- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Ide is beírom, hátha segít valakinek, vagy nekem segítenek
:
Na fejlemények a 2x2GB-os OCZ RAM-okkal. Most megy szépen 1600-on, legalábbis eddig. Szerintem tényleg az volt a baj, hogy eléggé leeshetett a fesz ha mindkét modul bentvolt, mert most 1.98V-on 2 napja stabil. NB fesz pedig 1.57V. Így remélem az elkövetkezendő 2-3 évben hozzá se kell nyúlnom a géphez...
Mondjuk azt nem értem, hogy előtte miért volt 1.9V-on is stabil. Azt is észrevettem, hogy a memó most 1.9V-on langyos volt, régebben meg tök forró. Az lehet, hogy a lap kezd tönkremenni, és egyre kevesebb feszt kapnak a memók? -
szasza_1
senior tag
Kipróbáltam 1.96V-on a 2x2GB-os modult. Most legalább már nem fagy. Viszont 1-2 óra memtest vagy orthos után hibázik. De nem tudom miért. Memtest alatt egyszerűen csinál egy csomó hibát, orthos pedig simán hibát jelez ki. Ez mitől lehet? Ha valami megy 2 órát, utána miért hibázik hirtelen?
-
szasza_1
senior tag
Érdekes, hogy a DDR3-al ennyi gond van... Lassan én is kezdek kifogyni az ötletekből. De hogy még 1333MHz-en sem mennek rendesen az 1600-as modulok... Most majd én is kipróbálom az 1.96V-ot a memóknak, de ha 100%-os terhelésen megy a gép, még 1.9V-on is melegszenek rendesen. Bár a régi DDR2-es GEIL Ultra moduljaim még melegebbek.
-
szasza_1
senior tag
Hellósztok! Bocsi, hogy ide írok, de az x38-as p5e3 topic eléggé halott.
Egy p5e3 ws pro lappal az gondom, hogy egy hétig ment stabilan gond nélkül 24/7-ben, most viszont 1 - 5 óránként fagy. A procit 36 órán keresztül teszteltem orthossal, prime95-el, akkor nem volt gond (procinak biosból 1.337 Volt van beállítva, a szenzor terhelés nélkül 1.3-at, terhelve 1.272-öt mért, LLC-vel 1.335-öt, most is LLC-vel fut). Fagyások után próbálkoztam 1.4 és 1.61 közötti NB feszültséggel, memóriák 1600-on mennek (2x2GB OCZ Platinum, 1.9V van beállítva 7-7-7-20-on), proci pedig 3.2-ön, de néztem 2.2-ön is 333FSB-vel 6-os szorzóval (Q9450). A fagyások üresjáratban és terhelve is jelentkeznek. Szerintetek mivel lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest