- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #501 üzenetére
Teljesen egyetértek Airbooms kollégával !!! Nálam is kiválóan megy a lap a cell RAMokkal,pedig azok JNL chippesek.Asszem a 165-ig HSZ-ban belinkeltem a saját eredményeimet.
Egészen kiváló ez a lap,csak ki kel sakkozni minden hardwarehez a saját beállitásait.
Az elején én is majdnem kivágtam az ablakon(hál Istennek nem tettem....),most meg biztos egy jó darabig nem cserélem le(bár ahogy ismerem magam....) -
MrCool
tag
Jó az új BIOS.Én már feltettem.Az XS-en nagyon dicsérik(ezzel a BIOS-al 630 FSB-t értek el !!!)
-
MrCool
tag
Itt az enyém is
[link] -
MrCool
tag
RAM kezelése kivételes !!!!
-
MrCool
tag
Hát ahogy elnézem nem sok P5E3 Premium tulaj van,ézért a pangás is.....
Ha majd átbuherálom kávéfőzőre irok tapasztalatokat,addig is mint MB nekem nagyon bejött!!!! -
MrCool
tag
A RAmod akár a 2000 Mhz-et is tudja,persze valamelyest lazitani kel az időzitéseken,ill.több feszt igényel. A FSB Strappet igy nem tudom elmagyarázni,de elvileg minél kissebb( 400-333-266,stb),annál jobb-gyorsabb(ezt inkább a nálam sokkal szakavatottabbak magyarázzák el)
A Te RAModrol(persze csipfüggő) azt irták ,hogy alap feszen 1920-ig tudták húzni. -
MrCool
tag
AI Overlock Tuner: Manual
CPU Ratio Setting : Auto
FSB Strap to North Bridge : 333 Mhz!!!
FSB Frequency : 400
PCIE Frequency : 100
Dram Frequency : DDR3-1601MHz
Dram Command Rate : 1T
Dram Timing Control : volt már auton és manualon : 7-7-7-20
CPU Voltage : 1,325 V
CPU GTL Voltage Reference (0/2) : Auto
CPU GTL Voltage Reference (1/3) : Auto
CPU PLL Voltage : Auto
FSB Termination Voltage : Auto
Dram Voltage : 1.94.1.98 V-ot próbáld
NB Voltage : 1,53-1.55,de sztem az Auto a legjobb !
NB GTL Voltage Reference : Auto
SB Voltage : Auto
Clock Over Charging Voltage : Auto
Load Line Calibration : Auto
CPU Spread Spectrum : DISABLED!!!!
PCIE Spread Spectrum : DISABLED!!!!
AI Clock Twister:először próbáld Auto-n,majd Manual.
Common performance level:7
....(nem jut eszembe) :Moderate,vagy strong(ennek fügvényében az NB fesz is változik:ha Moderate akkor kb.1.50-1.53 V kel neki,ha Strong ,akkor 1.53-1.55 V.
A chipset beállitásoknál azt irják,hogy 4x1 Gb RAM-al a Memory remap Enabledre kel tenni,2x1 Gb-álisable.
-
MrCool
tag
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #238 üzenetére
Én szerintem a Memory Remap-el kel játszadozni(enable-re tenni).Tök felesleges az égbe nyomni az NB feszt.Azért nem megy a putti gépe,mert különböző a mem elérési ideje a különböző slotokban...
putti-énszerintem először próbáld ki Auto-n,előszőr lődd be a 2,4 slotokat,mjd az 1,3-t,majd mind a 4-et -
MrCool
tag
válasz
AirBooms #222 üzenetére
Hát igen ,akkor a tRFC(sajnos most Debrecenben vagyok egy konferencián és nem tudtam pontosan megnézni).2000 Mhz-en asszem nem is fog menni 1T-ben.De az olvasás ,irás paraméterek alpján ,igy is nagyon dzsuker.
Keldor Papa:sajnos fogalmam sincs hány fokos,vagy mennyi feszt kap,mert az Everest nem írja ki.
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #209 üzenetére
Na látod,látod....türelemáték sz egész.Nálam instabil volt ha az NB-nek 1.5 V felett adtam,de amikor beállitottam Autora,stabillá vált(sajnos az Everest nem írja,hogy ilyenkor mennyi feszt kap az NB,igy én sem tudom megállapitani,hogy load alatt mennyi a drop,de ki nem sz@rja le!!! A lényeg,hogy flottúl megy).
Ha 1T-ben akarod futtatni,én azt mondom a PL-t tedd Modarate,vagy Strongra,az NB feszt tedd Auto-ra és a RAMnak adjál 1.94-1.96 V-ot.Sokkal jobb lehet az olvasás,ha a tRD-t (azt hiszem az,most laptoprol írok,igy nem tudom pontosan megnézni,de a RAM beállitásoknál megnézheted) 60-ra állitod be(alapbol 88,vagy 102 ,ekörül állitja be a lap).
Megy ez ,mint az ágybaszarás,csak ki kel tapasztalni.Fog az még nagyon hasitani majd meglátod.
Gratula az eddigi sikerekhez ! -
MrCool
tag
A Memory Configuratornál most 307 Euró ez a RAM,én inkább náluk venném.Nagyon korrektek és bármi gond van azonnal kiscerélik.Az EBay-bizonytalan.
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #201 üzenetére
Fogalmam sincs mi az,nálam "performance"-on van.A képek ,amiket belinkeltem ugyan olyan RAMokkal készitette a srác,mint a miénk(meg kel jegyeznek kib@szott jó RAMokat fogott ki).Én rettenetesen sokat szivtam,mint a SIIE-mel,mint ezzel a lappal(és úgy látom itt a PH-án nagyon sokan mások).Csak akkor kezedett tisztulni a kép,amikor rájöttem,hogy az instabilitási gondokat mi magunk okozzuk azzal,hogy túfeszeltük a cuccot. Az ST RAM-ot(amilyen a Te "műhelyedben" is járt és az is az enyém volt
),kiakartam dobni az ablakon,annira instabil volt.Most,hogy belőttem a SIIE-ben,azt mondom -az egyik legjobb RAM.Ez a CellShock is eszméletlenül jó,kefejezetten ebben a lapban nagyon hasit.
Egy másik gondom ,ami volt:a GeForce GX2: játék közben beremeget a kép és leállt.Rettenetesen bosszantó volt.Amikor visszavettem az NB feszt,a jelenség megszünt.
Egy szó,mint száz,próbáldezekel: 2000 Mhz CL8(csak figyej oda,hogy az értékek egyformák legyenek (8-8-8-20 és ne 8-7-6-20... az Extreme Systemems forumján ezt kihangsúlyozták ezekkel a RAMokkal) ;T2 ,1.90-1.94 V,az NB-t "AUTO"-n ! Peformance Level :7 !
Én futtattam a RAMjaimat azokkal a beállitásokkal ,amelyeket az előbb belinkeltem,de az Everest olvasás 11650 Mb/s körüli volt.Most 1861 Mhz CL7 T1 1.96 V-12335 Mb/s.,ugy,hogy igy is maradt. -
MrCool
tag
[link]
ez a 0503-as -
MrCool
tag
-
MrCool
tag
Nálam 1865 Mhz-en T1-ben 1.96 V-on mennek a RAMok.
[link] -
MrCool
tag
He Vaze! Kihalt a topik!?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Napelem
- Eredeti játékok OFF topik
- Linux kezdőknek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest