Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Ha jól tudom 4-én event, szóval nem kell már sokat aludni.

-
Kecskedémon
lelkes újonc
válasz
hegedus001
üzenetére
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Van, de a legtöbbször minek? Csak, hogy legyen rajta azért nem kell. Ha van, akkor legyen használható. (A sajátomon is évente párszor hazsnálom az UW-t)
-
30z.Samu
titán
Lejjebb ment a 16e éra a Tekekomnál, ez is lehet egy jel, én jelenleg 180k-ért látom. Mondjuk az is elég jó deal.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Igen, a 100k kategória már szinte biztos, hogy mind 2 kamerás.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Nekem 8 év Symbian és 8 év Android után (egy kis Windows kitérővel) nem ment rosszul, vagy nehezen a váltás. Tény, hogy olyan is van, aki bele tud őszülni.
-
30z.Samu
titán
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Én nem láttam még hivatalos infót semmilyen formában.
-
Kecskedémon
lelkes újonc
Jó, nyilván lehet olyat találni, de mondjuk 80-100 körül már tényleg szinte mindben kettő van.
De nem is ez a lényeg, csak sajnálom a pénzt komolyabb telefonra, egy ilyen 17e-re viszont talán rá tudnám venni magam. Aztán lehet kitépném a maradék hajam 10 év Android után.
-
Zsolt,72
őstag
Nem 300k értékű telefonról volt szó, hanem szó szerint idézve: “a legfosabb androidos mobil”-ról. Az első random képet beraktam, de mivel te is járatos vagy a mobilos világban, pontosan tudod, hogy a topiktárs állítása nem igaz. Ha végig olvastad a válaszomat (feltételezem, hogy igen), akkor abban olvastál a kamu több kamerás androidokról, amelyek létezéséről ettől függetlenül is tudsz. Tény, hogy nem mindegyik android eszköz több kamerás.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Nem mindegyikben van. [kép]
E mellett léteznek olyan darabok is, melyek hátulján 2, vagy 3 kamerának látszó tárgy van, de csak 1 valódi kamera. A többi kamu. -
Kecskedémon
lelkes újonc
válasz
hegedus001
üzenetére
A legfosabb Androidos mobilban is van két kamera, 300-ért egy iPhone-ba is beleférhetne.
-
30z.Samu
titán
Pont most gondolkodom egy 16e vételén, de lehet akkor még megvárom a 17e-t.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Ti amúgy ezen a világon éltek? Követitek a híreket? Minek legyen benne 2 kamera? Minden drágul, komolyan azt gondoljátok, hogy majd olcsóbban nyit mint az előd modell?
Nem is értelek titeket....
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Igen ez igaz. De azért valljuk be, nem a 120 Hz hiánya vagy annak megléte dönt a legtöbb esetben. Persze én is örülnék egy arany középútnak (90Hz) és anno volt is egy ZenBookom ami ahhhh, nagyon jó volt. Aztán fel évvel később megvettem életem első MacBookját. Az M1 Airt. A mai napig hibátlanul megy, teszi a dolgát pedig van izzasztva rendesen. Míg a zenbook hiába volt 90Hz meg Oled akadt és lassult fél évesen. Mondanom sem kell hogy gyorsan el is adtam ám. Nem bántam meg a cserét.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001
üzenetére
A Macbook Air egy szuper gép jó kijelzővel. Igaz az is csak 60 Hz-es, de az Apple cuccok helyzete speciális.
Ha szétnézek a 250-500 ezres kategóriában, ott már akad 120-144 Hz-es kijelzővel szerelt laptop, nem csak a gamer kategóriában. Nem is kevés. Tehát ott jobb a helyzet. -
i400
őstag
válasz
hegedus001
üzenetére
Hp Elitebook 860 g10/g11 alap kijelzője pl 300 nit 45% ntsc. A g5/g6 széria ennél is rosszabb volt a maga idejében. Sajnos erre nem áldoz egyik cég sem, mert alapvetés hogy dokkolva használod.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol
üzenetére
A laptopoknál ezt elvárnád? kb 10 éve a 100-200 k-s kategória egy moslék. Gyatra minőség, gyenge alkatrészek stb.
Egy valamire való gép 250-300 körül kezdődik (alap vivobookok)
Ami meg tényleg jó már, az a 350 től kezdődnek (alap 16/256) MacBook Air-ek.Btw, vicces, hogy az Apple lett az aki elkezdett olcsó és jóminőségű laptopokat csinálni. Pár éve a fene se gondolta volna ezt.
-
janeszgol
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
+1
Lásd #15
-
janeszgol
félisten
Nem, igaza van. A piac dönt és sokaknak kell a 120 Hz. És mivel nem új technológia, sokan szeretik, ráadásul a ma kapható monitorok többsége is minimum 120 Hz-es, így alapnak kellene lennie. Szóval igaza van. Nekem nem számít a 120 Hz mobilon. Számítógépen talán az, mert a Windows ugye egy ablakos oprendszer és azok mozgatása látványos.
Nos és megint egy kis ekézés. Laptoppiac. Ma jelenleg két hitvány kategória van: TV piac és a laptoppiac. Most az utóbbi. Az egy dolog, hogy nem követik le az oled térnyerést és 400k alatt alig van oledes laptop. De még felette is ritkább, ma is extraként tekintünk erre. De a magasabb képfrissítést igazán behozhatnák. Ma egy 70 ezer forint alatti telefon sem kap oledet feltétlen, de minimum 90 Hz-es kijelzőt igen. IPC LCD, lehet csak HD+ felbontás, de 90 Hz-es vagy 120 Hz-es. Tehát ez egy selling point. A laptopoknál is elvárnám ezt 100 és 200k között.
Tehát a laptoppiac az egyik legelmaradottabb szar. A másik a tévé piac, de majd ezt máskor. -
creathall
kezdő
Én visszatértem Androidra, de azzal még én is egyetértek, hogy a 16e az egy jó cucc lett a végére.
Ha a Apple 250 000 körül nyitna a 17e-vel tuti vétel is lehetne!
300 000 - 350 000 környékén irreális! -
DS39
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
ezzel kinyitod Pandóra szelencéjét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janeszgol
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
Miért lenne baj? Szerintem ne erőltessük ezeket az üres beszélgetéseket.
-
janeszgol
félisten
válasz
Bareszotron
üzenetére
Az nem baj.
-
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Én egy valamitől tartok. Hogy marad a 14 kijelzője. A 15 bitang nagy ugrás a 14-hez képest. Viszont ha marad a kijelző, akkor talán a kamera szenzor lehet frissebb. (Mondjuk az i14 már tökéletes lenne.)
Bár még így sem rossz az, amit kihozott az Apple a 16e-ben a Xs/11/12 szenzorméretből. -
janeszgol
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Jó, de a 16e tavalyi. Most 250 ezer ft a 128GB. Ennyiért nagyon jó vétel. Mindig is az volt.
De ez is olyan, hogy ha valamire azt mondjuk jó vétel az nem azt jelenti, hogy az egyetlen jó vétel. Amikor 300-on nyitott a 16e 128GB, akkor 400k volt a i16 128GB, az i15 meg 370 ezer ft. Mégis jó vásárnak tituláltam (komoly tanakodás után). Mert bár a sima 15 kamerában és kijelzőben generációkat ver a 16e-re (kijelzőben a 15 a 14-hez képest nagyobb ugrás volt, mint a 15 v 16 vagy 16 v 17) mégis jóval olcsóbb volt és maga a telefon remekül megépített. -
callmeakos
veterán
16e és a készlethiány? Úgy értem, persze, ha az Apple hetente csak 10 darabot gyárt le persze, de hogy manapság kinek jut ez eszébe?
Pont ma rendeltem meg a 17-et, de eszem ágában sem fordult meg a fejemben a 16e, mert persze az a legolcsóbb, de közben meg annyira nem olcsó, hogy megérje a akár a sima 16-al szemben. -
MikeWazowski
veterán
Kiv. leszek miben lesz jobb a 17e az elődjénél.
-
janeszgol
félisten
Várom a 17e-t. Én örülnék, ha a sima 15 kijelzőjét kapná. A 14 és 15 között brutális kijelzőminőség ugrás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest