Hirdetés
- Ennyibe kerül a OnePlus Pad
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Flash SSD
- Fali konzol lapos tévékhez
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmThor
addikt
válasz
Balika911 #64975 üzenetére
C1-en a hdmi bemenetet én sem raktam PC-re, hanem konzol-on hagytam.
A83j-hez lejatszonak valamelyik Dune gépet ajánlanának, nekem mi boxom van a tèvéken itthon, nekem elég. De ha komolyan filmezel akkor ajanlott a komolyabb lejatszo.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Vhiktor
addikt
válasz
Bak-Elyt #65000 üzenetére
Valami akkor ott nagyon rosszul van beállítva és ha nagyon igényes vagy a képre akkor egy kalibrálás sem árt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB)! Web: https://tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep
-
Bak-Elyt
csendes tag
(RTINGS.Com)Ezt a kalibrálást végig csináltam. Utánna is a bőrtonusok kicsi lilásabbak voltak.A Pana színe rendben vannak mert még mindig van a családban 6 db plazma tv és mindegyiken kellemesek, mondhatnám úgy hogy csodaszépek a színek. Media markt-ban probáltam LG C1, Sony XR65A90J tévéket és ezeknél is tapasztaltam. Ott nem tudtam állítgatni rajta sokat de itthon már sokkal jobb lett.Csak SDR tartalommal szórakoztam rajta a HDR-t még nem is néztem.Milyen kalibrálást ajánlotok.Azért lehet hogy a 15 év plazmatévézéshez vagyok nagyon hozzászokva.A régi Panával is csak 90% ban filmet néztem. 2014. 05. Ez első beüzemelés.(6800 ÜZEMÓRA 2021 11.)
-
blakey
félisten
válasz
Bak-Elyt #65008 üzenetére
Ha nem értesz hozzá akkor inkább ne másold át az adatokat, ahány TV annyi beállítás, úgyhogy óvatosan. Állítsd be úgy ahogy neked tetszik és kalibráláshoz hívj szakembert.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Vhiktor
addikt
válasz
Bak-Elyt #65008 üzenetére
Más 2 illetve 20 pontos fehéregyensúly beállításai garantáltan nem lesznek jók.
Használd az rtingses beállításokat kivéve a fehéregyensúlyt.Azt azért hozzáteszem hogy azok a panak amikkel találkoztam gyárilag nagyon jól voltak beallitva ellentétben az összes többi márkával.
Ha szürkék a feketék akkor nézd meg a hdmi szintet hogy az jól van e beallitva.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB)! Web: https://tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65010 üzenetére
Külső lejátszó és belső lejátszóval is.
-
KnicksFan
csendes tag
LG C1. Pixeltisztítás menüpont. Rá kell kattintani arra, hogy "Működés a tv kikapcsolását követően"? Vagy csak akkor kell rákattintani ha magam akarom elindítani a tisztítást, mert a tévé bizonyos időnként (4 üzemóra, ha jól rémlik) automatikusan elindítja a pixeltisztítást? Köszönöm előre is.
-
realist
őstag
Most szerelem össze az LG C1 tv-m. Lenne egy kérdésem. Van bármi jelentősége, hogy a PS5 melyik HDMI csatlakozóra van kötve? Érdemes a HDMI 2 (eARC/ARC)-ra kötni?
kösz!
-
S e t h
nagyúr
válasz
Vhiktor #64990 üzenetére
Nyomtam egy gyári beállítások visszát. Ha nincs csatlakoztatva a konzol, akkor minden funkció elérhető, viszont konzol aktiválása esetén mielőtt még bármit is állítanék a menüben, már inaktív több lehetőség.
Érdekes, mert a weben látható leírásokban nem ezt láttam, viszont egyes helyeken már megemlítették, hogy game optimizier módban ezek a lehetőségek nem érhetők el.
Innentől fogva ezek a beállítási lehetőségek nem a kívánt hatást érik, nálam egyenesen úgy túl lett húzva a fekete, hogy csak azt láttam, ha szupernóva történt.
Köszi a segítséget, egyelőre marad minden alap beállításon, még úgy volt a legjobb a megjelenítés.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki mi a különbség a LG OLED48C17LB és a LG OLED48C11LB.
Itt Ausztriában mindenhol a 7LB van, viszont jóval drágább mint otthon az 1LB de még nem jöttem rá miért.
(Olvastam a GYIK-t de én nem látok szín különbséget, inkább mintha regionként változna ez a szám, és nem tudom kihagytak-e valamit az olcsóbból) -
RazoR
veterán
Ma beüzemeltem a C1-et, egy Q80T-t váltott.
Hát srácok ez egy másik világ!
Még semmit nem állítottam rajta, majd este, akkor lesz a PS5 teszt is. -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Vhiktor #65011 üzenetére
Szerintem is a Panák színei nagyon el vannak találva. A feketéket félreértetted. Itt egy filmen belül próbáltam, valahol kevés volt a fekete pl: árnyékok késöbb jelenetnél ahol nagyon sötét volt ott túlságosan bebukott a fekete, eltüntek a részletek. Ezen a HDMI teljes vagy korlátozott beállítások már nagyon rég túl vagyok. Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket. Most egy kicsit erősen túlzok de a Sony harmat gyengén muzsikál. A Panát már eladtam. Egy hétig ezzel szórakoztam
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bak-Elyt #65018 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy egy ST60-nál gyengébbnek találod az oledet, holott az ST széria le van maradva még a GT szériától is és aki pl. ilyenről váltott, nem panaszkodott az oled láttán.
"Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket."
Ez hogyan volt megoldva pl. külső forrás esetén?
A külső lejátszó beállításait is az oledhez lőtted be?[ Szerkesztve ]
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65022 üzenetére
Pc-ről erősitőbe küldtem a jelet a Denon AVR-X2700H - nak 2 HDMI kimenete van (külön nem állithatók).Tv adásnál is kijött ez a különbség.A panán a színhőmérséklet ha hidegre van állitva akkor mutat ugyanolyan képet mint a sony melegen.A színekkel meg az a helyzet hogy kék mindig szaturáltabb a többi színhez képest.
-
Bak-Elyt
csendes tag
Akinek Sony oled van leírhatná a beállitásokat hogy hogyan használja.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65027 üzenetére
köszönöm az infót.
-
Vhiktor
addikt
válasz
Bak-Elyt #65031 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy lehet rosszabb a képe.
Egyéni vagy mozi kepmod, minden kikapcsolva és csinalj egy vegpontozast, úgy már nem bukhat be a fekete. Lehet hogy valami dinamikus dolog is be van Nálad kapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz
Bak-Elyt #65000 üzenetére
A Panasonic plazmán is a Mozi képmód adott volna helyes képet, nem a Normál.
Normál módokban két különböző "fantázia" képmódot hasonlítasz össze. Azt, hogy a gyártó szerint hogyan érdemes belepiszkálni a képbe ahelyett, hogy megpróbálná visszaadni az eredeti színeket. A Normál módok színvilága még gyártón belül, évről is eltér, sohasem fogod tudni pont úgy beállítani az Sony TV-det, hogy azt mutassa mint a régi Panasonic Normál módja.
Amit el lehetne várni az az, hogy Mozi módokban, minden képjavítót kikapcsolva valami hasonlót nyújtsanak (de általában még ehhez is műszeresen kalibrálni kell a Mozi módokat mindkét TV-n, hogy tényleg közel legyenek, főleg hogy a plazma TV színei több év alatti üzemidők léptékében elmásznak a gyári kezdőállapothoz képest, amit nem mindig sikerül pont jól kompenzálnia a gyári előre definiált algoritmusnak).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dreamie
őstag
Üdvözletem. Lenne egy C1 ami nem ad ki hangot, se hangszórón se optikán. Optikai kábel jó, mert a ps5 hangja átjön. Viszont a TV valamiért megnémult. Pár napja még nem volt ilyen gond. Ötlet?
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
janos666
nagyúr
válasz
KnicksFan #65013 üzenetére
A menüből indítva a hosszú (~1 órás), ~2000 üzemóránként időzített frissítés fut le.
4 üzemóránként (ez mindkét esetben összeadódik napok közt is) egy gyorsabb (~5 perces) fut le (de ennek az ~1 órának a jó része az, hogy megvárja, míg lehűlik a készülék, és utána dolgozik még egy keveset).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
salapp
addikt
válasz
Bak-Elyt #65038 üzenetére
Bár otthoni körülmények között beállítva még nem láttam, de már két éves GZ950 alapján,. illetve a jelenleg fiamnál lévő GT60 alapján nehezen tudom elképzelni, hogy egy Sony OLED gyengébb legyen. Igaz, nekem áldás a vibrálás mentesség az utolsó szériás neo PDP panel után, az OLED-es mozgást jobban elfogadom emiatt.
"-This is extremely dangerous to our democracy!"
-
GuruZone
őstag
Blekkfrájdéj! SONY 65AG8 [link]
[ Szerkesztve ]
LG OLED55C21 • PS5 Digital • Logitech G29 • Nintendo Switch OLED • Xiaomi 13
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
GuruZone #65041 üzenetére
és ez jobb vagy legalább 1 súly csoportban van az LG OLED65C11LB -vel?Épp most venném meg az LG-t ezért érdekes lenne nekem ez a kérdés!
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
-
royal63
tag
Üdv !
Kollégám keres oled tv-t 55"-ban kigyűjtött egy párat , Tv nézés ( vodafonos ) Netflix Hbo Go film , sorozat Winchesterről ill Ps5-ről játék .
Preferált az androidos , tudja a 120 hz-et ( ha nem android legalább hbo go ,a Hisensén esélyes hogy nincs )
Melyik lenne ár érték arányban a legjobb a fenti feltételek fényében?
Előre is köszönömPhilips 55OLED806 - 535 390.-
Philips 55OLED805/12 - 369 990.-
Philips 55OLED705/12 - 349 990.-
Philips 55OLED706/12 - 389 990.-LG OLED55C11 - 410 300.-
Hisense 55A9G - 324 990.-
-
powerup2
őstag
Nekem végre kihoztak az új tévémet tegnap 77" méret elég jó bár még van hely a falon :)
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Nas: Synology DS218
-
Jakesz
őstag
válasz
Pro Koryak #65046 üzenetére
Akkor bocsánat, ezt nem tudtam.
-
royal63
tag
válasz
Pro Koryak #65046 üzenetére
Köszönöm
Esetleg a Philipsek közül ( neki bejön főleg az Ambilight , már van egy sima 4K-s Philipse ) -
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy Sony 77"-os A83J készülék vásárlásán. Viszont nem egy kertes házba, hanem egy 7. emeleti lakásba kellene felcipelni. Erre a rövid szakaszra (mondjuk így talán beférne a liftbe, de gyalog a lépcsőfordulóknál is kihívásokkal teli kaland lenne a normál szállítás) el lehet forgatni úgy a dobozt, hogy a TV doboz az oldalán feküdjön?
A másik kérdés, hogy ha a MM-ból rendelném, akkor kérhetek máshonnan is plusz garanciát rá? Pl. a Központi Sony szalonból is? Bár gondolnám, hogy ha igen, akkor is be kéne vinnem a készüléket a boltba, ami nem lenne megvalósítható. De ettől még kíváncsi vagyok, hogy ez kivitelezhető-e?
Köszike a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- eFootball
- Ennyibe kerül a OnePlus Pad
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs