Hirdetés
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Blu-ray lejátszók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én nem használom, nem tudom melyik milyen jól (vagy rosszul) működik, de sok AVR kínál valamilyen dinamikus hangerő szabályzás funkció, amit még ki lehet egészíteni a dinamikatartomány korlátozással (vagy más néven "éjszakai mód", vagy egyszerűen a sub csatorna kézi halkításával, a sub doboz teljes kikapcsolásával...), de akár külön ilyesmi szűrést is, ami a beszédhang tartományt hivatott kiemelni.
Én is csak elvi szinten javasoltam próbaképp a center kézi erősítését.
Sohasem értettem mögötte a logikát, hogy miért kéne oda korlátozni a beszédhangot egy térhangzású keverésnél, ahol követnie kéne a hangnak a száj pozícióját. Noha sok műfaj esetén (legalább is vízszintes értelemben) gyakran a képernyő közepén mozognak az ajkak, így akkor is oda kerül a center csatornára, ha a "helyére" teszik, nem fixen a center-re. De egy mozgalmas, több szereplőt egyszerre beszéltető jelenetben ez már messze nem igaz, akár még a kamera/hátunk mögül is kéne hallanunk beszédhangot...
Lehet, hogy régen ez valami általános javaslat volt a hangmérnöknek, de gondolom mostanság az objektum alapú hang (Atmos, -X stb) ezt akkor is felülbírálta, ha valaha volt ilyen, és most a "helyén" van a beszédhang is.Én személy szerint sohasem használtam center-t, mert elvi szinten több kárt látok belőle (a magassági viszonyok miatt, minthogy otthon a TV nem akusztikailag transzparens, mint néhány vetítővászon), mint hasznot (és még plusz költség is). Az AVR szétdobja a front-okra a center csatornát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Autós topik
- Horgász topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor