Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
"Jó van na"...tudom, tudom...de a párom szereti a Heroest, és már régóta nyaggatott, hogy nézzük meg az újat.
Egyébként ahhoz képest, amennyi negatívat olvastam róla fórumokon, tesztekben, nekem pozitív volt. Gépeken jól futott, a laptopon egyszer volt, hogy kilépett még indításkor, de kb. 2 óra játék közben nem volt semmi gond szerencsére.
Csak ez a LAN probléma...Erre esetleg valami megoldás? Pontosabban nem is a játékra (mert nem ide tartozik), hanem az otthoni csoportra. -
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #35342 üzenetére
Kábelcsere megoldotta, köszönöm!
más. kihelyezésre került 2 db Cisco 3208-as modem layer 2-es configgal ami a 2 épületet köt össze. Annyi kérdésem volna ezeknek van saját ip-címe mait hálózatra kötve kioszt a router? kell-e engedélyezni tűzfalon mert a beüzemelés után csak az egyik épületből látn a hálózatot a másikból vissza sajnos nem megy.
Gabesz87: eszközhiba kilőve mert még 3 gép arról fut tökéletesen
-
Bigmasterl
tag
Üdv!
Nem tudom, hogy a megfelelő topikot választottam e, de remélem tudtok segíteni.
Szeretném a TV összekötni a pc vel úgy hogy ne kelljen 10 m Hdmi kábelt kihúznom.
A két eszköz külön helységben van így macerás lenne a hosszú hdmi kábelt elvezetgetni. Létezik olyan megoldás hogy a képet átvigyem a tv re vagy csak kábelesen megoldható ? Előre is köszönöm a választ -
Gabesz87
veterán
válasz
anonymus89 #35341 üzenetére
Szerintem ez akár eszköz hiba is lehet. Legalább is nálam régebben sok gond volt a nettel (Telekom), és sokára oldódott meg, több HGW járt nálam, és volt köztük, ami ezt csinálta. Talán a Technicolor. Folyamatos ping tesztet futtattam sokáig, több oldalt pingelve, és rendszeresen volt 1-4 sor ilyen kihagyás.
-
válasz
anonymus89 #35341 üzenetére
Lehetséges
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tegnap játszani akartunk párommal LAN-on Heroes VII-et, de a játékban nem látta egymást a két gép. Régebben is szívtunk már a LAN-al a Heroes 7-ben, akkor sem sikerült. Végül online játszottunk egymással, nem LAN-on. Viszont utána lekezdtem nézegetni a beállításokat, és azt vettem észre, hogy nincs otthoni csoportra csatlakozva a gép. Na sebaj, gondoltam, megcsinálom. Pedig létre volt hozva, és csatlakoztatva voltak a gépek, de lehet, hogy a Win 10 frissítés hazavágta, vagy nem tudom....adott egy asztali gép, ezen szoktam létrehozni a csoportot, és a többi gép (laptop) csatlakozik rá, és látja a megosztott mappákat. Igen ám, de nem tudtam létrehozni az asztali gépen csoportot valamiért. Az is azt írta, hogy csatlakozásra alkalmas, és amikor rákattintok, azt írja, hogy "xxxxxx" nevű gépen otthoni csoportot hoztam létre, és adjam meg a jelszót csatlakozáshoz. Viszont a gép nevénél az asztali gép neve van!!! Amin próbáltam volna létrehozni a csoportot, szóval ez tök fura volt nekem. Hogy tudom úgymond törölni rajta a csoportot, és újat csinálni? Sehol nem találtam ilyet
Mindkét gépen Win10 van.
-
első szempont amiért be lett üzemelve a réri router openwrt-vel, hogy a Thome által adott router nem tudta az általam használt ddns-t. Eközben jött egy újabb hiba. Van a házban 3 gép, 3 okosteló, 2 raspberri ami wifire csatlakozik. Ebből mondjuk a két pi állandóan, a három teló is ha otthon vagyunk csatlakoztatva van. Ha be lett mellé kapcsolva 1 gép még nem volt gond, de ha egy másik is, akkor valamit mindig ledobott a wifi. Ha vissza csatlakozott, akkor egy másikat, és így tovább.
Illetve még egy probléma volt, hogy a régi routerrel simán tudunk wifi-t használni a kerben, a szolgáltatóé meg jó ha a házban működött.
Így beüzemeltem a másikat teszt jelleggel. Pi-k és 2 gép mindig az openwrt-re csatlakozik, így a ledobálás megoldódott.
Egy kicsit nőtt a hatótáv, mert a kert közepéig van wifi az openwrt-elTávolabb rakva több okból nem lett. Egyrészt teszt állapotba van a dolog (már egy ideje
) illetve nem tudnám úgy elrakni a másikat, hogy hálókábel is legyen, és konnektor is.
Ezért született meg bennem még egy gondolat, hogy wifi repeater-ként beüzemelem az openwrt-s routert, oda, ahol van konnektor, de hálókábel már nincs. Így igaz feleződik a sebesség, de a kertbe leginkább telefont szoktunk használni, vagy gépen youtubozni, szóval egyik sem egy igazán sávszélesség igényes dolog.
Illetve a másik gondolatom az lett volna még, hogy van otthon néhány RC antennám, köztük irányított is, és azt megpróbálom felrakni a kert felé nézve. Így talán nem verik agyon egymást a wifik sem, mert pont a háta mögött lesz a másik router, és a kertben is lesz wifi, és a routerek is maradhatnak a helyükön
-
nekem egy polcon van egymás mellett két 2.4-es router. A másodikra ddns miatt van főleg szükség. A második most az ami eddig az első számú volt. Viszont sokkal kisebb lett a wifi lefedetségem mint előtte. Akkor ez valószínű annak köszönhető hogy "gyilkolják" egymás jelét? Ilyen esetben még csatornát állítani sincs értelme?
-
jerry311
nagyúr
válasz
smallmer #35332 üzenetére
Izé, mégsem: lapos kábeleket felejtsd el.
Szép kerek legyen.
Gigabites kábelt nem tudsz megosztani, mert az mind a 8 eret használja.
100M-es kapcsolatnál megoldható, hogy 2x4 eret használva 1 kábelen 2 gép lóg, de akkor is mindkét végén 2 csatlakozó van a kábelnek és úgy viselkednek mint két külön kábel. -
smallmer
őstag
válasz
jerry311 #35331 üzenetére
rendben
köszönöm,
még egy kérdés, adott egy router(ASUS RT-AC87U) , ez a router kábellel össze van kötve egy RT-N12 D1
-es routerrel és az RT-N12 D1 -re kapcsolódik egy gép. sajnos azon a gépen a 240megás net nem megy mert csak 100Mbit/s sebességet tud lanon. Valahogy meg lehet azt oldani, hogy a fő routerből(AC87U) a kábelt elosztjuk és az egyik megy a routerbe, a másik meg a gépbe? -
smallmer
őstag
Sziasztok,
15-20m-es cat5e kábelből melyik márka az ami kiváló minőségű?
köszi -
válasz
jerry311 #35327 üzenetére
Köszi!
Akkor viszont, kedves G4RWIN, jó, ha megbarátkozol a gondolattal, hogy ez ebben a formában nem lesz sokkal jobb. A 2,4 GHz-es sáv társasházi környezetben már több, mint kétséges használhatóságú. Átfedés nélkül hárman férnek el rajta, a negyedik felhasználó már törvényszerűen bezavar. Ezért érzed a rendszeres sebességcsökkenést -- egyszerűen sokat lesztek.
A 2,4 GHz ráadásul relatíve messze szól, tehát még a panelfalak között is simán van annyi áthallás, hogy megérezd akár a második lépcsőház lakóinak hazaérkezését is. (Konkrét tapasztalat.)A megoldás az 5 GHz lehet, ami szintén saját tapasztalat esetén jó eszközöket használva és jól beállítva egy nagyobb panellakást is stabilan kiszolgál.
MaCS
-
válasz
G4RWIN #35322 üzenetére
A wifi ingadozására magyarázat lehet a környező hálózatok aktivitása.
A 722-est valóban írtad, megfeledkeztem róla. Hova van dugva? Magába a gépbe? Az antennája nincs eleve takarásban?
Optimalizáláson azt értem, hogy a meglevő lehetőségekből kihozni a legjobbat -- pl. az antennák megfelelő pozícióba helyezése.
Ha nem mehet végig a kábel, de közelebb azért igen, akkor megoldás lehet egy a forráshoz közelebb vitt wifi-kliens.
DE!
A wifinél a szűk keresztmetszet jellemzően az antenna. Az Általad kinézett eszköz sem jeleskedik ebben, ráadásul, amint azt Gubek-Einste már számtalanszor megírta, a dugaszos eszközök jellemzően az alsó konnektorok szintjén, állandó árnyékban élik az életüket. Jobban jársz tehát egy kliens módot ismerő, de külső antennás olcsó routerrel, aminek rendes rádiós tulajdonságai vannak és szabadabban helyezhető el. (Ebben a többiek tudnak segíteni.)
Én a repeatert nagyon végső szükségmegoldásnak tartom.MaCS
-
G4RWIN
tag
(#35321) MaCS_70
Írtam, hogy a PC -ben "talpas" TP-Link wn722n adapter van ami szerintem is egy gyenge pont, ezért gondoltam, hogy a linkelt: tplink tl-wa850re-t bedugnám a gép közelében levő dugaljba és onnan hálókábellel kötném össze a PC-vel, ezzel kiválthatnám azt az adaptert.Próbáltam már hálókábelt, úgy hogy routerből PC-be közvetlenül, tényleg úgy a legjobb, legstabilabb a kapcsolat, viszont nehézkes lenne elvezetni és most nem akarom szétfurkálni a lakást.
Az a fura, hogy néha tényleg jól működik a hálózat, simán használható játékra is.
A lakásban router és a pc közt légvonalban van 3 panel fal..
közelebb a routerhez jóval jobb a helyzet.
"közvetlen kapcsolatot kellene optimalizálni" ezt, hogy érted?
Még akkor annyit had kérdezzek, hogy a 2 lehetőség közül melyik lenne a jobb? PCI wifi adapter vagy ez a konnektoros TP link?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
G4RWIN #35319 üzenetére
Ezeknek a konnektorba dugható eszközöknek a hatékonysága elég bizonytalan.
A kábelt wifivel nemigen tudod kiváltani, sem sebességben, sem stabilitásban, de 50 Mbps még összejöhet, ha egyik eszköz sincs leárnyékolva. A panelfalak ugyanakkor eleve baromi jók árnyékolásban, szóval finoman fogalmazva kétesélyes a dolog.
A linkelt eszköz elvben 300 Mbps-ot tud, aminek ugye a fele hasznosulhat (hallgat-beszél-hallgat-beszél), marad tehát 150 Mbps elvi sebesség, aminek jó esetben a harmada a gyakorlatban is élvezhető tempó, de a vasalás meg a beton szerintem még lejjebb viszi.
Meg aztán nem tudjuk, hogy a PC oldalán milyen adaptert használsz.
Nálunk panelben simán elég a router -- egyszerűen nincsenek akkora távolságok, hogy közvetítő eszközre legyen szükség. Szerintem Nálad is először a közvetlen kapcsolatot kellene optimalizálni, és csak ha minde kötél szakad, akkor gondolkodni kiegészítő megoldásokon.MaCS
-
válasz
G4RWIN #35319 üzenetére
A linkelt eszköz egy repeater de te AP módba akarod használni.
Ez a megoldás a legjobb ha a teljes kábelezés nem lehetséges.
A linkelt eszköz nem képes az AP módra (leírásban nincsen erről szó) de tudja a kliens/Ethernet Bridge módot így mint wifi adapter tud működni vagyis nem a router-re kell kötni, hanem a kliens gépre. -
G4RWIN
tag
válasz
MaCS_70 #35318 üzenetére
Bocsi, nem értek hozzá.
Ilyenre gondoltam: tplink tl-wa850re közel a géphez és ahogy nézem ezt össze lehet dugni hálókábellel a pc -t.
Vagy ez egy sima router?Egyébként változó a pc -n az internet sebesség és ping, van, hogy teljesen jól működik és alacsony a ping, van, hogy használhatatlan, játékra legalábbis.
Ez a fő gondom, hogy néha baromi magas a ping, pedig ugyanúgy az a max 5 eszköz van a hálózaton és sokszor csak a pc van használatban.
-
válasz
G4RWIN #35316 üzenetére
Ezt a "jelerősítő + kábel" kombinációt nem egészen értem.
Amit jelerősítőnek szokás hívni, az a jelismétlő, ami egyrészt mindkét irányban wifin kommunikál, másrészt eleve felezi a sebességet, tehát ilyen jellegű javulást csak nagyon vacak helyzetben várjon tőle az ember.
MaCS
-
jerry311
nagyúr
válasz
G4RWIN #35316 üzenetére
A legjobb megoldás: elvinni kábelen, valószínűleg ez lenne a legolcsóbb is, még akkor is ha körbe mész minden szobán mire odaérsz.
A második legjobb megoldás több antennás MIMO-s eszközök (router + hálózati kártya), lehetőleg 5 GHz-en, de ha 2.4-es az is megfelelő. 2x2-es MIMO-val már akár meg is duplázódhat a sebességed és elérheted a szolgáltató által biztosított 50 Mbps-t a végponton. -
G4RWIN
tag
válasz
huliganboy #35315 üzenetére
Jelerősítő + háló kábel 5-6000 ért nem lenne jó? erősebb routernél, illetve pci wifinel milyet lenne érdemes vásárolni ?
-
huliganboy
addikt
válasz
G4RWIN #35314 üzenetére
Elvileg a router tudja ezt a sebességes még wifin is, itt az a kérdés milyen a jelerősség?
De a vevő egység sem egy acélos hardver.
Sajnos a router fix antennás azt nem tudod cserélni..
Marad egy mondjuk PCI wifi beszerzése, egy nagyobb teljesítményű router vagy a kábel ami mondjuk stream és online játék esetén nagy előny...
De ki lehet próbálni a power line teknológiát de panel lakásban több áramkör van, figyelembe kell venni, hogy a router meg a PC konnektora ugyan azon a körön van e..
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az otthoni hálózatommal kapcsolatban.
3 szobás panel lakásban lakom, TP-Link wr841n router van a bejáratnál, tőle a pc -m a lehető legtávolabbi ponton, TP-Link wn722n -nel veszi a jelet.Az a problémám, hogy az 50 megás digi net mellett speedtesten általában a felét vagy kevesebbet fogad a gépem és online játéknál ugrál, illetve magas a pingem, sokszor használhatatlan (böngészésnél is). Van 2 okostelefon, 1 smart tv, 1 laptop és 1 pc a lakásban.
Hogyan tudnám legolcsóbban, leghatékonyabban meggyorsítani az internet elérést? Jelerősítő, powerline, másik router? Kábelt nem tudok és nem szeretnék behúzni.
Általában 4-5/5 jelet ír az internet elérésnél.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Sajnos így sem jó. Jah, Windows 10 64bit-em van
-
válasz
kovbandi82 #35310 üzenetére
Megvan hol lehet, tesztelem és meglesem
-
-
krealon
veterán
válasz
kovbandi82 #35308 üzenetére
"Egy Tréhomos Speedport eszközbe csatlakoztattam Pendrivot. Elérem mint hálózati meghajtót Androidról, de Winről csak mint FTP szerver hajlandó működni. A Hálózatok menüben megjelenik, de ha rákattintok, azt írja, lehet nincs jogosultságom a használathoz, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával. Mi lehet a gond?"
Valoszinuleg az a gond, hogy a speedport SMB v2-es (max 56 bites titkositas) protokolt hasznal, mig a Win7+ SMB v3+ (minimum 128 bites titkositas) protokolt hasznal.
Probald a Halozati es megosztasi kozpontban atallitani a gepet XP kompatibilis (40-56 bit) modba. -
Egy Tréhomos Speedport eszközbe csatlakoztattam Pendrivot. Elérem mint hálózati meghajtót Androidról, de Winről csak mint FTP szerver hajlandó működni. A Hálózatok menüben megjelenik, de ha rákattintok, azt írja, lehet nincs jogosultságom a használathoz, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával. Mi lehet a gond?
-
sc012
újonc
Sziasztok!
Segítséget, ötletet, javaslatot szeretnék kérni.
Adott: T-home router (cisco) + ASUS RT-12N+ router + T-home IPTV
cisco (T-online) wifi router 192-168.0.1
ASUS RT-12N+ wifi router 192-168.1.1
T-HOME IPTV - ezt az ASUS -ra kéne kötni1. asus, DHCP kikapcsolva. cisco LAN1-be kötve - TV megy, wifi nem
2. asus, cisco LAN ASUS wan-ba, IPTV megy, de wifi nagyon belassulMi a helyes beállítás? (-konkrétan)
Mi lenne a jó beállítás, ha szeretném, hogy az asus-ról menjen a tv, menjen a wifi (más wifi SID), és TV közben lehessen netezni is!
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm -
-
mckay
aktív tag
Nem értettél meg teljesen.
Az merült fel bennem, hogy azokba az irányokba van nekik ennyijük.
A torrent és a mozilla.com nem csak hogy nem az a protokoll, de más irányban is van.
Szerintem. -
Én úgy gondolom, nem csak ennyije van, hiszen legtöbbször tud a teljes megvásárolt sávszél közelében le/feltölteni, de ezek kozmetikázott adatok, mert nekem hiába tölt a torrent eszeveszett tempóban, ha nem vagyok letöltőhuszár. Amúgyis, ha én terhelésmentesíteni akarnám a csatornát, inkább a torrentet lassítanám, nem a YouTube stream-et vagy a Mozilla frissítőt.
A gondom továbbra is az, hogy nem bánom, ha csak 10Mbps az a 20Mpbs, de akkor jöjjön minden annyival. Amúgy itt valami tényleg nincs rendben tegnap este már a UPC-s mérővel sem értem el a 10-et.
Részemről ennyi volt, holnap felhívom őket, ez így nekem nem vállalható, hogy a dolgok 90%-át 100kbps körüli sebességgel tudom csinálni. Azt már nem is nevezem problémának, hogy napjában kétszer lehal a modem. Ha nem tudnak faragni a proxy-n, vagy nevezzük bárminek, én itt befejeztem velük mindennemű kapcsolatot.
-
mckay
aktív tag
válasz
csabyka666 #35281 üzenetére
Én nem vagyok igazán kiművelve abban, hogy az ISP pontosan mit és hogy tudnak beszerezni a vevőik számára, már ami az egyes irányokat illeti.
De a sebességméréseidből továbbra is arra tudok gondolni, hogy hát ennyije van a GelkaNet nevű ISP-dnek.
Ha rákeresel például arra, amit az IP-címed kiszolgálójára hoz a gugli, nos, azt mondják magukról, hogy:
[On Line System Kft. Magyarország egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója. Megalakulásunk óta a legkorszerűbb technológiai háttérrel nyújtjuk HANG-, ADAT- és INTERNET szolgáltatásainkat céges Ügyfeleink részére...]
Nekem úgy tűnik, hogy náluk vásárol a GelkaNet.
És hogy ők miben egyeztek meg egymás közt...Szerintem vakargasd meg egy kicsit ezt a szolgáltatási színvonalat!
Ha nagyon nem megy, dobd be a "Most mindjárt az NHH-hoz fordulok" lapot.
Ehhez pedig jól jönne, ha itt méregetnél a piaci mérőszolgáltatások helyett:
[szelessav.net]Aztán majd meséld el, mire jutottál.
-
woodworm
veterán
válasz
nimfas #35300 üzenetére
Illetve a remote gui nem tudja állítani a routeres kliens alapbeállításait, a változtatások csak az adott session-re szólnak. Nem tudom, hogy asuson ez hogy van, de érdemesebb lenne a router webes kezelőfelületén vagy ssh-n állítani ezeket a dolgokat (ha lehet egyáltalán).
A szál lassan kimeríti a topik témáját, érdemesebb lenne szaktopikban továbbvinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest