Új hozzászólás Aktív témák

• zolka78

senior tag

Sziasztok, lecseréltem a P4 gépemet egy core2-re amit később húzni szeretnék. Ezért úgy döntöttem, hogy addig is amíg nem állok neki az újnak bele vágok a P4 hajtásába, csak úgy tapasztalat szerzés címén mert ez még új nekem. A konfigom a következő, P4 631 3.0Ghz processzor, ati radeon 3850, asus P5nd2-sli deszka, 2 darab kingmax 1GB 667 memória. A procin egyelőre még csak a gyári hűtő van mert a CM tx2 hűtő a core2-re került. Tehát eddig úgy néz ki a dolog, hogy biosban állítottam be az AI overclockot és mivel itt csak százalékban engedi felhúzni a dolgokat így adtam neki 10%-ot kezdésnek. Már érezhetően sokkal gyorsabb volt a boot idő. Jelenleg ezek az adatok, proci 3.3GHz 12x275 (teljes 10% húzás, fsb 38% plusz) így 32 és 34 fok között van a hőmérséklet, terhelve 48. A DRAM-fsb arány az 8:5 - re változott, memória időzítések 5-6-6-16. Menyire jó értékek ezek? Valamint az alaplap biosában nem találtam hol kéne le fikszálni a Pci-e frekvenciáját és azt sem tudom hol kellene a DRAM-fsb arányt megváltoztatni. Meddig bírja a gyári proci hűtő, nem szeretnék még egy hűtőt. A memóriákon mit kéne állítani és hol?

Új hozzászólás Aktív témák