- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy Sony 77"-os A83J készülék vásárlásán. Viszont nem egy kertes házba, hanem egy 7. emeleti lakásba kellene felcipelni. Erre a rövid szakaszra (mondjuk így talán beférne a liftbe, de gyalog a lépcsőfordulóknál is kihívásokkal teli kaland lenne a normál szállítás) el lehet forgatni úgy a dobozt, hogy a TV doboz az oldalán feküdjön?
A másik kérdés, hogy ha a MM-ból rendelném, akkor kérhetek máshonnan is plusz garanciát rá? Pl. a Központi Sony szalonból is? Bár gondolnám, hogy ha igen, akkor is be kéne vinnem a készüléket a boltba, ami nem lenne megvalósítható. De ettől még kíváncsi vagyok, hogy ez kivitelezhető-e?
Köszike a válaszokat!
-
royal63
tag
válasz
Pro Koryak #65046 üzenetére
Köszönöm
Esetleg a Philipsek közül ( neki bejön főleg az Ambilight , már van egy sima 4K-s Philipse ) -
Jakesz
addikt
válasz
Pro Koryak #65046 üzenetére
Akkor bocsánat, ezt nem tudtam.
-
powerup2
addikt
Nekem végre kihoztak az új tévémet tegnap 77" méret elég jó bár még van hely a falon :)
-
royal63
tag
Üdv !
Kollégám keres oled tv-t 55"-ban kigyűjtött egy párat , Tv nézés ( vodafonos ) Netflix Hbo Go film , sorozat Winchesterről ill Ps5-ről játék .
Preferált az androidos , tudja a 120 hz-et ( ha nem android legalább hbo go ,a Hisensén esélyes hogy nincs )
Melyik lenne ár érték arányban a legjobb a fenti feltételek fényében?
Előre is köszönömPhilips 55OLED806 - 535 390.-
Philips 55OLED805/12 - 369 990.-
Philips 55OLED705/12 - 349 990.-
Philips 55OLED706/12 - 389 990.-LG OLED55C11 - 410 300.-
Hisense 55A9G - 324 990.-
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
GuruZone #65041 üzenetére
és ez jobb vagy legalább 1 súly csoportban van az LG OLED65C11LB -vel?Épp most venném meg az LG-t ezért érdekes lenne nekem ez a kérdés!
-
GuruZone
őstag
Blekkfrájdéj! SONY 65AG8 [link]
-
salapp
addikt
válasz
Bak-Elyt #65038 üzenetére
Bár otthoni körülmények között beállítva még nem láttam, de már két éves GZ950 alapján,. illetve a jelenleg fiamnál lévő GT60 alapján nehezen tudom elképzelni, hogy egy Sony OLED gyengébb legyen. Igaz, nekem áldás a vibrálás mentesség az utolsó szériás neo PDP panel után, az OLED-es mozgást jobban elfogadom emiatt.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
KnicksFan #65013 üzenetére
A menüből indítva a hosszú (~1 órás), ~2000 üzemóránként időzített frissítés fut le.
4 üzemóránként (ez mindkét esetben összeadódik napok közt is) egy gyorsabb (~5 perces) fut le (de ennek az ~1 órának a jó része az, hogy megvárja, míg lehűlik a készülék, és utána dolgozik még egy keveset). -
Dreamie
őstag
Üdvözletem. Lenne egy C1 ami nem ad ki hangot, se hangszórón se optikán. Optikai kábel jó, mert a ps5 hangja átjön. Viszont a TV valamiért megnémult. Pár napja még nem volt ilyen gond. Ötlet?
-
janos666
nagyúr
válasz
Bak-Elyt #65000 üzenetére
A Panasonic plazmán is a Mozi képmód adott volna helyes képet, nem a Normál.
Normál módokban két különböző "fantázia" képmódot hasonlítasz össze. Azt, hogy a gyártó szerint hogyan érdemes belepiszkálni a képbe ahelyett, hogy megpróbálná visszaadni az eredeti színeket. A Normál módok színvilága még gyártón belül, évről is eltér, sohasem fogod tudni pont úgy beállítani az Sony TV-det, hogy azt mutassa mint a régi Panasonic Normál módja.
Amit el lehetne várni az az, hogy Mozi módokban, minden képjavítót kikapcsolva valami hasonlót nyújtsanak (de általában még ehhez is műszeresen kalibrálni kell a Mozi módokat mindkét TV-n, hogy tényleg közel legyenek, főleg hogy a plazma TV színei több év alatti üzemidők léptékében elmásznak a gyári kezdőállapothoz képest, amit nem mindig sikerül pont jól kompenzálnia a gyári előre definiált algoritmusnak). -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65027 üzenetére
köszönöm az infót.
-
Bak-Elyt
csendes tag
Akinek Sony oled van leírhatná a beállitásokat hogy hogyan használja.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65022 üzenetére
Pc-ről erősitőbe küldtem a jelet a Denon AVR-X2700H - nak 2 HDMI kimenete van (külön nem állithatók).Tv adásnál is kijött ez a különbség.A panán a színhőmérséklet ha hidegre van állitva akkor mutat ugyanolyan képet mint a sony melegen.A színekkel meg az a helyzet hogy kék mindig szaturáltabb a többi színhez képest.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bak-Elyt #65018 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy egy ST60-nál gyengébbnek találod az oledet, holott az ST széria le van maradva még a GT szériától is és aki pl. ilyenről váltott, nem panaszkodott az oled láttán.
"Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket."
Ez hogyan volt megoldva pl. külső forrás esetén?
A külső lejátszó beállításait is az oledhez lőtted be? -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Vhiktor #65011 üzenetére
Szerintem is a Panák színei nagyon el vannak találva. A feketéket félreértetted. Itt egy filmen belül próbáltam, valahol kevés volt a fekete pl: árnyékok késöbb jelenetnél ahol nagyon sötét volt ott túlságosan bebukott a fekete, eltüntek a részletek. Ezen a HDMI teljes vagy korlátozott beállítások már nagyon rég túl vagyok. Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket. Most egy kicsit erősen túlzok de a Sony harmat gyengén muzsikál. A Panát már eladtam. Egy hétig ezzel szórakoztam
-
RazoR
veterán
Ma beüzemeltem a C1-et, egy Q80T-t váltott.
Hát srácok ez egy másik világ!
Még semmit nem állítottam rajta, majd este, akkor lesz a PS5 teszt is. -
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki mi a különbség a LG OLED48C17LB és a LG OLED48C11LB.
Itt Ausztriában mindenhol a 7LB van, viszont jóval drágább mint otthon az 1LB de még nem jöttem rá miért.
(Olvastam a GYIK-t de én nem látok szín különbséget, inkább mintha regionként változna ez a szám, és nem tudom kihagytak-e valamit az olcsóbból) -
S e t h
nagyúr
válasz
Vhiktor #64990 üzenetére
Nyomtam egy gyári beállítások visszát. Ha nincs csatlakoztatva a konzol, akkor minden funkció elérhető, viszont konzol aktiválása esetén mielőtt még bármit is állítanék a menüben, már inaktív több lehetőség.
Érdekes, mert a weben látható leírásokban nem ezt láttam, viszont egyes helyeken már megemlítették, hogy game optimizier módban ezek a lehetőségek nem érhetők el.
Innentől fogva ezek a beállítási lehetőségek nem a kívánt hatást érik, nálam egyenesen úgy túl lett húzva a fekete, hogy csak azt láttam, ha szupernóva történt.
Köszi a segítséget, egyelőre marad minden alap beállításon, még úgy volt a legjobb a megjelenítés. -
realist
őstag
Most szerelem össze az LG C1 tv-m. Lenne egy kérdésem. Van bármi jelentősége, hogy a PS5 melyik HDMI csatlakozóra van kötve? Érdemes a HDMI 2 (eARC/ARC)-ra kötni?
kösz!
-
KnicksFan
csendes tag
LG C1. Pixeltisztítás menüpont. Rá kell kattintani arra, hogy "Működés a tv kikapcsolását követően"? Vagy csak akkor kell rákattintani ha magam akarom elindítani a tisztítást, mert a tévé bizonyos időnként (4 üzemóra, ha jól rémlik) automatikusan elindítja a pixeltisztítást? Köszönöm előre is.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak #65010 üzenetére
Külső lejátszó és belső lejátszóval is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Bak-Elyt #65008 üzenetére
Más 2 illetve 20 pontos fehéregyensúly beállításai garantáltan nem lesznek jók.
Használd az rtingses beállításokat kivéve a fehéregyensúlyt.Azt azért hozzáteszem hogy azok a panak amikkel találkoztam gyárilag nagyon jól voltak beallitva ellentétben az összes többi márkával.
Ha szürkék a feketék akkor nézd meg a hdmi szintet hogy az jól van e beallitva.
-
Bak-Elyt
csendes tag
(RTINGS.Com)Ezt a kalibrálást végig csináltam. Utánna is a bőrtonusok kicsi lilásabbak voltak.A Pana színe rendben vannak mert még mindig van a családban 6 db plazma tv és mindegyiken kellemesek, mondhatnám úgy hogy csodaszépek a színek. Media markt-ban probáltam LG C1, Sony XR65A90J tévéket és ezeknél is tapasztaltam. Ott nem tudtam állítgatni rajta sokat de itthon már sokkal jobb lett.Csak SDR tartalommal szórakoztam rajta a HDR-t még nem is néztem.Milyen kalibrálást ajánlotok.Azért lehet hogy a 15 év plazmatévézéshez vagyok nagyon hozzászokva.A régi Panával is csak 90% ban filmet néztem. 2014. 05. Ez első beüzemelés.(6800 ÜZEMÓRA 2021 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest