Voltage : 1.55
SB Voltage : 1.05
Load – Line Calibration : Performance
CPU Sprectrum : Disabled
PCIE Spread Sprectrum : DisabledNB Chipset Configuration Menu
Memory Remap : DisabledA többi AUTO...
-
Szatesz
őstag
Nah elég szépen megindult 525x8 stabil és 1860 cl7 is stabil lett
rakell csak jonni a dogokra
De lehet megvalok majd tole mert mar regen volt R.O.G lapom..És érkezik a Rampage Extreme...
-
Szatesz
őstag
Kiprobalom a lapot a 0503 as biossal is ha valaki betudja linkelni nekem mert nem talalom az asus honlapjan.....ÉS ez a 0505 os bios nemjott be lehet nem az asus oldalarol kellett volna leszednem..
-
need$
csendes tag
Lehet hülyézni...
jól sejtem h hiábba raknék DDR2- es memóriát és SATA 1-es vinyót ebbe az alaplabba?
... de a kezdőknek kell a legtöbb segítség!
Előre is köszönöm!
-
Szatesz
őstag
Nah szoval SzlobiG mester..jo a lap de csak 400 as straps al mukodik jol nekem rosszul irtam az elobb..Nem mintha nemlenne elég
Csak ennyi ido kellett meg rajovok
Lehet a bios baszakodik mert az asus oldalarol szedtem le
-
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #373 üzenetére
jaja, negyed 8kor fel is ebresztett vmi orult msn hang szoval mar megbantam
-
^Boss
őstag
na kepet errol nem lovok de 1,72V, nb 1,43V, VTT 1,32V-on ugyanez 7 oran at stabilan ment blend alatt
-
^Boss
őstag
uj eredmeny!
[link]
1,74V, 7-7-7-15-2T PL6, Stronger-en, ez a ram egy allat! meg persze a lap is -
Erebosz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Hozzáértők tanácsát kérném. Egy új konfigurációt tervezek venni de az összeállítással vannak kisebb problémáim (nem igazán tudok dönteni).
a Konfig a következő:ezek a fix dolgok:
ATI Radeon HD 4870 512MB GDDR5 (ha ez már kevés lesz akkor ebből még1)
Samsung SpinPoint F1 750GB SATA-II 32MB Cache
Asus DRW-2014L1T 20x DVD±RW SATA Dual Layer Lightscribe ReWriter (Black)
Coolermaster Centurion 590 Black
Cooler Master Hyper 212
Corsair TX 650W ATX2.2
Dell Ultrasharp 2408WFP 24" Widescreen LCD Monitoramiben nem tudok dönteni:
Asus P5E3 Premium Wifi vagy Asus P5Q3 Deluxe Wifi
a ram 4GB (2x2GB) G.Skill DDR3 PC3-12800 1600MHz HZ Series (7-7-7-18) Dual Channel kit ez melyik lapban menne jobban vagy esetleg javasoltok valami mást?
Prociból E8400 vagy Q6600? ( a procik 3,2Ghz-3,6 Ghz körül mennének)A gépet játékra filmnézésre esetleg később videószerkesztésre használnám (oprendszer mindenképpen vista a 4 Gb ram miatt), és minimum 1 évig nem is nagyon akarnám fejleszteni a főbb dolgokat.
Esetleg valaki tud valami összeférhetetlenségről ezen alkatrészek között?
Előre is köszi a segítséget.
-
exr07
csendes tag
hali,
úgy döntöttem lecserélek mindent, mert a mostani gépem már vagy 5 éves...
ahogy nézegettem a teszteket és olvasgattam a fórumokat pár dolgot már biztosan tudok.
ez a tuti:ASUS P5E3 PREMIUM
Intel s775 Core2Duo E8500 3,16Ghz
a ház meg Gigabyte Poseidon 310amit nem tudok, milyen legyen pl a ram... egyenlőre még elég drága a ddr3, nem akarok túl sokat költeni rá, mert fél év múlva kb ingyen fogják osztogatni...
szóval elég lesz belőle 2 giga, de milyen? én erre gondoltam:Corsair 2048MB DDR3 PC3-12800 1600Mhz CL9 DHX
a nagyobb problémám az a táp és a hűtés. 4 gigán szeretném majd jártani a procit, ehhez milyen hűtés lenne jó? meg mekkota és milyen márkájú tápot vegyek? lesz benne még 2 winyó ill egy E-mu 1212m hangkártya
-
cserkosz
tag
Sziasztok.
Alaplap vásárlás előtt állok , kellene egy kis tanács
Először is két lap között vacilálokaz egyik
adott a másik az X48 Rampage Extreme.
Kérdésem az lenne hogy működnek rendesen a wifi ezközök?????
Más kérdés, hogy mennyire melegszik mert az egyikok amiért a Rampaga tetszik a vízhűtés.
Tuningba mit megy ez a lap ?????
A ramjaim már megvannak Jugeen -től vásárolt Corsair Dominator 1800Későn vettem észre
-
cserkosz
tag
Sziasztok.
Alaplap vásárlás előtt állok , kellene egy kis tanács
Először is két lap között vaciválok az edgyik adott a másik az X48 Rampage Extreme.
Kérdésem az lenne hogy működnek rendesen a wifi ezközök?????
Más kérdés, hogy mennyire melegszik mert az edgyik ok amiért a Rampaga tetszik a vízhűtés.
Tuningba mit megy ez a lap ?????
A ramjaim már megvannak Jugeen -től vásárolt Corsair Dominator 1800. -
szabi0423
csendes tag
Sziasztok,
!!!SEGÍTSÉG!!!
Újabb problémám merült fel.
Hogyan tudom frissíteni az express gate-t 1.2.8.0 verzióra.Mert a gyári update program ...ik rá,
amit meg az asus oldalról töltöttem le szépen lefut,
csinál két rejtett könyvtárat a főkönyvtárban és semmi frissülés.Sőt alapból az 1.0.4.9 volt fennt és miután a gyári lemezről update-ltem
a *.dfi file-val 1.0.3.11 lett belőle.
Ez nem is lenne baj, de jelenleg már az egyel frissebb
verziót sem tudom visszaállítani,
nemhogy az újat.Üdv. és a segítséget előre is köszönöm.
-
^Boss
őstag
0505 ota uj bios nem jott ki?
-
Exhodus
tag
Közben rájöttem, hogyha megvárom az Ati 4870 x2-t akkor nem is lesz szükségem X48-as lapra, Q6600-ashoz még mindíg a P35 a legjobb?
-
vis.p
aktív tag
válasz
szabi0423 #339 üzenetére
Szia!
A feszültségekez nem értek, abban nem tudok sajna segíteni. Szerintem hagyd nyugodtan Auto-n, mert csak kb. 90mhz-el emeli meg a proci órajelét ez a beállítás.
Configure System Performance Settings
FSB Ratio Setting : 333
FSB Frequency : 343-344
DRAM Frequency : DDR3 1376Mhz
DARAN Comand Rate : 1N
DRAM CMD Skew on Channel (A) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (B) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (A) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (B) : Auto
1st Information : 7-7-7-20
CAS# Latency : Auto
RAS# to CAS# Delay : Auto
RAS# FRE Time : Auto
RAS# ACT Time : Auto
RAS# to RAS# Delay : Auto
REF Cycle Time : Auto
Write Recovery Time : Auto
READ to PRE Time : Auto
Ai Clock Twister : Auto
Ai Transaction Booster : AutoNB Chipset Configuration Menu
Memory Remap : Disabled -
Exhodus
tag
Jugeen mester ha erre jársz légyszives vess egy pillantást a #333-as postra
Thx -
szabi0423
csendes tag
Sziasztok,
Nem nagyon értek hozzá de valaki magyarázza már el, hogy ez miért van.
2x1gb Kingston hyperx 1375mhz cl7 memóriám van egy ilyen prémium lapon
q9450-es procival és egy xfx 9800gtx xxx videókártyával és mindezt egy zalman zm-600hp élteti.Akkor első kérdésem: a memória miért csak 1066-on megy?
[link]
(minden az eredeti beállítás szerint van az alaplapomon, azaz ahogy néztem automatán)További kérdéseim pedig még lennének:
Mit ajánlotok még normál körülmények között a biosban átállítani?
(nem tuningolni akarok csak optimális működést)És mivel vízhűtéses volt az előző lapom teljesen "p5n32 sli deluxe" erről szerettem volna
átszerelni az egészet erre a lapra, de a csavarok és a peckek kiiktatása után még mindig extra erősen ragaszkodik a laphoz a heatpipe rendszer vagy minek nevezik. És nem mertem nagyon feszegetni ezért jelen pillanatban még csak a proci vízhűtéses.Hogyan és milyen módszerrel távolítsam el a heatpipe rendszert a lapról?
Javaslatokat és segítségeket előre is köszönöm.
Üdv.:Szabolcs
-
Exhodus
tag
Szerintetek mennyivel menne többet P5E3 Premium, 2x2 Giga Diablo DDR3-al, 450-es fsb-n tehát 1800-as ram frekin (ez a diabló is 2000-es) Mint egy Rampage Formula 2x2 giga Corsair Dominatorral DDR2, (a több alkatrész adott: Q6600, ATi 4870 CF, winyók Raid0-ban) Pontosabban arra lennék kíváncsi hogy játékok alatt lenne e érezhető különbség szerintetek, ha igen kb mekkora?
-
AirBooms
addikt
Hali!
Tudtok adni egy linket a legújabb bioshoz, mert az Asus oldalán nekem napok óta nem nyílik meg a laphoz tartozó letöltési oldal.
Thx!
-
Exhodus
tag
Mondjuk ezek a németek is balfaszul tudják felrakni a képeket, nem elég hogy nem egy kép, de még ráadásul rákattintás után külön ki kell nagyítani a képet, akkor meg a lapra nyitja meg, szóval nem tudsz kettőt egyszerre nézni, váááá hogy lehet így adatokat összehasonlítani
Ami viszont érdekes, nézelődés közben találtam itt egy másik összehasonlító tesztet is, ahol az Msi X48 Platinummal hasonlítják össze a P5e3 premiumot, és baromi jól tartja magát az Msi lap, igaz nem tudom legyőzni ezt a mélyről jövő utálatot amit az Msi lapok iránt érzek, jelenleg is az van igaz, de ez is a fő ok amiért utálom
-
Exhodus
tag
-
jugeen
addikt
ASUS P5E3 Premium vs. GIGABYTE X48T-DQ6
azt azért hozátenném, hogy a 0505 BIOS-szal az Asus lap fényéveket javult a régi énjéhez képest.
-
jugeen
addikt
személyes tapasztalataim nincsenek. de ha egy kicsit utána olvasol a premiumnak, akkor egyből tudni fogod, hogy melyiket kell venni. viszont ha nem tuningolsz és nem használsz cf-et vagy nem is tervezed, hogy használj, akkor értelmetlen a kettő közül bármelyik lapra is ennyit kiadni.
-
Exhodus
tag
Sajna a külföld megint nem pálya, áfás számla kell és nem a saját nevemre, nemtom hogy nézne ki a cég könyvelésében hogy külföldről rendelt alkatrészt az amúgyis irodai célra túlméretezett gépébe, ha egyáltalán tudnék szerezni róla áfás számlát, de nemtom hogy megy ez nem szoktam külföldről rendelni
Tudom lehetetlen tudok lenni, de ha egyszerű lenne menne magamtól is a döntés
-
^Boss
őstag
ellenervek.. kov intel platformhoz ddr3 lesz a jo, ergo akkor nem kene cserelni egybol, ha valtassz. merhetoen gyorsabb a ddr3 egy bizonyos orajel/kesleltetes felett, ha valaki kihasznalja (tomoritget, stb.)
annyival viszont nem gyorsabb, amennyivel dragabb, de az uj, jovobemutato dolgokat mindig is meg kellett fizetni.. -
Exhodus
tag
hát játszogatni, attól függ mit értesz játszogatáson
, mindenesetre nem a szintetikus tesztek eredményeire hajtok az tuti. Igaz mondtam hogy a pénz annyira nem számít, de azért annyira nem vagyok elersztve hogy 80k-kat adjak ki ramra, úgy kb 60-65-ben maxilmaliztáltam a ramra szánhatót, és a 4 gigához eléggé ragaszkodom, lehet mégiscsak DDR2 lesz a dologból....Ellenérvek?
Esetleg 5let valami 1800 mhz-es DDR3-ra ami jó is és megfizethető is? (Jó tudom túl szép is lenne
, de hátha)
-
Exhodus
tag
Hát semmiképpen sem hardcore OC-re kell a gép, a procit szeretném felvinni 3600-ra elvileg azt viszi is, memóriából ilyenekből csak ésszerű (értsd, biztonságos és stabil) tuningot akarok kihozni, olyat hogy egyszer belövöm aztán megy, nem akarok heteket finomhangolni hogy pár ponttal többet érjen el itt vagy ott, gamezni kell meg infós melókra nem versenyeket nyerni
-
-
^Boss
őstag
nekem ez 42-nek tunik, annyit siman er, 1600cl7 sztem sokaknak boven eleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Micro Four Thirds
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest