Hirdetés

  • Lenovo Essential Wireless Combo

    lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)

  • Szűkös készlettel indít az iPad Pro OLED?

    ma Állítólag meggyűlt a Samsung baja az iPad képernyőkkel, az LG viszont a kívánt mennyiségben szállítja a paneleket.

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz pinnacle #57586 üzenetére

    Nos, a nagyobb monitorok majdnem mindegyikén is van variálás. Amit ez helyett néztem egy 42"-os LG IPS-t (43UN700), annak is BGR elrendezése van. Igaz ott legalább a plusz 4. pixel hiányában még elvileg rá lehet venni az OS-eket erre (pl. a BetterClearTypeTuner-al Windows-on, de nyilván azt se próbáltam sose így nem tudom mennyire jó).

    OLED TV-knél a fogyasztás csökkentés okán van a plusz W alpixel, mert így a fehér előállításához nem a másik hármat kell maxigázon járatni (és akkor se lenne tökéletes fehér a színszűrőkön át).

    A Grayscale skálázás amúgy elfogadható, csak a ClearType előnye az hogy lényegében virtuálisan megháromszorozza a betűfelbontást azzal, hogy tovább bontja a betű határokat a subpixelek mentén (lényegében becsapva a látásunkat azzal hogy összeolvadva látjuk a subpixel-eket). Ahhoz képest a Grayscale csak simán elsimítja a betűk szélét de az csak a hagyományos pixelhatárok mentén dolgozik (szürke árnyalatok).
    Viszont úgy tudom pl. Mac-eken nincs is egy ideje más csak Grayscale, de ott a retina felbontások megoldják ezt izomból :) Ehhez sajnos a 48CX-nek a 92 PPI-je kevés.

    Viszont lehetne rosszabb a helyzet, pl. pentile OLED mint az Oculus Quest-emen (ami amúgy játékban elmegy, de szövegre még rosszabbul illeszkedik ezekhez az algoritmusokhoz). :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák