- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
Jelenleg manuálban húztam fel 3,4GHz-ig és beállítottam a memóriák időzítéseit a gyári értékekre és így stabil a rendszer teljes terhelés mellet. A kérdésem az lenne, hogy meddig lehet ezeket a ramokat feszelni hiba nélkül? Az időzítéseken célszerű valamit javítani a jobb teljesítmény érdekében?
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, lecseréltem a P4 gépemet egy core2-re amit később húzni szeretnék. Ezért úgy döntöttem, hogy addig is amíg nem állok neki az újnak bele vágok a P4 hajtásába, csak úgy tapasztalat szerzés címén mert ez még új nekem. A konfigom a következő, P4 631 3.0Ghz processzor, ati radeon 3850, asus P5nd2-sli deszka, 2 darab kingmax 1GB 667 memória. A procin egyelőre még csak a gyári hűtő van mert a CM tx2 hűtő a core2-re került. Tehát eddig úgy néz ki a dolog, hogy biosban állítottam be az AI overclockot és mivel itt csak százalékban engedi felhúzni a dolgokat így adtam neki 10%-ot kezdésnek. Már érezhetően sokkal gyorsabb volt a boot idő. Jelenleg ezek az adatok, proci 3.3GHz 12x275 (teljes 10% húzás, fsb 38% plusz) így 32 és 34 fok között van a hőmérséklet, terhelve 48. A DRAM-fsb arány az 8:5 - re változott, memória időzítések 5-6-6-16. Menyire jó értékek ezek? Valamint az alaplap biosában nem találtam hol kéne le fikszálni a Pci-e frekvenciáját és azt sem tudom hol kellene a DRAM-fsb arányt megváltoztatni. Meddig bírja a gyári proci hűtő, nem szeretnék még egy hűtőt. A memóriákon mit kéne állítani és hol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Intel I5-8400 / Akciós Ár!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest