Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pulsar

    veterán

    első szempont amiért be lett üzemelve a réri router openwrt-vel, hogy a Thome által adott router nem tudta az általam használt ddns-t. Eközben jött egy újabb hiba. Van a házban 3 gép, 3 okosteló, 2 raspberri ami wifire csatlakozik. Ebből mondjuk a két pi állandóan, a három teló is ha otthon vagyunk csatlakoztatva van. Ha be lett mellé kapcsolva 1 gép még nem volt gond, de ha egy másik is, akkor valamit mindig ledobott a wifi. Ha vissza csatlakozott, akkor egy másikat, és így tovább.
    Illetve még egy probléma volt, hogy a régi routerrel simán tudunk wifi-t használni a kerben, a szolgáltatóé meg jó ha a házban működött.
    Így beüzemeltem a másikat teszt jelleggel. Pi-k és 2 gép mindig az openwrt-re csatlakozik, így a ledobálás megoldódott.
    Egy kicsit nőtt a hatótáv, mert a kert közepéig van wifi az openwrt-el :)

    Távolabb rakva több okból nem lett. Egyrészt teszt állapotba van a dolog (már egy ideje :D ) illetve nem tudnám úgy elrakni a másikat, hogy hálókábel is legyen, és konnektor is.

    Ezért született meg bennem még egy gondolat, hogy wifi repeater-ként beüzemelem az openwrt-s routert, oda, ahol van konnektor, de hálókábel már nincs. Így igaz feleződik a sebesség, de a kertbe leginkább telefont szoktunk használni, vagy gépen youtubozni, szóval egyik sem egy igazán sávszélesség igényes dolog.

    Illetve a másik gondolatom az lett volna még, hogy van otthon néhány RC antennám, köztük irányított is, és azt megpróbálom felrakni a kert felé nézve. Így talán nem verik agyon egymást a wifik sem, mert pont a háta mögött lesz a másik router, és a kertben is lesz wifi, és a routerek is maradhatnak a helyükön :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák