Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    A legelső benyomásom egyelőre itthon is ugyan olyan vegyes, mint mikor vendégségben láttam ezeket az LG OLED-eket.

    A csomagolás és talpszerelés kiborító logikájú (remélem sohasem kell visszadobozolnom), a távirányító és képernyőmenü számomra agyrém (de mivel monitor lesz, így csak ki/be kapcsra és alkalmankénti konfigurálgatásra kell, szóval tudok vele élni). Hihetetlen, hogy nem IEC tápcsatija, hanem egy rövid fehér fix madzagja van (az esztétika nálam sokadrangú, de ez határeset, hogy funkcionalitási kérdés is legyen).

    Szándékosan nézegettem kicsit az out-of-box szoftverrel is, és érezhetően jobban tetszik frissítés után (picit gyorsabb a menü is, illetve nézhetőbb a gyári képmód, bár nyilván jobb a Cinema, csak nem olyan riasztó most az ECO sem).

    Az egyik fő ok, amiért gondolkodtam a Pio 9G Kuro cseréjén, az az alacsonyabb lag és natív 120Hz potenciális előnyei. És hát, nos... A legelső gyors-tesztekből ez is vegyes:

    1: Nem igazán veszem észre a lag különbséget. Sőt, Cinema/Expert módban talán egy hajszállal gyorsabb is a szintén ISF módba rakott Kuro. Ha átrakom az LG-t Game módba, akkor ha nagyon koncentrálok, olyan mint ha kicsit előbb reagálna az LG (bár ehhez így talán illene a Kuro-n is módot váltani, mert ott is van Game és PC mód is, csak ott az a baj, hogy a PC módban LCD-s a fekete, Game módban pedig nem lehet kikapcsolni az alapértelmezett túlélesítést, így sohasem használtam ezeket a módokat). Persze az LG-n elneveztem a HDMI2-t PC-nek és bekapcsoltam rá az UHD Color opciót...

    2: Sajnos a natív 120Hz-en is jóval feltűnőbb az eye-tracking motion blur, mint a plazmán 60Hz-en (ez mondjuk nem csoda, ha jól tudom közelebb van a Kuro a ~35%, mint ~50% BFI-hez, szóval 144-170 Hz kéne, hogy egyértelműen utolérjük/lenyomjuk sample-and-hold módban a plazmák királyát blur ügyben), bár nyilván határozottan javul a helyzet az OLED-en, ha 60-ról 120Hz-re váltok (és a PDP sem "tökéletes").

    3: Abból a szempontból viszont hihetetlenül tetszik a natív 120Hz, ahogy az egérkurzort követi a mozgás. Sokkal közvetlenebbnek érzem az egér és kép közti kapcsolatot, azonnal érezni, hogy precízebben követi a kép az egeret. Bár ezt egyelőre még csak a Windows asztalon próbálgattam, játékra még nem volt idő.

    Szóval az van, ami sejtettem előre is: nem rossz, de nem is lenyűgözően jó (legalább is a Kuro után), ha megkaptam volna ~350k-ért használtan, akkor boldog is lennék, hogy jó üzlet volt, de még nem vagyok meggyőzve, hogy megért-e ~580-et. Bár persze a HDR-t még kis sem próbáltam és a 120Hz-nek a videójáték teszt lesz az igazi próbája, nem a Windows ablakráncigálás.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák