Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Androidos tablet topic
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én nem használom, nem tudom melyik milyen jól (vagy rosszul) működik, de sok AVR kínál valamilyen dinamikus hangerő szabályzás funkció, amit még ki lehet egészíteni a dinamikatartomány korlátozással (vagy más néven "éjszakai mód", vagy egyszerűen a sub csatorna kézi halkításával, a sub doboz teljes kikapcsolásával...), de akár külön ilyesmi szűrést is, ami a beszédhang tartományt hivatott kiemelni.
Én is csak elvi szinten javasoltam próbaképp a center kézi erősítését.
Sohasem értettem mögötte a logikát, hogy miért kéne oda korlátozni a beszédhangot egy térhangzású keverésnél, ahol követnie kéne a hangnak a száj pozícióját. Noha sok műfaj esetén (legalább is vízszintes értelemben) gyakran a képernyő közepén mozognak az ajkak, így akkor is oda kerül a center csatornára, ha a "helyére" teszik, nem fixen a center-re. De egy mozgalmas, több szereplőt egyszerre beszéltető jelenetben ez már messze nem igaz, akár még a kamera/hátunk mögül is kéne hallanunk beszédhangot...
Lehet, hogy régen ez valami általános javaslat volt a hangmérnöknek, de gondolom mostanság az objektum alapú hang (Atmos, -X stb) ezt akkor is felülbírálta, ha valaha volt ilyen, és most a "helyén" van a beszédhang is.Én személy szerint sohasem használtam center-t, mert elvi szinten több kárt látok belőle (a magassági viszonyok miatt, minthogy otthon a TV nem akusztikailag transzparens, mint néhány vetítővászon), mint hasznot (és még plusz költség is). Az AVR szétdobja a front-okra a center csatornát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG OLED65G48LW 3 ÉV GYÁRI GARANCIA SZÁMLÁVAL
- Apple iPhone 16 Pro 128 GB Natural Titanium 2027.01.28-ig ISTYLE Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Új Samsung GalaxyBook X360 FHD 2in1 OLED i7-1360P 12mag 16GB 512GB Intel Iris XE Toll Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor