- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Az miért van ha bekapcsolom a memory remapot, akkor super pi egyből kilép? Ha kivan kapcsolva megy simán. Viszont kell a 4giga ram. Prime megy memtest megy simán, mi lehet a prime baja?
-
SzlobiG
félisten
Melyik Sefsb ismeri fel a lapot? Pontosabban melyiket kell beállítanom, hogy tudja állítgatni az FSB-t?
-
SzlobiG
félisten
Vettem egy 9centis ventit az nb-re érdekes módon 1.65v-on 50 fok helyett most csak 35fokos.
Ramok fölé is raktam egy 8centiset így már azok se forróak.
-
SzlobiG
félisten
Érdekes dologra bukkantam a ramokkal kapcsolatba ugyan is a CL8-8-8-30 PL7-Stronger 1.96V idáig így használtam, de egyik nap volt kékhalál, pedig prime/memtest stabil volt és ma levettem a ramfeszt 1.86-ra és így is prime/memtest stabil szal arra rájöttem, hogy ezek a 2gigás modulok nem szeretik a magas feszt.
Próbálkozok is majd, hogy még lejebb veszem a feszkót úgy mit mutat.
Az nb-nek viszont továbbra is kell az 1.65 1.5-el már hibázik memtest egy-két percen belül.
Más: Prime Blend tesztje nektek is csak kb 2gigát tud lefoglalni a 3.3gigából (32bites win)?
Mer volt olyan, hogy prime ment pl egy órát, de memtest 5perc után eldobta magát mer úgyállítottam be, hogy az egyész ramot foglalja le. A custom testnél meg hiába állítom be, hogy mennyi ramot teszteljen, csak 1750-en foglal le.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Ma volt kedvem, meg időm szórakozni ismét a cuccal és mit mondjak megérte.
24/7 PL7-Stronger 1.96V
Feljebb. Szintén PL7-Stronger 2.1V(lehet ment volna alatta is, de már ennyivel nyitottam
) Subtimingok nincsenek piszkálva auton vannak úgy mint a 24/7-nél is.
Viszont arra rájöttem, hogy az NB-nek nagyon kell tolni a feszt jelenleg 1.63V-al stabilizáltam megnézem majd, hogy lejebb is viszi-e, de ez sztem a QX miatt van, hogy ilyen sokat kér...mer ahogy elnéztem nálatok jóval kevesebb kell neki.
-
SzlobiG
félisten
Látom visszatértél.
Sztem nem a proci a hiba én direkt elvittem haverhoz kipróbálni sima P5K-ba a szaros kis 4fázissal még kevesebb fesz kellett neki...vicc, na de nem is ez a lényeg hanem, hogy nálam a rammal volt probléma inkompatibilitás.
Vis.p:
Én primeal már nem is nagyon tesztelek mert felesleges ahogy rájöttem inkább a több órás játék.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Nah végre megjöttek a ramok ezekkel egyből jobban megy a cucc és még nincsen inkompabilitási probléma szal szerintem jók lesznek.
1800CL8-8-8-30 1.9V-al futtatom Memtestet PL7, Strongeren egyenlőre ez tűnik stabilnak sajnos CL7-7-7-18 felejtő 1800-on, viszont winrarozni nagyon jól lehet vele szal holnap lesz rá időm nyomok majd vele 4400-on.
PL mennyire befolyásolja a memória sebességét? winrarba, vagy everest benchekebe jön ki inkább a variálása?
-
SzlobiG
félisten
A proci jó ugyanis kipróbáltam egy P5K-ba még kevesebb fesszel beéri mint a P5e-be...hazahoztam nyomtam egy bios defaultot és még nem hibázik prime meg nem fagy, nem értem én ezt.
Kezd teljesn olyan feeling lenni mint keldor-nál, lehet, hogy szar a lap.
Nem is piszkálok semmi beállítást a biosba most legalább megy.
Boss: Azt kell, hogy mondjam egy fos...
P5E sokkal jobb volt, ez az egész DDR3 úgy ahogy van semmit nem ér még alig gyorsabb a DDR2-nél és jóval drágább, már nagyon bánom, hogy cseréltem.
De még mindég bízok abba, hogy a g.skillekel megjavul.
-
SzlobiG
félisten
Nah mostmár írok vmit mert természetesen szarakodik a cucc úgy mint keldornál...
Pár napja elkezdett kékhalálozni a win memória hibára hivatkozva, mondom jóvan, de ma már csontra fagynak a játékok hál a jóégnek.
Nemtudom, hogy most mitől lehet ugyan is full alapon megy minden semmi tuning.
Lassan ott tartok, hogy kiveszem az OCZ-ket és ketté töröm.
De, ameddig nem bizonyosodok meg arról, hogy mi a hiba addig maradnak a helyükön ugyan is ha small fft nyomok azzal is újraindúlt a gép az előbb tehét nembiztos, hogy a ramok a szarok maradt a proci+lap attól tartok, hogy a proci szivat.
-
SzlobiG
félisten
Hát nem egy-két napalatt jön rá az ember azegyszer biztos.
Én addig ameddig nem jönnek meg a ramjaim nem is szórakozok vele mert ezek az ocz-k...belőttem 400fsb-re gyári időzítésekre azt használom úgy őket addig, meg valahogy kedvem sincs szórakozni a beállításokkal eleget játszadoztam az se érdekel ha a g.skillek csak a gyári értékeken megy, csak mennyen és 4giga legyen, igaz a 450fsb-nek örülnék továbbra is, de az OCZ-k nem viszik még CL9-be se hiába primeoltam.
A 4x1gigáról meg annyit, hogy soha többé nem fogok beleugrani még egy ilyen hibába hiába egyformák a kitek mégse jók...te persze jóljártál azokkal a kitekkel.
-
SzlobiG
félisten
Jaja crysis az ilyen, de sok hasonló ramzabáló gém van.
Nah én pont ezt nem akarom, hogy hangolgatom a 4modult az nem jött össze, hogy egyforma modulokkal összehozzam.
Airbooms: Nekem meg wow miatt kell van amikor beakadozgat ha egy húzósabb raiden vagyunk szal mindenképp need a 4giga részemről.
-
SzlobiG
félisten
Sajnos a 2. OCZ kit se volt jó az egyik modul még 1333-on se volt hajlandó bootolni.
Mostmár nem szórakozok 4modullal rendeltem egy ilyet mer nincs kedvem azt eljátszani mint ddr2-vel... Van amikor szimplán kékhaláloznak ezek a modulok is gyári feszen 1600-on, ha azok a g.skillek se lesznek jók adom el az egész DDR3-at a lappal együtt. Sajna csak jövőhét vége fele érkeznek meg addig szenvedek a 2gigával.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Gondolom, akkor nagyon kiválogatják mer ez ahhoz képest nagyon gyér, OCZ úgylátszik nemszeret annyira válogatni.
Nah memó csak 2.0v-on hajlandó stabilan menni, meg a nb-nek is kell az 1.61 fesz ha lejebb veszem már elhal prime viszont a procinak elég 1.1VTT meg 1.5PLL is szal lehet, hogy van még benne FSB tartalék, de ameddig ilyen gányok a ramok nem fogom megtudni.
29fokos szobába a lap 50fok körül van és eléggé forró, ramok meg langyosak mióta felettük van az XTC.
Igaza volt mindenkinek kikell ismerni a lapot, nagyon sok időm ráment és közbe meghalt az egyik VGA-m is, a másik kitek meg csak hétfőn jönnek meg, na az is egy szép élmény lesz ha ugyanolyanok lesznek.
-
SzlobiG
félisten
Asszem megtaláltam a beállítást végre.
450X9 1800Mhz-CL9-9-9-30 2.0 egyenlőre ennyi feszen, majd veszem lejebb és megnézem hol bírja még, de már lassan félórája megy a Blend. A baj csak az, hogy ezt 4db modul nem fogja vinni, amúgyse vmi nagyszám CL7-nek jobban örültem volna.
Amúgy miért olyan gyenge ez a JNL chip mikor a CellShockon is ez van?
Most, akkor keresgélni kéne GTR chipes ramokat, de ahogy hallottam egyre kevesebb van belőle.
-
SzlobiG
félisten
Az első két mag halt be egyszer ez egyszer a másik, először raktam 650-re úgy kb 15-20percig bírta, aztán raktam 670-re és így kb 40percnél kapcsoltam le.
2.0v-van beállítva. Akkor nem egy tuningbajnokok ezek a ramok.
Van vmi infó, hogy mennyit szoktak ezek menni?
Jugeen: Kössz, akkor vehetem lejjeb nem is kicsivel.
Ahogy elnézem 50-60K-ból lehetne olyan 4giga ramot venni ami talán megy 1800-on, de annyit sajnálok rá.
-
SzlobiG
félisten
Igazad van valóban azt mondtam.
Akkor ennek mennyi feszt szabad adni 24/7-re ha a gyári 1.9?
Amúgy kezdem kiismerni a lapot a proci most 450X9-en megy ami 4050MHz és 1.408 fesz kell neki Prime eldobált párszor, de a CPU GTL-el szépen belehet lőni így már megy félórája a prime, ez csak olyan 1.43v körül volt prime stabil ameddig nem piszkáltam a GTL-t.
Ha a JNL sokkal gyatrább, akkor meg már megvan, hogy miért nem megy az 1800, de neki esek annak a kitesztelésének is. Mostmár a proci valszeg jó lesz így, marad a ram.
-
SzlobiG
félisten
No kiderítettem milyen chipek vannak a ramon.
Ez volt ráírva: BHD22
D9JNLSzal igazam volt, meg szatesznak is.
Ma megjött az OCZ XTC cooler szal már nem fognak melegedni se, csak sajna nem jött meg a másik kit.
Amúgy asszem megtaláltam, hogy mi a hiba miért nem megy az 1800 lehet kevés chipset feszt adtam.
Nálatok 1800-hoz mennyit kell adni? Nálam 1.5 van belőve és most megy a prime.
-
SzlobiG
félisten
Nekem P5E-vel volt ez az érzésem.
Viszont azt nem mondanám, hogy gyorsan indul a P5E gyorsabban bootol mint ez, lehet hogy csak egyedi ez nálam. Express Gate nekem is újdonság ami tetszik is.
Keldor: Nem is kell nekem 500FSB, elég a 450 amit tud is, csak találjál olyan ramot ami megy 1800-on CL7-be.
De az biztos, hogy mégegyszer ilyen drága procit nem veszek az egyszer 100, sőt mostmár ideje lenne leálnom a sok újítgatásokkal is, a motorra sajnálom, de erre a "szarra" nem.
Szatesz: Igen csak legyen alá egy bitang ramod.
-
SzlobiG
félisten
Lehet kiderítem, hogy milyen chipek vannak rajta...
Express Gatet sikerült frissíteni a winest meg a biosos verziót is, amúgy nagyon tetszik jó megoldás.
Kb nekem is annyival több kell neki, most 1.38V-al stabil 400X10-en(1.35 helyett), de 450X9-hez már 1.4 is kevés...pedig csak 50MHz a difi, 4200-at meg még megse mertem nézni bekéne vagy 1.5 állítani neki tuti.
Keldor: Nem 450 a vége, megy feljebb is, de a ramok nem bírják az 1800-at vissza meg nem osztom mer úgy semmi értelme...majd nézek max fsb-t, de jelenleg az érdekel, hogy 450-en mennyen, de arról letehetek a ram miatt.
Más: XS-en láttam egyetlen egy QX9650-et ami ment 499FSB-n, ami 4gigán 1.25-el stabil volt.
-
SzlobiG
félisten
Akkor egy nem túl tuningbarát verzsönt fogtam ki.
Nálam meg pont fordított Small FFT jobban megterheli a procit, na de mind1 nem si ez a lényeg hanem, hogy nem megy annyin amennyin kéne.
Viszont ha jó lesz a holnapi kit annak már örülni fogok ha a 4modul menni fog 1600-on CL7-be stbailan.
Más: Próbálom levadászni az asus oldaláról az új Express Gatet, de esélytenel akkora egy fos az az oldal.
Mod: Mostmár megindúlt jön le, végre.
-
SzlobiG
félisten
Nah 400X10-re betudtam lőni a cuccot ramok 1600CL7-7-7-20 1.9V Stronger, PL7 és stabil is. A másik kitet meg visszaküldtem holnap jön egy másik.
Viszont van egy érdekes jelenség:
450FSB 6-os szorzó ramok 1800CL7-7-7-20 2.0V Prime blend stabil..
450FSB 9-es szorzó 1800CL7-7-7-20 2.0V Small FFT stabil...blend egyből eldobja magát vagy néha ki is fagyott. Mitől lehet ez? Miért megy a ram stabilan 6-os szorzóval és miért nem megy 9-el? Jah és CL9-9-9-30-al se megy, szal nemértem ezt.
Nb-nek fesz 1.5
Pll:1.5
VTT:1.1Próbáltam magasabb feszekkel is nem segített...PL-t aumatán az se segített, performance mód variálása se.
Ahogy én gondolom az az, hogy a GTS/GTR chipek sokkal jobban mennek mint a JNM lehet veszek majd egy GTS chipel szerelt modult és megnézem azzal, hogy alakul.
-
SzlobiG
félisten
Nah valószínűleg megtaláltam a hibaforrást, "halottak" a másik kitek.
1600-on Cl 7-7-7-20 1.9v-al esélytelen még 8-8-8-25-el is, betettem a másik kiteket lazán viszik.
Még 1333-is van amikor kifagy, vagy kékhalálozik a gép, szal 100% hogy azok a ramok megvannak "dögölve" most küldhetem vissza őket, majd várhatok újakra, de sztem nem fogok sokáig várni...
Most így 2gigával élvezet lesz a Vista.
Másik kiteket meg belövöm még nem szórakoztam velük annyira viszont a 450FSB valszeg stabil lesz a qx-el.
-
SzlobiG
félisten
Kicsit hagytam a ramos dolgot 1800MHz 7-7-7-20-al 2V-on ment pár percig a prime azt lelőttem igaz csak kettő modul.
Viszont a proci...több mint 0.05-el kell neki többet adni, hogy stabil legyen mint az előző lapba.
Mi az istenért? Nincs vmi Vdroop Mod a laphoz? Egyenlőre azt kell, hogy mondjam nemérte meg a csere, igaz csak a délután óta szórakozok vele.
-
SzlobiG
félisten
Megtaláltam a hiba forrást.
Dram Static Read Controlt bekellett kapcsolni mostmár megy szépen 1600-on 7-7-7-20-al 1.9V-al. Kell amúgy ennyi feszt adni neki? Mer az OCZ ezen a feszkón garantálja ezt a sebességet viszont olyan forrók, hogy megfogni is alig lehet őket egy olyan XTC coolert veszek rájuk mindenképp.
Sok időm elfog menni itt az állítgatásokkal procihoz még hozzá se nyúltam, de ahogy elnézem az FSB nagyon kell, hogy a ramokat kihajtsa a lap, viszont a QX nem nagyon bírja(legalábbra is X38-ba), de sebaj majd rágyúrok az időzítésekre ha ebbe se fog megindúlni.
-
SzlobiG
félisten
Nah összeállt a rendszer és szívok is vele már az elején.
4modullal kifagy a win, 2modullal meg megy simán.
Most kérdezném, hogy mit állítsak, de felesleges, mer már kipróbáltam pár beállítás NB-nek+fesz ramnak szintén és semmi kikapcsoltam pár dolgot és változatlan, de még van mit próbálgatni ajánlom neki, hogy mennyen.
-
SzlobiG
félisten
Ma megjött a Premium nekem is és a hozzá való 4X1giga 1600-os OCZ platinum, lassan elkezdem szétbontani a gépet aztán jöhet a tanulás a DDR3 konfigolássall.
Majd jövök kérdezgetni ha vhol elakadnék és nem találok rá infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest